Dodaj do ulubionych

marzy mi się Kreta

IP: *.com.pl / 10.16.25.* 29.03.02, 10:45
Hej !
Wiem, wiem są już wątki o Krecie. Przeczytałam wszystko. Bardzo chciałabym tam
spędzić urlop. Wg. waszych opinii najlepiej wypada misto Rethymno. Mam jednak
pare pytań. Jaki miesiąc wybrać(VI-IX)? Jakie biuro podróży polecacie? Nie
zależy mi na ekstra warunkach. Chciałabym zeby hotel był czysty i przytulny,
nie musi być *****. Ale najbardziej interesują mnie ceny. Mam ograniczone
fundusze, biur jest tak dużo, że trudno jest się we wszystkim połapać. Jakie
biura słyną z tego że za normalną cenę oferują fajny wypoczynek? Jeśli ktoś w
tym roku już może się gdzies zapisał proszę o podanie cen. Czy warto korzystać
z last minut i jak to w praktyce wygląda ? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: marzy mi się Kreta IP: *.pkobp.pl 29.03.02, 12:36
      Kreta jest przepiękna. Mieszkałam w pod Retymnonem(Adelanos Kampos).Sam
      Retymnon jest przepieknie połozony, port, twierdza , bayer!!! Ale za dużo
      hoteli;-(( Byłam we wrześniu. Klimat idealny - i na zjechanie całej wyspy
      (jednak podróżowaliśmy samochodem z klima) i na opalanie sie. Polecam gorąco
      Wąwóz Samarie!!! I pożyczenie samochodu- wtedy dopiero widać zróznicowanie
      terenu.Jesli ktos mi powie że Kreta to tylko plaże to sie grubo myli!!! Kreta
      to GÓRY!!!! A propos biura to byłam z Vingiem (typowa oferta last miniut) ale
      mimo ze był hotel super, basen i wogóle, pod względem organizacji polecam Scan
      Holiday. Zycze udanego urlopu.

• Gość: zuza_b Re: marzy mi się Kreta IP: *.impaq.com.pl 29.03.02, 13:07
      Ja zdecydowanie polecam wrzesień - nadal jest bardzo ciepło, wręcz gorąco. jest
      spokojnie bo turystów jest już znacznie mniej a ceny są dużo niższe.

• Gość: li Re: marzy mi się Kreta IP: *.acn.waw.pl 30.03.02, 19:13
      Też polecam wrzesień. W lipcu i sierpniu upały są czasem nieznośne. Ja bylam z
      Neckermannem, ale raczej nie polecam. Znajomi chwalili TUI.
    • dyzio_marzyciel mnie tez sie marzy 01.04.02, 14:12
      z jakas fajna kolezanka:)
    • Gość: Aneta Re: marzy mi się Kreta IP: *.qdnet.pl 03.04.02, 13:42
      Jeśli chodzi o termin - proponuje maj, ale chyba nie wchodzi on w rachubę - to
      wrzesień. Ceny na Krecie ( ja byłam 3 lata temu) w normie, lunch na dwie osoby
      z winem i piwem - około 55-60 zł. Rethymnom rzeczywiście piękny, szczególnie
      porcik, Chania, ponadto Matala na południu, płaskowyż Lascity, zachodnia Kreta,
      wąwóz Samaria, południe Krety dzikie, mniej komerecyjne, dziewicze, północ -
      turyści, bujniejsze życie. Kto co lubi...Ale Kreta - to dobry wybór na wakacje.
      Powodzenia.
      • Gość: Michał Kreta 2000 - wrzesień IP: *.siemens.pl 04.04.02, 13:46
        Polecam Scan Holiday i miejscówkę Agia Pelagia niedaleko stolicy.
        Miasteczko małe, brak dużych kompeksów wypoczynkowych, sporo knajp, liczne
        sklepiki, dobre dno do oglądania kolorowych rybek. Ma dobre położenie bo lezy
        w centrum wyspy i wszystko jest w zasięgu wypozyczonego auta.
        Polecam jednodniową wycieczkę na Santorini, odradzam wieczoru "kretyńskiego".
        Koniecznie pojedź na plaże Elafonissi !!!
        • Gość: Alice Re: Kreta 2000 - wrzesień IP: 217.96.36.* 05.04.02, 10:28
          Rethymno mnie rozczarowało. Jest brudne, mało urokliwe i nie umywa się nawet do
          przepięknej Chani!!!! Polecam okolice Chani z całą świadomością. I bliżej
          stamtąd na zachodnie wybrzeże!
          • Gość: kosa Re: Kreta 2000 - wrzesień IP: *.astermedia.pl 06.04.02, 14:04
            Polecam Kretę we wrześniu. My byliśmy koło Chersonisos. Dobre miejsce na wypady
            do:
            - płaskowyż w drodze na południe,
            - VAI,
            - Matala,
            - blisko do portu skąd sa wyjazdy na Santorini (polecamy, szczególnie z
            noclegiem),
            - AQUAPARK - 5 km,
            Polecamy wyjazd do Chanii wypożyczonym samochodem.
            A tak poza tym dobre jedzenie w knajpkach w małych miejscowościach, z dala od
            od zgiełku turystów.
            POLECAMY KRETĘ !!!

• Gość: Cyniu Re: marzy mi się Kreta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 11:07
      Mnie też się marzy powrót na Kretę. Byłem w Rethymnon wsierpniu zeszłego roku
      za pośrednictwem Scan Holiday.Z obsługi jestem bardzo zadowolony. Nie wciskali
      mi kitu przed wyjazdem. Na miejscu zastałem dokładnie to co opisywali.Wszystko
      się zgadzało nawet te nieszczęsne toalety a raczej zwyczaje z ich używaniem. Za
      dwa tygodnie dla 3 osobowej rodziny zapłaciłem troszkę ponad 6tyś. Pln bez
      papu. Warunki w hotelu przyzwoite (czysto).Klima dodatkowo płatna. W hotelu
      miałem lodówkę i kuchenkę a pod nosem pełno małych sklepików spożywczych (nasze
      gazety z 2 dniowym poślizgiem ale były).W pierwszych dniach klima chodziła non
      stop ale po aklimatyzacji tylko czasem w nocy. Serdeczna i wesoła obsługa.
      Jadałem w knajpkach których jest tam pełno. Polecam dania na dwie osoby bo
      pojedyncze dania w moim subiektywnym odczuciu są zbyt wielkie jak na ten klimat
      (nie chodzi o kase). Na miejscu można wynajmować samochody i motory (uwaga na
      prędkość bo pełno radarów na głównych albo raczej na głównej drodze). Nad
      morzem czasami naprawde duża fala i wtedy warto pojechać na południe 45 minut
      autem na cudowne plaże w zatokach. Leżaki i parasole płatne. Warto się
      przemieszczać od czasu do czasu z własnej bazy wypadowej aby docenić uroki
      małych zatoczek. Chania jest urokliwa do zwiedzania i bardzo tłoczna ( wole
      Rethymno). Ale to bardzo subiektywne moje odczucie. Generalnie na całej Krecie
      jest bardzo sympatycznie i normalnie.Polecam mały przewodnik Pascala.
      Informacje syntetyczne ale prawdziwe.
      • Gość: mariusz Re: marzy mi się Kreta IP: 195.205.44.* 11.04.02, 17:09
        czy widziales moze hotel macaris?
        a powiedz cos o plazy w rethymnon
        • Gość: Malgosia Re: marzy mi się Kreta IP: *.astercity.net 12.04.02, 14:30
          Gość portalu: mariusz napisał(a):

> czy widziales moze hotel macaris?

Hotel ten jest poraz pierwszy w tym roku w ofercie ScanHoliday. Możesz go
          sobie obejrzeć i o nim przeczytać na stronie
          www.greekhotel.com./crete/rethymno/macaris/home.htm
          Wygląda najlepiej ze wszystkich hoteli usytuowanych blisko Starówki i będących w
          roku w ofercie Scanu. Ja byłam w ubiegłym roku w hotelu Theartemis Palce. Był
          super, ale już go nie mają w ofercie.

> a powiedz cos o plazy w rethymnon

O plaży w Rethymnon opisałam b. szczegółowo w poście pt. "Plaża w Rethymno".
          Kilka postów niżej.

Serdecznie pozdrawiam :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka