Dodaj do ulubionych

Nei Pori samolotem

IP: *.pl / *.77.classcom.pl 15.08.04, 17:58
Czy ktoś z Was zna biuro podróży, oferujące wczasy w Nei Pori z przelotem?
Jest sporo propozycji do tej miejscowości, ale wszystkie to wyjazdy autokarowe
(z małym wyjatkiem, ale te wczasy kosztują prawie 4 tys. zł). Interesują mnie
wyloty z Krakowa lub Katowic, w drugiej połowie września. Będę wdzięczna za
wszelkie informacje. Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • arwena Re: Nei Pori samolotem 16.08.04, 13:09
      Pisze, bo mialam ten sam problem. Co prawda bardziej chcialam do Kokkino Nero,
      ale to szczegol, kilkanascie km.
      Masz do wyboru:
      1) szukac na wlasna reke taniego dolotu - do Salonik (najblizej) - mniejszy
      wybor, ale moze trafisz (ja nie znalazlam, ale szukalam z wylotow Berlina);
      potem np. pociagiem do Nei Pori - tam jest stacja kolejowa, bedzie najtaniej.
      Albo KTEL - trzeba by dokladnie rozpoznac, jak najwygodniej przesiasc sie w
      Salonikach. Nop i wymaga to jakiegos tam zaangazowania w zorganizowanie
      (przetrzasniecie sieci glownie, wiec tylko czas)

2) zrezygnowac z Nei Pori i poleciec z biurem jakims gdzie indziej - wyspy,
      czasami Peloponez maja w ofercie

3) sprawdzic czartery innych biur do Salonik - moze mozna sie zalapac na
      czarter plus transfer na Riwiere (ale watpie, choc sprobowac mozna). Wtedy
      mozna kupic lot z innego biura, a pobyt z innego. Zreszta - pobyt pewnie w
      ciemno w drugiej polowie wrzesnia (uwaga na pogode na Riwierze o tej porze
      roku!)

4) znalezc tani przelot gdziekolwiek i samemu zorganizowac sobie nocleg,
      niekoniecznie na Riwierze, ktora wydaje mi sie jednym z mniej ladnych miejsc
      Grecji (pewnie kwestia gustu etc., ale moja opinia chyba nie jest odosobniona).
      Wlasnie tak zrobilam. Wycieczka na Peloponez - bez wyzywienia, w studio z
      kuchenka - jak na razie kosztuje mnie ok 1400 zl / os / 2 tyg. Przelot + pobyt
      + transfer w obie strony + nocleg tani w Atenach (jesli bedzie). A wiec
      podobnie jak oferty last minute, razem z wycieczka do Aten, choc przypuszczam
      ze moj standard noclegow lepszy (tylko przypuszczam), ktorych to ofert po
      prostu nie ma! Znajomi jak chca konkretnie cos kupic naprawde na ostatnia
      chwile, to leca do Tunezji lub Turcji, mowiac ze Grecja wykupiona!
      Naprawde tak jest? Probowal ktos ostatnio kupic jakas tania oferte ok 1500 zl?

pzdr
      • Gość: Etaltravel Re: Nei Pori samolotem IP: *.otenet.gr 16.08.04, 22:19
        moze ma oferte open travel.
        jak juz masz pewne ze pojedziesz napisz do mnie
        aslandom@yahoo.com

powiem ci co i jak na miejscu
        pozdrawiam
    • Gość: Iwona Re: Nei Pori samolotem IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.08.04, 23:11
      Serdecznie dziekuje moim milym respondentom za zainteresowanie. Dzieki rowniez
      za wyczerpujace rady i informacje oraz przemyslenie i poddaniepod rozwage
      roznych wariantów wyprawy. niestety, w naszych warunkachsa one niemozliwe do
      realizacji (troche skomplikowane i nie możemy ryzykować). Znamy Nei Pori i
      bardzo chcielibysmy tam powrócić, jednak autokar tym razem nie wchodzi w grę.
      Open travel miewa przeloty do Nei Pori, lecz niestety bardzo drogie wczasy.
      Zobaczymy, co Los przyniesie, jesz cze raz bardzo dziekuje i sle pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka