Dodaj do ulubionych

tanie noclegi

IP: 195.136.36.* 16.08.04, 09:41
Wybieram się na samotną włoczęgę po Grecji. Czy możecie polecić mi tanie
noclegi (Ateny, Peloponez,wybrzeże). A może macie jakieś sugestie co do
podróżowania po Grecji? Nigdy nie byłam w Grecji, czekma więc na wszystkie
praktyczne uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Etaltravel Re: tanie noclegi IP: *.otenet.gr 16.08.04, 22:22
      napisz do mnie
      aslandom@yahoo.com

opisz mi trase i termin
      podam ci oferte campiengow i aprtamentow
      pozdrawiam
    • tanger_soto Re: tanie noclegi 17.08.04, 08:49
      Gość portalu: Larysa napisał(a):

> Wybieram się na samotną włoczęgę po Grecji. Czy możecie polecić mi tanie
      > noclegi (Ateny, Peloponez,wybrzeże). A może macie jakieś sugestie co do
      > podróżowania po Grecji? Nigdy nie byłam w Grecji, czekma więc na wszystkie
      > praktyczne uwagi.

jesli lubisz, polecam kempingi - dobry standard, dobra infrastruktura, a
      wystarczy jakis maly lekki namiocik typu igloo. Mozesz tez zatrzymywac sie w
      hotelikach, jesli wlasciciel sie zgodzi (a na ogol tak bedzie), mozesz
      przenocowac na dachu (ja tak spalam nawet w samym centrum Aten).
      Podrozowanie po Peloponezie jest b. przyjemne. Mozesz tak zaplanowac trase,
      zeby trzymac sie wybrzeza. Jesli lubisz autostop i bedziesz przestrzegac kilku
      zasad bezpieczenstwa, polecam. Nie ma z tym najmniejszych problemow, nawet
      jesli masz ze soba bagaz. Zatrzymuja sie zarowno turysci z calej Europy, jak i
      miejscowi w swoich pickupach :) Bedzie to niepowtarzalna szansa poogladania
      sobie swiata z perspektywy tzw. paki, a i czesto moze zdarzyc sie ze obdaruja
      cie melonami czy arbuzami na pozegnanie. Poza tym Peloponez to skarbnica
      starozytnych ( i nie tylko) zabytkow. Kazdy znajdzie cos dla siebie
      • Gość: Larysa Re: tanie noclegi IP: 195.136.36.* 17.08.04, 09:21
        Będę podróżowac sama, więc kempingi oraz jazda stopem odpadają. Natomiast
        nocowanie na dachach odpowiada mi jak najbardziej i na to włąśnie liczę. Czy
        możesz napisać, w którym hotelu w centrum Aten sie zatrzymałaś i jakie sa ceny
        noclegów na dachu?
        • arwena Re: tanie noclegi 17.08.04, 09:38
          Przypuszczam ze to Thisseous, na Place
          Sama sie dopiero wybieram do Grecji, zabukowalam studio na pobyt na poludniu
          Peloponezu, ale zerknij na strone bebiak, ona opisuje swoje 'szwendanie' po
          Grecji bardzo dokladnie
          Na pewno mozesz jechac 'w ciemno' na Peloponez, nastawiajac sie na ceny ok.
          20EUR/nocleg (pokoj, studio). To na spokojnie. A pewnie uda sie w spiworze na
          dachu czy pod namiotem na terenie hotelu.
          Ja obczailam podroz na Peloponez z Aten busem KTEL (podobno dobry standard,
          raczej szybkie polaczenia, cena do mojej miejscowosci 17,5 EUR / os OW). Siec
          kolejowa jest raczej slabo rozwinieta, podobno standard nizszy, pociagi
          wolniejsze, ale tez duzo tansze (mniej wiecej o polowe, zamierzam wyprobowac w
          drodze powrotnej, kombinowane polaczenie).
          Jesli masz troche wiecej kasy, to wypozyczenie auta na dluzszy czas niewiele w
          sumie kosztuje. Mozna wypozyczac i oddawac w roznych miejscach Grecji, jesli
          wezmiesz w jakiejs sieci wypozyczalni. Mi za 7 dni zaoferowano cene 140 EUR,
          wiec na 2 tyg powinno na 1 dzien wyjsc jeszcze lepiej. Jesli chcesz sporo sie
          poruszac, nawet na 1 osobe moze byc to taniej niz komunikacja publiczna (cena
          porownywalna dla mnie np. z podroza Ateny-Pilos), nie mowiac o wygodzie czy
          wiekszej liczbie osob podrozujacych.

wiecej napisze po powrocie - jesli mi sie uda wyjechac, bo wczoraj spadla mi na
          glowe wiadomosc;(
        • tanger_soto Re: tanie noclegi 17.08.04, 09:43
          Gość portalu: Larysa napisał(a):

> Będę podróżowac sama, więc kempingi oraz jazda stopem odpadają. Natomiast
          > nocowanie na dachach odpowiada mi jak najbardziej i na to włąśnie liczę. Czy
          > możesz napisać, w którym hotelu w centrum Aten sie zatrzymałaś i jakie sa
          ceny
          > noclegów na dachu?

Bylam w Grecji w 2000 r. wiec ceny zdazyly sie od tej pory zmienic, ale z tego
          co pamietam bylo to ok. 50-70% ceny noclegu w pokoju (bez lazienki). Mozna bylo
          korzystac z kuchni, lazienki, tylko na spanie szlo sie na dach z wlasna
          karimata i spiworem. W Atenach byl to hotel / hostel (jesli dobrze pamietam)
          Thiseus Inn na Place (samo centrum)- adres znalazlam w przewodniku Pascala.
          Jesli moglabym ci cos doradzic, to nie zatrzymuj sie na zbyt dlugo w Atenach
          (max 2 dni), bo ja spedzilam tam 5 dni i bylo to stanowczo za dlugo. Wszystko,
          co warte bylo do zwiedzenia zobaczysz w 2 dni, a miasto nie ma jak dla mnie
          specjalnego uroku. Poza tym obfituje w roznej masci zboczencow i
          ekshibicjonistow, niezaleznie od tego, czy jestes na Omonii czy w jakims Parku
          zawsze natkniesz sie na jakiegos (przynajmniej ja mialam taki niefart). Dodam,
          ze podczas mojej miesiecznej wloczegi po Grecji na zadnych takich typkow sie
          nie natknelam, a w Atenach masakra..
          • arwena Re: tanie noclegi 17.08.04, 09:51
            tanger_soto napisała:
            > Jesli moglabym ci cos doradzic, to nie zatrzymuj sie na zbyt dlugo w Atenach
            > (max 2 dni), bo ja spedzilam tam 5 dni i bylo to stanowczo za dlugo. Wszystko,
            > co warte bylo do zwiedzenia zobaczysz w 2 dni, a miasto nie ma jak dla mnie
            > specjalnego uroku.
            a to mi dobrze napisalas;)))) planuje tam tylko 1 caly dzien, do nocy i troche
            sie martwilam ze malo. Ale wychodzi mi ze maksymalnie wykorzystujac ten czas,
            oblece wszystko co najwazniejsze;) w jakis sposob to potwierdzasz.
            dzieki za info.

Mam pytanie dotyczace tego hotelu - czy standard tam okropny czy da sie
            wytrzymac? WIdzialam gdzies na sieci zdjecia, raczej odpychajace, niestety.
            I czy nocujac na dachu mozna gdzies bezpiecznie przechowac bagaz (np. od rana)?
            Pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje;)
            • tanger_soto Re: tanie noclegi 17.08.04, 10:40
              arwena napisała:
              > a to mi dobrze napisalas;)))) planuje tam tylko 1 caly dzien, do nocy i
              troche
              > sie martwilam ze malo. Ale wychodzi mi ze maksymalnie wykorzystujac ten czas,
              > oblece wszystko co najwazniejsze;) w jakis sposob to potwierdzasz.
              > dzieki za info.

1 dzien najzupelniej wystarczy, jest mnostwo ciekawych miejsc poza Atenami
              gdzie warto zamarudzic dluzej.

> Mam pytanie dotyczace tego hotelu - czy standard tam okropny czy da sie
              > wytrzymac? WIdzialam gdzies na sieci zdjecia, raczej odpychajace, niestety.
              > I czy nocujac na dachu mozna gdzies bezpiecznie przechowac bagaz (np. od
              rana)?

Jak juz wspomnialam bylam tam 4 lata temu. Wlascicielem byl podowczas jakis
              Azjata. Towarzystwo w hotelu zdecydowanie miedzynarodowe, jak w wiekszosci
              hosteli. Nie wchodzilam do pokojow, bo z gory zdecydowalam sie na nocleg na
              dachu, ale wydaje mi sie, ze nie bylo tam specjalnie obrzydliwie. Pokoje raczej
              2,3,4 osobowe, wiekszych chyba nie bylo. Kuchnia i jadalnia byly calkiem
              przyzwoite i duze. Mozna bylo tam na boku polozyc sobie plecak zarowno w ciagu
              dnia i w nocy. Nikomu to nie przeszkadzalo i nam nic nie zniknelo (oprocz
              jakiegos jogurcika z lodowki :)) Na noc zabieralam do spiwora portfel, aparat i
              jakies cenniejsze drobiazgi.
              Pozdrawiam

• Gość: Larysa Re: tanie noclegi IP: 195.136.36.* 19.08.04, 10:11
                Napiszcie mi, jak wygladają takie noclegi na dachu. Czy to oznacza, że na
                jednym dachu leży pokotem gromada niezamożnych turystów?
                • arwena Re: tanie noclegi 19.08.04, 15:06
                  takie mam wrazenie:)))
                  choc wydaje mi sie ze 'pokotem' to zbyt mocne slowo, nie ma ich zbyt wielu
                  chyba (????)
                  tez jestem ciekawa

btw - ktos pisal ze ten dach jest zadaszony? to moze jeszcze dach jest
                  wolny;))))
                • Gość: martyna33 Re: tanie noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:37
                  Witaj Larysa, kiedy wybierasz sie do Grecji, ja lece wizz 2 wrzesnia na ponad 2
                  tygodnie, tez sama, tez na wielka włoczege, troche zam Grecje, moze
                  popdrozujemy razem, bedzie razniej. pozdrawiam Martyna
                  • Gość: Larysa Re: tanie noclegi IP: 195.136.36.* 20.08.04, 16:48
                    Lecę 11 września i spędze w Grecji 2 tygodnie. Możemy umówić się, żeby te kilka
                    dni, kiedy będziemy w tym samym czasie, podróżować razem, co Ty na to?
                    Proponuję kontakt na priva: reska@gazeta.pl
    • Gość: Etaltravel Re: tanie noclegi IP: *.otenet.gr 21.08.04, 12:41
      od wtorku mamy w nei pori noclegi w cenie 13 euro (apartament 2,3 osobowy),
      cena za cąły apartament
      • korba20 Re: tanie noclegi 22.08.04, 18:21
        Poproszę o jakieś szczegóły na maila.
        Pozdr.
        korba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka