Dodaj do ulubionych

Udawanie "Greka"

IP: *.kliny.net.pl / *.kliny.net.pl 17.08.04, 05:15
Jestem oburzony postępowaniem "wielkorządcy" na tym forum. Parę dni temu
jakaś pani rozpoczęła topik "Lotnisko Okęcie -Dworzec Centralny POMOCY !!!".
Temat jak najbardziej ważny. Wiele osób z różnych miast jadąc nie tylko
zresztą do Grecji, rozpoczyna podróż z Warszawy a trasa "na lotnisko" jest
wielkim problemem. Mnie dwa razy usiłowano okraść w 175, prócz tego korki
permanentne itd itp. Kilka osób dało jej rzeczowe rady ale jakiś "baran"
zaczął kpić z autorki pytania. Skarciłem go słownie w sposób łagodny. I co ?
Moderator usunął moją wypowiedź. Pozwoliłem sobie zapytać jaki punkt
regulaminu złamałem lub jaki przepis prawa naruszyłem. I co ? Usunął cały
topik. Kto tu udaje "Greka" ? Sprawa niby drobna, ale to jednak stosowanie
cenzury i to według typowego "komuchowatego" mechanizmu. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Udawanie "Greka" 17.08.04, 07:49
      Hm, ja zamieściłem wczoraj wątek, który liczyłem, że zmobilizuje forumowiczó do
      rozbudowy działu Grecja-hotele.
      Tytuł " Egipt-hotele prawie 1000 opisów, a u Was NĘDZA". Sądząc, o ja głupi, ze
      kilku osobom zachce się opisać w tym dziale hotel w którym przebywali.
      A tu się okazuje, że popełniłem tym postem "wielkie przestępstwo forumowe" i
      należało go skasować.

Oj dziwne macie zasady na tym forum, oj dziwne.
      • gale Re: Udawanie "Greka" 17.08.04, 07:57
        Nigdy nie upieralem sie, ze jestem nieomylnym jednoosobowym autorytetem.
        Przyznaje, rzeczywiscie moglem sie niestety niepotrzebnie zapedzic i przeniesc
        topic, o ktorym mowisz do Oslej Lawki. A to dlatego, ze temat byl niedawno
        poruszany w topicu o "egoistach na tym Forum".

Milego,
        • pc_maniac Re: Udawanie "Greka" 17.08.04, 15:03
          Jeśli co jakiś czas nie będzie się mobilizowało forumowiczów by wspomagali
          forum Hotele, to nigdy nie uda się go rozruszać. Wystarczy byś posiedział przez
          ostatnie pół roku na forum Egipt.
          jak widzisz, tam moje prośby i apele poskutkowały. Dzięki temu nie tylko mamy
          świetne forum o hotelach, ale również forum ogólne o tym kraju oczyściło się
          praktycznie o 90% z tematów typu "który hotel", sądzę, ze z korzyścią dla
          turystów, bo teraz mogą znaleźć tam dużo ciekawsze informacje o tym kraju.

Jestem informatykiem z dość sporą wiedzą. Należy zdawać sobie sprawę, że każde
          forum ma tzw. punkt krytyczny, po przekroczeniu którego zaczyna sę ono już samo
          napędzać. Z mojej praktyki, takie specjalistyczne forum (jak to o którym
          mówimy) taki punkt krytyczny ma powyżej 500 postów. Wiec wydaje mi się, że nie
          tylko powinieneś utrudniać jego rozkręcanie, ale nawet wspomóc. Oczywiście dla
          wspólnego dobra. Jeśli sam jesteś zaawansowanym internautą to chyba wiesz o co
          mi chodzi?!

Myślę, ze tym razem przysłużyłeś sie niezbyt dobrze Neronce i forumowiczom, bo
          jeśli uważałeś, ze wątek ten jest zbędny, bo był inny, to czemu tamtego nie
          podniosłeś?!
          • gale Re: Udawanie "Greka" 17.08.04, 15:31
            Tak jak powiedzialem, nie jestem nieomylnym i wszechwiedzacym guru, nie
            pozjadalem wszystkich rozumow i potrafie przyznac sie do bledu czy rozpedzenia
            sie. Na szczescie topicu nie wykasowalem trwale, wiec wrocil na to Forum :)

Wszystkim Forumowiczom zycze jak najlepiej, prywatnemu Forum Neronki rowniez!
            Wybacz jesli zadzialalem pochopnie.

Milego,
    • gale Re: Udawanie "Greka" 17.08.04, 07:51
      Po odcedzeniu emocji:

Jakis czas zastanawialem sie nad przeniesieniem topicu, o ktorym mowisz do
      Oslej Lawki. Lotnisko Okecie znajduje sie w Warszawie i na cale szczescie dla
      Grecji nikt nie zamierza go przeniesc do Grecji. Z lotniska Okecie, zwanego
      rowniez Fryderykiem Chopinem, lata sie nie tylko do Grecji, co wiecej, w topicu
      nie bylo mowy o Grecji.

A zatem w mojej skromnej adminskiej opinii ten wazny (tak, wazny!) topic byl po
      prostu offtopiczny i winien znajdowac sie na Forum Warszawa.

Milego,
      • Gość: oracz Re: Udawanie "Greka" IP: *.kliny.net.pl / *.kliny.net.pl 17.08.04, 13:16
        Przykro mi ale to nie tak. Najpierw było skasowanie mojej wypowiedzi w której
        chciałem "utemperować" osobnika, który niegrzecznie zachował się wobec
        proszącej o radę, a dopiero gdy zapytałem jakie popełniłem "przestępstwo"
        nastąpiło tchórzliwe skasowanie całego topiku. Wielu rozpoczyna podróż na
        trasie Dworzez Centralny - Okęcie. Gdyby pytająca nie jechała do Grecji
        zapytała by na jakimkolwiek innym forum.
        • Gość: kończ waść ... ;-) Re: Udawanie "Greka" IP: 212.69.67.* 17.08.04, 18:08
          jak stać kogoś na Grecje to i powinno być stać na taksówkę za 20 złotych z
          Centralnego na Okęcie -post bez sensu, dobrze że został skasowany.
          • Gość: Mefisto [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:49
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: oracz Re: Udawanie "Greka" IP: *.kliny.net.pl / *.kliny.net.pl 17.08.04, 22:20
            Właśnie między innymi byłą rada zby brać taksówkę. Jeżeli ktoś wykupił sobie
            wycieczkę w Załupiu Dużym i będzie jechał może pierwszy raz przez Warszawę to
            pyta. Forum nie jest wyłącznie dla nowobogackich co to już wszystko mają i
            parkują swoje samochody na long term parkingu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka