Dodaj do ulubionych

Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja

IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.14, 22:37
Witam,
czy był ktoś lub wybiera się w tym roku do hotelu Crystal Bay w Kissamos na Krecie?? Hotel jest mało znany, bo wybudowali go dopiero w 2012 roku, ale opinie na booking.com ma już bardzo dobrą.
Obserwuj wątek
    • Gość: emi Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: 109.206.220.* 23.02.14, 01:39
      witaj,
      w ubiegłym roku byliśmy w kissamos. nie w crystal bay, ale wiem, jak hotel jest usytuowany, jak wygląda z zewnątrz. Jeśli jesteś zainteresowana takimi informacjami napisz na priv emy23@o2.pl :) pozdrawiam :)
    • Gość: Paweł Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.232.252.14.atman.pl 13.04.14, 19:26
      Witam
      Wybieramy sie do tego hotelu w tym roku. Może podzieli sie Pan opinią co do niego. Szczególnie chciałbym wiedzieć jaki standard, jak daleko do plaży, czy jest łagodne zejście (dostane się tam wózkiem?) no i generalnie czy był Pan zadowolony i dlaczego.
      Pozdrawiam
      • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.14, 22:41
        Witam, ja też wybieram sie do tego hotelu w czerwcu i proszę o informacje na jego temat.
        • Gość: kasia Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.lublin.mm.pl 02.06.14, 12:41
          i ja tez wybieram się do tego hotelu 18 czerwca :)
          • mafinka21 Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 02.06.14, 14:37
            My tam będziemy od 15-29 czerwca :))
            • Gość: kasia Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.lublin.mm.pl 04.06.14, 12:24
              o super Mafinka21 także się spotkamy na pewno w jednym hotelu :) :)
              jak będziesz to pisz jak tam jest w tym hotelu i do zobaczenia ale 18 czerwca hehehe
              • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.14, 13:21
                Ok, napiszę :))
              • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.home.otenet.gr 16.06.14, 21:36
                Jestem na miejscu. Hotel jest ok , mały, kameralny. Prawie sami Polacy. Jak ktoś szuka rozrywek to sie rozczaruje. Jest tu cisza i spokój. Kissamos też jest spokojne, dzięki czemu czuć fajny grecki klimat. Nie ma wielu turystów, nie ma wielkich hoteli. Do plaży ok 150m, jest trochę kamienista ( ta najbliżej hotelu ), i nie ma zbyt wiele ludzi.
                • Gość: Maki Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.mlyniec.gda.pl 16.06.14, 21:57
                  A jak z jedzeniem...?
                  • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.home.otenet.gr 17.06.14, 16:10
                    W hotelu sa śniadania ...dość skromne. W pobliżu sporo tawern w centrum jeszcze wiecej np mussaka z piwem 10 euro, ale porcja duża.
                    • wiola-pola Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 28.06.14, 19:54
                      Witam, wybieram się do hotelu crystal bay (kreta) i mam kilka pytań do osób, które w nim były:
                      - czy w pokojach jest internet, lodówka,
                      - czy w łazience jest suszarka,
                      - czy są ręczniki plażowe ???
                      Ponadto, co warto zwiedzić w okolicy, gdzie warto się stołować?
                      • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.home.otenet.gr 28.06.14, 22:06
                        Jestem obecnie w tym hotelu, jutro powrót :(((
                        Jest wi-fi , jest lodówka i jest suszarka. Ręczników plaźowych specjalnych nie ma są w pokoju jakieś białe 2 duże i dwa małe.
                        Śniadania skromniutkie ale dało radę. Wzdłuż morza jest kilka tawern stołowaliśmy się w każdej z nich po kolei i było ok. W rynku też są dwie i teź było ok .
                        Do zwiedzania polecam Balos - statkiem na własną rękę . Oprócz tego my wypoźyczyliśmy samochód i zwiedziliśmy: plaźe falasarnę i elafonisi, miasteczko Paleochorę, wąwóz Imbros ( roślinność ta sama co w Samarii ale o 8 km krótszy i mniej przeludniony ) i oczywiście Chanię. Zaliczyliśmy też muzeum archeologiczne w samym Kissamos. Atrakcji jest sporo zależy co kto preferuje.
                        My jesteśmy bardzo zadowoleni i z hotelu i z miejscowości. Żal wyjeżdżać.
                        • wiola-pola Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 28.06.14, 22:20
                          dziękuję bardzo za informację o hotelu i wskazówki dotyczące miejsc godnych uwagi. My będziemy od 09.07.2014 do 16.07.2014, i już nie możemy się doczekać .... :-)
                          • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.home.otenet.gr 28.06.14, 22:25
                            Fajnie macie, nam te 2 tygodnie szybciutko zlecialo. Jutro o 16 wylot :((( jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz odpowiem po powrocie bo teraz to czas sie pakować :((
                            • wiola-pola Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 28.06.14, 22:42
                              OK, dziękuję. Szczęśliwej podróży
                            • wiola-pola Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 02.07.14, 19:10
                              Mam jeszcze pytanie odnośnie hotelu, czy w pokojach jest czajnik? Gdzie wypożyczaliście samochód? Ile to kosztuje? A może macie jeszcze jakieś wskazówki i pomocne rady dotyczące wyjazdu? Dziękuje za wszelkie info. Papa
                              • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 21:22
                                Wskazówka taka, że jeśli ( a na pewno tak bedzie ) dostaniecie pokój na parterze to poproście o zamianę na piętro. Jeśli nie bedzie to na drugi dzień ponówcie prośbę. Te na parterze wychodzą wprost na basen. My tak zrobiliśmy po jednej nocy bo nie jest to komfortowe jak ktoś chodzi Ci pod oknem. Większość pokoi jest z aneksem ale czajnika nie widziałam . Nam zmienili pokój na bez aneksu i znajomi mieli czajnik a my nie ( ale miałam swój ). Samochód wypoźyczyliśmy w autofun, tam była dobra cena za 4 dni panda 120 euro. W innej było nawet taniej bo 112 euro ale z wkładem własnym ( wypozyczalnia Hermes). Wypożyczalni jest kilka i ceny różne.
                                • Gość: PW Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.finemedia.pl 10.09.14, 06:46
                                  Witam.
                                  Jeśli jeszcze czyta ktoś ten wątek, mam pytanie, jak wygląda bezpieczeństwo w hotelu. Mamy zamiar zabrać ze sobą laptopa, kamerę, aparat, ale nie zawsze przecież będziemy taszczyć cały sprzęt ze sobą na plażę czy spacer do tawerny. W związku z tym bezpiecznie zostawiać wszystko w hotelu, czy jest dostępny (np w recepcji, odpłatny) sejf, gdzie można bezpiecznie schować co wartościowsze rzeczy. Jeśli taki sejf jest dostępny, to jak to wygląda - każdy ma dostęp tylko do swojej skrytki, czy jest to sejf ogólny, a dostęp do niego ma recepcjonista, czyli w zasadzie bezpieczeństwo jest hmmm podobne jak pozostawienie rzeczy w pokoju?
                                  • mafinka21 Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 10.09.14, 10:38
                                    My mieliśmy ze sobą ipada, telefony i aparat wszystko to zostawialismy w pokoju, nawet nie chowając często zostawiając nawet na wierzchu. Nic nie zginęło. Większą gotówke i dokumenty też zostawialiśmy w pokoju tyle , że już w walizce zamkniętej na kłódkę. Uważam, że jest bezpiecznie. O sejfie nic nie wiem, na recepcji też nie widziałam.
                                  • Gość: olo Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.14, 20:44
                                    W opisach hotelu widnieje sejf na recepcji

Byłam w kilku hotelach na Krecie i nigdy nic mi nie zginęło.
    • 4roger Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 02.06.14, 21:26
      hej
      według mnie to nie jest hotel wybudowany w 2012 r tylko chyba remontowany.
      Patrząc na zdjęcia , wydaje mi się ze w 2005 r nazywał się sunny bay i bylem w nim
      z Itaki.
      Pamiętam ze miałem świetny widok z pokoju na morze. Do centrum miasteczka było około 10 m.
      • Gość: BK Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.14, 22:26
        Sunny bay to inny hotel, Itaka ma go dalej w swojej ofercie. Crystal bay jest z 2012 r tak jak podają. Na bockingu można obejrzeć więcej jego zdjęć.
    • Gość: Bea Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.14, 19:51
      Polecam Elena Beach Hotel, tuż obok Mavros Molos Bay. Plaża piaszczysta, woda czysta. Hotel trzygwiazdkowy.
    • majka742 Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja 18.06.15, 22:50
      Lecę 21.06 z warszawy na dwa tygodnie. Ciekawa jestem strasznie bo zmieniłam 5* kombinat z milionem pokoi na ten hotel właśnie ; plan auto na 6 dni reszta lenistwo. Po powrocie odpowiem na pytania
      • Gość: GeM Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.static.sitel.net.pl 30.06.15, 11:01
        Jak wrócisz podziel się swoimi wrażeniami o tym hotelu i okolicy.My też tam lecimy w lipcu ale teraz to już mam obawy:(
        • Gość: a Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.16, 16:40
          Czy ktoś był ostatnio w tym hotelu i podzieli się wrażeniami.
          • Gość: jaca Re: Crystal Bay Kreta Kissamos Grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.18, 11:35
            Witam
            Czy ktoś leci może w czerwcu 2018 ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka