hw53 07.06.14, 13:39 Leci ktoś może tam 10.07 lub jest aktualnie? Wdzięczny będę też za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turekgarb Re: Ionian Sea - Kefalonia 08.06.14, 22:28 Witam aktualnie tu jestesmy kurort dla ludzi ceniacych cisze i spokoj brak sklepu najblizsza restauracja w odleglosci 30 minut deptania (cale szczescie dobre jedzonko ) a w hotelu jedzenie co dzienie to samo. Najblizsze miasto w odleglosci 8 km. Polecam wypozyczyc auto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hw53 Re: Ionian Sea - Kefalonia 09.06.14, 06:38 Witam! A jak sytuacja w samym hotelu po trzęsieniu ziemi? Są jakieś uszkodzenia albo trwające remonty? Czy działają baseny (aquapark dla dzieci) i jak wygląda plaża w otoczeniu hotelu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Ionian Sea - Kefalonia 09.06.14, 07:25 Czy woda w morzu jest ciepła i czy z Kefalonii łatwo mozna się dostać na wyspę Itakę? Będę wdzięczny za odpowiedź,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Ionian Sea - Kefalonia 09.06.14, 08:15 > czy z Kefalonii łatwo mozna się dostać na wyspę Itakę? Łatwo, np. z Sami: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,147063464,147613324.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
turekgarb Re: Ionian Sea - Kefalonia 09.06.14, 22:23 A wiec jesli chodzi o hotel to uszkodzen brak lecz jakies remonty trwaja , plaza hmm wiec zalezy co kto lubi jezeli suche glony nie przeszkadzaja to jest znosnie lecz wole spacerek 30 min i ladna szeroka plaze z tawerna podajaca pyszne owoce morza. Aquapark dziala chyba do 18.00 ale nie jestem pewny,woda w morzu no chlodna trzeba sie przyzwyczaic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hw53 Re: Ionian Sea - Kefalonia 13.06.14, 11:01 A w którą stronę trzeba iść do tej plaży? Możesz podać jakieś wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
turekgarb Re: Ionian Sea - Kefalonia 13.06.14, 22:05 Witam wychodzac z hotelu glownym wyjsciem skrecamy w prawo na nastepnym skrzyzowaniu w lewo i dalej beda znaki na tawerne Remetzo o ile dobrze pamietam nazwe. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ionian Sea - Kefalonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.14, 19:21 też chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o hotelu. Wcześniej w opisie było, że hotel dowozi swoich gości do Lixuri? czy rzeczywiście? Podobno niedaleko hotelu jest jakaś wypożyczalnia samochodów (lub w hotelu), czy orientuje się Pan jakie są ceny wypożyczenia auta? Czy niedaleko hotelu albo w hotelu jest jakiś przedstawiciel jakiegoś organizatora wycieczek? Chcielibyśmy np. popłynąć na Itakę i zastanawiam się jak to zorganizować. Hmm a jakieś wskazówki jeszcze co do miejsc które warto odwiedzić? Będziemy z dzieckiem 5 letnim (ale wprawiony w boju podróżnik) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hw53 Re: Ionian Sea - Kefalonia 26.06.14, 15:08 Czy jest ktoś aktualnie w tym hotelu? Termin mojego wyjazdu się zbliża i chciałbym zapytać o wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
hw53 Re: Ionian Sea - Kefalonia 06.07.14, 20:45 Ponawiam pytanie: Czy jest ktoś aktualnie w tym hotelu? Jakie wrażenia z pobytu? Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia1k Re: Ionian Sea - Kefalonia 28.07.14, 10:03 wróciłam w czw z Ionian. Hotel jak dla nas byl strzałem w 10. Baseny czyste, nie było problemy ze znalezieniem leżaków. Jedzenie smaczne- codziennie pojawiało się coś czego dzień wcześniej nie było. Duży wybór można było więc wybrać coś ciekawego. Przepyszne ciasta i lody robione przez hotel na miejscu. Plaża bardzo płytka. Piekne miejsca do spacerów- np Kuonepetra. Animacje dla dorosłych prowadzone przez międzynarodową ekipę pełną zapału i radości. Hotel nas zaskoczył bo w dniu przyjazdu o 23 czekała na nas ciepła kolacja. Pokoje codziennie sprzątane z wymianą ręczników. Ze względu na późny wyjazd z hotelu pozwolono nam opuścić pokoje dopiero o godzinie 15. Potem do 17 dalej moglismy korzystać z wszelkich atrakcji oferowanych przez hotel i to bez dodatkowych opłat. Wycieczka dookoła wyspy była rewelacyjna. Hotel zdecydowanie nie dla tych którzy szukają rozrywki wokół cisza i spokój oraz piękna natura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Ionian Sea - Kefalonia IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.07.14, 11:59 My mamy wylot 31.07. Mam nadzieję, że będziemy równie zadowoleni zarówno z hotelu jak i wyspy jak Pani :) Odpowiedz Link Zgłoś
travellover Re: Ionian Sea - Kefalonia 08.07.14, 17:15 Polecamy Kefalonie :) intopassion.pl/i-jak-tu-nie-biegac-na-greckich-wyspach-i-nie-tylko/ intopassion.pl/photo-story-perfect-day-in-kefalonia-greek-holidays/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefalonka Re: pytanko o pokoje IP: *.90.102.177-citimedia.pl 29.07.14, 12:17 Mam pytanie do osób, które były w tym hotelu o zakwaterowanie. Interesuje nas pokój / apartament rodzinny. Podobno są to jakieś domki z antresolą. Jak one wyglądają? Czy jest bezpieczne? (schody). Będziemy z 2ką dzieci. Czy na tej antresoli jest łóżko małżeńskie? Bo przez te schody trochę obawiam się tam ulokować dzieci (np w nocy mogą chcieć iść do łazienki). I czy nie jest duszno? Bo gdzieś czytałam, że ktoś narzekał na tę antresolę .. Ew pokój z 2 dostawkami jak jest duży? Czy jest przedzielony jakąś ścianką? Z góry dzięki za pomoc w wyborze .. Odpowiedz Link Zgłoś
hw53 Re: pytanko o pokoje 29.07.14, 12:44 Witam! Ja miałem pokój z dwoma dostawkami - jest to jeden pokój (właściwie parter domku w zabudowie szeregowej) o powierzchni około 20 m2 w którym jest jedno łóżko małżeńskie i dwa pojedyncze, dodatkowo 2 nocne stoliki, toaletka, komoda i szafa. W pokoju jest TV (TVP info i Polonia) czajnik bezprzewodowy i jakieś szklanki. Oczywiście klimatyzacja też jest. W łazience mini wana, suszarka do włosów. Z pokoju wychodzi się na mini taras na którym jest stolik i dwa krzesła oraz suszarka do prania. Ręczniki i pościel wymieniana codziennie. Spokojnie mogę polecić ten hotel (byłem w terminie 10 -17.07) i jestem bardzo zadowolony. Wieczorną atrakcją dla dzieci jest jeszcze oglądanie gekonów, które polują na robale przy lampach :) - w Polsce to tylko w sklepie zoologicznym. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia1k Re: pytanko o pokoje 29.07.14, 13:22 Pokój wygląda tak: zdj antresoli oraz antresola. Nie wiem jak wygląda pokój 2 os z dostawkami. Łózka na antresoli można złączyć i zrobić małżeńskie. Gekony super sprawa. Na antresoli troszkę duszno Ale jak się nastawi klime na nawiew do góry jest ok. Warto zabrać raid do kontaktu nawet 2 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefalonka Re: pytanko o pokoje IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.14, 20:50 Sylvia, dzięki wielkie za fotki antresoli. A masz może też zdjęcia dołu? Jaki to jest mniej więcej metraż? I w którym budynku polecasz apartament z antresolą jeśli jest któryś świeższy (tj czystszy) i tak aby był fajny widok + wyjście/taras na ładną roślinność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: pytanko o pokoje IP: *.e.i24.pl 29.07.14, 23:04 My również wylatujemy 31 -tego z dwójką dzieciaków 9 lat dziewczynka i 3 letni chłlopiec . Bardzo liczę na animiacje dla dzieci i zabawy z rówieśnikami. Chcemy trochę odpocząć . PLanujemy też sporo pojeździć , mamy zarezerwowane auto z Autoway. Już nie mogę się doczekać . Opinie o hotelu sa wyjątkowo pozytywne... Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia1k Re: pytanko o pokoje 29.07.14, 23:14 zdjęcia dołu nie mam bez dzieci a takiego wolałabym nie wstawiać. WYmiary dołu ok 4,5-5 m x 3,5 całość ma 32 m2 jak nic jeśli nie więcej... Zdjęcie dołu są akurat na checkholiday. My mieliśmy pokój 521 i byl w centrum. Widziałam że takie apartamenty ciągnęły sie i np nasz był na parterze a były też na 1 piętrze. Widok z wejścia oraz z tarasu. Wszystkie pokoje poza tymi obok (widoczne na zdj nr 1) miały taki sam widok... Co do auta to jak jeździliście po Chorwacji to ok ja bym tam auta nie brała większość dróg jest bardzo kręta o kiepskiej nawierzchni oraz na skraju przepaści... Jadąc autokarem dziękowałam że to nie je muszę prowadzić... W razie pytań piszcie odpowiem na bieżaco... Odpowiedz Link Zgłoś
littlekony Re: Ionian Sea - Kefalonia 01.08.14, 12:56 Cudowna Kefalonia!! Polecamy ten hotel intopassion.pl/grecka-harmonia-w-asteris-hotel-kefaloniaskala/ Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Ionian Sea - Kefalonia 17.07.17, 16:19 Dzień dobry, czy ktoś wie jak jest w tym roku w hotelu Ionian Sea? Czy plaża jest piaszczysta czy są kamienie? Jak się sprawuje BP Grecos? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia241 Re: Ionian Sea - Kefalonia 28.05.18, 11:55 Podbijam wątek. Wybieram się w tym roku do Ionian Sea do pokoju Maisoneitte. Czy są jakieś aktualne opinie z hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś