Dodaj do ulubionych

Greckie wyspy - rodzinny hotel AI?

10.11.14, 12:02
Cześ,
planujemy wybrać się pod koniec sierpnia na 2 tyg. na którąś w Greckich Wysp - rodzina 2+3, interesuje Nas opcja all inclusive, hotel ma być dobre wyposażony pod katem dzieci, czy dobre jedzenie, baseny, atrakcje, blisko do plaży, na plaży ważne jest by było w miarę płytko przy brzegu i piaszczyście, co polecacie i gdzie?
Obserwuj wątek
    • gona31 Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 10.11.14, 12:07
      polecam hotel na Krecie Kavros Beach,miejscowosc Georgioupolis.położony jest przy długiej,piaszczystej plaży,mają mini klub dla dzieci i specjalne menu.Hotel znalazłam w ofercie TUI,cena nawet zachecająca. :-)
      • meltibi Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 10.11.14, 13:03
        A czytałaś opinie? Ja zarezerwowałam ten hotel w punkcie TUI, ale po przyjściu do domu i przeczytaniu opinii szybko anulowałam rezerwację. Hotel wygląda na sympatyczny, pięknie położony, ale za dużo osób narzekało na jedzenie. Z samymi śniadaniami pewnie bym wzięła, ale opcja All - przy masowych zatruciach... Żeby to była informacja od jednej osoby to pewnie nie przywiązywałabym do tego wagi, ale aż tyle osób źle wypowiadało się o jedzeniu, że chyba szkoda....
    • Gość: Magda Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 31.178.189.* 10.11.14, 12:28
      Hotel Kipriotis Village na Kos lub Royal Belvedere na Krecie z polskimi animacjami (TUI)
      • bananas.only Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 10.11.14, 13:46
        Aegean atlantica blue na Rodos. Blue lagoon resort na Kos
        • silvia0406 Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 10.11.14, 15:37
          Aquis Sandy beach na Korfu.Plaża piaszczysta,płytkie wejście do wody,hotel z atrakcjami dla dzieci.
        • edytmark Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 19:44
          mam rozumieć,że byliście w tym hotelu na Rodos?Bo miałbym kilka pytań?
          • edytmark Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 19:45
            Chodzi mi o hotel Aegean atlantica blue
    • Gość: dorota Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 88.220.117.* 10.11.14, 18:52
      miałam na oku z Grecosa:
      Ionian sea &aquapark Kefalonia
      Gelina village (nie czytałam opnii ale wpadł w oko) na Korfu
      Zorbas village kreta wsch(nie znam)
      ale my jedziemy do Mikri Poli na Rodos.
      • Gość: aga Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: *.miedzychod.mm.pl 10.11.14, 20:11
        Ja sie zastanawiam pomiedzy aquis sandy beach a mitsis roda beach na korfu.
        • Gość: bozenato Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 93.175.82.* 10.11.14, 20:57
          Byłam nawet dwa razy w Aquis Sandy Beach ,
          uważam, że to fajny hotel, dobrze położony,fajne miejsce na wakacje.
          • Gość: aga Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: *.miedzychod.mm.pl 10.11.14, 22:55
            Do bozenato. W opiniach czytalam ze w pokojach śmierdzi stęchlizną, gdyby jedna osoba to pisała to bym sie nie zastanawiała. Ale pisze to wiele osób. Jak to jest z tym zapachem w pokojach?
            • Gość: bozenato Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 93.175.82.* 11.11.14, 09:47
              Zapach stęchlizny czuje się ponoć w pokojach tych przed remontem, zwłaszcza na parterze,
              ja rezerwowałam pokój z bocznym widokiem na morze- te są czyste,nowe i nic nie śmierdzi.
              • Gość: gtw rodzinny???? IP: *.static.sl-net.pl 11.11.14, 21:40
                hotele AI to przeważnie sieciówki/wielkie kołchozy

rodzinne to są małe hoteliki 2-3* zwykle tylko ze śniadaniem

często znacznie sympatyczniejsze, czyściejsze i bardziej klimatyczne niż kombinaty dla biedaturysty masowego

np. taki www.zafiria-matala.com/
                • Gość: Gosia Re: rodzinny???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.14, 08:02
                  Rodzinny w znaczeniu dla całych rodzin, a nie prowadzony przez rodzinę.
                  Co niby rodzina z trójką dzieci robiłaby 2 tygodnie w 2* hotelu ze śniadaniem???
                  Dla moich dzieci hotel bez dużych basenów i przynajmniej 2-3 zjeżdżalniami jest nie do przyjęcia (ładna plaża też by się przydała, ciekawy program animacji też). A "kombinaty" jak to określasz bywają na bardzo wysokim poziomie, czyściutkie, w zadbanych ogrodach i z doskonałym wyżywieniem i raczej zdecydowanie nie są dla "biedaturysty", bo koszty są raczej spore, w przeciwieństwie do 2-3* hoteliku ze śniadaniem, dobrego może dla mało zasobnych studentów, którzy nastawiają się głównie na zwiedzanie, a nie dla rodzin z dziećmi
                  • meltibi Re: rodzinny???? 12.11.14, 13:49
                    Zależy co kto lubi. My z rodziną 2+2 wolimy raczej małe hoteliki z basenami i raczej tylko ze śniadaniami. Nie ukrywam, że byliśmy na wakacjach w dużych hotelach i w tym roku też o mało nie wylądowaliśmy w takim. Jednak wszyscy jako rodzina wolimy spokojne miejsca bez animacji, chętnie chodzimy do tawerny zjeść i lubimy plażować w różnych częściach wyspy. Zapewniam Cię jednocześnie, że pobyt w takim hoteliku ze śniadaniami wcale nie jest tani, często po dodaniu kosztów wyżywienia wychodzi drożej niż hotel z all, ale nam zależy na spokoju. Nie neguję oczywiście Twoich wyborów, bo każdy lubi co innego. Ale na pewno małe hoteliki nie są dla biedaturysty - jak to nazwałaś.
                    • Gość: Gosia Re: rodzinny???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.14, 14:26
                      Oczywiście, że każdy wybiera to co lubi, ale jeżeli ja zapłaciłabym za 2* hotel ze śniadaniem (+ dodatkowe koszty) tyle co za 4* hotel z all to chyba potem musieliby mnie wziąć na leczenie na głowę. A codzienne chodzenie do tawerny w środku dnia z małymi dziećmi w upał ponad 30- stopniowy to zwykłe znęcanie się nad małoletnimi, i nadal nie wiem co takie dzieci robiłyby w takim hotelu przez cały dzień.
                      Kilka lat temu byłam w Grecji w hotelu 3* z HB (nie mieliśmy jeszcze dzieci) i w ogóle nie było tam żadnego basenu (tym bardziej w hotelu 2* to raczej byłby ewenement), wiec chodziliśmy na plażę zatłoczoną chyba jeszcze bardziej jak nad naszym polskim Bałtykiem, nawet jeżeli w hotelu 3* jest basen to raczej wielkości większej wanny. Owszem pojeździliśmy wtedy trochę po wyspie i pozwiedzaliśmy, ale ciąganie dzieci na takie wyprawy uważam za nieporozumienie, bo dzieci w wieku przedszkolnym czy wczesnoszkolnym raczej nie są zainteresowane zabytkami i podziwianiem widoków, szczególnie podczas upałów.
                      I zapewniam cię, że są też hotele z all spokojne i spokojnej okolicy, bez animacji, gdzie każdy może znaleźć sobie zaciszne miejsce, chociaż akurat ciche i spokojne dzieci to też raczej rzadkość
                      • Gość: aga Re: rodzinny???? IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.14, 15:37
                        Aqualand na Korfu atrakcje dla dzieci super
    • Gość: ali Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 208.110.91.* 13.11.14, 08:10
      no to tragedia, bo co mają robić rodziny z dziećmi jeżdżące do apartamentów i na kempingi, gdzie nie ma pierdyliarda basenów, pierdyliarda zjeżdżalni, stada animatorów, dudniącego disco i stołówki zna 1000 miejsc

nic tylko się pochlastać z nudów, bo w Grecji bez kołchozowego AI nie idzie wytrzymać
      • Gość: Andy Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.14, 08:51
        No cóż, nie każdego stać na all, więc próbuje znaleźć uzasadnienie dla pobytu w apartamencie, zakupy w supermarkecie i pichcenie we własnym zakresie podczas urlopu. "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma". Apartament czy kemping też dla ludzi, a jeszcze jeżeli do ogólnodostępnej publicznej plaży (choć mocno zatłoczonej) mniej niż 2 km to już naprawdę nieźle, da radę spędzić urlop w warunkach lepszych niż pole namiotowe.
        • meltibi Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 05:21
          A może nie każdy lubi all.
          w 2012 roku byliśmy własnym dojazdem w Czarnogórze i Chorwacji - koszt całości 12.000 zł. W 2013 roku powtórka - koszt 11.500. Pobyt w apartamentach z basenami. Wyżywienie we własnym zakresie. W tej cenie mielibyśmy hotel samolotem all (Turcja, Grecja) - tylko nie lubimy hoteli z all. Nie pisz więc, że nie każdego stać na all. Każdy wybiera to co lubi. I uszanujmy to.
        • Gość: dorota Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 88.220.117.* 14.11.14, 07:17
          bzdura, w zeszłym roku we Włoszech, wynajem mieszkania z basenem, własne wyzywienie, zwiedzanie, benzyna itd wyszło 8000. Plus gotowanie i sprzątanie i cala organizacja wyjazdu wyszlo prawie tyle co all. Ktoś na forum pisał o eurocampingach, eurocampingi w sezonie są bardzo drogie dwa razy droższe niż wynajem apartmanetu i i wczasy samolotem all.
          Dziecko znudzone bo nikt nie mówił poza nami po polsku. W tym roku mówię basta. Chcę tylko leżeć i pachnieć.
          • nowa_bielizna Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 14:07
            Dzieci znudzone na wakacjach nad ciepłym morzem?

Bez komentarza.
            • Gość: Sylwia Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.14, 14:39
              nowa_bielizna napisała:

> Dzieci znudzone na wakacjach nad ciepłym morzem?
              >
              > Bez komentarza.

A co w tym dziwnego??? Nie każde dziecko zadowoli pluskanie się godzinami przez w wodzie lub robienie babek z piasku przez 2 tygodnie, niektóre lubią zjeżdżalnie czy ciekawie zorganizowane zajęcia z gronie innych dzieci
              • bananas.only Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 15:19
                Dla moich dzieci plaża nie jest atrakcją. Mogłyby tam nie chodzić. Zazwyczaj są długie dyskusje i spacer na plażę z "łaski" Podstawą wyboru są zjeżdżalnie. Ale każdy odpoczywa jak lubi.
                Dla mnie jazda 2 dni i gotowanie we własnym zakresie jest kiepskim pomysłem. Znajomi będąc w Chorwacji na campingu, gotując sami i jadąc tam własnym samochodem zapłacili w sumie więcej niż my za hotel z aquaparkiem w Egipcie lub za 10 dni na Zakynthosie .
                • bananas.only Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 18:26
                  Biura podróży w kategorii "hotel rodzinny" oferują hotele z atrakcjami dla dzieci. W każdym biurze rodzinny hotel oznacza hotel atrakcyjny dla rodzin z dziećmi a nie prowadzony przez rodzinę wynajem pokoi.
                  Obecność All oraz zjeżdżalni nie wyklucza wspólnego spędzania czasu z dziećmi. Tracenie czasu podczas urlopu na robieniu zakupów na śniadanie i kolację oraz problem z zamówieniem czegoś do jedzenia dla 4-5 latka w restauracji sprawia, że za hotel najlepszy dla rodzin- rodzinny uważam hotel z dużym wyborem jedzenia i przystosowanym do tego zapleczem w postaci placu zabaw lub zjeżdżalni. Chętnie gramy w planszówki wieczorami. Zawsze bierzemy kilka do walizki.
              • meltibi Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 14.11.14, 16:00
                Ale może dzieci zadowoli wspólne spędzanie czasu z rodzicami, gry, zabawy. Wiadomo, że najprościej jest puścić dzieci i mieć spokój, ale może niektórzy lubią nacieszyć się rodziną właśnie w kameralnych miejscach podczas wakacji, bez animacji, bez głośnych basenów dookoła....
                Zupełnie odbiegliśmy od wątku założycielki.
                Wniosek jest chyba taki, że:
                każdy lubi co innego i ma do tego prawo
                wyjazdy organizowane samemu wcale nie są dla "biedoty" jak to ktoś napisał
                nie wszyscy upadli na głowę wydając więcej na samodzielne wyjazdy niż hotele z all

Najważniejsze to chyba, żeby dobrze wypocząć, a każdy z nas wypoczywa inaczej...
                • Gość: Magda Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 31.178.189.* 14.11.14, 17:01
                  meltibi napisała:

> Ale może dzieci zadowoli wspólne spędzanie czasu z rodzicami, gry, zabawy. .....

Może zadowoli, a może nie. Ja osobiście wolę, żeby dzieciom zabawy organizowały profesjonalne opiekunki w klubie dla dzieci, które mają przygotowane atrakcyjne programy na poszczególne dni pobytu w hotelu, takie zajęcia odbywają się przez 2-3 godziny w ciągu dnia, rodzice w tym czasie mają dla siebie trochę oddechu, bo resztę czasu dzieci spędzają przecież z rodzicami.
                  Sądzę, że to trochę utopijny pogląd, że rodzice są w stanie przygotować dla dzieci ciekawe gry i zabawy (chociaż nie przeczę, że tacy też istnieją), na 2 tygodniowe wakacje, bo niewielu wie jak się do tego zabrać, i w końcu dla rodziców też jest to czas na odpoczynek (ich często jedyny urlop), a jeżeli cały dzień muszą zajmować się dziećmi żeby organizować im super czas, nie spuszczać ich z oczu, robić zakupy, gotować itp. to czym to się różni od codziennych obowiązków??? Tym, że w pobliżu jest plaża????
                  • Gość: gtw Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: *.static.sl-net.pl 14.11.14, 20:15
                    Sylwia, Magda, Dorota, Asia, Jola, Frania....
    • Gość: dorota Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? IP: 88.220.117.* 14.11.14, 19:07
      hop_angel wybrałaś już coś?
    • hop_angel Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 22.11.14, 12:51
      Czesc,

okazuje się, że w fajnych hotelach dla mojej rodziny nic nie moge znalezc bowiem nie ma tam takich pokoi czy narawdę to musi byc odrazu opcja 2+3 czy w studio 4 osobowym w takim np. Caretta Beach na Zakhyntos nie mogą mi dokwaterowac 1 dziecka zeby spało z nami, pozdrawiam
      • lawia77 Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 24.11.14, 19:47
        no to jexdzie do tego na korfu, gelina village z grecosa tam mozecie 2+3, ja byłam w zeszłym roku
        • lawia77 Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 24.11.14, 19:53
          albo akti beach club w kardamenie na kos z itaki zobacz

• alajna2 Re: Greckie wyspy - rodzinny hotel AI? 05.01.15, 16:40
            gelina village na korfu, bardzo fajny, duze przestronne pokoje typu studio, aquapark, jedzenie ok.
    • Gość: Gosia Caravel Hotel na Zakynthos IP: 195.184.82.* 26.11.14, 12:21
      Rainbow Tours będzie miała w 2015 roku tam Figloklub www.figlokluby.pl/o_figloklubach.html/g/84/Caravel/

Przy samej plaży piaszczystej, płytko przy brzegu (choć jest na początku trochę kamieni), dobre jedzenie, 2 baseny - 1 dla dzieci. Niedaleko aquaparku. Piękne widoki.
      Zobacz sobie zdjęcia hotelu i położenie na google maps.
      • Gość: Gosc Re: Caravel Hotel na Zakynthos IP: *.centertel.pl 08.01.15, 09:07
        Toskania i południowe Włochy, na kempingach ,z własnym wyżywieniem dojazdem,czasem restauracja wyniosły nas w 2014 16 tys tak wiec nie sa to tanie wakacje choć ja kempingi lubię. W tym roku Grecja z all wyjdzie taniej ze zwiedzaniem - na to samo wiec wybieram wygodę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka