Dodaj do ulubionych

Agios Nikolaos 2016

23.10.15, 21:30
Witam, mam prośbę w przyszłym roku będę wypoczywał w Agios Nikolaos na Krecie Wschodniej czy może ktoś podpowiedzieć z jakiego lokalnego greckiego biura podróży można skorzystać odnośnie wycieczek fakultatywnych, tak żeby móc poznać atrakcje tego regionu nie korzystając z oferty polskiego organizatora który ceny ma wysokie.
Wypożyczenie samochodu nie wchodzi w grę, nie mamy prawa jazdy.
Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.15, 20:47
      Z Agios Nikolaos na pewno możesz z portu popłynąć samemu bez żadnego organizatora na wysypę Spinalonga
      • Gość: admick Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.play-internet.pl 26.10.15, 06:42
        Dzieki ala, na pewno skorzystam Spinaligia może christi
    • gona31 Re: Agios Nikolaos 2016 26.10.15, 07:19
      może z nimi? www.kyriakakis.gr/
      • Gość: sisi Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.15, 10:18
        Nie podam biura bo jeżdżę autem ale miejsca które warto zobaczyć. Lasithi plaskowyz z grota Zeusa,Spinalonga z Eloundy /przy okazji zobaczysz ciekawa miejsco w ość /,Milatos grota z kosciolkiem wewnątrz i dramatyczna historia.Plaze V a i i Itanos z wykopaliska mi i p a lm a mi.Moni Topu klasztor,wioska Kritsa, To tak po krotce. .
        • Gość: admick Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.play-internet.pl 26.10.15, 11:03
          Dzięki wielkie, wioska Kritsa to obowiązkowo muszę zobaczyć może plaża Vai a gdzie najlepiej robić zakupy typu olej z oliwek itp w zachodniej części Krety kupowaliśmy w Chanii jest tam wielki targ na ktorym można było wybrać co się tylko chciało :-)
    • lolekako Re: Agios Nikolaos 2016 26.11.15, 13:11
      witam..zamieszkuje w Agios Nikolaos ponad 20 lat.....na wyspe Spinalonga oraz Chrisi mozna plynac bez posrednictwa zadnego biura.....z Agios codziennie sa statki na wyspe Spinalonga w godzinach rannych....aby sie dostac do Chrisi....wsiadamy do Autobusu w strone Irapetry (a tam sa takie same statki jak na Spinalonge) plyna na wyspe Chrisi ..powrot ok godziny 17.....posluchajcie mnie uwaznie...w Agios Nikolaos jest jeden deptak...sa tam sklepy.....w jednym z nich pracuje...zaraz na przeciwko Banku...jezeli chcecie jakiekolwiek informacje smialo przychodzcie do mnie.we wszystkim Wam pomoge...Pozdrawiam!
      • Gość: admick Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.play-internet.pl 26.11.15, 15:36
        Dzięki wielkie będę pamiętał
      • Gość: paweł1976 Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.dynamic.mm.pl 10.07.23, 19:08
        Witam. Znalazłem dzisiaj post odnośnie Agios Nikolaos. Mam pytanie. Czy pracuje Pan/Pani jeszcze w skepie naprzeciwko Banku? Będę z żoną w Agios od 2 do 9 sierpnia 2023.Oprócz kilku miejsc, które obowiązkowo chcemy zobaczyć, planowaliśmy zobaczyć Elafonisi, ale z Agios żadne lokalne biuro nie robi wycieczek. Pewno dlatego, że to 4 - 5 godzin jazdy autobusem. Pożyczyłbym auto, ale mam obawy czy auto da rade objechać tam i spowrotem. Tzn. mam obawy aby auto nie uległo awarii, bo wtedy powrót do hotelu w Agios nieco się komplikuje. No chyba, że zna Pan/Pani jakieś lokalne biuro, które jednak z Agios wyrusza z chętnyminna Elafonisi? Pozdrawiam. Paweł
        • dodekanezowiec Re: Agios Nikolaos 2016 10.07.23, 20:38
          Chłopie po 8 latach to niektórzy nogi wyciągnęli...
          Agios jest na wschodzie, Elafonissi na zachodzie. Ale na wschodzie jest np. Sitia i Vai. Nie wiem jak z wyspą Chrissi ale to też blisko.
    • Gość: Ian Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.15, 23:18
      Z Agios Nikolaos masz świetne połączenia autobusowe. Bilety są w przystępnej cenie, a autobusy z dworca autobusowego w Agios Nikolaos odjeżdżają o czasie. Polecam wycieczkę do Rethymnonu (najlepiej na dwa dni, stare miasto jest piękne nocą), do Ierapetry, można odwiedzić Heraklion, Spinalongę (dojazd autobusem do portu w Place i rejs łódką na Spinalongę), warto także pojechać na cały dzień na Silver Beach i Golden Beach (ok. 10 km od Agios Nikolaos, autobus zatrzymuje się w Istron, gdzie znajdują się obie plaże).
      Pozdrawiam!
      www.theislandofcyprus.blogspot.com
      • Gość: asmick Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.play-internet.pl 27.11.15, 06:45
        Jejku tyle przydatnych informacji zastanawiam się też nad zwiedzeniem Karpathos, dzięki wielkie
    • wiem_gdzie_jade Re: Agios Nikolaos 2016 09.12.15, 22:52
      Zgadzam się z przedmówcami. Spinalonga to taki must-see będąc w okolicy Agios Nikolaos. Z Plaki można się na nią dostać łodzią (8euro/os.), łodzie płyną mniej więcej co godzina.
      Mimo wszystko polecam udać się na wyspę z wycieczką - dzięki temu poznamy historię wyspy, która jest niezwykle ciekawa.

Natomiast Agios Nikolaos samo w sobie jest ładnym miasteczkiem, acz nie wielkim.
      Zapraszam do autorskiego przewodnika (link w stopce) - dodam,że właśnie tworzą się nowe artykuły i uaktualnienia poprzednich.

pozdrawiam,
      Iwona
      • Gość: admick Re: Agios Nikolaos 2016 IP: *.play-internet.pl 10.12.15, 09:54
        Dzięki wielkie Iwona, już nie mogę się doczekać pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka