Dodaj do ulubionych

small planet

06.02.16, 19:36
Czy ktoś może już kupił bilety na lot w tych liniach? Jak liczą za bagaż?
Obserwuj wątek
    • alex2222 Re: small planet 06.02.16, 20:41
      Nie wiem jak liczą ale w ubiegłym roku zniszczyli mi walizkę i odrzucili reklamację.
      Jestem 200zł w plecy.
    • Gość: jimmy Re: small planet IP: *.torun.mm.pl 07.02.16, 09:51
      na stronie jest 180 w dwie strony
    • aseretka Re: small planet 07.02.16, 19:02
      Przecież wszystko na temat bagażu masz na stronie linii Smal Planet:
      www.smallplanet.aero/pl/informacja/baga.html
      • Gość: zyyko Re: small planet IP: 78.10.74.* 07.02.16, 20:02
        o bagażu jest, ale nie widzę cen.
        • aseretka Re: small planet 07.02.16, 21:04
          Dopuszczalny limit bagażu jest w cenie biletu. Dopłacasz ewentualnie za nadbagaż.
          • Gość: zyyko Re: small planet IP: *.146.66.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.16, 11:42
            >aseretka napisała:
            > Dopuszczalny limit bagażu jest w cenie biletu. Dopłacasz ewentualnie za nadbagż.

> jimmy napisał:
            >na stronie jest 180 w dwie strony

To jak w końcu jest?
            • aseretka Re: small planet 09.02.16, 15:55
              Jeæeli bardziej wierzysz jimmy`emu niż temu, co napisane na stronie Small Planet, to we w jedna stronę 90 kg zamiast przysługującego na osobę limity 20 kg bagażu rejestrowanego i 5 kg bagażu podręcznego.
              • Gość: Gość Re: small planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.16, 21:48
                Niektórzy ludzie nie umieją chyba czytać ze zrozumieniem, z podanego przez Ciebie linka jasno wynika, że bagaż jest bez opłat, płaci się na nadbagaż, ale jak widać założycielka wątku coś nie bardzo kuma...
                • Gość: zyyko Re: small planet IP: *.146.66.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.16, 09:50
                  A no widzisz, nie bardzo kumam....blondynka jestem;-)

Ale doszłam do tego:

book.smallplanet.aero/pl/flight/extras
                  Dodatki
                  Bagaż rejestrowany
                  Bagaż rejestrowany

1 szt 20 kg lub 1 szt 32 kg (na osobę)

Maksymalny obwód 158 cm (długość + szerokość + wysokość)

WAW - CFU
                  Bagaż rejestrowany 20 kg (na 1 osobę) 90 zł
                  Bagaż rejestrowany 32 kg (na 1 osobę) 155 zł
                  Nie, dziękuję 0 zł
                  Dorosły #1
                  CFU - WAW
                  Bagaż rejestrowany 20 kg (na 1 osobę) 90 zł
                  Bagaż rejestrowany 32 kg (na 1 osobę) 155 zł
                  Nie, dziękuję 0 zł
                  • zo_h Re: small planet 10.02.16, 16:02
                    Jest dokładnie tak jak piszesz. W cenie biletu masz tylko podstawowy przelot i bagaż podręczny. Za resztę rzeczy trzeba płacić ekstra. Tak jak w tanich liniach lotniczych. Oczywiście mówimy o wykupionych samodzielnie biletach. Niektórzy z przedmówców chyba mylą to z przelotami czarterowymi oferowanymi przez te linie lotnicze (wtedy wszystko faktycznie w cenie).
                    • Gość: zyyko Re: small planet IP: *.146.66.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.02.16, 11:23
                      Tak, oczywiście chodzi o zakup biletu indywidualnie.
    • beasol692 Re: small planet 30.05.16, 19:50
      A czy ktoś wie ile kosztuje w Small Planet przebukowanie biletu na inną osobę?
      • Gość: eu Re: small planet IP: *.play-internet.pl 31.05.16, 09:07
        A dlaczego nie zapytasz bezpośrednio przewoźnika???
    • Gość: blazej Re: small planet IP: 91.231.92.* 20.07.17, 12:20
      Witam. 03.06.17r. wyleciałem z lotniska z Warszawy firmą lotniczą Small Planet na wyspę Kos po wylądowaniu okazało się , że mój bagaż jest uszkodzony jak podobnie innej pani. Zgłosiłem to od razu na lotnisku po czym dostałem dokument potwierdzający zgłoszenie i przyjęcie reklamacji uszkodzonego bagażu, oraz że po powrocie na lotnisko w Warszawie też mam w podobny sposób zgłosić ten problem i reklamacja będzie dopiero rozpatrzona. Na lotnisku w Warszawie dostałem karteczkę z adresem meilowym small planet i że to na ten adres mam zgłosić problem dlatego że to firma czarterowa i nikt ich zgłoszeń nie przyjmuje bezpośrednio na lotnisku. Po powrocie do domu zrobiłem jak mi mówiono. Okazuje się, że small planet stwierdziło że miałem na zgłoszenie 7 dni. Po pierwsze, mnie jako klienta nikt o tym nie poinformował na lotnisku. Po drugie ludzie współpracujący z firma small planet są widocznie nie doinformowani bo to oni wprowadzili mnie w błąd. Po trzecie czy firma lotnicza o której mowa bierze pod uwagę że co nie którzy kliencie mogą nie mieć podczas swego pobytu tygodniowego lub więcej dostępu do Internetu?Na obecną chwilę firma small planet na dwie reklamacje które do nich wysłałem odpisała tylko na pierwszą tzn. że miałem na to tydzień i już jest za późno, po czym jak podobnie w pierwszym meilu jeszcze raz im wytłumaczyłem jak cała sytuacja miała przebieg i to nie moja wina że już minął tydzień. Próbuje od 5 tygodni dodzwonić się na ich infolinie po kilka razy dziennie, ale konsultanci są wiecznie zajęci. Więc albo mają tylu nie zadowolonych klientów z swoich usług, albo sobie leżą i nie mają zamiaru odbierać telefonów od niezadowolonych ludzi. Nie wiem jak ta firma została najlepszą firmą czarterową podejrzę 2016roku…. Kto o tym decydował? Chyba oni sami zrobili sobie ten plebiscyt….Podobną treść wysłałem im na ich stronie w zakładce opinie, dostałem odpowiedz że przyjęli moją opinie i przekształcili ją w reklamacje i w ciągu kilku dni odeślą odpowiedz… mija już chyba 2 tydzień i zero reakcji ze strony firmy…Miałem podobną sytuację podajrzę 3 lata temu na lotnisku w Niemczech po wylądowaniu wraz z rodziną zgłosiliśmy uszkodzony bagaż pracownik który nas obsługiwał na tym lotnisku był dobrze zorientowany od czego tam jest i jak ma postępować i w ciągu kilku dni sprawa była załatwiona, nie pamiętam czy to była firma Lot czy Lufthansa. Zdecydowanie nie polecam tej firmy lotniczej z takim podejściem do klienta…
      • Gość: bodajże Re: small planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.17, 19:56
        Wszyscy wiedzą, że to dziadowskie linie lotnicze, ale latają bo co zrobić. Podejrzę, w 2016 roku też się z nimi chandryczyłem o coś tam, ale się udało. Oczywiście podajrzę, trwało to trochę, badajrzę.
      • tess1956 Re: small planet 20.07.17, 21:39
        Za uszkodzenie bagażu odpowiada lotnisko, a nie konkretna linia lotnicza. Bagaż pakowany jest przez obsługę danego lotniska, a nie przez pracowników przewoźnika!
        • Gość: offal Re: small planet IP: 195.149.64.* 21.07.17, 07:38
          Nie bredź.
          Sprawdź sobie zapis konwencji montrealskiej z 1999 r. lub Rozporządzenie (WE) 889/2002 Parlamentu EU to się dowiesz kto odpowiada za zniszczony bagaż.

link
          do treści
      • a.ulicka Re: small planet 12.09.17, 08:21
        I jak zakończyła się sprawa? Mieliśmy w sierpniu identyczna sytuację i tez dostaliśmy odpowiedź że mieliśmy 7 dni na złożenie reklamacji. Reklamacje złożyłam dziewiątego dnia od uszkodzenia bagażu.
        • 1europejczyk11 Re: small planet 13.09.17, 12:12
          Mając podobną sytuację zasięgnąłem języka u witającej nas na lotnisku w Atenach rezydentki,która doradziła nam fantastycznie ( co rutyna ,to rutyna ),Zgłosić reklamację już w Polsce po wylądowaniu (w Warszawie) i niestety skłamać ,że stało się to w drodze powrotnej.Tak też zrobiliśmy i Small Planet reklamację uznało.
          • 1europejczyk11 Re: small planet 13.09.17, 12:19
            Jeśli czyta to ktoś ,kto pracuje w Small Planet to niech wie,że wszystko powinno działać w obie strony -skoro macie płacone za każdy bilet ( i ubezpieczenie każdego pasażera i bagażu )-nie zachowujcie się ,jak cwaniaki żerujące na czyimś nieszczęściu.
            Bez żadnych wyrzutów sumienia będę ten sposób polecać turystom,którym uszkodzono bagaż.Naprawienie,czy wymiana walizki to koszt zaledwie kilkuset PLN ,więc to wielki WSTYD dla tak bogatych linii ,aby robić wszystko ,żeby nie uznać reklamacji poszkodowanym...
          • Gość: kasina Re: small planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.17, 12:33
            mam pytanie odnośnie bagażu podręcznego w Small Planet - bagaż podręczny ma mieć max 5 kg na osobę oraz wymiar max 56x45x25cm - moje pytanie jest takie - czy może być inny wymiar (jeden wymiar większy, ale za to drugi mniejszy) np 50x30x30cm - czyli łącznie nie przekracza 126 cm? czy musimy się ściśle trzymać tych wymiarów? (w bagażu głównym jest informacja, że wystarczy, żeby suma 3 wymiarów nie była większa niż 158cm - a jak jest z podręcznym?)
            • ja.s.i.u Re: small planet 02.10.17, 13:17
              Musi się zmieścić w schowku. Dlatego niektóre linie mają te klatki, do których ma bagaż wejść i nie wystawać.
              • Gość: kasina Re: small planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.17, 13:21
                Dziękuję za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka