Dodaj do ulubionych

Alkion (***) / Selectours - szczerze odradzam

IP: *.iti.pl 27.09.04, 14:44
Wiem, że jesteśmy marudnym narodem, ale to co działo się w tym hotelu woła o
pomstę do nieba. Gościliśmy na Krecie od 9 do 23.09.04. Prawie wszyscy z
poprzednich turnusów i na naszym wyjeździe mieli zatrucia żołądkowe. Jedzenie
było niesmaczne i monotonne. Okazało się, że sąsiedni hotel Amnissos (**)
miał bogatsze menu i smaczniejsze jedzenie. Basen cuchnął szambem. Woda była
brudna i nie widać było dna. Woda była wymieniana tuż przed przyjazdem
następnego turnusu. Łazienki są niedoczyszczone, ręczniki i chodniki rzadko
zmieniane (mimo tego, że wrzucaliśmy je do prysznica - panie odwieszały je
spowrotem). Przesz 4 dni nie mieliśmy ciepłej wody. Trzeba było trafić na
odpowiednią godzinę kiedy można było wziąć prysznic. Hotel to jedna kwestia.
Dla mnie kompromitacją była opieka rezydentki. Dziewczyna nie potrafiła
niczego załatwić (tłumaczyła nam, że nie ma kontaktu tel. z Polską !!!
kontaktuje się tylko e-mailem - a ona sama nic nie poradzi, bo za wszystko
odpowiedzialne jest biuro w Polsce). To po cholerę ona tam jest! Chyba po to,
aby oferować wycieczki 2 razy droższe niż u konkurencji – przy okazji polecam
biuro DanTravel. Skorzystaliśmy z ich wycieczki do Samarii - było ciekawie,
miło i wszystko na czas. Poza tym ceny niższe niż oferty "na mieście" i
polski przewodnik. Pani zirytowała mnie tekstem, że chorujemy dlatego, że za
bardzo rzucamy się na jedzenie i za dużo pijemy - świetny chwyt marketingowy.
I jeszcze jedno - w hotelu ciągle wyłączali prąd - zwłaszcza wieczorem i w
hotelu przez 2 tygodnie nie było żadnego wieczoru, rozrywki, integracji. Zero
atrakcji (i to nie tylko ze względu na brak prądu)!
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: Alkion (***) / Selectours - szczerze odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:24
      Ten hotel i biuro selectours to jedno z wielu biur ktore oferuje dobre bo tanie
      wakacje na Krecie. Nasi kochani rodacy jak zawsze sie na to nabieraja chca
      tanio i luksusowo. Tak nie da rady :-) Ale oczywiscie warto probowac. A to, ze
      wszyscy mieli zatruci pokarmowe i ze basen szambem smierdzial, jesli hotel jest
      tani, to i ta cena przeciez skads sie bierze :-)
      • Gość: Olga Frątczak Re: Alkion (***) / Selectours - szczerze odradzam IP: *.iti.pl 27.09.04, 15:42
        Nie wiem czy 3300 od os. za 2 tyg. to tanio. Dla mnie nie. I wydaje mi się, że
        za taką kwotę mogę oczekiwać przynajmniej odrobiny świeżego jedzenia.
        • nilhi Re: Alkion (***) / Selectours - szczerze odradzam 27.09.04, 22:25
          Ja takze spedzilam dwa tygodnie w hotelu Alkion i nie narzekam. Moze dlatego,
          ze od samego poczatku nie nastawialam sie na luksusy bo wiedzialam czego moge
          sie spodziewac w hotelu 3* w Grecji.
          Nawiazujac do pierwszego listu to i Amnissos i Alkion maja po 3*, co wiecej
          naleza do tej samej osoby. Chociaz stolowalam sie tylko i wylacznie w hotelu,
          ani ja ani towarzyszaca mi osoba nie mielismy problemow z zoladkiem. Owszem
          sniadania byly monotonne, gdyz nie byl to typowy bufet, ale bufet
          kontynentalny. Nalezy sie cieszyc, z tego co sie ma bo typowe sniadanie
          kontynentalne jest o wiele ubozsze. Basen jak basen, moze woda nie byla zbyt
          krystaliczna, ale czego sie spodziewac jak iles tam osob smaruje sie najpierw
          olejkiem do opalania, a potem idzie poplywac i zostawia caly krem w wodzie...
          podczas mojego pobytu tez byly przerwy w dostawie wody i pradu, ale za to nie
          mozna winic hotelu bo nie od nich to zalezy. Nie wylaczaja pradu specjalnie
          zeby zrobic na zlosc turystom.
          Posciel byla wymieniana co dwa dni, a reczniki dopiero wtedy jak wrzucilismy je
          do umywalki, ale pokoj i lazienka byly zprzatane codziennie(moze nie zbyt
          dokladnie, ale choc "z grubsza":)). Jedyne wieksze zastrzezenie mam do
          animacji, a wlasciwie ich braku. Mialy byc rozne atrakcje wieczorne, a nie bylo
          nic (nawet w restauracji nie byla puszczana grecka muzyka tylko 'obca').
          Ja uwazam, Alkion odpowiada greckim 3*, ale jesli ktos nastawia sie na luksusy
          i super jedzonko to odradzam.
          • Gość: Anna Re: Alkion (***) / Selectours - szczerze odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 14:31
            wybacz alkion to nie hotel ale namiastka hotelu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka