Dodaj do ulubionych

Hotel na Zakynthos

29.05.16, 12:38
Witam,

od kilku lat latam z mężem na wakacje z Grecosem, ale tegoroczna oferta na Zakynthos nas nie zachwyciła... Planujemy wakacje na wrzesień, nie mamy dzieci, nie mamy też większych wymagań co do hotelu, stawiamy raczej na 4* i all inclusive. Plaża nie musi być blisko, ważniejsze jest ciche i spokojne otoczenie hotelu.
Niestety nie bardzo mamy wybór, bo tak:
- sieć Caretta nie do końca nas przekonuje, Caretta Beach odpada ze względu na aquapark i potencjalny hałas, z kolei jest to, patrząc po opiniach, najlepszy ich hotel. Do przyjęcia Caretta Sea View - ale wg Grecosa nadal oczekuje na 4*, odstrasza nas też to że może być zbyt spokojnie, w końcu to ledwie 30 pokoi
- sieć Miro - do której należy m.in. Palazzo di Zante ma złe opinie na internecie, sam kompleks jest stary - podobno pokoje w Zante Royal odnowione na 2016 rok ale nie możemy znaleźć świeżych opini
- Hotel Arion i Kelia - jeden oczekuje na 4*, drugi ma niby otrzymać 4* na sezon 2016, ale że Grecy się nie spieszą... Gdybym poznała czyjeś opinie o tych hotelach z pierwszej ręki (były one rok temu w ofercie Grecosa?), byłabym skłonna rezerwować któryś z nich
- Tsamis Zante spa - całkiem fajny hotel, ale opnie np. na tripadvisorze ma skrajne.

Nie leciałam nigdy z żadnym innym biurem do Grecji, stąd nie wiem, które jest godne polecenia, jaki hotel na tej wyspie jest dobry i nie trzeba się będzie obawiać, czy coś co oczekuje na pewien standard już warunki tego standardu spełnia.

Wpadł mi w oko hotel z Rainbow - White Olive Premium (Presient Premium Complex), ale z tego co widzę, jest położony w dość głośnej okolicy. Ceny są konkurencyjne w stosunku do innych obiektów i ciekawi mnie czy jedynym powodem jest to, że hotel jest biura na własność?

Podsumowując, gdzie byliście na Zakynthos i jakie biuro możecie polecić? Wylot w sierpniu, więc jestem przygotowana na wysokie ceny.
Obserwuj wątek
    • am-rs Re: Hotel na Zakynthos 29.05.16, 12:43
      Uściślając - wylot w ostatnich dniach sierpnia, powrót wypadnie pewnie na wrzesień.
    • Gość: Kama Re: Hotel na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.16, 13:29
    • Gość: Ka Re: Hotel na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.16, 13:31
      Może hotel sentido louis plagos beach z itaki? :)
      • lena354 Re: Hotel na Zakynthos 29.05.16, 14:34
        Na Zante byłam cztery razy,w lipcu lecę po raz piąty i niestety coraz trudniej było mi wybrać hotel.Ja mam inne priorytety,bo lecę z małym dzieckiem i chciałam hotel bezpośrednio przy plaży.

Byłam w Kleli w ubiegłym roku w czerwcu,ale nie z Grecosem.Wyjazd zorganizowałam sama,bo wychodziło korzystniej.
        Klelia ma dwa budynki,jeden główny oraz budynek ekonomiczny po drugiej stronie ulicy.
        Ja mieszkałam w budynku głównym,miałam ładny i czysty pokój,natomiast pokoje w budynku ekonomicznym są średnie.Ludzie tam mieszkający narzekali najbardziej na łazienki.
        Jeśli chodzi o moje wrażenia z pobytu to jestem zadowolona.Hotel jest kameralny,zadbany z bardzo dobrą kuchnią.
        Hotel położony 100 m od plaży (przejście przez uliczkę o niewielkim natężeniu ruchu),blisko do lokalnego centrum.
        Przy okazji spacerów po Kalamaki widziałam wszystkie hotele z oferty Grecosa i podobał mi się też Caretta Sea View,na pewno nie wybrałabym Caretty Beach ,bo tam były dzikie tłumy od rana do wieczora,ewentualnie jeszcze Caretta Island.
        Z oferty Grecosa to jeszcze Caravel jest fajny,ale tam plaża mnie nie urzekła.Fajny jest też Tsilivi Beach,położony przy plaży i niedaleko centrum Tsilivi.
        Na pewno omijałabym hotele sieci Miro.
        Z oferty Rainbow to ewentualnie Zante Maris,Aqua Bay,Ilaria (to hotel biura Rainbow,modernizowany na ten sezon,kameralny,w spokojnym miejscu).
    • am-rs Re: Hotel na Zakynthos 29.05.16, 17:59
      ~Ka - dziękuję za namiar - sprawdziłam, fajny hotel. Byłaś w nim, możesz powiedzieć coś więcej? Na pierwszy rzut oka nie ma minusów, nam brak plaży bezpośrednio przy hotelu nie przeszkadza. Dość daleko od miasta, czy jest co robić w okolicy, czy to totalna cisza i spokój?

~Lena - dziękuję za opinie o hotelu Kelia. Grecos ma pokoje w głównym budynku i ekonomiczne, tańsze o około 200 zł/osoba. Jeśli wybrałabym ten hotel (fajnie, że polecasz kuchnię!), dopłaciłabym do lepszego pokoju.
      O Carettach wszyscy piszą, że najlepsze jedzenie i największy wybór w Beach. Wydaje mi się nieco bez sensu spanie w jednym hotelu a jedzenie w drugim, więc rezygnujemy całkowicie.

Caravel w wybranym terminie trochę drogo, kwestia przeznaczenia tych +/- 600 zł więcej - musimy się zastanowić. Sam hotel faktycznie wygląda ładnie i mamy zaufanie do Grecosa. Tsilivi Beach też wezmę pod uwagę, nie widziałam go wcześniej - wyszukiwarka grecosa mi go nie pokazywała.

Z hotelem Ilaria z Rainbow jest podobny myk jak z President Premium Complex. Zmienił nazwę na White Olive Elite, jest całkowicie RT i nie ma możliwości kupić go teraz. Niestety opis o "wyżywieniu trafiającym w gusta Polaków" mnie nie przekonuje. Wiem, że mając AI nie ma się co spodziewać całkowicie greckiej kuchni, ale gdzie bym nie była, zawsze pojawiały się takie elementy plus kolacje tematyczne. A tu boję się, że może nic z tego nie być...
    • Gość: bozenato Re: Hotel na Zakynthos IP: *.telpol.net.pl 29.05.16, 18:20
      W ubiegłym roku byłam w hotelu Klelia, jedzenie słabe, zwłaszcza śniadania- bardzo mały wybór i głównie pieczywo tostowe, jajecznica z proszku.
      Natomiast położenie dobre, blisko do piaszczystej plaży z bardzo ciepłym morzem ,a z morza cudowny widok rekompensujący inne niedociągnięcia.
      Hotel spokojny, daje możliwość bezpiecznych spacerów( są chodniki), w okolicy wiele sklepów i tawern, więc wieczorem człowiek się nie nudzi. W hotelu wieczorem prawie nic się nie dzieje, więc cisza i spokój. Pozdrawiam.
      • deec2 Re: Hotel na Zakynthos 29.05.16, 22:36
        Byłam w ubiegłym roku z Grecosa w hotelu Strofades. Nie ma 4 gwiazdek. W mojej ocenie jest ok. Zawsze można spróbować znaleźć ciekawy hotel i dokupić przelot, wtedy wybór hoteli jest większy. W pobliżu Strofadesa jest niezły Lesante Luxury hotel spa.
    • muchospatatos Re: Hotel na Zakynthos 30.05.16, 09:37
      Czesc....
      Bylem tylko raz i mam moze male doswiadczenie ale osobiscie zdecydowanie odradzam rejon zatoki Laganas...chyba ze lubisz jezdzic do Mielna i Uniescia w szczycie sezonu...
      Ja bylem z Grecosem 2 lata temu na Zakintos na lasta w czerwcu (czerwiec ma duzo lepsze ceny niz wrzesien gdyz dzieci szkolne i studenci jeszcze nie moga leciec a pogoda podobna) w miejscowosci Tsilivi ktora zdecydowanie polecam...piekna piaszczysta plaza i zdecydowanie milej niz Laganas..
      Bylismy w hotelu Strofades 3,5 *, hotel nieduzy bo na okolo 300 osob, jedzenie dobre naprawde, AI do 23.00, basen malenki ale plaza okolo 50 m od hotelu (lezaki platne okolo 6 Euro za 2 + parasol)..
      Hotel dotkniety juz troszke zebem czasu ale my placilismy za tydzien niespelna 1400 zl za osobe (last) wiec naprawde nie ma co narzekac..
      Rejon naprawde fajny...
      Fajnie tez jest np jadac w kierunku na Vasilikos, super plaza Gerakas czy jakos tak....
      Wyspa jak dla mnie na tydzien...my majac samochod na 2 dni bylismy na kazdym krancu wyspy majac w tym czasie takze rejs do zatoki wraku i blekitnych jaskin oraz bylismy na ww plazy z 2-3 h....
      R
    • am-rs Re: Hotel na Zakynthos 30.05.16, 20:30
      Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi!

Na obecną chwilę bierzemy pod uwagę hotele:

-Caravel i Strofades z Grecosa - dziękuję za polecenie tychże
      -Sentido Louis Plagos Beach z Itaki - nie brałam go wcześniej pod uwagę, ale im więcej opinii o nim czytam, tym bardziej mi się podoba.

Decyzja zapadnie tuż przed wylotem, w końcówce sierpnia, liczę że do tego czasu pojawią się tegoroczne opinie o tych hotelach na różnych podróżniczych stronkach.
      • Gość: Kasia Re: Hotel na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.16, 17:58
        Lecę do Sentido 14.06 jak wrócę opiszę wrażenia :)
        • am-rs Re: Hotel na Zakynthos 02.06.16, 18:31
          Z przyjemnością poczytam. Przyznam, że lubię latać na wakacje końcem sierpnia/we wrześniu, są wtedy już "świeże" opinie i wiem mniej więcej czego się spodziewać po hotelu.
          • am-rs Re: Hotel na Zakynthos 02.07.16, 16:19
            Witam, wróciłaś już moze z sentido, opiszesz plusy i minusy hotelu?
    • kiniusia300 Re: Hotel na Zakynthos 02.06.16, 11:25
      azure resort :)
      • lena354 Re: Hotel na Zakynthos 02.06.16, 12:53
        Z Itaki jest jeszcze fajny hotel Sentido Aleksandra Beach w Tsilivi
      • ada_zie Re: Hotel na Zakynthos 02.06.16, 13:02
        Kiniusia jadę w lipcu do Azure :) spędzałaś tam urlop?
        • kiniusia300 Re: Hotel na Zakynthos 03.06.16, 11:14
          moja mama była i jest zachwycona :)
          • ada_zie Re: Hotel na Zakynthos 03.06.16, 13:38
            no to bardzo się cieszę z tego zachwytu :)
      • am-rs Re: Hotel na Zakynthos 02.06.16, 18:32
        W wybranym przez nas terminie nie ma już miejsc.
        • Gość: Kasia BB Re: Hotel na Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.16, 18:01
          watpie zeby na lastach byly dostepne dobre hotele
    • www.gadkawpodrozy.blogspot.pl Re: Hotel na Zakynthos 06.06.16, 09:52
      Polecam wybrać region PLANOS/ TSILIVI jest zdecydowanie spokojniejszy niż Laganas czy Kalamaki, gdzie szaleją rozochoceni Brytole. y w zeszłym roku byliśmy we wrześniu w Hotelu Tsilivi Beach i spełnił nasze oczekiwania. Oferta była wybrana z biura podróży Grecos, z którego bardzo często korzystamy wyjeżdzając do Grecji. Poza tym zapraszam przeczytanie mojego postu o Zakhyntos na blogu gadkawpodrozy.blogspot.nl/search/label/Zakhyntos
      • Gość: Gość Re: Hotel na Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.16, 18:54
        Polecam poprawić błędy w tym bardzo kiepskim opisie, do którego zapraszasz.
    • natalka257 Re: Hotel na Zakynthos 02.07.16, 17:59
      A ja bylam 2razy w 3 * Capitans Comodore Admiral .....i polecam cisza spokoj ....do plazy nie blisko ....jedzenie pyszne ALL.... picie tez ....atmosfera przyjazna....obsluga b. zyczliwa ....potanczyc mozna wieczorami w Admiralu ...piekne greckie wieczory z SIA w roli glownej....wlasciciel pieknie tanczy ZORBE ....TAM JEST CUDNIE !!!Chyba ze Ktos na wszystko narzeka to nie ma dla niego miejsca dobrego ....nigdzie ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka