am-rs
29.05.16, 12:38
Witam,
od kilku lat latam z mężem na wakacje z Grecosem, ale tegoroczna oferta na Zakynthos nas nie zachwyciła... Planujemy wakacje na wrzesień, nie mamy dzieci, nie mamy też większych wymagań co do hotelu, stawiamy raczej na 4* i all inclusive. Plaża nie musi być blisko, ważniejsze jest ciche i spokojne otoczenie hotelu.
Niestety nie bardzo mamy wybór, bo tak:
- sieć Caretta nie do końca nas przekonuje, Caretta Beach odpada ze względu na aquapark i potencjalny hałas, z kolei jest to, patrząc po opiniach, najlepszy ich hotel. Do przyjęcia Caretta Sea View - ale wg Grecosa nadal oczekuje na 4*, odstrasza nas też to że może być zbyt spokojnie, w końcu to ledwie 30 pokoi
- sieć Miro - do której należy m.in. Palazzo di Zante ma złe opinie na internecie, sam kompleks jest stary - podobno pokoje w Zante Royal odnowione na 2016 rok ale nie możemy znaleźć świeżych opini
- Hotel Arion i Kelia - jeden oczekuje na 4*, drugi ma niby otrzymać 4* na sezon 2016, ale że Grecy się nie spieszą... Gdybym poznała czyjeś opinie o tych hotelach z pierwszej ręki (były one rok temu w ofercie Grecosa?), byłabym skłonna rezerwować któryś z nich
- Tsamis Zante spa - całkiem fajny hotel, ale opnie np. na tripadvisorze ma skrajne.
Nie leciałam nigdy z żadnym innym biurem do Grecji, stąd nie wiem, które jest godne polecenia, jaki hotel na tej wyspie jest dobry i nie trzeba się będzie obawiać, czy coś co oczekuje na pewien standard już warunki tego standardu spełnia.
Wpadł mi w oko hotel z Rainbow - White Olive Premium (Presient Premium Complex), ale z tego co widzę, jest położony w dość głośnej okolicy. Ceny są konkurencyjne w stosunku do innych obiektów i ciekawi mnie czy jedynym powodem jest to, że hotel jest biura na własność?
Podsumowując, gdzie byliście na Zakynthos i jakie biuro możecie polecić? Wylot w sierpniu, więc jestem przygotowana na wysokie ceny.