Dodaj do ulubionych

Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomiczny

27.10.16, 12:25
Jak w temacie. Co to znaczy W TYM hotelu pokój ekonomiczny ? Czy ktoś był ? Czy warto "ryzykować" ? Jakie wyposażenie ?
Obserwuj wątek
    • potwor_z_piccadilly Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 01.11.16, 21:43
      A Ty wiesz, że to hotel w mieście? I że to hotel dla konkretnych ludzi. Takich, którzy lubią bary, tawerny i nasiadówki w okolicznościach piękna starówki Rodos i że liczą się oni z kosztami tych nasiadówek, jak i z opłatą 10 eurosów za parasol z leżakami na plaży?
      Jeśli jedynie szukasz oszczędności, to zmień hotel. Tam oszczędzając sknocisz sobie wakacje.
      • Gość: Gość Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.16, 16:44
        Buhahaha, pęknę ze śmiechu, "hotel dla konkretnych ludzi", co za idiotyczny komentarz.
        • potwor_z_piccadilly Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 02.11.16, 21:04
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Buhahaha, pęknę ze śmiechu, "hotel dla konkretnych ludzi", co za idiotyczny kom
          > entarz.

Masz jakiś w/g ciebie nie idiotyczny, konkretny komentarz, czy tylko hejtować potrafisz?
          Co do pękania ze śmiechu, to se pęknij i nie zawracaj dupy.
          Aha, na ustroniu to zrób by szkód innym nie narobić www.youtube.com/watch?v=1LjC_5nfG_4
          To tak też w nawiązaniu do ekskluzywnych hoteli dla ekskluzywnych gości.

• Gość: Kama Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.16, 21:38
        A Ty wiesz, że to hotel z all inclusive???
        • potwor_z_piccadilly Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 03.11.16, 22:46
          Gość portalu: Kama napisał(a):

> A Ty wiesz, że to hotel z all inclusive???

To tym gorzej dla all inclusive.
          Bo w kropce gości stawia. Starówka swoimi urokami i winkiem kusi, plaża i morze swym błękitem (coś pół kilosa od hotelu przez miasto) korci, a tu trza opłaconego all pilnować, a gdzie? Przy baseniku jak trzy minuty? A jak basenik tyci, to i leżaczków mało. Ale to mały dla nas Polaków problem. O piątej rano ręczniczki się położy, na ręczniczkach żonkę się usadzi, a na śniadanie się ją podmieni. Niech i kobicina podje.
          • Gość: Kama Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.16, 23:25
            A to chyba nie Twój problem?
            Autor wątku pyta o pokój ekonomiczny, który w tym hotelu jest dostępny, a Ty wyjeżdżasz z komentarzami, że to hotel dla ludzi z nie wiadomo jaką kasą.
            Nie dyskutujemy tutaj nad wyższością jedzenia w restauracjach (gdzie trafić też można różnie) a korzystania z all, każdy ma prawo spędzać wakacje jak chce.
            Na marginesie - hotel wcale nie jest ekskluzywny, jest dobry, ale do luksusu mu daleko (chyba, że opatrznie pojmujesz luksus albo w tym hotelu nie byłeś).
            Do autora wątku - spotkaliśmy ludzi, którzy mieszkali w pokoju w wariancie ekonomicznym, był on mniejszy niż nasz, ale podobnie wyposażony.
            • potwor_z_piccadilly Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 04.11.16, 00:02
              Gość portalu: Kama napisał(a):

> A to chyba nie Twój problem?

No pewnie.

> Autor wątku pyta o pokój ekonomiczny, który w tym hotelu jest dostępny, a Ty wy
              > jeżdżasz z komentarzami, że to hotel dla ludzi z nie wiadomo jaką kasą.

Autor wątku zadaje pytanie w rodzaju, czym się rożni kanarek.
              A że pojechałem po bandzie z tekstem nie na temat, to tylko po to by zachęcić, sprowokować autora do sprecyzowania swoich oczekiwań, wizji, pomysłów, a przede wszystkim do tego czy wie jak naprawdę chce spędzić wakacje. Samo pytanie o pokój tani, przykro mi, ale sugeruje mi, że mamy do czynienia z kimś, kto chce pięknie, bogato, ale tanio.
              Niech się broni. Ma wizje? Jeśli nie ma, a sądzi, że sama Grecja to gwarancja udanych wakacji, to się myli.
              Wakacje wybiera się jak samochód, a samochód jak garnitur, ma leżeć.

• warmiak2 Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 06.11.16, 16:01
                Sam jesteś jak ten kanarek. Masz jedną nóżkę bardziej... . Dotychczas nie korzystałem z usług biur podróży (sam organizowałem) i nie mam doświadczenia w określeniach używanych przez biura podróży (pokoje ekonomiczne). Wbrew Twojej ocenie mojego intelektu domyślałem sie , że jest to pokój gorszy ale od bywalców chciałem sie dowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. Jak zwykle zamiast odpowiedzi to dyskusja (poza wyjątkiem) kieruje się w strone przepychanek i przytyków. Równie dobrze jakbym "sprecyzował" , że poszukuję niewielkiego hotelu z widokiem na morze z piękną plażą dobrym jedzeniem ... itd , to otrzymał bym odpowiedź , że idę na łatwiznę i mam se poszukać w Googlach. Poza tym jak przeczytasz z uwagą to nie ma tam pytania o tanie pokoje w drogich hotelach. Może w ramach rekompensaty i swojej znajomości tematu wypoczynku w Grecji polecisz mi szczerze coś na wyspach greckich co jest dostępne przez jakieś polskie biuro podróży ? Mimo wszystko pozdrawiam.
                • deec2 Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 13.11.16, 22:11
                  warmiaku2, jeżeli chcesz jechać na Rodos do Rodos, a do tej pory organizowałeś się samodzielnie, to sugeruję, byś powtórzył i tym razem. Nie znam tego hotelu, więc nie pomogę, wiem natomiast, że Rodos to miejsce odpowiednie na samodzielny wyjazd. Hoteli tam dostatek, zarówno w mieście, jak i w pozostałych częściach wyspy, komunikacja publiczna dość dobra. Ceny taksówek nie powalają. Lotnisko dość ruchliwe, lata tam wiele linii, nie tylko czartery. Same zalety.
      • meg88 Re: Mitsis Petit Palais - Rodos - pokój ekonomicz 05.01.17, 10:44
        Witam. Chcę tylko powiedzieć i nie zgodzić się z Tobą, odnośnie hotelu w mieście. W wymienionym hotelu jedliśmy obiadokolacje a byliśmy w hotelu Mitsis la vita. Hotel jak hotel ale jego fantastyczne położenie przy samym cyplu miasta Rodos......hmmm do dzisiaj tęsknię za tym pięknym, turkusowym morzem...coś fantastycznego.... A sam hotel mitsis petit palais jest też tak blisko morza i przepięknej starówki , i śmiem powiedzieć,że to miejsce jest super....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka