Dodaj do ulubionych

Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze

30.09.04, 16:10
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=16266900
Obserwuj wątek
    • adams123 Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 01.10.04, 13:50
      A tak powaznie to mam dośc narzekających i marudzących turystów na wszystkich
      wyjazdach; "turystów" , którzy na wszystko narzekają, którym nie odpowiada
      łóżko w sypialni, woda w basenie i słońce, bo za krótko świeci. Człowiek nie ma
      spokoju na wyjazdach , bo zawsze znajdzie się ktoś kto robi awantury
      rezydentowi, kto zbiera podpisy pod jakąś bzdurną skargą i każe przyjeżdżać
      rezydentowi codziennie z termometrem i mierzyć temperaturę wody w basenie
      (autentyk z Egiptu). Tacy pseudo turyści psują humor wszystkim w grupie bo
      doczepiają się do wszystkiego i zgrywają wielkich Państwa co za 999 zł
      przyjechali do Tunezji czy na Kretę. Spotkania powitalne w hotelu zamieniają
      się z powitalnych na awantury , gdzie rezydent musi tłumaczyć podstawowe
      rzeczy, że np. nie jest jego winą ani biura, że wczoraj wieczorem nie było w
      hotelu przez pół godziny prądu (autentyk z Turcji), itd. itd. Na forum chyba
      nie ma informacji , że jakieś biuro jest dobre - właściwie tak czytając forum
      dochodzi się do wniosku, że nie ma dobrych biur, a to nie jest prawda. Prawdą
      natomiast jest, że są turyści, któzy będą wiecznie narzekać.

I jeszcze jedną dodam rzecz - jest pewna prawidłowość na forum, że jak
      ktokolwiek pochwali jakieś biuro podróży to od razu ci "narzekający turyści"
      komentują, że to pracownik biura podróży. Otóż zapewniam wszystkich , że
      nie !!! Bywają zadowoleni goście tak jak ja, jest ich bardzo wielu i
      właściwie , to żal mi tych narzekających, że wydali na wczasy pieniądze i nie
      żal jest im tych kilkuset złotych na kłótnie, nerwy i wieczne niezadowolenie.
      ja jadę na urlop odpocząć i się zrelaksować, ale skoro Wy wybieracie inną formę
      relaksu to Wasza sprawa.
      Reasumując: nie pracuję w Ecco, ani w żadnym biurze podróży i
      współczuję Ci, że nie relaksujesz się na wczasach, tylko doszukujesz problemów.
      Naprawdę - przekonajcie się, że wczasy można inaczej spędzać - WARTO :-)

• kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 03.10.04, 13:49
        a tak powaznie nie jestem narzekajacym gdyz jest to pierwszy przypadek kiedy zdecydowalem sie na reklamacje.
        • Gość: !!! Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:14
          Pewnie, przecież to jest teraz w modzie, nie?? Reklamace..skargi...Po co
          cieszyć się tym, że jest sie w pięknym miejscu ! Moja rada - nie korzystaj już
          nigdy z usług żadnego biura podróży to będziesz zadowolony !!!! (może..:)
          • kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 06.10.04, 18:37
            no jest w modzie zgodze sie. dlatego ja zlozylem skarge po przyjezdzie zeby nie marnowac czasu. moja rada nie dawaj glupich rad.

ciekawostka - opinia biura na temat karaluchow rozmija sie z opinia... grekow.
            • Gość: !!! Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:41
              No fakt - takim jak Ty żadnych rad nie powinno się udzielać ! Bo jak widać
              zawsze będą nie zadowoleni !!! A co ma do tego opinia biura..?? i to na temat
              karaluchów..?:) Współczuję !!!!
              • kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 06.10.04, 20:59
                jak poszukasz na forum znajdziesz wiele niepochlebnych opinii na temat ecco miedzy innymi jedna z zasad jest zamiana hoteli, sam spotkalem pania ktorej zamienili hotele.
                co do zadowolenia, no coz, biuro beznadziejne i wiecej z niego nie pojade. natomiast grecja piekna i na pewno tam wroce chociazby dla musaki czy zeberek jagniecych
                • azra19 Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 07.10.04, 10:42
                  Wiesz, mimo wszystko chyba po prostu żle Ci się trafio. Tak czasem bywa
                  niezależnie od biura podróży. Osobiście byłam z nimi we wrześniu na Krecie. Za
                  co zapłaciłam to dostałam. Lubię biura, które mi się nie narzucają. Ofertę
                  kupuję tanią i wiem co się z tym wiąże. O swoim hotelu też czytałam, że brudno,
                  karaluchy i syf. Nic z tych rzeczy nie widziałam. A wzrok mam dobry. Może
                  miałeś strasznego pecha, i tego Ci bardzo współczuję.
                  • kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 07.10.04, 15:48
                    nawet jesli mialem pecha to biuro powinno zareagowac gdyz karaluchy to obnizenie standartu.
                    poza tym stracilem przez nich 22 euro (koszt wynajecia samochodu na 1 dzien) gdyz na samarii obiecano mmi iz pokoj zostanie zmieniony natepnego dnia rano. od 8 rano czekalem na rezydenta. o 10 przyjechal transfer i po wielkiej awanturze dzieki poparciu greka, wlasciciela sasiedniego hotelu, pilotka zagadala cos z wlascicielka i ponformowalal nas ze 0 14 bedziemy mieli zmieniony pokoj. stracilem caly dzien :(
                    • Gość: EtalTravel Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: 62.233.210.* 07.10.04, 19:02
                      pech nie pech wywiazywac sie trzeba
                      • kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 08.10.04, 20:13
                        moze powinna vyc wprowadzona tabela frankfurcka
                        • Gość: Gosiaczek Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.na5.net 08.10.04, 20:37
                          Ja byłam na Krecie z Ecco i było świetnie. Oczywiście znalezli sie ludzie,
                          którym przeszkadzała, że na sniadanie była margaryna a nie masło. Ja pojechałam
                          tam wypocząc i zobaczyć cos wyjątkowego. A na małe niedociągnięcia przymykałam
                          oko.
      • Gość: bielik madrego az miło posłuchać!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:31
        zgadzam sie z Toba.
        stwierdzic musze niestety że jestem społeczeństwem malkontentów lub co gorsza cwaniaków....a wszystko o te reklamacje sie rochodzi i zwrot chociaż części kosztwó.....no ale cóż...
        pzdrawiam
    • Gość: ela Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 14:19
      Klka dni temu wrócilam z Rodos , nie mam zadnych zastrzezen do firmy, hotel byl
      zgodny z oferta, rezydent codziennie dyzurowal, podróz bez komplikacji. Ale jak
      ktos sie uprze... moi sasiedzi zrobili awanture rezydentce, za to że nie bylo
      przejscia dla pieszych w okolicy hotelu! pewnie oczekiwali z e weżmie farbe i
      namaluje
      • kakofoniks przejscie a karaluchy 10.10.04, 17:06
        smiem twierdzic ze pomiedzy przejsciem dla pieszych a karaluchami jest roznica. chociazby taka iz brak przejscia nie obniza standartu hotelu...

mam racje??
    • chaladia Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 10.10.04, 17:08
      W ub. roku byłem z Ecco na Rodos w hotelu Elina Beach (Ixia).
      Nie stwierdziłem, żeby były jakieś rażące naruszenia umowy. Jedno, co było
      niesympatyczne, to zdecydowana odmowa podania swojego numeru telefonu
      komórkowego przez rezydentkę. Poza jej poranną wizytą w hotelu (jadała u nas
      śniadania) była tylko automatyczna sekretarka w biurze pod nieznanym nam
      adresem. Szczęśliwie nic się nie stało i nie potrzebowaliśmy żadnej pomocy, ale
      nie to mi się nie podobało. Inna sprawa, że obserwując chamstwo i
      nieuzasadnione żądania niektórych turystów rozumiem motywy Pani Rezydentki.
      Jeśli chodzi o ceny "fakultetów" oferowanych przez rezydentów, to były one o 10-
      20% wyższe od tych "na mieście". Ale nikt nie kazał kupować wycieczek lub
      wynajomwać samochodów tylko u rezydenta. Jak sią znało jakiś język obcy i miało
      żyłkę do targowania się, to nie było potrzeby.
      • kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 12.10.04, 16:14
        ceny wyciecazek w biurze sa zawsze wyzsze niz na miescie bo biuro chce zarobic
        co do telefonu to nam tez nie udzielono, natomiast pod numerem byl jakis grek ktory nawet z angielskim mial problemy.
        natomiast twierdzenie ze nic sie nie stalo bo hotel byl zgodny z oferta prowadzi do wniosku ze KARALUCHY SA STANDARTEM W FIRMIE ECCO HOLIDAY. pod czym podpisuje sie nawet pan prezes
        • chaladia A propos karaluchów... 12.10.04, 21:07
          Ecco nie Ving i te hotele, które Ecco oferuje nie są ich własnością, jak
          SubVing Resorty są własnością Vinga (a i tak Ving nie jest właścicielem
          wszystkich miejsc, które oferuje). W związku z tym bardziej bym narzekał na
          hotel (konkretna nazwa, adres) a nie na Ecco.
          Nie wiemy, jakie działania podejmował rezydent Ecco w spraie karaluchów, ale
          jeżeli właściciel hotelu dopuszczał do obecności robactwa w swoim obiekcie, to
          zapewne "olewał" wszelkie uwagi. Trudno sobie wyobrazić, żeby rezydent mógł
          zerwać z gościem kontrakt w połowie turnusu...

I piszę to nie mając żadnych powodów, by lubić Ecco lub ich rezydenki.
          • kakofoniks Re: A propos karaluchów... 12.10.04, 21:23
            hotel kleopatra w ammoudarze.

przy czym rezydentka powiedziala mi ze to nie hotel piecioggwaizdkowy i karaluchy moga byc.
            poza tym odmowila przyjecia reklamacji.
            poza tym przyznasz ze jesli obcy wlasciciel hotelu staje w obronie turysty z innego hotelu opieprzajac rezydentke to cos jest tu nie tak

rowniez biuro popiera taka polityke piszac "karaluchy sa powszechne w tak goracym klimacie" oraz "otrzymali panstwo hotel zgodny z oferta"

szkoda ze nigdzie w umowie nie udalo mi sie wylowic punktu ktory mowilby o mieszkaniu z robactwem
            • Gość: Hiena Re: A propos karaluchów...Nareszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:04
              No wreszcie się dowiedziałam o jaki hotel chodzi :)
              Spędziłam w Kleopatrze 14 dni w 1997 roku - biuro Scan Holiday i oświadczam
              uroczyście, że BYŁY tam karaluszki /ze względu na rozmiar nie nazwę ich
              karaluchami ;)/. Plątało się tego rano po aneksie ok 3-5 sztuk, ale jakoś
              kompletnie nam te mizeroty nie przeszkadzały i urlopu nie zepsuły.
              Widać taki to już urok tego hoteliku, skądinąd szalenie sympatycznego i żadna
              tu wina Ecco Holiday. Widocznie ten typ /hotel/ tak ma :))

• kakofoniks Re: A propos karaluchów...Nareszcie! 13.10.04, 09:22
                chcialbym nadmienic iz te ktore plataly sie u mnie byly calkiem pokazne (wieksze niz te w usa, ktore chodzily po ulicy)
                natomiast nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie jest to rownoznaczne z obnizeniem standartu a nizszy standart zazwyczaj mniej kosztuje, wiec czemu mam placic wiecej?
                • Gość: Hiena Re: A propos karaluchów...Nareszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:04
                  Moje były malutkie...a ile płaciłeś za ten wysoki 2* standard? Bo obawiam się,
                  że nie bardzo byłoby co obniżać :)
                  • kakofoniks Re: A propos karaluchów...Nareszcie! 13.10.04, 14:42
                    to ciekawe bo wedlug ecco ten hotel to byly 3 *
                    poza tym to niewazne ile placilem nawet w schroniskach mlodziezowych (standart ponizej gwiazdek) nie masz robactwa.
                    poza tym tu nie chodzi o to czy bylo co obnizac czy nie, ale o zasade.
                    biuro kwateruje cie w nizszym standarcie zwraca ci koszty.
                    mogloby byc tak jak w niemczech tam jest specjalna tabela np. nie masz klimy -15% masz robaki -50%
                    przy czym zwroc uwage ze biuro nie pocczuwwa sie wogole do winy, oni uwazaja to za norme
                    • Gość: Hiena Re: A propos karaluchów...Nareszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:11
                      wiem, wiem, wiem....widocznie tak źle nie jest, skoro różne biura jeżdżą tam od
                      lat i jakoś hotel z rynku nie wypadł. Mówisz 3*? Chyba nie do końca.... pokoje
                      3*, ale udogodnienia 1+*...czyli coś tak średnio 2* wychodzą, a poza tym tak
                      naprawdę to są apartamenty i mają oficjalna klasę A, czyli Hilton to to nie
                      jest.
                      W Turcji i na Cyprze po pokojach biegały nam małe jaszczurki i nikt z tego
                      problemu nie robił, taki klimat, otworzysz okno i wchodzą, nie upilnujesz....
                      ej, nie lepiej cieszyć się urlopem, niż szukać dziurek w całości? Co miał
                      zrobić rezydent - prusakolep ci kupić? Zawsze w opisach danych krajów np
                      Grecji, można znaleźć informację nt możliwości spotkania w hotelach insektów
                      właściwych dla danego rejonu :))
                      Więcej uśmiechu życzę, przecież to nie krokodyle :))
                      • binta Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! 13.10.04, 18:50
                        A tak a propos całej historii to Ecco już nie ma Kleopatry. Goście ,którzy
                        jechali Do APt. Kleopatra 3 pazdziernika zostali przekwaterowani do innych hoteli.
                        pozdrawiam
                        binta
                        • kakofoniks Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! 14.10.04, 08:36
                          z tego co wiem to wypadl caly kompleks kleopatra, lilli, archodicon

co do jaszczurek wchodzacych z zewnatrz to u mnie karaluchy mieszkaly wewnatrz mieszkania a nie wchodzily z zewnatrz.

P.S.
                          bylem 3 razy w turcji i jaszczurki nie wchodzily mi do hotelu
                        • kakofoniks Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! 14.10.04, 08:40
                          po za tym z tego co dowiedzialem sie na miejscu kompleks tych trzech hoteli jest otwierany tylko w sezonie
                          • Gość: Hiena Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:53
                            I masz prawdziwe informacje. W Grecji obowiązuje przepis, ustawa (wszystko
                            jedno jak to zwą), który po sezonie nakazuje zamykanie mniejszych hoteli i
                            pensjonatów (które w zdecydowanej większości są prywatne) i korzystanie tylko z
                            większych kompleksów hotelowych. Ma to na celu unikanie sytuacji, w których z
                            braku ruchu turystycznego zatrudniani na umowę o pracę pracownicy hotelowi
                            musieli by być zwalniani.
                            Stąd też zamknięcie Kleopatry, my kilka lat temu "zamykaliśmy" sezon 08.10.
                            • Gość: Szamot Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:04
                              Nie pisz bzdur, jak nie wiesz dokładnie. Kompleks został zamknięty przez
                              przepisy? I właściciel lili został z furą żarcia i picia bo przepisów nie znał.
                              I akurat zamknęli w środku pobytu w poniedziałek 4.10 (w sąsiednich pare dni
                              wcześniej - chyba w czwartek - ludzie wylecieli z hukiem na pysk) i ludzi
                              zmusili do przeniesienia w trybie nagłym do hotelu 50 km dalej?
                              Tak się składa, że byłem świadkiem rozmowy prowadzonej w znanym mi języku
                              między właścicielem a przedstawicielem ecco i z tej rozmowy wynikało dokładnie
                              co innego odnośnie przyczyn zerwania umowy.

Pzdr

Szamot
                              • Gość: Hiena Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:35
                                Spokojnie :)
                                Takie przepisy są i to akurat dyskusji nie podlega, ale jak widać Wasz
                                przypadek spowodowany było czym innym. Rozumiem, że normalnie nie wykwaterowuje
                                się gości w środku nocy i że ty byłeś obecny przy tej rozmowie, ale moja
                                odpowiedź dot. postu w kwestii zamknięcia Kleoparty, a nie waszego
                                przekwaterowania.

Pozdrawiam
                        • Gość: Asiula Re: Hotel Kleopatra już NIE!!!!! IP: 195.20.110.* 14.10.04, 11:39
                          My takze mieliśmy być zakwaterowani w Kleopatrze lecz po przyjeździe 12/09/04
                          dowiedzieliśmy sie że bedziemy mieszkać w apt pennystella w agia pelagia:)))
                          z których bylismy bardzo zadowoleni.

pozdrawiam
                          Asia
                          • kakofoniks prawa konsumenta 14.10.04, 15:15
                            rzecznik stwierdzil ze pozwa ecco do sadu. mam im tylko dostarczyc zdjecia i rachunki.

przy okazji ecco nie cieszy sie u nich dobra opinia
                            • Gość: Enri Re: prawa konsumenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:39
                              kakofoniks !! Osmieszasz sie na calym forum:( Jestes zenujacy!!!!!!
                              • kakofoniks Re: prawa konsumenta 17.10.04, 18:55
                                osmieszam sie czym??
                                wyrazaniem swoich pogladow??
                                a moze to ty sie osmieszac nie majac nic do powiedzenia?
                                ja przynajmniej jak mnie watek nie interesuje to go nie czytam i sie nie wypowiadam
                            • gale Re: prawa konsumenta 15.10.04, 13:55
                              A co powiada Trybunał Międzynarodowy w Strasburgu? Mysle, ze czas reaktywowac
                              Norymberge, kodeks Hammurabiego, zas cala sprawa zainteresowac Torquemade.
                              • Gość: Szamot Re: prawa konsumenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:09
                                A co wam przeszkadza UOKiK. A nie przeszkadza wam, że polska firma (choć
                                właściciel jest chyba obcokrajowcem) robi nam "opinię" za granicą nieuczciwych
                                naciągaczy. Bo jak się dowiedziałem to nie jest odosobniony przypadek, tylko
                                wygląda na stałą "strategię" firmy EccoHoliday (i chyba poprzednich założonych
                                przez tą samą osobę) nie płacenie za końcówce turnusy. Ja się przynajmniej
                                głupio czułem względem właściciela.
                                Szamot
                                • Gość: Hiena Re: prawa konsumenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:15
                                  A co Ci Scan Holiday zawinił?
                                  • Gość: Szamot Re: prawa konsumenta IP: 217.153.221.* 16.10.04, 09:25
                                    Scan? piszę o ecco. A o tym że to już drugi raz ten sam właściciel robi pod
                                    inną marką taki numer słyszałem na krecie z kilku niezależnych źródeł

Szamot
                                    • Gość: Hiena Re: prawa konsumenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:54
                                      Co robi?
                                      Facet sprzedał SH kilka lat temu i po upływie jakiegoś czasu założył Ecco i to
                                      nie tajemnica. Przecież wolno mu :)
                                      • kakofoniks Re: prawa konsumenta 25.10.04, 18:23
                                        dobrze ze nie otworzyl biura pod ta sama nazwa kiedys mialem klopoty z dyskiem okazalo sie iz firma bankrutowala co pol roku i inna otwierala sie w tym samym miejscu z ta sama nazwa wystrojem i pracownikami. do tego byli na tyle sprytni iz otwierali filie natomiast firma byla zarejestrowana w jakims pipidowku dolnym (urzednicy mieli problemy ze znalezieniem miejscowosci)
    • kakofoniks papier toaletowy 17.10.04, 18:52
      wiedzieliscie iz wedlug UOKiK (dane z gazety w) jest zdania iz brak papieru w hotelu apartamencie jest lamaniem praw konsumenta??

popieram
      w grecji powiedziano mi iz musze sobie nabyc sam i to nie na zebraniu tylko jak mi sie skonczyl (w wiadomej sytuacji bylo to irytujace).
      • pajacek Re: papier toaletowy 17.10.04, 19:47
        A czego sie spodziewales? Wszyscy mieli ciebie i twojego marudzenia dosyc.. tez
        bym olal takiego goscia...

PaJacek
        • kakofoniks Re: papier toaletowy 17.10.04, 21:00
          widac jestes wzorowym przykladem na to jak nie pwienien wygladac pilot. wlasnie dzieki takiemu podejsciu jak twoje ludzie skladaja reklamacje.
          w koncu co rezydenta obchodzi turysta ktory zaplacil i przyjechal odpoczac. jego sprawa ze nie zna greckiego ma karaluchy (wg UOKiK nie ma tez papieru, aczkolwiek na to nie narzekalem ale bylem zdziwiony) w koncu to jego wina. jak nie chciela miec karaluchow i chcial sobie odpoczac mogl zostac w domu a nie zawracac d... rezydentce i biurze podrozy.

ostatnio zauwazam mode na nienarzekanie ktora przyjmuje groteskowa forme. biuro cie oszukalo nie narzekaj w koncu moglo byc gorzej mogles wogole nie wyjechac a jak juz pojechales to siec cicho i ciesz sie z tego ze wogole wyjechales.

takim turystom jak ty pozostaje mi tylko zyczyc udanego wyjazdu za oszczednosci roku do hotelu ktory bedzie wygladal przyzwoiceie ale na miejscu okaze sie ze wam go zmienia najlepiej na taki z grzybem bez cieplej wody i papieru. do tego pryda sie wylegarnia karaluchow i innego paskudztwa w pokoju.

tylko pozniej nie mowcie ze biuro jest nieuczciwe
    • Gość: Jagoda Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.aster.pl 18.10.04, 13:02
      Właśnie wczoraj wróciłam z Krety. Cale to Ecco to o kant .... potłuc. Od
      początku sprawy wyjazdu miałam z nimi pod górkę. Nie dość, że nie nie miałam
      tego hotelu który opłaciłam to tam gdzie mnie przekwaterowano (a dowiedziałam
      się już po przylocie na lotnisku w Heraklionie) to właściciel hotelu Marirena
      jest po prostu obrzydliwy. Chamstwo z butów wychodzi, dorobkiewicz z gębą pełną
      włądzy i tak ją okazuje. Wszystko o co się poprosi to z pytaniem dlaczego? Nie
      ma ciepłej wody - przecież jest upał i własciwie w czym problem i tak dalej.
      Jedno co wiem to nigdy w życiu nie pojadę z Ecco. Panie rezydentki wiły się jak
      piskosze aby nie dać plamy, ale ludzie i tak wiedzieci w czym rzecz. W całej
      Ammoudarze było wiadomo, że Ecco nie opłaciło hoteli.
      Nie mogę się opanować aby dać upust swojej złości.
      • kakofoniks pocieszenie 18.10.04, 14:41
        prrzynajmniej trqafilas na mile rezydentki. poza tym z tego co mowisz wynika iz twoj wlasciciel mowil po angielsku nasza gospodyni (darla sie zawsze i o nic nie pytala) mowila tylko po grecku (rezydentki niestty nie a mioim zdaniem powinny)

jak nie mialas cieplej wody zglos to do UOKiK oni ostatnio interesuja sie ecco
      • Gość: Hiena Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:03
        A ta woda to nie była przypadkiem ogrzewana bateriami słonecznymi? Bo jeżeli
        tak /co w krajach śródziemnomorskich jest prawie regułą/, to gdy są chmurki-
        słonka nie ma. A chmurki o tej porze roku to nie jakieś anomalia pogodowe :)))
        • Gość: Jagoda Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.aster.pl 18.10.04, 15:49
          Owszem woda była podgrzewana bateriami słonecznymi, ale sęk w tym że woda była
          odcięta z powodu awarii, której George nie był uprzejmy naprawić. Mówił po
          angielsku łamiąc język ale można się było z nim jakoś dogadać. Niestety to on
          był bossem a my biedni Polacy u niego w łasce. Jak by na to nie patrzeć z firmą
          Ecco nie pojadę nigdy w życiu.
          Jagoda
          • kakofoniks Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 24.10.04, 21:05
            co fakt to fakt ze wiele ludzi ma pretensje z powodu braku cieplej wody ale jak uswiadomie sobie ze moi sasiedzi golili sie w zimnej bo cieplej rano nie bylo (teoretycznie mieli lepszy hotl ode mnie) to wcale nie dziwie sie ze pozniej ludzie maja pretensje.
            • azra19 Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze 06.12.04, 09:46
              forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=67006&t=67006&dest=&id_oferty=
              A to coś dla Ciebie, między innymi o karaluchach.
              • Gość: etaltravel Re: Ecco Holiday - najgorszemu wrogowi nie zycze IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.12.04, 15:09
                i co podałeś ich do sądu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka