Dodaj do ulubionych

Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś?

25.02.17, 10:44
Marzy mi się ta wycieczka ale czy warto z takim maluchem? Odwazyc sie?może ktoś był :) początek czerwca to nie wiem jak z tłumem turystow:)
Obserwuj wątek
    • gabrysiowe.podroze Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 25.02.17, 12:00
      My byliśmy z 18 miesięczna córka na takiej zorganizowanej wycieczce statkiem. Gramvousa i zatoka Balos. Na Gramvousa dobrze miec nosidło jakieś bo strasznie stromo trzeba sie wspinać i nie jest to łatwe z dzieckiem na ręku. Na Balos płytko i piaseczek fajny dla malucha ale trzeba uważać na skaly. Jezeli masz ochotę to zapraszam na opis naszej wycieczki na www.gabrysiowepodroze.com/2014/dzien-13-czyli-rejs-na-gramvousa-i-balos-3-09/

• aseretka Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 25.02.17, 22:01
        Mnie tam się nie chciało w upale włazić na górę do twierdzy weneckiej na Gramvousie. Wolałam zostać na plaży.
    • Gość: był Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.17, 16:22
      ja byłem.
      • potwor_z_piccadilly Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 25.02.17, 20:59
        Gość portalu: był napisał(a):

> ja byłem.

Ile miałeś miesięcy?
        • Gość: byl Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.17, 17:18
          7 miesiecy, polecam.
      • milenka888 Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 25.02.17, 20:59
        Pojechalbys drugi raz czy odpuścił?
    • aseretka Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 25.02.17, 22:05
      Statkiem możesz spokojnie popłynąć z takim dzieciakiem. Pięknie tam...
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,151875693,162263472.html
      Ale wejście do wody trochę kamieniste. Przydają się gumowe butki. :)
      • niko82 Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 27.02.17, 14:44
        Kamieniste?? No bez jaj.
        • andre20 Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 27.03.17, 15:43
          No bez jaj. W części, gdzie przybijają statki dno jest miejscami skalisto-kamieniste. Sprawdziłam na własne oczy a syn na własnym kolanie...
    • niko82 Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 27.02.17, 14:39
      Witam. Ja bylam z dwulatką i tam była najszczęśliwsza (no może jeszcze na elafonisi). Jest tam super płytka i cieplutka woda, że maluch może sobie poszaleć, a ty nie będziesz się martwić że pójdzie na głęboką wodę. Najlepiej wybrać się tam z samego rana i odjechać popołudniu gdy zwalą sie turyści z największego pływającego tam statku.
    • annitka30 Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 26.03.17, 23:15
      jesli macie nosidło dacie radę. Ale idzie sie naprawde około 45 min. radzę jechac samochodem, wcześnie rano - w czerwcu jeszcze spokojnie będą miejsca na parkingu - później im więcej turystów, to stają rzedem na drodze, co wydłuża trase z takiego miejsca... Przyjazd samochodem daje to, że masz jeden z najpieknieszych widoków na Krecie z góry - z podróżny statkiem tego nie zobaczysz, jeśli się nie powspinasz tylko po to, by zrobić zdjęcia
      jakby co, jakby sie okazało, że przeliczyliście sie z siłami, to po drodze można wynając osiołka - ale nie wiem, ile to kosztuje. nasi znajomi byli z 3latka - wracając trzeba było ja troche nieść pod górę. ale sama ścieżka ok, całkiem przyjemnie było iść (a byliśmy w sierpniu.
      statki przywożą masy turystów gdzieś tak około 13 - ale oni parkują z drugiej strony i zazwyczaj nie dochodzą do tej części, na której rozkładając sie ci, co samochodami przyjechali i nie poszli na środek..
      ps na plaże przychodza sprytne kozy, z uciechą przez wszystkich karmione wszystkim, w szczególnosci ciastkami..
      woda plytka i cieplutkapo tej stronie wewnątrz wachlarza.
    • carolinewawa Re: Balos z 14mce dzieckiem- był ktoś? 20.09.18, 20:01
      Balos, wycieczka z małym dzieckiem najlepiej od lokalnego biura Holidea, www.holidea.eu/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka