Dodaj do ulubionych

Wyloty na Rodos z Grecos

19.05.17, 11:36
Witam
W tym roku pierwszy raz lecimy na wczasy za granicę, właśnie odebraliśmy umowę (wcześniej była tylko wstępna), gdzie są widoczne godziny lotu. Wylot jest z Poznania o 19.40 przylot 23.30 pod koniec lipca. W biurze podróży uspokajają, że te godziny moga się jeszcze zmienić, ale też nie muszą- jeśli tak będzie to cały dzień w plecy, zważywszy na to, że wycieczka na 7 dni a powrót o godz. 7.00- czyli wyjazd z hotelu o 3-4.
Myslę nad zmianą lotniska, ale co jeśli po zmianie okaże się, że lot, który planowany jest na 4.00 przesunie się na 22.00?
Jakie są Wasze doświadczenia, czy godziny, które sa podane 2 miesiące przed podróżą znacznie się zmieniają? Rozumiem, że są awarie, i tego sie nie przewidzi, ale czy może być, tak że lot planowany na godz. powiedzmy 7 przesuwa się na 21, lub odwrotnie?
Dodam tylko , że linie lotnicze Small Planet- nie można się z nimi w żaden sposób skontaktować...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc_portalu Re: Wyloty na Rodos z Grecos IP: *.messagelabs.net 19.05.17, 12:11
      Doświadczenia mam takie, że bardzo rzadko w tym okresie sezonu zmieniały mi się godziny wylotu.
      Awarii na szczęście udało się uniknąć. W tym roku zmieniliśmy lotnisko wylotu żeby byś wczesniej w hotelu(około 19 godzin różnicy) oraz jak najpóźniej wylecieć. Nie mam żadnej gwarancji, że te godziny nie zostaną zmienione. Taka gra:)

• yebak_teoretyk Re: Wyloty na Rodos z Grecos 19.05.17, 17:32
      raz byłem na wakacjach 7 dni, i nigdy więcej. Od tamtej pory zawsze minimum 12 dni nie czuć bardzo straty całego dnia przez wyloty, a i różnica w cenie niewielka. Godziny jeszcze nigdy mi się nie zmieniły.
    • stojacywbramie Re: Wyloty na Rodos z Grecos 19.05.17, 23:23
      To ja mam jeszcze gorzej bo wylot o 23.30. Odpowiedzieli mi dokładnie tak samo. Faktem jest, że pierwszy i ostatni dzień przeznaczony jest na podróż, ale u mnie podróż zahacza już o drugi dzień pobytu bo hotelu będę pewnie o 6 rano.
      • Gość: gosc_portalu Re: Wyloty na Rodos z Grecos IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.17, 06:36
        U mnie było podobnie choć nie tak ekstremalnie bo w hotelu byłbym około 3.00 rano.
        Dlatego postanowiliśmy zagrać w gre pod nazwą "zmień lotnisko".
        W hotelu będziemy około 9.00 dnia przznaczonego na przelot, a wylot mam o 23.55 ostatniego dnia.
    • 12maria12 Re: Wyloty na Rodos z Grecos 20.05.17, 21:07
      ja w zeszłym roku zamieniłam Wrocław na Katowice i zyskałam praktycznie dwa dni :)
      byłam rano w dniu przylotu zamiast o 22 Wro.a wylot był też o 8 godzin później do Katowic niż do Wrocławia
      Jesli masz korzystniejszą opcję-zamieniaj ,chyba niewiele stracisz jak się nie powiedzie a zyskać możesz dodatkowy dzień
      Godziny wylotów w zeszłym roku Grecos- Rodos -Small Planet nie zmieniły się od marca
      • Gość: gość_portalu Re: Wyloty na Rodos z Grecos IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.17, 06:51
        Tak samo zrobiłem w tym roku. Zamiana Warszawy na Katowice.
        Może i pierwszy dzień będziemy nieco zmęczeni, ale drugi budzimy się już ogarnięci w hotelu, mamy zwiedzoną najbliższą okolicę, plaże, pierwszą kolację... Na szczęścię mój młody takie nocne eskapady traktuje jako przygodę i już nie może się doczekać:)
        • krisk123 Re: Wyloty na Rodos z Grecos 23.05.17, 21:56
          Jednak postanowiliśmy tez zmienić na Katowice. Planowany wylot o 3.00 a powrót ostatniej doby po północy, także jesteśmy praktycznie 2 dni do przodu. Oby tylko te godziny się nie zmieniły. Jedyny minus to to, że musimy prawie 500km dojechać do Katowic, ale 2 dni dłużej na Rodos nam to wynagrodzi :)
          • Gość: gość_portalu Re: Wyloty na Rodos z Grecos IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.17, 06:21
            Wynagrodzi:) Właśnie mija rok jak stamtąd wróciliśmy. Wspaniała wyspa. Zaułki miasta Rodos i Lindos do tej pory należą do moich najlepszych wspomnień.
          • deec2 Re: Wyloty na Rodos z Grecos 26.05.17, 20:27
            krisk123 napisał(a):

> Jednak postanowiliśmy tez zmienić na Katowice. Planowany wylot o 3.00 a powrót
            ostatniej doby po północy, także jesteśmy praktycznie 2 dni do przodu. Oby tylko te godziny się nie zmieniły. Jedyny minus to to, że musimy prawie 500km dojechać do Katowic, ale 2 dni dłużej na Rodos nam to wynagrodzi :)

Rodos wynagrodzi Wam wszystko, chyba, że się nie spodoba lub hotel będzie słaby.
            Wyloty linią Small Planet w Pyrzowic mają tę zaletę, że linia ma tam bazę. Stąd wczesny wylot i późny powrót, choć teraz to nawet trudniej odróżnić, co jest wcześnie, a co późno, gdyż latają praktycznie całą dobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka