Dodaj do ulubionych

Z Ecco Holiday na Kretę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:47
Właśnie wróciliśmy z żoną z Krety.Byliśmy tam z Ecco po którym nie
spodziewaliśmy się wiele podobnie jak po żadnym innym biurze podróży.Nawet
nie mieliśmy złudzeń , że będzie tak jak obiecywały wspaniałe foldery ale do
rzeczy.Wkurzyła nas zmiana hotelu z Lilli Studio w Amoudarze na Golden Beach
w Hersonissos i pikuś z tym że standard hotelu był znacznie niższy.Najgorsze
było to,że zmiana miejsca kolidowała z naszymi planami indywidualnego
zwiedzania wyspy.Oczywiście o zmianie dowiedzieliśmy się po przylocie ,na
lotnisku.Pani rezydent na odczepnego zaproponowała osobom bez obiado-
kolacji,że dostaną te posiłki za darmo.A co z tymi z pełnym wyżywieniem?
Nieśmiało zaproponowaliśmy jakąś wycieczkę jako rekompensatę ale rezydentka
poleciła nam napisać skargę i wysłać do Ecco po powrocie do kraju.A wracając
do standardu hotelu, nie był to hotel 3.5 gwiazdkowy jak nas gorąco
zapewniała nasza opiekunka.Spałem w różnych hotelach, również w takich z
karaluchami i nawet pluskwami także nie posądzajcie mnie o
wybrzydzanie.Jednak pozwoliliśmy sobie na ,było nie było ,drogą wycieczkę nie
po to żeby wstając rano z łóżka wsadzić nogę w kałużę bo w nocy padał
deszcz.Inni mieli grzyba w łazienkach itp itd.Właśnie wysyłam zażalenie i
liczę na zwrot części kosztów a robię to głównie po to , coby sobie biura
podróży nie poczynały z tymi biednymi turystami jak im się podoba.I chyba
powrócę do indywidualnego podróżowania-i taniej i ciekawiej a pretensje w
razie czego można tylko mieć do siebie.Pa
Obserwuj wątek
    • arwena Re: Z Ecco Holiday na Kretę 11.10.04, 14:05
      w pelni popieram!
      a czy mozesz dokladniej opisac - chodzi o cene i co w jej sklad mialo wchodzic?
      interesuje mnie porownanie z moimi wakacjami - indywidualnie, 17 dni lacznie z
      podroza, _wszystkimi_ szalenstwami, pamiatkami, lodka i codziennymi
      restauracjami, zwiedzaniem i noclegiem w Atenach, wyszlo na 2 os niecale 1300
      EUR.
      i tak wlasnie mysle ze to nieduzo chyba?
      • Gość: Justyna Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.aster.pl 12.10.04, 11:31
        Mam pytanie do autora wątku!
        Moja mama ( gość Jagoda lub Jadzia)pojechała na Kretę 3 października i mała się
        spotkać ze znajomymi z Forum czy to może Wy??????????
        Ona też została przekwaterowana ( podobnie jak kilka innych osób). Miała
        mieszkać w Apt. Kleopatra a dostała Apt. Marirena, co prawda troszkę wyższy
        standard ale wszytko jedno.
        Proszę o kontakt na priva
        binta@go2.pl
        pozdrawiam
        Justyna
        • Gość: Szamot Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:26
          to raczej ze mną i moją żoną miała się spotkać, przynajmniej się umawialiśmy.
          Niestety zostaliśmi w trakcie pobytu (SIC!) wywaleni z hotelu (ecco nie
          zapłaciło właścicielowi) i przerzuceni 50 km na zachód do hotelu, gdzie nie
          udało się przespać nocy. Nigdy więcej ecco!!! Na razie nie mam czasu by pisać,
          ale skończy to się sądem za spie... urlop

Szamot
          • kakofoniks wyrzucenie na ulice 12.10.04, 19:52
            pewnie dostaniesz odpowiedz niegorsza od mojej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=16266900&a=16267264

eccco robi ludzi w konia, az dziw ze istnieja. powszechna praktyka jest kwaterowanie ludzi w hotelach o nizszym standarcie.
          • Gość: Justyna Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.aster.pl 12.10.04, 21:37
            Witaj Szamot!

Podobno rezydentka obiecywała,że was ze soba skontaktuje!!!!????? ale w
            miedzyczasie zmieniła się obsada.....
            Widzę ,że to biuro jest pełne " niespodzianek" istne koło fortuny - kup
            wycieczkę, a zobaczysz gdzie pojedziesz!!!!. Moja mama pewnie też już nigdy z
            nimi nie wyjedzie, najpierw odwołanie wyjazdu na Riwierę Olimpijską a potem
            zmiana hotelu. O reszcie pewnie się dowiem jak przyjedzie.
            Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie spraw z Ecco!!!!!
            też mam za sobą podobne przeprawy.
            pozdrawiam
            Justyna
            • kakofoniks Re: Z Ecco Holiday na Kretę 12.10.04, 22:24
              to moja pierwsza przeprawa.
              dobrze ze nie zmieniaja chociaz regionu
              • Gość: Justyna Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.aster.pl 12.10.04, 22:58
                Miałam problemy z innym biurem ,kiedy wyjeżdzałam na Cypr. Zapłaciłam za miejsce
                w małym uroczym pensjonacie agroturystycznym a dostałam miejscówkę w domku nad
                siedzibą biura ( bez basenu i ogrodu oczywiśćie)Do plaży 3 km, autobus do
                większej miejscowości - WIDMO. No cóż zachciało mi się jechać na wieś.....
                Po powrocie przeczytałam trochę opinii o biurze i okazało się,że inni trafili o
                wiele gorzej bo dostali pokoje w hotelu "na godziny".Było głośno i brudno....
                Teraz żałuję ,że nie złożyłam skargi.
                pozdrawiam
                Justyna
                Ps. a na karalucha trafiliśmy w Portugalii w pokoju z aneksem. To był tylko
                jeden osobnik i w dodatku bardzo grzecznie wyszedł sobie zaraz na zawnątrz.
                • kakofoniks Re: Z Ecco Holiday na Kretę 13.10.04, 09:24
                  ja niestety dorobilem sie netu juz po wykupieniu wyciezki inaczej na pewno nie wybralbym ecco holiday

najgorsze jest to ze biura sa wlasciwie bezkarne gdyz i tak nawet jak pojdziesz do sadu do sprawa bedzie sie wlokla a szanse na wygrana mizerne, a szkodliwosc spoleczna znikoma
                  • binta Re: Z Ecco Holiday na Kretę 13.10.04, 09:35
                    Myslałam,że Ecco to solidne biuro!!!!.Podobno wygenerowało się ze Scan Holiday i
                    mają kapitał brytyjski( tak przynajmniej twierdził agent biura) Fakt,że mają
                    bardzo konkurencyjne ceny, ale takie częste przypadki zmiany hotelu to nie jest
                    w porządku. Wydaje mi się,ż e widziałam w ich warnkach uczestnictwa mozliwość
                    zmiany przez biuro hotelu pod warunkiem ,że biuro zapewni hotel o tym samym lub
                    wyższym standardzie. Jak znajdę tą umowę to napiszę.
                    No cóż to mówi samo za siebie.
                    Justyna
                    • kakofoniks Re: Z Ecco Holiday na Kretę 14.10.04, 15:45
                      a ja dowiedzialem sie ze ecco podpadlo juz kilka razy urzedowi ochrony konsumenta, sa zywo zainteresowani moja sprawa. jak znajdziesz umowe to tez sei do nich przejdz

przy okazji w umowie jest ze na zlozenie reklamacji klient ma 48h od zaistnienia sprawy.
                      w biurze ochrony konsumenta powiedziano mi iz klient moze to zrobic w ciagu 3 lat.

cos tu nie gra
                      • Gość: Szamot Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:08
                        Bo umowa jest korzystna dla biura a nie dla klienta i zawiera pierdoły
                        sprzeczne z prawem, które nie obowiązują. Umowę mam, ale na razie jest u
                        prawnika. A terminu 48 h dotrzymałem, bo poinformowałem rezydentkę na
                        najbliższym dyżurze (mam jej podpis na kopii reklamacji).

pzdr

Szamot
                        • Gość: Justyna Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.aster.pl 14.10.04, 21:02
                          Hej!
                          No to życze powodzenia i mocno trzymam kciuki! Szkoda,że moja mama nie
                          zareklamowała swojego przekwaterownia w ten sposób. No cóż trudno...
                          Jak wróci to napewno napisze na Forum. Kiedyś napisałam i wysłałam skargę na
                          biuro ( sprawa była bardzo drobna), to co prawda na odpowiedz czekałam dość
                          długo, ale dostałam list z przeprosinami i 5 % rabatu przy następnym wyjeździe.
                          pozdrawiam
                          Justyna
                          • kakofoniks Re: Z Ecco Holiday na Kretę 15.10.04, 09:58
                            ale w urzedzie obrony konsumenta powiedzieli mi ze na zlozenie reklamacji masz 3 lata, tak wiec twoja mam jeszcze moze to zrobic.

nalezaloby sie w koncu postawic, ale nie pojedynczo, bo oni leja na pojedynczych klientow, ale jesli zrobi to kilkanascie kilkadziesiat osob biuro upadnie albo bedzie sie mialo na bacznosci, a moze straci koncesje
        • kakofoniks Re: Z Ecco Holiday na Kretę 12.10.04, 19:51
          w kleopatrze bylo robactwo i wrzeszcaca wlascicielka greczynka
      • Gość: ziółek Re: Z Ecco Holiday na Kretę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:03
        Cześć,przepraszam za milczenie ale właśnie wróciliśmy z dalszej części naszego
        urlopu i już biorę się za odpowiedź.cała impreza kosztowała nas około 1100euro
        na dwoje za tydzień.w Ecco płaciliśmy 1550 zł za osobę(last minute)-
        przelot,hotel,śniadania i obiadokolacje.Za samochód-5 dni z paliwem jakieś
        150euro,wycieczka na Santorini-po 70 euro no i jakieś tam drobne
        upominki.Generalnie raczej sępiliśmy kasę np.nie pozwalaliśmy sobie na herbatkę
        do obiadu za jedyne 1.5 euro,nie kupowaliśmy nic dodatkowego do jedzenia.a
        propos naszych roszczeń do biura Ecco-jako podstawę naszej skargi przyjęliśmy
        któryśtam punkt umowy-już teraz nie pamiętam bo nie zaprzątałem sobie głowy
        tymi bzdetami-jednak jest to myślę jakiś argument nawet w sądzie , bo
        poczynania biura wyraźnie kolidują z tym punktem.
    • kakofoniks Re: Z Ecco Holiday na Kretę 12.10.04, 19:48
      to pewnie dostaniesz taka odpowiedz jak ja:
      ze hotel byl zgodny z oferta a przeciekajacy dach jest powdszechny w grecji

przeczytaj:
      tu masz moja reklamacje:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=16266900
      tu masz odpowiedz biura:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=16266900&a=16267264
      na marginesie hotel lilli jest bardzo ladny i zadbany wiem bo mieszkalem niedaleko i mialem w nim znajomych.

przy okazji dopisz sie do mojego postu ;/
      z wyrazami wspolczucia i solidarnosci
      kakofoniks

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka