Gość: ron5 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 21:26 Czy ktoś może mi udzielić informacji o tych apartamentach z katalogu Itaki?? Szczególnie chodzi mi o ich położenie,czy nie są przy ruchliwej drodze. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.12.04, 15:33 W ubiegłym roku nie było ich w ofercie Itaki, więc nie wiem. Jeśli chcesz jednak skorzystać z oferty Itaki, dobra rada, zadzwoń do hotelu i spytaj czy mają podpisaną umowę z tym biurem. Itaka najpierw wydaje katalog, później podpisuje, albo i nie umowy, a wcale nie informuje o tym klientów. My w ubiegłym sezonie wykupiliśmy pobyt w hotelu *** zakwaterowano nas w ** z innym rodzajem wyżywienia, a o zmianie poinformowano na lotnisku w Salonikach. Na nasz protest i chęć powrotu do kraju panienka powiedziała,że nie jest to możliwe, więc albo to co nam proponuje, albo plaża. UWAŻAJ!!!! W katalogu na dole podany jest telefon do hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 16:41 To mi się w głowie nie mieści.Byłem z Itaką w zeszłym roku i było ok.Inne opinie o tym biurze na forach i w prasie były różne, z przewaga dobrych.Czy mieli prawo,zawarte w umowie, postąpić z Wami tak jak postąpili?Rezerwują sobie wiele praw,do zmiany linii lotniczej,odwołania wyjazdu itp. ale zmiana hotelu na miejscu to już przesada??Do hotelu zadzwonię zanim wykupię,nie znalazłem go nigdzie w internecie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.12.04, 19:07 Sprawdź w ubiegłorocznym katalogu-hotel Achillion. Itaka sprzedała go a na miejscu powiedziała,że ze względów od niej niezależnych nie możemy być tam zakwaterowani. Sprawdziliśmy te względy, greccy właściciele poinformowali nas,że biuro rozmawiało z nimi, ale ostatecznie umowy nie podpisało. Pikanteri dodaje fakt,że nie wiedziało o tym od 2 miesięcy. Sezon zaczyna się w maju, a my jechaliśmy w lipcu. Telefon do Waszego hotelu jest w katalogu. Oto on 0030/2593053325 Green Bay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.de 04.01.05, 11:19 Po Twoim ostrzeżeniu rozmawialem z nimi otwarcie-zapytalem czy mają podpisaną umowę z apartamentami.Potwierdzilo się ,że z niektórymi hotelami mają- wtedy nazywa się to hotel gwarantowany a z niektórymi jeszcze nie mają.Green Bay- twierdzą,że maja podpisaną umowę.Chyba sie zdecyduję.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.01.05, 12:49 Uważaj, rezydentka po odebraniu nas w Salonikach stwierdziła,że biuro w kraju miało nas poinformować,że "tu zaszła zmiana". Na co my,że też się dziwimy, bo jeszcze dzień przed wyjazdem potwierdzaliśmy, czy wszystko jest tak jak powinno. -Czy dzwonili państwo do centrali?- Padło pytanie -Nie, tam gdzie podpisywaliśmy umowę -Aaaa, tam to oni nic nie wiedzą! Śmieszne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.ghnet.pl 23.03.05, 14:41 Delikatne sprostowanie: Itaka w ubieglym roku /lato 2004/ w ogole nie miala lotow do Salonik!!!!!!!!! Wiec moze najpierw zastanow sie jeszcze raz dokladnie z jakim biurem tam bylas lub moze gdzie wyladowalas, bo z Itaka w Salonikach to na pewno nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:03 Tak, oficjalnie nie miała, ale żeby urozmaicić wyjazd postarała się. Wszystkie samoloty w końcu czerwca i na początku lipca zamiast w Kavali lądowały w Salonikach Oto jeden z wątków turystów uradowanych,że im się udało forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=14403103 Dlatego proszę, nie zarzucaj mi kłamstwa. Wiem gdzie lądowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Constantia Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.interpc.pl / 193.25.186.* 05.01.05, 15:17 Cześć,ron5! Nam też wpadła w oko ta oferta.Zrozumiałam,że już rozmawiałeś z hotelem i twierdzą,że mają umowę z Itaką.Jeśli możesz to potwierdź mój domysł.Kiedy się wybierasz? I skąd? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:31 Rozmawiałem z Itaką we Wrocławiu,skąd lecę w końcu Czerwca.Pani opowiadała tak,że jeżeli kłamała to miała do tego duży talent.Szukałem spokojnego miejsca i tak tam podobno jest.Już się zdecydowałem.Jedziemy z 3 dzieci i ilośc pasujących nam ofert jest baardzo ograniczona.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: 134.146.212.* 17.01.05, 12:17 Ja już wykupiłam wycieczkę na sierpień:)) Mam nadzieję,że się nie zawiodę. w zeszłym roku byłam z Itaką na Rodos w hotelu Illision i było super. Jak się czegoś dowiecie więcej o tym hotelu dajcie znać. No i oczywiście czekam na recenzję po powrocie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 21.01.05, 15:14 Moi drodzy!!!! Nazywam się Adam (to chyba Wam wystarczy) i chcę Was zapewnić, że Itaka ma podpisany kontrakt z Green Bay. Mam go na biurku. Jestem odpowiedzialny za Thassos i połowę greckich destynacji. Hotel jest hitem tego sezonu (po 15 dniach sprzedaży obłożenie to 50%). Bardzo dobry wybór. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:50 To w takim razie mam jeszcze pytanie czy Itaka ma na pewno umowę z Fisherem,który ma latać z Wrocławia?? W zeszłym roku mieliście umowe z airpolonią-ale ustną chyba.Na szczęście MNG okazało sie super.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:19 większość oferty Itaki opiera się na liniach Fischer. I tak, umowy są podpisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawiory Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 22:21 My kupiliśmy ofertę na Thasos ale opinia o Itace troche nas przestraszyła. Wybieramy się z 2-letnim synkiem i myślę że jest to spokojme miejsce o dobrym standarcie ale po opiniach Tani zaczeliśmy obawiać się o słuszności wyboru. Co prawda Adam pocieszył nas że to Hit sezonu ale zobaczymy ten Hit na miejscu. Wybieramy się z początkiem czerwca i trochę sie obawiamy czy morze bedzie dostatecznie ciepłe dla naszego Malucha, może Adam wie coś więcej na temat pogody na Thasos w pierwszej połowie czerwca.Temp. przedstawione w tabelkach nie bardzo nas przekonują. Także chcielibyśmy się dowiedzieć więcej na temat transferu z lotniska autokar-prom-autokar. Ile trwa podróż z lotniska do portu/ile promem/i na samej wyspie Thasos do miejscowości Limenaria ? Jak to wygladą od strony podróży z małym dzieckiem. Czy jest na promie zakryty pokład i co mozna robić z dzieckiem podczas rejsu. Pozdrawiamy do zobaczenia na wyspie Thasos Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka 22.01.05, 22:47 Gość portalu: Kawiory napisał(a): > Także chcielibyśmy się dowiedzieć więcej na temat transferu z lotniska >autokar-prom-autokar. Ile trwa podróż z lotniska do portu/ile promem/i na >samej wyspie Thasos do miejscowości Limenaria ? Jak to wygladą od strony >podróży z małym dzieckiem. Czy jest na promie zakryty pokład i co mozna robić z dzieckiem podczas rejsu. Witaj, oczywiście nie wiem jak Wam to w tym roku zorganizuje Itaka, ale kiedy ja wybrałam się na Thassos w lipcu 2002 (z VING-iem) to samolot leciał do Chrissoupoli (wcale nie do Kawali, jak miałam w dokumentach a do Chrissoupoli), stamtąd jechaliśmy nie więcej jak jakieś 15-20 minut autokarem do małego portu w Keramoti i stąd promem do stolicy wyspy - Limenas. Rejs z Keramoti do stolicy trwa ok. 40 minut - to naprawdę bardzo blisko. Na promie (takie pół-promy tam pływają) był barek (na dole więc jest się gdzie schronić z dzieckiem) i zanim odstałam w kolejce po swoją frappe to już byłam w pobliżu wyspy. Bagaże były cały czas w autokarze oczywiście, wsiadaliśmy do autokaru w stolicy i rozwoził wszystkich do ich miejsc (no, mnie to właściwie nie rozwiózł bo miałam hotel w porcie). Inaczej będzie to wyglądało jeśli z lotniska w Chrissoupoli powiozą Was autokarem do Kavali a stamtąd promem do portu na Thassos - Ormos Prinou. To jest rejs znacznie dłuższy (nie pamiętam dokładnie ale chyba ok. 1,5 godziny - głowy jednak nie dam). Długim rejsem byłby rejs z Kavali czy nawet Keramoti prosto do Limenarii, ale jak ja byłam to tak promy chyba nie pływały. Powodzenia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:29 Opis Bebiak-a???(nie wiem jak to odmieniać), jest jak najbardziej dokładny. Samolot ląduje w Chrissoupoli, jednak kod lotniska to KVA (Kavala), dlatego piszemy w katalogu, że lecimy do Kavali. To trochę tak jak z Krakowem - lotnisko w Balicach, a mówimy, że lecimy do Krakowa. Mam nadzieję, że to jest jasne. Oferta Itaki opiera się na ofercie Vinga (bynajmniej na Thassos), ponieważ 2 lata temu to była jedna firma. Zapewniam Was wszystkich, że Thassos jest świetnie przygotowaną destynacją. Gorąco zapraszam. (to nie byłą reklama) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.autocom.pl 24.01.05, 11:15 Apartamenty Green Bay są super. Byłem tam dawno za czasów Vinga, ale hotel jest świetnie położony, a apartamenty naprawdę miłe. Plaża jest piaszczysta. Niedaleko jest tawerna ze smaczym greckim żarciem. Polecam. Jedyny mankament to dojście do Limenarii - miasteczko w pobliżu, gdzie dzieje się trochę więcej. Ale zawsze można skorzystać z taxi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.de 24.01.05, 14:00 Fajne informacje.mam pytanie-czy sa tam atrakcje dla dzieci-ping pong,tenisowe korty i czy można w okolicy wypożyczyć rowery? Ile się idzie do Limanarii i jaką drogą?Jadę tam z 3 dzieci i boję się ,żeby się nie nudzoly.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.autocom.pl 24.01.05, 15:14 Gdy tam byłem to żadnych atrakcji dodatkowych dla dzieci oprócz brodzika nie było. Największą frajdą pewnie będzie sama plaża. Szeroka i piaszczysta. Ty siedzisz w tawernie przy piwku Mythos, a dzieciaki szaleją w zasięgu wzroku. Jakieś 100 metrów powyżej jest inny hotel i jest tam plac zabaw, ale pewnie nie zawsze będą patrzeć łaskawym okiem na dzieci z innego hotelu. Do Limenarii trzeba iść drogą niestety, ale wyspa jest bardzo spokojna, więc nie jest to najbardziej ekstremalne przeżycie. Jednak tak jak pisałem wcześniej jest to mankament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nusia Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: 134.146.212.* 27.01.05, 15:18 A ja byłam w zeszłym roku na Rodos właśnie z Itaką i było super. Mam pytanie do osób którzy byli w Green Bay: co z aneksem kuchennym? Jak wygląda wyposażenie? Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.autocom.pl 28.01.05, 15:55 Nie wiem jak jest teraz, ale jak byłem to aneks był zamykany na klucz (taka żaluzja) i otwierany tylko gdy się wykupiło aneks. Aneks był wyposażony nie jakoś bardzo ambitnie, ale wystarczało. Jest to właściwie szafa ze zlewozmywakiem... Nie wiem co dodać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawiory Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 21:37 Jedziemy na Thasos do Green Bay na początku czerwca z 2-letnim synkiem. Zaniepokoiły nas emalie z informacjami że na plaży Tryelpiti koło hotelu w wodzie jest dużo ostrych kamieni i jeżowców tak że bez butów ani rusz. Co przy wyjeździe z małym dzieckiem jest sporym utrudnieniem. Kto nam może tę informację potwierdzić/zdementować?, bo chcemy wiedzieć czy musimy zaopatrzyć się w specjalistyczne buty. W biurze gdzie podpisywaliśmy umowę nikt nam nie wspomniał o tym problemie a wręcz polecali dla małych dzieci. Co Ty na to? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 15:13 Uwaga na Itakę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=19578279 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Apartamenty Green bay na Thassos-Itaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.01.05, 15:17 efakt.pl/interwencje/artykul.aspx/Artykul/29506 Odpowiedz Link Zgłoś