Gość: Miśka IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 21:36 Czy ktoś z Was wie cos więcej o tym hotelu. Na obrazku w katalogu BIG BLUE wygląda super, ciekawa jestem jak jest w rzeczywistości. Miska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 27.05.02, 09:37 właśnie wróciłam; hotel naprawdę nowiutki, jednak przylegajaca plaża z grubym piachem, po bokach kamienista; jeśli pójdziesz na wschód po kamieniach /można ominąć drogą, zabiera to ok. 10 minut/ jest całkiem przyjemnie; druga na zachód na krańcu miasteczka, z płatnymi leżakami i parasolami, z dużą ilością zieleni; tak naprawdę to opłaca się pojechać do Fallasarny /ok. 6 km/ najlepiej samochodem, bo drogi są naprawdę kręte, stromo wijące sie po zboczach; w hotelu śniadania są właściwie europejskie, wciąż to samo /sery, dżemy, miód, 1 gat. wędliny, platki z mlekiem, ciasto, kawa, herbaty/, innych posiłków nie wykupiłam, rzadko jakieś warzywo. rezydent niestety co drugi dzień na dyżurach, podczas mojego pobytu, niewiele ludziom pomógł; Nie wiem co chcesz wiedzieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.polcard.com.pl 27.05.02, 09:38 a jak pogoda?? pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 27.05.02, 09:47 w ostatnie dwa dni tj. piatek i sobota niebo było zachmurzone, po południu nasilał się wiatr; wystarczajaco ciepło by sie opalać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.05.02, 11:32 będę tam 2 tygodnie od 1-2 czerwca, chcialem zapytac skad wypozyczalas samochod i na jakich warunkach? pozdrowienia kermit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 14:50 jest kilka miejsc, ja wybrałam wypożyczalnię KISSAMOS, cen najniższej klasy samochodu nie pamiętam, druga z kolei obejmuje atosa i opla astrę, o ile dobrze pamiętam to było 105 euro za trzy dni, przy oddaniu uzupełnia się paliwo do stanu przed wypożyczeniem; za dodatkowy dzień zapłaciłam 25 euro; jeśli wypożyczasz na krócej to płacisz 27 plus za przekroczenie 100 km. /nie pamiętam dobrze przelicznika, jakieś 0,11 za każdy km/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.05.02, 15:07 dzieki baudzo :-) wymagali od ciebie karty kredytowej czy mozna placic gotowka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 15:35 można spokojnie płacić kartą, ale akurat maestro nie obsługiwali; w domu mam cennik i adres email do innej wypożyczalni, którą znalazłam w dniu wyjazdu - wtedy cennik mieli tylko w drachmach; zupełnie jej nie znam /mogę ci jutro przesłać/; w kissamos dostałam 2-miesięczny samochód z radyjkiem; po przejrzeniu forum, zorientowałam się, że w innych miastach było taniej i niektórzy się targowali; nie wiem z którego biura jedziesz - strefa wolnocłowa na okęciu jest droższa niż w przypadku zakupu w samolocie /dot. alkoholu/ i głowy nie dam sobie uciąć, bo nie pamiętałam cen, ale w kissamos w supermarkecie było niewiele taniej; baw się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 195.205.44.* 28.05.02, 15:47 bylas moze w Rethymnon jakie wrazenia dokad jezdzilas wypozyczonym samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 15:56 tam nie dojechałam, byłam krótko, dojechałam tylko do Chani, plaż w Fasarelli i Elafonis; drogi łączące duże miastami są dwupasmowe dla każdego kierunku; jeździ się krętymi drogami, na zboczach gór; tablice informacyjne są słabo widoczne, w grece i angielskim, często zasłonięte - jednak kierowcy niesamowicie kulturalni, zawsze wskażą ci drogę, ułatwią wyprzedzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 195.205.44.* 28.05.02, 16:44 jechalas z elafonisi do paloechory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 29.05.02, 10:11 niestety nie; zresztą pokonałam tylko jedną trasę,przez Topolię; jak się jedzie do Elafonisi, zaraz za nią, za takim małym tunelem jest jaskinia Ayia Sophia, nic wielkiego ale można zajrzeć; druga trasa - ta wzdłuż wybrzeża jest naprawdę kręta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciurbel Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.zywiec.plusnet.pl 31.05.02, 15:24 Sorry, ze jeszcze sie dopytam. Ciekawi mnie czy jest w okolicy tego hotelu jakas roslinnosc. Na zdjeciach z BigBlue wyglada to dosc lyso. Lece 8-go czerwca i mam troche stres czy zainwestowalem prawidlowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 31.05.02, 21:08 A ja już tam będę, (do piętnastego)Do zobaczenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciurbel Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.zywiec.plusnet.pl 01.06.02, 13:30 Powodzenia. Ja będę z rodziną do 22-go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 31.05.02, 21:09 Ja tez tam bede, w tym samym czasie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miska Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 21:41 a jakie wyposazenie pokoi, jak z klimatyzacją? Napisz czy sama miejscowość jest ładna? No sama nie wiem o co pytac ale prosze napisz cos więcej:) Pozdrawiam Miska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 21:51 A polecasz jakieś knajpki? Me Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 213.158.197.* 07.06.02, 14:43 Ja wylatuję 06.07.2002. Jestem ciekawa jak wyglądają pokoje. Te na zdjęciu sa super. Jak okolica?. Chciałbym wiedzieć wszystko o hotelu i okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.acn.waw.pl 09.06.02, 14:16 napisz jak wrocisz prosze Monia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Les Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.160.145.* 11.06.02, 14:56 Pytań coraz więcej, tylko odpwiedzi brak.Ktoś był, ale teraz juz nie ma ochoty opowiadać. To po co było rozbudzać nadzieje? A może było tak źle, że lepiej tego przed wyjazdem nie wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 17.06.02, 19:55 No więc juz wróciłam. Hotel absolutna bomba!!!!Przepiekny, pokoje urocze, widok na morze. Basen wspaniały, sniadania doskonałe. Sama miejscowość fantastyczna! Kompletnie nie nastawiona na tutystów, może dwa sklepy z tak zwanymi "pamiątkami". Kto oczekuje imprez i szaleństwa to niech lepiej jedzie do Rethymnonu. Kto chce pięknych plaż, na których nie spotka żywego ducha, uroczego spokojnego miasta i przemiłych Greków niech jedzie do Kastelli. Polecam z absolutnie czystym sercem i hotel i miejscowość. Chyba spedziłam tam lepsze wakacje niz na Rodos czy w Chorwacji. Wiadomość dla kobiet: W "Kisamos Palace" jest taki recepcjonista, że mozna zemdleć z wrazenia. Tak przystojnego chłopca chyba nie można spotkać nigdzie indziej na świecie. To tyle. Życzę powodzenie wyjeżdżającym.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 213.158.197.* 18.06.02, 16:45 Beatko, napisz więcej szczegółów o hotelu i okolicy. Wylatuję 06 lipca i juz nie moge sie doczekac wyjazdu. Czy pokoje roznia sie wyposazeniem, czy lozka sa pojedyncze czy podwojne? Napisz cos wiecej o okolicy. Co mozna tam robic, oprocz opalania i kapania w basenie czy morzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.160.145.* 02.07.02, 10:00 Właśnie wróciłam. Hotel naprawdę świety, bardzo miła obsługa. Wiadomość dla panów - przeurocza barmanka.Piekne widoki, chociaż plaża dość brudna i w części plażowej kamienista, dno morza piaszczyste.Niestety wokół hotelu trwqją różne prace budowlane i ostatnio panuje niesamowity hałas - koparki, spychacze wyrównują teren, rozkuwają betonowe części placu w hotelu obok.Miasteczko faktycznie niekomercyjne, ale mnie trochę cywilizacji brakowało- tawerny niezbyt liczne, jedzenie niespecjalne, chwilami miałam wrażenie,że turysta to trochę intruz dla miejscowych Generalnie jest to świetny punkt wpadowy - warta obejrzenia Falasarna, wspaniałe Elafonisi, Balos/ nie mylić z hotelem Balos/, Chania, Rethymnon, Prevelli... Jest dworzec autobusowy, a podróże autobusem daja jedyną w swoim rodzaju możliwość obserwacji miejscowych zwyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.se.com.pl 02.07.02, 14:14 Czy te prace budowlane sa na ukonczeniu??? Czy woda jest czysta??? Czy warto wykupic obiadokolacje??? Podaj jakies przykladowe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.160.145.* 03.07.02, 07:33 Obiadokolacji nie warto wykupować, absolutnie. Codziennie jest sałatka grecka, owoc i jedno danie jarskie lub zwykłe, wiele osób narezkało na monotonie tych posiłków i brak wyboru.Koszt obiadokolacji 8 euro. Za te pieniadze mozna zjeść w tawernie i zawsze jest to jakieś urozmaicenie wieczoru. Z resztą w hotelu zawsze rano mozna zgłosić, że chce się jeść obiadokolację i nie ma trudności z jeje wykupieniem. Woda raczej czysta. Piszę raczej bo w perwszychdniach pobytu kąpiąc się na plaży w mieście wiele osób pobrudziło się czymś co wyglądało jak smoła, ale potem problemu nie było.Woda przjrzysa, na dość długim odcinku płytka/ do pasa/. Czasami pojawiał się dość silny wiatr, który utrudniał kąpiel, ale teraz jest sezon i robi sie coraz bardzie gorąco, więc.Woda ciepła, do 27 stopni. Basen czysty, woda regularnie filtrowana, dno basenu czyszczone. Jeżeli chodzi o prace budowlane to trudno powiedzieć. Hotel jest now, a Grecy nieprzewidywalni.Turnus przed nami robili na dziedzińcu barek i hałas podobno był straszny. To co robli pod koniec naszego pobytu trudno określić - czy to ma by droga, czy wyrównują teren pod plażę? Kiedy skończą? Da się przeżyć, może przestaną... Życzę udanego urlopu. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.se.com.pl 04.07.02, 16:55 Czy moze ktos przeslac jakies fotki hotelu i okolicy??????? Moj adres: KD@se.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_ignaciuk Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? 04.07.02, 21:24 Ja tam prawdopodobnie jadę na przełomie lipca i sierpnia, jak wrócę powiem jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 23:50 Odpowiedz Link Zgłoś