Dodaj do ulubionych

KISAMOS PALACE - był ktoś?

IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 21:36
Czy ktoś z Was wie cos więcej o tym hotelu. Na obrazku w katalogu BIG BLUE
wygląda super, ciekawa jestem jak jest w rzeczywistości.
Miska
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 27.05.02, 09:37
      właśnie wróciłam; hotel naprawdę nowiutki, jednak przylegajaca plaża z grubym piachem, po bokach kamienista; jeśli pójdziesz na wschód po kamieniach /można ominąć drogą, zabiera to ok. 10 minut/ jest całkiem przyjemnie; druga na zachód na krańcu miasteczka, z płatnymi leżakami i parasolami, z dużą ilością zieleni; tak naprawdę to opłaca się pojechać do Fallasarny /ok. 6 km/ najlepiej samochodem, bo drogi są naprawdę kręte, stromo wijące sie po zboczach;
      w hotelu śniadania są właściwie europejskie, wciąż to samo /sery, dżemy, miód, 1 gat. wędliny, platki z mlekiem, ciasto, kawa, herbaty/, innych posiłków nie wykupiłam, rzadko jakieś warzywo.
      rezydent niestety co drugi dzień na dyżurach, podczas mojego pobytu, niewiele ludziom pomógł;
      Nie wiem co chcesz wiedzieć więcej?
      • Gość: MM Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.polcard.com.pl 27.05.02, 09:38
        a jak pogoda??

pozdrówka
        • Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 27.05.02, 09:47
          w ostatnie dwa dni tj. piatek i sobota niebo było zachmurzone, po południu nasilał się wiatr; wystarczajaco ciepło by sie opalać
          • Gość: kermit Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.05.02, 11:32
            będę tam 2 tygodnie od 1-2 czerwca, chcialem zapytac skad wypozyczalas samochod i na jakich warunkach?

pozdrowienia
            kermit
            • Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 14:50
              jest kilka miejsc, ja wybrałam wypożyczalnię KISSAMOS, cen najniższej klasy samochodu nie pamiętam, druga z kolei obejmuje atosa i opla astrę, o ile dobrze pamiętam to było 105 euro za trzy dni, przy oddaniu uzupełnia się paliwo do stanu przed wypożyczeniem; za dodatkowy dzień zapłaciłam 25 euro; jeśli wypożyczasz na krócej to płacisz 27 plus za przekroczenie 100 km. /nie pamiętam dobrze przelicznika, jakieś 0,11 za każdy km/
              • Gość: kermit Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.05.02, 15:07
                dzieki baudzo :-)
                wymagali od ciebie karty kredytowej czy mozna placic gotowka?
                • Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 15:35
                  można spokojnie płacić kartą, ale akurat maestro nie obsługiwali;
                  w domu mam cennik i adres email do innej wypożyczalni, którą znalazłam w dniu wyjazdu - wtedy cennik mieli tylko w drachmach; zupełnie jej nie znam /mogę ci jutro przesłać/; w kissamos dostałam 2-miesięczny samochód z radyjkiem; po przejrzeniu forum, zorientowałam się, że w innych miastach było taniej i niektórzy się targowali;
                  nie wiem z którego biura jedziesz - strefa wolnocłowa na okęciu jest droższa niż w przypadku zakupu w samolocie /dot. alkoholu/ i głowy nie dam sobie uciąć, bo nie pamiętałam cen, ale w kissamos w supermarkecie było niewiele taniej; baw się dobrze
                  • Gość: mariusz Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 195.205.44.* 28.05.02, 15:47
                    bylas moze w Rethymnon
                    jakie wrazenia
                    dokad jezdzilas wypozyczonym samochodem
                    • Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 15:56
                      tam nie dojechałam, byłam krótko, dojechałam tylko do Chani, plaż w Fasarelli i Elafonis; drogi łączące duże miastami są dwupasmowe dla każdego kierunku; jeździ się krętymi drogami, na zboczach gór; tablice informacyjne są słabo widoczne, w grece i angielskim, często zasłonięte - jednak kierowcy niesamowicie kulturalni, zawsze wskażą ci drogę, ułatwią wyprzedzanie
                      • Gość: mariusz Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 195.205.44.* 28.05.02, 16:44
                        jechalas z elafonisi do paloechory?
                        • Gość: ana Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 29.05.02, 10:11
                          niestety nie; zresztą pokonałam tylko jedną trasę,przez Topolię; jak się jedzie do Elafonisi, zaraz za nią, za takim małym tunelem jest jaskinia Ayia Sophia, nic wielkiego ale można zajrzeć; druga trasa - ta wzdłuż wybrzeża jest naprawdę kręta
                          • Gość: Ciurbel Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.zywiec.plusnet.pl 31.05.02, 15:24
                            Sorry, ze jeszcze sie dopytam. Ciekawi mnie czy jest w okolicy tego hotelu
                            jakas roslinnosc. Na zdjeciach z BigBlue wyglada to dosc lyso. Lece 8-go
                            czerwca i mam troche stres czy zainwestowalem prawidlowo :)
                            • Gość: Beata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 31.05.02, 21:08
                              A ja już tam będę, (do piętnastego)Do zobaczenia!!!!!
                              • Gość: ciurbel Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.zywiec.plusnet.pl 01.06.02, 13:30
                                Powodzenia. Ja będę z rodziną do 22-go.
            • Gość: Beata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 31.05.02, 21:09
              Ja tez tam bede, w tym samym czasie!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Miska Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 21:41
        a jakie wyposazenie pokoi, jak z klimatyzacją? Napisz czy sama miejscowość
        jest ładna? No sama nie wiem o co pytac ale prosze napisz cos więcej:)
        Pozdrawiam
        Miska
      • Gość: Me Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 21:51
        A polecasz jakieś knajpki?
        Me
    • Gość: Renata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 213.158.197.* 07.06.02, 14:43
      Ja wylatuję 06.07.2002. Jestem ciekawa jak wyglądają pokoje. Te na zdjęciu sa
      super. Jak okolica?. Chciałbym wiedzieć wszystko o hotelu i okolicy.
      • Gość: Monia Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.acn.waw.pl 09.06.02, 14:16
        napisz jak wrocisz prosze
        Monia
    • Gość: Les Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.160.145.* 11.06.02, 14:56
      Pytań coraz więcej, tylko odpwiedzi brak.Ktoś był, ale teraz juz nie ma ochoty
      opowiadać. To po co było rozbudzać nadzieje? A może było tak źle, że lepiej
      tego przed wyjazdem nie wiedzieć?
      • Gość: Beata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.244.106.* 17.06.02, 19:55
        No więc juz wróciłam. Hotel absolutna bomba!!!!Przepiekny, pokoje urocze, widok
        na morze. Basen wspaniały, sniadania doskonałe. Sama miejscowość fantastyczna!
        Kompletnie nie nastawiona na tutystów, może dwa sklepy z tak
        zwanymi "pamiątkami". Kto oczekuje imprez i szaleństwa to niech lepiej jedzie
        do Rethymnonu. Kto chce pięknych plaż, na których nie spotka żywego ducha,
        uroczego spokojnego miasta i przemiłych Greków niech jedzie do Kastelli.
        Polecam z absolutnie czystym sercem i hotel i miejscowość. Chyba spedziłam tam
        lepsze wakacje niz na Rodos czy w Chorwacji. Wiadomość dla kobiet: W "Kisamos
        Palace" jest taki recepcjonista, że mozna zemdleć z wrazenia. Tak przystojnego
        chłopca chyba nie można spotkać nigdzie indziej na świecie. To tyle. Życzę
        powodzenie wyjeżdżającym.!!!!
        • Gość: Renata Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 213.158.197.* 18.06.02, 16:45
          Beatko, napisz więcej szczegółów o hotelu i okolicy. Wylatuję 06 lipca i juz
          nie moge sie doczekac wyjazdu. Czy pokoje roznia sie wyposazeniem, czy lozka sa
          pojedyncze czy podwojne? Napisz cos wiecej o okolicy. Co mozna tam robic,
          oprocz opalania i kapania w basenie czy morzu?
          • Gość: XXX Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.160.145.* 02.07.02, 10:00
            Właśnie wróciłam. Hotel naprawdę świety, bardzo miła obsługa. Wiadomość dla
            panów - przeurocza barmanka.Piekne widoki, chociaż plaża dość brudna i w części
            plażowej kamienista, dno morza piaszczyste.Niestety wokół hotelu trwqją różne
            prace budowlane i ostatnio panuje niesamowity hałas - koparki, spychacze
            wyrównują teren, rozkuwają betonowe części placu w hotelu obok.Miasteczko
            faktycznie niekomercyjne, ale mnie trochę cywilizacji brakowało- tawerny
            niezbyt liczne, jedzenie niespecjalne, chwilami miałam wrażenie,że turysta to
            trochę intruz dla miejscowych Generalnie jest to świetny punkt wpadowy - warta
            obejrzenia Falasarna, wspaniałe Elafonisi, Balos/ nie mylić z hotelem Balos/,
            Chania, Rethymnon, Prevelli... Jest dworzec autobusowy, a podróże autobusem
            daja jedyną w swoim rodzaju możliwość obserwacji miejscowych zwyczajów.
            • Gość: Karol Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.se.com.pl 02.07.02, 14:14
              Czy te prace budowlane sa na ukonczeniu??? Czy woda jest
              czysta??? Czy warto wykupic obiadokolacje??? Podaj
              jakies przykladowe ceny.
              • Gość: XXX Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: 212.160.145.* 03.07.02, 07:33
                Obiadokolacji nie warto wykupować, absolutnie. Codziennie jest sałatka grecka,
                owoc i jedno danie jarskie lub zwykłe, wiele osób narezkało na monotonie tych
                posiłków i brak wyboru.Koszt obiadokolacji 8 euro. Za te pieniadze mozna zjeść
                w tawernie i zawsze jest to jakieś urozmaicenie wieczoru. Z resztą w hotelu
                zawsze rano mozna zgłosić, że chce się jeść obiadokolację i nie ma trudności z
                jeje wykupieniem.
                Woda raczej czysta. Piszę raczej bo w perwszychdniach pobytu kąpiąc się na
                plaży w mieście wiele osób pobrudziło się czymś co wyglądało jak smoła, ale
                potem problemu nie było.Woda przjrzysa, na dość długim odcinku płytka/ do
                pasa/. Czasami pojawiał się dość silny wiatr, który utrudniał kąpiel, ale teraz
                jest sezon i robi sie coraz bardzie gorąco, więc.Woda ciepła, do 27 stopni.
                Basen czysty, woda regularnie filtrowana, dno basenu czyszczone.
                Jeżeli chodzi o prace budowlane to trudno powiedzieć. Hotel jest now, a Grecy
                nieprzewidywalni.Turnus przed nami robili na dziedzińcu barek i hałas podobno
                był straszny. To co robli pod koniec naszego pobytu trudno określić - czy to ma
                by droga, czy wyrównują teren pod plażę? Kiedy skończą? Da się przeżyć, może
                przestaną... Życzę udanego urlopu. Powodzenia!
                • Gość: karol Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.se.com.pl 04.07.02, 16:55
                  Czy moze ktos przeslac jakies fotki hotelu i
                  okolicy???????
                  Moj adres:
                  KD@se.com.pl
                  • emilia_ignaciuk Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? 04.07.02, 21:24
                    Ja tam prawdopodobnie jadę na przełomie lipca i sierpnia, jak wrócę powiem jak
                    było.
                    • Gość: / Re: KISAMOS PALACE - był ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 23:50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka