amator11 26.01.05, 16:35 Witam wszystkich mam zamiar na przełomie czerwca i lipca wybrać się na Korfu czy ktoś mugłby mi napisać coś na temat tej wyspy , które biuro podróży specjalizuje się w nim gdzie warto jechać , będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 17:51 Sledzac rozne fora i ogladajac strony www znalazlem oferty Tui,Nekerman,Scan,Atlas Tours,Open,Ecco.Oferty lotnicze 7/14 noclegow a Atlas i Open wariant autokar-prom 10 noclegow.Ktora czesc wyspy wybrac juz pisalem na tym forum( gdzie na Korfu),a reszta zalezy od twoich preferencji co do bazy i wariantu dojazdu.Ja osobiscie lubie wariant promowy.Samolotem natomiast zdecydowanie szybciej.Wybor nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
amator11 Re: Korfu pierwszy raz 26.01.05, 19:42 Witaj "rezydencie " dzięki za cenne rady co do biur ale nie chodziło mi o wskazanie biur które prowadzą korfu bo te znalazłem sam w necie ale o praktyczną rade co do jego wyboru a może ty jesteś lub byłeś pracownikiem lub właścicielem któregoś z nich to masz doświadczenie ( twój nick) może byś mógł doradzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 23:26 Pisalem juz wczesniej ze pracowalem dla kilku z nich robiac objazdowki po korfu Jeep safari itd.Musisz mi podac jaki wariant dojazdu Ci odpowiada i gdzie chcesz mieszkac(hotel,apartament)? na jaki okres chcesz jechac 7,10 czy 14 dni.Chcesz wyspe zwiedzac sam czy z fachowcem.Podaj te dane a napewno cos Ci doradze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amator11 Re: Korfu pierwszy raz 28.01.05, 13:53 Witaj Rezydencie ! Dziękuję iż zainteresowałeś się moim postem. Interesuje mnie tylko hotel ponieważ jestem osobą wygodną i nie lubię na wakacjach sam gotować bo nie temu służą wakacje ilość dni myślę iż 10-14 zwiedzać wyspę myślę sam może wypożyczę samochód ( ile to tam kosztuje ?) miejscowości na Korfu nie znam ale wiem iż nie interesuje mnie kurorty zapchane komercyjnymi (szalejącymi ) turystami lubię piękne widoki i spokojny miły wypoczynek nie koniecznie tylko na plaży. Może to dużo co wymagam ale tego bym chciał acha nie lubię przepłacać nie chodzi mi oto iż szukam coś najtańszego bo to w większości odbija się na jakości ale żeby cena była rozsądna co do podróży to wydaje mi się iż prom będzie ciekawszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 14:14 Jezeli zdecydujesz sie na prom to z polskich organizatorow Open Travel lub Atlas Tours(innych nie znalazlem w tym sezonie).Open ma fajne apartamenty w Agios Stefanos (polecam)i hotele w Peramie ktora mi sie osobiscie nie podoba ze wzgledu na bliskosc lotniska i nie ciekawe plaze.Atlas tours siedzi w Agios Georgios i Acharavi(obydwie miejscowosci godne uwagi).Acharavi bardziej rozrywkowe,AG bardziej malownicze i spokojniejsze.Sa hotele roznej kategorii.Sprawdz sobie te dwa biura(oferty)a napewno cos znajdziesz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amator11 Re: Korfu pierwszy raz 28.01.05, 14:53 Witam ponownie "Rezydencie" Dziękuję za namiary byłem na stronie Atlas Tours faktycznie ciekawe oferty tylko przyzwoitość każe mi spytać czy znasz te biuro a może w nim pracowałeś co o nim sądzisz co sądzisz o Agios Georgios ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 16:55 Jak Ci odpowiada oferta to kupuj.Pracowalwm dla nich z przyjemnoscia trzy sezony.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amator11 Re: Korfu pierwszy raz 31.01.05, 11:28 Drogi "Rezydencie" mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie prawdopodobnie pojadę za Twoją namową na Korfu z Atlasu ponieważ sprawdziłem opinie i np Roland wypowiada się bardzo pozytywnie ,powiedz mi jaką miejscowość ty byś wybrał chodzi mi o hotel nie zależy mi na zabawie a raczej na odpoczynku no i zwiedzaniu z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 12:12 Z tego co wiem Atlas swoja glowna baze ma w Agios Georgios i Acharavi.Obydwie miejscowosci sa fajne przy czym A.G. spokojniejsza natomiast malowniczo polozona.Znam wszystkie oferowane hotele.W A.G najlepszy Belle Helene,nastepnie Athena bo nowa i pozniej Alkyon.W Acharavi hotel Acharavi Beach bardzo dobrej klasy hotel z dobrym zapleczem.Ja bym wybral Athene lub Belle Helene jezeli mial bym mieszkac w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś