Dodaj do ulubionych

Korfu pierwszy raz

26.01.05, 16:35
Witam wszystkich mam zamiar na przełomie czerwca i lipca wybrać się na Korfu
czy ktoś mugłby mi napisać coś na temat tej wyspy , które biuro podróży
specjalizuje się w nim gdzie warto jechać , będę bardzo wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 17:51
      Sledzac rozne fora i ogladajac strony www znalazlem oferty
      Tui,Nekerman,Scan,Atlas Tours,Open,Ecco.Oferty lotnicze 7/14 noclegow a Atlas i
      Open wariant autokar-prom 10 noclegow.Ktora czesc wyspy wybrac juz pisalem na
      tym forum( gdzie na Korfu),a reszta zalezy od twoich preferencji co do bazy i
      wariantu dojazdu.Ja osobiscie lubie wariant promowy.Samolotem natomiast
      zdecydowanie szybciej.Wybor nalezy do Ciebie.
      • amator11 Re: Korfu pierwszy raz 26.01.05, 19:42
        Witaj "rezydencie " dzięki za cenne rady co do biur ale nie chodziło mi o
        wskazanie biur które prowadzą korfu bo te znalazłem sam w necie ale o
        praktyczną rade co do jego wyboru a może ty jesteś lub byłeś pracownikiem lub
        właścicielem któregoś z nich to masz doświadczenie ( twój nick) może byś mógł
        doradzić ?
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 23:26
          Pisalem juz wczesniej ze pracowalem dla kilku z nich robiac objazdowki po korfu
          Jeep safari itd.Musisz mi podac jaki wariant dojazdu Ci odpowiada i gdzie
          chcesz mieszkac(hotel,apartament)? na jaki okres chcesz jechac 7,10 czy 14
          dni.Chcesz wyspe zwiedzac sam czy z fachowcem.Podaj te dane a napewno cos Ci
          doradze.Pozdrawiam
          • amator11 Re: Korfu pierwszy raz 28.01.05, 13:53
            Witaj Rezydencie !
            Dziękuję iż zainteresowałeś się moim postem. Interesuje mnie tylko hotel
            ponieważ jestem osobą wygodną i nie lubię na wakacjach sam gotować bo nie temu
            służą wakacje ilość dni myślę iż 10-14 zwiedzać wyspę myślę sam może wypożyczę
            samochód ( ile to tam kosztuje ?) miejscowości na Korfu nie znam ale wiem iż
            nie interesuje mnie kurorty zapchane komercyjnymi (szalejącymi ) turystami
            lubię piękne widoki i spokojny miły wypoczynek nie koniecznie tylko na plaży.
            Może to dużo co wymagam ale tego bym chciał acha nie lubię przepłacać nie
            chodzi mi oto iż szukam coś najtańszego bo to w większości odbija się na
            jakości ale żeby cena była rozsądna co do podróży to wydaje mi się iż prom
            będzie ciekawszy.
            • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 14:14
              Jezeli zdecydujesz sie na prom to z polskich organizatorow Open Travel lub
              Atlas Tours(innych nie znalazlem w tym sezonie).Open ma fajne apartamenty w
              Agios Stefanos (polecam)i hotele w Peramie ktora mi sie osobiscie nie podoba ze
              wzgledu na bliskosc lotniska i nie ciekawe plaze.Atlas tours siedzi w Agios
              Georgios i Acharavi(obydwie miejscowosci godne uwagi).Acharavi bardziej
              rozrywkowe,AG bardziej malownicze i spokojniejsze.Sa hotele roznej
              kategorii.Sprawdz sobie te dwa biura(oferty)a napewno cos znajdziesz.Pozdrawiam
              • amator11 Re: Korfu pierwszy raz 28.01.05, 14:53
                Witam ponownie "Rezydencie"
                Dziękuję za namiary byłem na stronie Atlas Tours faktycznie ciekawe oferty
                tylko przyzwoitość każe mi spytać czy znasz te biuro a może w nim pracowałeś co
                o nim sądzisz co sądzisz o Agios Georgios ?
                • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 16:55
                  Jak Ci odpowiada oferta to kupuj.Pracowalwm dla nich z przyjemnoscia trzy
                  sezony.Pozdrawiam
                  • amator11 Re: Korfu pierwszy raz 31.01.05, 11:28
                    Drogi "Rezydencie" mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie prawdopodobnie pojadę za
                    Twoją namową na Korfu z Atlasu ponieważ sprawdziłem opinie i np Roland
                    wypowiada się bardzo pozytywnie ,powiedz mi jaką miejscowość ty byś wybrał
                    chodzi mi o hotel nie zależy mi na zabawie a raczej na odpoczynku no i
                    zwiedzaniu z góry dziękuję.
                    • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu pierwszy raz IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 12:12
                      Z tego co wiem Atlas swoja glowna baze ma w Agios Georgios i Acharavi.Obydwie
                      miejscowosci sa fajne przy czym A.G. spokojniejsza natomiast malowniczo
                      polozona.Znam wszystkie oferowane hotele.W A.G najlepszy Belle Helene,nastepnie
                      Athena bo nowa i pozniej Alkyon.W Acharavi hotel Acharavi Beach bardzo dobrej
                      klasy hotel z dobrym zapleczem.Ja bym wybral Athene lub Belle Helene jezeli
                      mial bym mieszkac w hotelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka