grecja-hotele 27.02.05, 21:33 czy ktoś był w tym hotelu? wybieram się tam w czerwcu z 4 letnim dzieckiem proszę o informację to mój pierwszy wyjazd do Grecji i nie chciałabym się naciąć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grecja-hotele Re: MAYA BEACH(****)Kreta-GOUVES 28.02.05, 21:26 czy naprwawdę nikt z Was nie zna tego hotelu? ma go w swojej ofercie Itaka. wygląda obiecujco ale co innego oferta w katalogu a co innego opinie osób które tam były proszę napiszcie coś aga Odpowiedz Link Zgłoś
mastrych Re: MAYA BEACH(****)Kreta-GOUVES 20.05.05, 20:58 Ja takze wybieram się z rodziną w czerwcu do apartamentu w hotelu "Maya Beach" w Gouves.Szukam informacji na temat hotelu,wyżywienia,plaży,sklepów. Czy naprawdę nikt nie chce się podzielić infomacjami o pobycie w Maya Beatch? Czy tam Polacy jeszcze nie dotarli? Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: MAYA BEACH(****)Kreta-GOUVES 13.09.05, 11:55 Bylismy w Maya Beach dwa tygodnie w czerwcu.Kreta jest przepiekna (polecam wypozyczenie samochodu ,lecz nie w wypozyczalni kolo hotelu,lecz w centrum gdzie jest duzo taniej).Niestety hotel nie zostawil w nas milych wspomnien.Obsluga niemila,skrzywiona jakby pracowali za kare.Na miejscu okazalo sie ze informacje w katalogu nie pokrywaja sie z tym co zastalismy na miejscu.Apartament to tylko jedna sypialnia ( a nie dwie) plus kuchnia z miejscami do spania.Najgorsze sa studia 2-osobowe.Niektore z nich nie maja zadnego otwieranego okna!!!Mowilismy ze szczesciarze mieszkaja w szafie. Wracajac do obslugi problemem bylo wlaczenie wieczorem cichej muzyki coby milo posiedziec przy basenie,stol do bilarda ciagle przykryty folia ,a gdy tylko ktos gral o 22.00 przykrywali go na nowo.W barze hotelowym drogo i tak naprawde nic nie zachecalo gosci do tego zeby zostawic tam troche pieniedzy. Co do jedzenia (choc podobno na Krecie to standard)tragiczne byly sniadania ,gdzie na cieplo byly jedynie jajka na twardo lub kwasne parowki .A i tak byla o nie ciagla bitwa bo donosili je rzadko i kto sie nie zalapal mial pecha.Obiado-kolacje nawet znosne choc krzywili sie gdy ktos przychodzil 15 minut przed koncem.Naczynia zbierali wrecz sprzed nosa ,zeby szybko skonczyc. Podsumowujac na Krete wrocilabym z przyjemnoscia ,bo ludzie otwarci i sympatyczni (nie wiem skad wzieli obsluge naszego hotelu)lecz hotelu nie polece nikomu. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
berent Re: MAYA BEACH(****)Kreta-GOUVES 02.06.05, 12:48 czy ktoś był w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: MAYA BEACH(****)Kreta-GOUVES 09.07.05, 11:22 Autor: ~Agata 09-07-2005 02:25 ~ Byłam w Maya beach podaczas długiego majowego weekendu, hotel nie zrobił na mnie większego wrażenia a przynajmniej dojazd do niego...Rezydentka powitała nas bardzo miło i sam właściciel hotelu przemiły natomiast jego prawa reka ( osługa baru) chodził wiecznie z nosem na kwintę i obsługiwał nas z "wielką łaska" momo, ze mieliśmy wykupiony all inclusive musieliśmy się prosić o coś do picia ... Nie wiem dlaczego :) Co do morza - 100 metrów po drugiej stronie ulicy :) widać morze z hotelowego okienka Nikolaos jest przepięknym miastem a Hersonisos tętni życiem 24 na dobę W Heraklionie tak sobie... Stolica :)więc wiadomo tłumy ludzi... mnóstwo sklepów... Bardzo polecam wypożyczalnie samochodów 35 E na dzień ale naprawde warto pozwiedzać samemu ( coprawda zabładziłam ale koniec języka za przewodnika:) ) Koniecznie trzeba zobaczyc przepiekna malownicza plażę VAI Kreta jest Bardzo bezpiecznym miejscem Nie trzeba sie obawiać o kradzieże ( one tam nie maja miejsca) Natomiast uważajcie na stworki w morzu moga wyrządzić krzywdę i sprawić dużo kłopotu ( sa tylko przy kamienistych plazach) i nie zdziwcie sie sie jeśli po zrobieniu fotki z greczynka czy grekiem on zażąda od was symbolicznej opłaty :) ( byłam zaskoczona) na 7 dni miałam 5 dni pogody i NAJWAŻNIEJSZE !!!!!! SŁOŃCE ! - kupcie sobie przed wyjazdem 4 kremy z najwyższym faktorem słońce grzeje niemiłosiernie i można ulec poważnym poparzeniom... a Na Krecie Takie kremy sa bardzo drogie 20 E za krem nivea z wysokim faktorem ... Podsumowując Wyspa sama w sobie piekna, choć czasem wydaje sie byc przereklamowana... Ale warto tam pojechać ponieważ jest Zdrowy klimat :) Odpowiedz Link Zgłoś