Gość: blue_smoky Re: Maravel Land w Rethymnonie IP: *.chello.pl 21.03.05, 23:28 Hotel mieści się nie w Rethymnonie, a w rzeczywistości w niewielkiej miejscowości Adelianos Kampos. Do Rethymnonu jest stamtąd parę kilometrów. Mieszkałam w siostrzanym hotelu Maravel Sky należącym do tego samego właściciela. Maravel Sky w stosunku do Maravel Land wydawał się mi się lepszy tak na pierwszy rzut oka. Pawilony/bungalowy wyglądały na bardziej wyeksploatowane w tym ostatnim, były rozmieszczone na bardzo małej przestrzeni, pośrodku malutki basen. Przez kilka dni stołowałam się w Maravel Landzie zanim uruchomiono restaurację w Maravel Sky i muszę stwierdzić, że sala restauracyjna nie została przewidziana na dużą liczbę osób, bufet szwedzki był skromniutki, porcje w Landzie były dużo mniejsze od tych w Maravel Sky. Gdybym nie miała skali porównawczej, to nie byłoby problemu, ale ponieważ porównanie miałam - Maravel Sky wypadł mimo wszystko lepiej, chociaż wiele osób tak go krytykowało za gastronomię. Ciekawe, jakie byłyby ich reakcje, gdyby skorzystali z usług Maravel Landu? W ubiegłym roku hotel Maravel Land miał kategorię 3*, w tym roku już 3,5*. Być może polepszyła się jakość usług:-)? Co jeszcze zwróciło moją uwagę to to, że zasadniczą klientelę Maravel Landu stanowili głównie Rosjanie i Czesi, podczas gdy w Maravel Sky dominował język niemiecki,ale tym chyba nie należałoby się sugerować. Odpowiedz Link Zgłoś
ferby26 Re: Maravel Land w Rethymnonie 22.03.05, 08:31 Dziękuję Ci za informację, będe na to zwracał uwage:) Odpowiedz Link Zgłoś