Dodaj do ulubionych

Którą z Greckich wysp polecacie?

IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 31.03.05, 10:38
Witajcie:) Zaczynam planować wyjazd na wakacje i zastanawiam sie gdzie
pojechac do Grecji:)
Oglądałam już dużo zdjeć Rodos i Korfu, mam zamiar poszukac zdjeć innych
wysp.
Szukam miejsca w którym będą:
-zabytki
-piękne plaże najlepiej piaszczyste
(najlepiej z niewielką ilością turystów)
-więcej Grecji! niż europy
-no i to coś co zostanie w pamięci na zawsze:)
Zamierzam zwiedzac i odpoczywać. Mój partner woli jechac do Tunezji i muszę
go przekonac że jednak Grecja bedzie lepszym wyborem.:))
Pozdrawiam i czekam na Wasze (cenne jak zawsze!) uwagi.
sunnypol
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.chello.pl 31.03.05, 15:02
      A może wybierzesz się na Cypr? Plaże - w zależności od miejsca od pięknych
      piaszczystych do kamienistych, zabytków bardzo dużo ( nie wystarczy 2
      tygodniowy pobyt, żeby wszystko zobaczyć), Cypr jest miejscami bardziej grecki
      niż Grecja, turystów jest wszędzie dużo, i solennie obiecuję, że wakacje na
      Cyprze pozostaną na zawsze w pamięci.
      Jeśli natomiast upierasz się przy Grecji to Rodos, Kreta nie jest od rzeczy.
      Jest także mniej znane Zakyntos. Korfu także można zobaczyć, ale z tych 4 dla
      mnie jest najmniej ciekawe ( jeśli tak można powiedzieć, bo zwiedzanie jest
      zawsze interesujące).
      Natomiast jeśli ulegniesz partnerowi i pojedziecie do Tunezji to albo Dżerba (
      plaże), albo kontynent ( plaże tez piękne, ale i jest co zwiedzać). Tak więc
      chyba "osiołkowi w Żłobie dano.................".
    • Gość: rogro Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 16:19
      A może Kos ? Wyspa jest bardzo fajna, aczkolwiek nieco "kieszonkowa", tak na
      tydzień intensywnego zwiedzania. Ale blisko do innych wysepek, no do Turcji na
      wycieczkę. Ja byłem bardzo zadowolony - polecam.
      • Gość: Karolina Kreta, Milos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 17:08
        Obydwie te wyspy zwiedziłam. Na Krecie można powiedzieć, że mieszkam a na
        Milosc byłam na wakacjach w zeszłym roku i było cudownie, są tam przepiekne
        plaże... A końcem czerwca mało turystów...
        POzdrawiam:)
    • chiara76 Re: Którą z Greckich wysp polecacie? 31.03.05, 17:09
      Kreta! zdecydowanie!
      Jak Chcesz poczytać o mojej wyprawie, zapraszam na blog:
      www.chiara76.blox.pl
      pisałam tam o zeszłorocznej wyprawie na tą piękną wyspę!
      • Gość: lamia68 Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 19:19
        Rozważ Thassos.
        • Gość: rachella2 Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:31
          Moja wielka trójka to:
          Kreta,
          Santorini,
          Egina
          ...no i może maleńka Poros!
          Polecam wszystkie cztery, każda ma swoją specyfikę i czar!
    • Gość: jeff Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:31
      Niewatpliwie Kreta jest tym czego szukasz.Jest jednak na tyle rozlegla,iz
      dotarcie do jej najpiekniejszych plaz i zabytkow wymaga dojazdow tak wiec
      trzeba dobrze przemyslec gdzie sie ulokowac.Generalnie doradzam zachod - jest
      tam najpiekniej i stosunkowo mniej turystow.
      A jesli chodzi o wyspy mnniejsze to maja one swoj niepowtarzalny urok,jednak
      ilosc zabytkow jest ograniczona,zas dostep do naprawde niezlych plaz z
      szmaragdowa woda - takie osobiscie lubie najbardziej - rowniez dosc trudny.
      Wybierz termin na przelomie sierpnia i wrzesnia,jest jeszcze calkiem cieplo
      zas juz nie tak tloczno - ci co musieli latem,juz wyjechali,ci co poluja na
      lasty dopiero sie zbieraja do drogi.
      Zycze milych chwil i wrazen,to nie tylko inny kraj,to inny swiat - tak sie
      Grecy reklamuja i ja osobiscie zupelnie sie z tym zgadzam.
    • Gość: Aneta Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:26
      cześć leć na Rodos hotel Blue Bay 7 lipca
    • amigo50 Re: Którą z Greckich wysp polecacie? 03.05.05, 04:58
      Naxos.
      1.Zabytki są i miejsc do zwiedzania na dwutygodniowy urlop z plażowaniem
      wystarczy
      2.Piękne szerokie piaszczyste plaże w ilościach jakich trudno szukać na innych
      wyspach
      3.Europy to tam niewiele
      4.Pospacerujcie wieczorem w Naxos po castro, przejdźcie wzdłuż nabrzeża aby
      zobaczyć castro od morza, wybierzcie się późnym wieczorem groblą do portary,
      przeciśnijcie się wieczorem po wąskich i ciasnych uliczkach poniżej castro i
      nie wiem czy będziecie chcieli po urlopie wracać do domu.
      ...A tak poza tym, to wybieżcie się na rejs po wyspach
    • Gość: bah7 Re: Którą z Greckich wysp polecacie? IP: *.port.gdansk.pl 10.05.05, 12:16
      > Oglądałam już dużo zdjeć Rodos i Korfu, mam zamiar poszukac zdjeć innych
      > wysp.

Sunnypol, jeśli zaglądasz na swój wątek?, to tu masz mnóstwo pięknych fotek z
      wysp greckich:

www.evm.fr/titres/ilesgrecques/zzf/commun/slideshow.htm

Pzdr.

bah7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka