Gość: Monika IP: *.aster.net.pl 20.05.05, 18:53 Czy ktoś tam był i warto wybrać sie tam z kilkuletnim dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosiara Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 19:56 ja sie tam wybieram 30 maja... mam nadzieję że warto :)) zdjęcia tego hotelu można znaleźć w katalogu Itaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.aster.net.pl 20.05.05, 20:11 Tak, właśnie z Itki chcę jechać, tylko zastanawiam się czy to dobry wybór. Rozmawiałam z panem z Itaki, kt. tam był no i wg niego plusy to spokój i dobre warunki no i ładna plaża, mało ludzi na plaży bo hotel jest osamotniony a minusy kamienne zejście do plaży. Z tego co wyczytałam w katalogu to w pokojach nie ma TV co jakoś specjalnie mni nie martwi ale raczej dziwi bo TV jest standardem nawet w 3*, a to przecież 4* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiara Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:20 no w sumie fakt z tą tv... ale co tam, cżłowiek jedzie odpocząć ;-)) a kiedy zamierzasz się tam wybrac? Bo ja niby mam wracać 6 czerwca, więc powiem coś więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.aster.net.pl 20.05.05, 22:55 Jadę w połowie sierpnia. Napisz proszę po powrocie jak było. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiara Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:45 Wczoraj własnie wróciłam z tego hotelu :))) Opiszę w punktach co najważniejsze: 1. nazwa hotelu - nie wiem dlaczego, ale biura podają błędną nazwę - prawidłowa to PHILIPPOS BEACH - zwróćcie uwagę na pisownie Philippos :))) 2. Hotel przepiękny, żadne zdjęcia nie oddają jego uroku, jest naprawdę rewelacyjny, nazwaliśmy go "białym domem" bo faktycznie trochę go przypomina 3. Ogód i basen hotelowy równiez imponujące, dużo zieleni, ładnie zagospodarowane, nad basenem bar oraz wystarczająca ilośc leżaków dla wszystkich gości, dodatkowo można schowac się przed słońcem jeśli nie pod parasolem, to pod palmami... nawet pospac można :))) Szczerze mówiąc osoby będące w pobliżu naszego hotelu (czyli Akti Ouranapoli, Mount Athos, Theoxenia) widząc nasz hotel z zadrością wydawały z siebie okrzyki: jaaaaaa!!! wow!!!!! :)))) także naprawdę rewelacyjny hotel :))) 4. jedzenie - przepyszene, można sporo kilo przybrac na wadze... pory posiłków: śniadanie 7:00-9:30, obiadokolacje 19:30-21:30 (do obiadokolacji napoje dodatkowo płate, np. piwo 0,5l- 2,70 euro, woda mineralna 0,75l- 2,80 euro, butelka lepszego wina 10 euro) Obsługa - wszyscy mówią po niemiecku (w hotelu 90% zajmuje niemiecki TUI) oraz 90% po angielski, przy naszym wyjeździe już trochę chwytali po polsku :))) 5. okolica hotelu, plaża taka sobie, są leżaki, parasole, ale plaża nie z tych naszych polskich, piach jest inny, zresztą wszedzie taka plaża jest... morze przepiękne, krystalicznie czyste. Ok. 100m wypożyczalnia motorówek (polecam!!! 35 euto+ koszt paliwa 15-25 euro), ok 200m od hotelu przystań promowa - promy płynące na wyspę Amouliani - bardzo ładna, sporo tawern... koszt 0,65 euro. 6. Najbliższe miasteczko Ouranoapoli - 6 km, jezdzi "pks" za 1 euro, piechotą zdecydowanie za daleko. Minusy - rzadko jeźdżą, plusy - jak zasiedzicie się w tawernie to własciciel może was podrzucić do hotelu za friko. Można też zabrac się busikiem z sąsiedniego hotelu równiez za 1 euro :)) 7. Wycieczki fakultatywne - polecam Saloniki oraz Meterory - koniecznie! Pozostałe darowałabym sobie.... lepiej własnie wypozyczyc motorówkę i samemu coś zobaczyć. Ogólnie - hotel + jedzenie na pozomie rewelacyjnym Okolica - ok, do miasta daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.aster.net.pl 14.06.05, 21:27 A jaka klimatyzacja? Indywidualna? Rzeczywiście w pokojach nie ma lodówek i TV? A jak z wypożyczeniem samochodu? Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiara Re: Philippos - Chalkidiki? IP: 193.138.110.* 15.06.05, 08:26 klimatyzacja oczywiście jest (nic dodatkowo nie płacisz) dostajesz pilota i sama sobie regulujesz. Lodówki w pokojach są... we wszystkich, u naszych znajomych w pokoju była nawet kuchenka, ale nie do używania bo nie było żadnych naczyń. Dodatkowo były szklanki i kieliszki do wina. Tv w pokojach faktycznie nie ma, ale jest na parterze tv, na tym parterze jest też bilard, komputer, gry komputerowe, ping-pong, darty, piłkarzyki (to wszystko dodatkowo płatne), drugi tv znajduje się przy recepcji, ale ani jeden ani drugi nigdy nie był oblegany. Z kanałów polskich tylko POLONIA. Wypożyczenie samochodu, to co dała rezydentka to np. seicento za 45-50 euro za dzień + koszt paliwa. Inne wypożyczalnie nie wiem, bo nie wypożyczaliśmy, ale myślę że można taniej znaleźć. pozdr. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.aster.net.pl 15.06.05, 08:49 Bardzo, bardzo Ci dziękuję. Czy ja dobrze rozumiem, że ten hotel jest na odludziu i w pobliżu brak tawern i sklepów? Napisz proszę jak wygląda dojście do morza, niepokoi mnie ta ulica. Z jakim biurem byłaś? Masz może jakieś zdjęcia? pozdraiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiara Re: Philippos - Chalkidiki? IP: 193.138.110.* 15.06.05, 13:29 byłam z Itaką. Hotel raczej na odludziu. W pobliżu nie ma żadnej tawerny, sklepik mały w hotelu. Najbliższa tawerna przy promie (ok.200m od hotelu) - odstrasza od zewnątrz, ale w środku wygladało całkiem całkiem... Więcej tawern w mieście (ok.20-30tawern) w Ouranapoli - czyli 6 km, PKS lub inny busik (dla pocieszenia hotele które są 3 km bliżej miasteczka też sa na odludziu i tez do miasteczka muszą...) Do morza niedaleko... tylko przejście przez ulicę. Uważać trzeba, ale ruch jest baaaaardzo mały... plaża dość wąska i typowa jak w Grecji (dla mnie nic ciekawego... w końcu jestem z Gdańska a tu znacznie ładniejsze mamy plaże). a zdjęc mam.... całe 400 :)) daj maila to ci wyślę co ciekawsze... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.aster.net.pl 15.06.05, 18:08 dzięki, czekam na zdjęcia:) monikag@reebok.pl pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Philippos - Chalkidiki? IP: *.telpol.net.pl 15.06.05, 21:40 Ja też prproszę trochę zdjęć: grzegorz.ciesla@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś