Dodaj do ulubionych

Santorini 2 dni

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.06.05, 13:32
Czy ktoś był na Santorini na 2 dni (jeden nocleg) z Krety. Czy nocleg warto
zarezerwować wcześniej, czy spokojnie można rozejrzeć się na miejscu?
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Santorini 2 dni 13.06.05, 13:41
      Nie ma problemów z noclegami na Santorini - w porcie po przypłynięciu promu
      stoją naganiacze z folderami swoich pensjonatów.......
      Ceny od ok. 30 euro za noc za 2 osoby.
      Jesli chce się miec pewność co do konkretnego hotelu czy pensjonatu to mozna
      zarezerwowac przez internet.
      • Gość: aim Re: Santorini 2 dni IP: *.katowice.pik-net.pl 14.06.05, 15:16
        ja popłynęłam z Krety zupelnie "w ciemno" spędziłam tam 2 dni, nocleg wykupiłam
        na miejscu w Thirze. Polecam wycieczkę statkiem na wulkany! cudo!!!! no i
        oczywiscie Santorini nocą :-)
        • Gość: sonia Re: Santorini 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:11
          witam
          tez chciałabym pojechac na santorini na dwa dni. Mam pytanie-skąd jechałaś,
          znaczy z jakiego miasta na Krecie. Ja bede w okolicach Chanii, a z tego co wiem
          promy na Santorinii płyna z Iraklionu tylko,z Chanii to kawałek, zwłaszcza jak
          sie chce byc w miare rano w Iraklionie :(
          • Gość: sbs Re: Santorini 2 dni IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.06.05, 16:23
            Podobno mozna płynąć jeszcze z Rethymnonu (to trochę bliżej z Chanii)
            • Gość: sonia Re: Santorini 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:45
              no właśnie na temat Rethymonu słyszałam różne opinie, jedni mówią ze mozna,
              inni ze nie:) Oczywiście Rethymon jest prawie połowe bliżej od Chani niz
              Heraklion więc to byłaby zdecydowanie lepsza opcja. No nic, może czegoś się
              jeszcze dowiem przed wyjazdem, ewentualnie wybadam juz na miejscu
              • neronka Re: Santorini 2 dni 14.06.05, 17:12
                www.cretetravel.com/To_and_from_Crete/Ferries_Crete_Santorini.htm
                popatrz na rozkłady.
                Pływa prom z Rethymonu ale tylko szybki i 1 raz w tygodniu.
                Codziennie z Heraklionu jest wolny - 4 godz i wodolot-1.45.
                • Gość: sonia Re: Santorini 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:39
                  neronko, dzieki za info, ale mam jeszcze pyanie- nie wiesz moze ile ten szybki
                  prom z Rethymonu na Santorini kosztuje? i czy on pływa tez z Rethymonu po 18
                  czerwca bo tam jest jakas data 12.06 a potem cos ze z Heraklionu?
                  pozdrawiam i z gory dzięki
                  • neronka Re: Santorini 2 dni 15.06.05, 11:37
                    Wodolot kosztuje 28 euro od osoby w 1 stronę.

Rejsik po zalanej kalderze to coś co trzeba zobaczyć. Stateczek - wygląda jak
                    piracka karawela wypływa z portu Athinos na Santorini ok. 10 rano, powrót ok.
                    17-tej. Cena 20 euro od osoby (po sezonie 15 euro).
                    Po drodze zwiedzanie wygasłego wulkanu, wysepka Thirassia, kąpiel w gorących
                    źródłach i oglądanie zalanego krateru oraz piękne widoki na Oię i Thirę od
                    strony morza.
        • amigo50 Re: Santorini 2 dni 14.06.05, 21:06
          A możesz coś więcej o tych wulkanach?...
          • maciek27 Re: Santorini 2 dni 15.06.05, 12:23
            a gdzie się kupuje bilety na te rejsy?
            trzeba z wyprzedzeniem?
            pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka