Gość: sbs IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.06.05, 13:32 Czy ktoś był na Santorini na 2 dni (jeden nocleg) z Krety. Czy nocleg warto zarezerwować wcześniej, czy spokojnie można rozejrzeć się na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neronka Re: Santorini 2 dni 13.06.05, 13:41 Nie ma problemów z noclegami na Santorini - w porcie po przypłynięciu promu stoją naganiacze z folderami swoich pensjonatów....... Ceny od ok. 30 euro za noc za 2 osoby. Jesli chce się miec pewność co do konkretnego hotelu czy pensjonatu to mozna zarezerwowac przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aim Re: Santorini 2 dni IP: *.katowice.pik-net.pl 14.06.05, 15:16 ja popłynęłam z Krety zupelnie "w ciemno" spędziłam tam 2 dni, nocleg wykupiłam na miejscu w Thirze. Polecam wycieczkę statkiem na wulkany! cudo!!!! no i oczywiscie Santorini nocą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Santorini 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:11 witam tez chciałabym pojechac na santorini na dwa dni. Mam pytanie-skąd jechałaś, znaczy z jakiego miasta na Krecie. Ja bede w okolicach Chanii, a z tego co wiem promy na Santorinii płyna z Iraklionu tylko,z Chanii to kawałek, zwłaszcza jak sie chce byc w miare rano w Iraklionie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: Santorini 2 dni IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.06.05, 16:23 Podobno mozna płynąć jeszcze z Rethymnonu (to trochę bliżej z Chanii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Santorini 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 16:45 no właśnie na temat Rethymonu słyszałam różne opinie, jedni mówią ze mozna, inni ze nie:) Oczywiście Rethymon jest prawie połowe bliżej od Chani niz Heraklion więc to byłaby zdecydowanie lepsza opcja. No nic, może czegoś się jeszcze dowiem przed wyjazdem, ewentualnie wybadam juz na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Santorini 2 dni 14.06.05, 17:12 www.cretetravel.com/To_and_from_Crete/Ferries_Crete_Santorini.htm popatrz na rozkłady. Pływa prom z Rethymonu ale tylko szybki i 1 raz w tygodniu. Codziennie z Heraklionu jest wolny - 4 godz i wodolot-1.45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Santorini 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:39 neronko, dzieki za info, ale mam jeszcze pyanie- nie wiesz moze ile ten szybki prom z Rethymonu na Santorini kosztuje? i czy on pływa tez z Rethymonu po 18 czerwca bo tam jest jakas data 12.06 a potem cos ze z Heraklionu? pozdrawiam i z gory dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Santorini 2 dni 15.06.05, 11:37 Wodolot kosztuje 28 euro od osoby w 1 stronę. Rejsik po zalanej kalderze to coś co trzeba zobaczyć. Stateczek - wygląda jak piracka karawela wypływa z portu Athinos na Santorini ok. 10 rano, powrót ok. 17-tej. Cena 20 euro od osoby (po sezonie 15 euro). Po drodze zwiedzanie wygasłego wulkanu, wysepka Thirassia, kąpiel w gorących źródłach i oglądanie zalanego krateru oraz piękne widoki na Oię i Thirę od strony morza. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Santorini 2 dni 14.06.05, 21:06 A możesz coś więcej o tych wulkanach?... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek27 Re: Santorini 2 dni 15.06.05, 12:23 a gdzie się kupuje bilety na te rejsy? trzeba z wyprzedzeniem? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś