Gość: Janusz IP: 10.30.1.* 25.07.02, 08:46 Będę w Kokino w Sierpniu, planuje wybrać się na Olimp. Interesuje mnie komunikacja między tymi miejscowościami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzeg Re: Kokino Nero - Litochoro IP: *.pl 26.07.02, 12:34 to będziesz miał prawdziwy problem.mało jest nawet w Grecji takich miejsc jak Kokino Nero w kwestii trudności wydostania się z miasteczka.KN jest bardzo ładne, przepiękna czysta plaża, niestety trzeba się przygotować że ze względu na to że do najbliższych sieci dróg jest stamtąd 1 godz. drogi serpentynami nie za bardzo jest możliwość komunikowania z innymi miejscowościami. wiem że gdzieś 2 razy dziennie- bardzo wczesnym rankiem i popołudniem odjeżdza autobus kursowy. można też próbować brać stopa.jeżeli będzie jechał jakiś Grek napewno się zatrzyma i podwiezie. Grecy są bardzo mili i zatrzymują się na pustej drodze nawet niezatrzymywani. problem leży jednak w tym że w okolicach KN jeździ się rzadko i można długo czekać aż ktoś się pojawi. nie należy się jednak martwić bo KN jest chyba już jedną z ostatnich naprawdę greckich miejscowości na Riwierze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kokino Nero - Litochoro IP: *.stream.pl 29.07.02, 11:03 Właśnie wróciłam z Kokino Nero i muszę powiedzieć, że z chęcią zostałabym tam na dłużej. Wspaniałe miasteczko, cudowna atmosfera,wspaniali ludzie,pogoda i morze wprost wymarzone - z czystym sercem mogę polecić miejscowość osobom, które szukają spokoju i chcą na prawdę wypocząć. A jeśli chodzi o wydostanie się z miesteczka to w Twoim wypadku najlepiej pojechać miejscowym autobusem do Larisy (autobusy odchodzą o 7:00, 9:00, 12:30, 16:30) z tego miasta już na pewno łatwo będzie wyruszyć w dalszą drogę. Możesz również skorzystać z ofert tamtejszych biur, które organizują wycieczki do ciekawych zakontków Grecji (o ile pamiętam wycieczka na Olimp kosztowała w granicach 10 EUR). Pozdrawiam serdecznie i życzę równie wspaniałych wakacji jakie mi udało się przeżyć w tej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Kokino Nero - Litochoro IP: 10.30.1.* 30.07.02, 14:49 Dzięki, rozumiem że z Larissy ostatni jest gdzieś ok. 15-ej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wigor Re: Kokino Nero - Litochoro IP: *.sematech.pl 04.08.02, 18:35 komunikacja w Grecji jest niedroga i dobrze zorganizowana.Wycieczek nie polecam nabijają PolakOw na kasę nic nie oferując,tzw. wycieczka na Olimp jest poprostu śmieszna,jest to wycieczka do Litochoro/miejscowość położona u stóp masywu górskiego Olimp/za 10 euro od osoby.Prowadzą do dolinki gdzie jest wodospad/4 metry wysokości/i jest po wycieczce.Autobusy w Grecji są tanie,dojazd do Litochoro kosztuje ok.1 euro i można przebywać w Narodowym Paku Olimpus cały dzień.Ladne miasteczko i piękne szlaki Odpowiedz Link Zgłoś