Dodaj do ulubionych

Windsurfing na Rodos??

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.05, 22:57
Hej,
czy ktoś korzystał z usług szkółek windsurfingu na Rodos, co byście polecili??
Obserwuj wątek
    • Gość: kris Re: Windsurfing na Rodos?? IP: *.korona.wielun.pl 19.06.05, 23:28
      W zeszlym roku probowalem sie nauczyc w Prassonisi. Idealne warunki, chociaz ja
      trafilem na wyjatkowo duze fale ale i tak bylo fajnie, Jest tam kilka szkolek 2
      lub 3 prowadzone przez Polakow
      • Gość: Jurek Re: Windsurfing na Rodos?? IP: 44,1.* / 193.193.181.* 22.06.05, 17:01
        wiecie może ile taka zabawa kosztuje?
        nauka, wypożyczenie sprzętu, etc

Ixia, dobre miejsce, czy raczej Parasonisi
        • Gość: kris Re: Windsurfing na Rodos?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:27
          Na prassonisi 4 godzinny kurs kosztuje 40 E. Samo wypozyczenie deski jest troche
          tansze ale jezeli jestes poczatkujacy to lepiej wykup sobie kurs, jak cie wiatr
          zepchnie na pelne morze to przyplyna po ciebie motorowką.
        • Gość: pg1912 Re: Windsurfing na Rodos?? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 22.06.05, 22:52
          Ixia to raj dla deskarzy, zawsze wieje wiatr, dobrze uczą w 2 szkółce patrząc
          od hotelu Belair Beach w kierunku lotniska ( naukę prowadzi Austriak...bardzo
          wporządku koleś - jężyk angielski i niemicki)_...W moim hotelu mieszkał
          znajomy - za 3 dni wypożyczenia deski, żagla zapłacił 90 Euro....ceny treba
          porównać w kilku wypożyczalniach
          Pozdrawiam
          Piotr
          • madeleine7 Re: Windsurfing na Rodos?? 23.06.05, 09:14
            Najbardziej znany spot na deskę to Prasonissi. Na jednej plaży są warunki i do
            wave i do freeride'u. Z jednej strony półwyspu są fale, z drugiej płaska woda.
            Wiatr jest stały i wieje 4-5 Bft. Jeśli jesteś kompletnym laikiem i chcesz
            zacząć - bedzie ciężko. Dasz radę ale umordujesz się i być może zniechęcisz.
            Rodos to idealne miejsce dla tych co zaczynają pierwsze ślizgi albo pływaja
            długo. To są opinie głównie moich kolegów instruktorów, którzy szkolą na Rodos
            od paru lat.
            Pozdrawiam.
            • madeleine7 Re: Windsurfing na Rodos?? 23.06.05, 09:19
              No i druga opcja - jeśli pływasz już trochę - na Prasonissi są 3 szkółki - 2
              polskie i jedna austriacka. Ja będę w sierpniu w Prasonissi Center -
              wypożyczenie sprzętu na tydzień 180 EUR. Mam całą ich ofertę jak chcesz to
              napisz do mnie - madeleine7@tlen.pl to ci podeślę.Sprzet trzeba rezerwować.
              • Gość: Jurek Re: Windsurfing na Rodos?? IP: 44,1.* / 193.193.181.* 23.06.05, 15:19
                Wielkie dzięki za informację!!!
                wyślę e maila

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka