Dodaj do ulubionych

Kreta wschodnia

09.07.05, 13:10
Będę w tym sierpniu w okolicach Hersonissos i zamierzam pozwiedzać wschodnią
część wyspy. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć ładne plaże z
dużymi falami (lub bez) nie okupowane przez tabuny turystów? I czy może wiecie
gdzie znajduje się najbliższy park wodny i ile kosztuje wstęp?
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Kreta wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:21
      Park wodny- Water City z 23 zjeżdżalniami blisko!!! w Anopolis! Super!
      • ella35 Re: Kreta wschodnia 09.07.05, 20:28
        A możeszmi powiedzieć ile kosztuje tam wstęp i czy placi się co dodatkowo?
        • agatka_to_ja Re: Kreta wschodnia 24.08.05, 12:54
          16 euro w godzinach 10-18, taniej jest po 14-tej, ale warto pojechac tam rano.

płacisz 16 euro i wiecej nic - chyba, ze za jadzenie...

sorry, jeszcze kilka euro za skrytke na torbe, ciuchy, ale to nieobowiazkowe :)

polecam - rewelacja :)
    • dalebor Re: Kreta wschodnia 13.07.05, 01:15
      Vai na samiutkim wschodzie - reklamowana, ale nie bylo tłoku, fajne miejsce do
      pływania z płetwami, obok śliczne plaże ale już bez palm
      Matala na środkowym południu - piekna sceneria, jak byłem to może było bardzo
      wzburzone i z płetw nici - tylko skoki na falach. Parę km obok KOMOSA beach -
      długa i szeroka (jak na warunki kreteńskie).
      Obydwa miejsca oddalone ok 120 km od Hersonissos, po drodze warto się zatrzymać
      w ciekawych miejscach.
    • Gość: bah7 Re: Kreta wschodnia... IP: *.crowley.pl 24.08.05, 12:45
      > zamierzam pozwiedzać wschodnią
      > część wyspy. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć ładne plaże z
      > dużymi falami (lub bez) nie okupowane przez tabuny turystów?

Tu znajdziesz bardzo obszerne info na ten temat:

east-crete.net/Beaches.htm

www.explorecrete.com/travel/lassithi-beaches.html

Pzdr.

bah7
      • neronka Re: Kreta wschodnia... 24.08.05, 12:49
        Jedż do Ierapetry i stamtąd na całodniową wycieczkę statkiem na wysepkę Chrissi
        - ma złoty piękny piasek i malutkie muszelki. Klimat afrykański, rezerwat
        przyrody. Warto.
    • magicznym Tak mało ciekawych miejsc na wschodzie Krety ? 09.05.14, 14:34
      czy też Polacy preferują zachodnią że tak mało opisów ciekawych miejsc ?
      • wiem_gdzie_jade Re: Tak mało ciekawych miejsc na wschodzie Krety 09.05.14, 15:37
        kreta.wiemgdziejade.pl/co_warto_zobaczyc_we_wschodniej_czesci_krety
        pozdrawiam,
        Iwona
    • xxescadaxx Re: Kreta wschodnia 16.05.14, 18:26
      Wspaniale mniejsce polecam Istron plaza i woda cudowna A jadac do jaskini ZEUSA przez Mohos mala wioske caly czas w gore zatrzymac sie w restauracji ILIAS gdzies jakies 6 km za Mohos wspaniale greckie jedzenie z wielkiego pieca wracam tam co roku nigdy tak wspanialych smakow nie zapomne polecam :)
      • magicznym Re: Kreta wschodnia 18.05.14, 10:12
        Wielkie dzięki,
        takie wskazania ciekawych miejsc z własnego doświadczenia są najfajniejsze.

O plaży w Istron słyszę po raz pierwszy.
        A takiej oryginalnej tawerny z lokalnym jedzeniem z pewnością nie ominę.

Dziękuję ! :)
        • Gość: sisi Re: Kreta wschodnia IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.14, 12:38
          W ub roku zwiedzałam wschodnia Kretę. Punkt wypadowy w okolicy Makrigialos na półudniu Krety. Uważam ze zachodnia piekniejsza ale tez jest kilka miejsc wartych obejrzenia
          -plaża Itanos niedaleko Vai-piekna niezagospodarowana,z palmami i wykopaliskami
          -Malia wykopaliska
          -Lasithi z grota Zeusa(koniecznie)
          -Milatos ok Sisi-grota z kosciółkiem i historią
          -Ag Nikolaos ew rejs na Spinalongę
          -Kritsa-ciekawawioska i kośćiólek stary nieco oddalony
          -Moni Toplou za Sitią
          -wiele wykopalisk ale prawde mówiąc podobych do siebie-Gournia, palekastro..
          -wąwozy na poludniu Oros Tripti. Zaliczylam wariacka jazde ale interesujacą po tych górach. Ag Ioannis, Orino i inne. W lesie Psychro rodzina grecka zmusiła nas do uczestnictwa w rodzinnej uroczystosci-nakarmili , napoili. Było milo-na migi.
          Tylko jedno było fatalne-mimo ze to był koniec sierpnia temp nie spadały pon 34 st. Pierwszy raz cos takiego mnie spotkalo na Krecie.
          • magicznym Re: Kreta wschodnia 18.05.14, 20:48
            super minio-przewodnik - dziękuję
            zgadzam się co do wykopalisk - jak nie jest się fachowcem-pasjonatem to zlewają się w jedn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka