Dodaj do ulubionych

GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKLION??

15.07.05, 10:49
co polecacie bardziej - dodam ze wolimy zaciszne miejsce bez tłumów ale tez
zeby do rozrywek nie bylo daleko i oczywiscie plaza blisko piaczyszta! DZIEKI
PS czy z ITAKi polecacie podróz???
dodam ze kolo 10 wrzesniachcemy leciec
Obserwuj wątek
    • aska2000 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:00
      Na tak postawione pytanie- Rethymnon -ZDECYDOWANIE.
      A dlaczego?
      Proponuję lekturę starych postów ;-)
      pzdr :-)
    • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:16
      dzieki:-)
    • czarodziejka1 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:21
      Oczywiście Rethymnon. Piękne miasto z weneckim portem, Starym Mistem, Fortecą i
      ogromnym bulwarem nadmorskim.
      Hersonisos - to jedno wielkie zagłębie rozrywki dla młodych (dyskoteki, kluby
      itp)
      Heraklion - zadymiona i zakurzona stolica Krety
      Serdecznie pozdrawiam :)
      • bebiak Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:29
        Rethymnon, Rethymnon i Rethymnon - dla mnie najpiękniejsze miasto na Krecie, w
        którym można znaleźć wszystko, w tym przede wszystkim cudowną atmosferę (choć
        Chania jest ostrą konkurentką - i tylko ona).
        Pozdrowienia. B.
        • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:41
          przekonaliscie mnie:-) dzieki wybieram RETHYMNO!!!
          napiszcie mi tylko o ITACE jak cos wiecie
          • bebiak Re: Biuro Itaka 15.07.05, 11:52
            mala07 napisała:

> przekonaliscie mnie:-) dzieki wybieram RETHYMNO!!!

Super decyzja:-))

> napiszcie mi tylko o ITACE jak cos wiecie

Tutaj trzy dni temu plotkowaliśmy o Itace:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=26364701
            Pozdrowienia. B.
            • mala07 Re: Biuro Itaka 15.07.05, 12:02
              ooooooo dziki juz przeczytalam - Itaka OK:-)
          • dr.wycior Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 19.07.05, 12:20
            Nie zawiodłem sie na nich nigdy, polecam.
            Hotel w tym roku był identyczny jak w opisie (a sa tańsi od Scana i oferuja
            więcej niż Triada-hipermarket).
    • chiara76 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:41
      Ja też będę za opcją Retymnon.
    • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 11:50
      jescze jedno: jaki hotel /z basenem i blisko plazy/ polecacie a jakiego mam sie
      strzec na Rethymnonie???? dodam ze stac mnie tylko na *** DZIEKI
      • bebiak Re: Hotele i Rethymnon 15.07.05, 11:57
        O hotelach niewiele Ci powiem (mieszkałam swego czasu w Lefkoniko Sands - przy
        plaży, w samym Rethymnonie, ale już go raczej nie ma w ofertach a byłam wtedy z
        VING-iem o tylko ja z Polski tam mieszkałam - poza tym Szwedzi)), natomiast
        uczulę Cię na taką rzecz:
        na tyle na ile ja znam te rejony i przeglądam sobie różniste katalogi -
        zauważyłam, że sporo jest hoteli takich gdzie wskazuje się jako
        miejsce "Rethymnon" a okazuje się, że to miejsca wokół tego miasta i trzeba do
        niego dojeżdżać. Zatem jeśli zależy Ci na mieszkaniu w samym Rethymnonie (a
        mnie akurat zależało) to dobrze popatrz na to co Ci zaproponują.
        Powodzenia. B.
        • mala07 Re: Hotele i Rethymnon 15.07.05, 12:03
          nie musi to byc centrum Rethymnonu ale jakos 2 , 3 km od centrum - nie lubie
          hałasu na wakacjach :-) ale dzieki
          • bebiak Re: Hotele i Rethymnon 15.07.05, 12:40
            mala07 napisała:

> nie musi to byc centrum Rethymnonu ale jakos 2 , 3 km od centrum - nie lubie
            > hałasu na wakacjach :-)

Może się nieprecyzyjnie wyraziłam: mnie chodzi w ogóle o odległość od
            Rethymnonu (widuję ofertę w dziale "Rethymnon" a hotel jest w ogóle w innej
            miejscowości).
            Pozdrowienia. B.
    • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 12:09
      a co powiecie o hotelach: DIAS i Dimitrios?
      • antidotumm Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 12:58
        Rethymno jest sliczne, (Hersonissos jest dla mlodziezy).
        Co do biur, to ostrzegam Cie lojalnie, ze w na forach krytykowane i odzegnywane
        od czci sa praktycznie WSZYSTKIE biura podrozy, wiec trudno wyluskac prawde.
        • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 15.07.05, 13:03
          OK dziekuje
          • Gość: martin Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.citibank.com 15.07.05, 17:41
            czesc,

Jako autor przywolywanego tu postu z pytaniem o ITAKA, dolacze sie do rozmowy.
            Nigdy nie bylem na Krecie, ale wszystko co wiem wskazuje ze Rethymnon bije inne
            miejsca na glowe, choc jako "second option" wzialbym Chanie - ale tam nie mam
            zbyt wielu hoteli w poblizu, bo miejscowosc kastelli jest 50 KM od Chanii.
            Co do hoteli, to nie wiem - ja chce wybrac sobie jakis hotel 3* w odleglosci do
            5-6 km od centrum, byle w poblizu byly jakies knajpki, sklepy i tawerny - do
            centrum Rethymnon mozna sobie dojechac na wieczor - tylko sie boje zeby mi
            biuro nie zmienilo hotelu...

Marcin

• Gość: mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 195.117.255.* 19.07.05, 11:07
              no hej
              ja wlasnie dokladnie chce pojechac tam gdzie ty opisales - czyli hotel
              niedaleko Rethymnonu z barami tawernami i sklepami a centrum 5 km od hotelu
              wszytsko OK tylko boje sie o samo biuro - ITAKE - bo z nia chce jechac..
              z moich informacji wynika ze jest to chyba jedno z lepszych biur przejete przez
              VING a VING to b.dobre biuro - wiec polecam chyba mimo ze z nimi nigdy nie
              lecialam ale duzo dobrego slyszalam :-)
              ja lece 10 wrzesnia i licze ze ITAKA da mi nie droga faja wycieczke:-)
              • Gość: Piotrolio Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 19.07.05, 12:37
                Możesz wybrać Rethymno Village. Jest 6 km od Rethimnonu, wokół kilka tawern.
                Jest ok. W ofercie Itaki był/jest z klimą, i lodówką a to b. ważne.
                Tylko wspomnę, ze Rethimnon w dzień robi nienajlepsze wrażenie (Chorwackie
                miasta są dużo ładniejsze), ale wieczorem - super.
                • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 19.07.05, 14:39
                  dzieki:-)
                  • Gość: nisia94 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.tvteletronik.pl 19.07.05, 15:49
                    Hej ja wybralam Rethymno, hotel Macaris blisko centrum, oferta ze Scana.
                    Wylatuje 9 wrzesnia. O hotelu czytalam dobre opinie..... zobaczymy jak
                    bedzie :) jak wybierzesz rethymno to daj znaka to bedzie sie mozna spiknac na
                    drinka w rethymno we wrzesniu :)
                    Pozdrawiam,
                    Weronika
                    • Gość: eliza Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 194.181.253.* 19.07.05, 16:03
                      Hej! Ja wylatuję 9.09 do Rethymnonu, do Retymno Village. Na drinka bardzo
                      chętnie.
                      • Gość: nisia94 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.tvteletronik.pl 22.07.05, 09:04
                        Wylatujesz z Warszawy? Z jakiego niura? Moze polecimy tym samym samolotem? :)
                    • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 19.07.05, 21:55
                      hej Weronika:-) bardzo chetnie:-) z kim jedziesz? ja z narzeczonym:-)
                      ja na 100% wybiore R. mniej wiecej tez wiem jaki hotel: Dimitrios lub Dias
                      a tak a propos napisz mi prosze np na maila jak mozesz ile zaplacilas za
                      wycieczke ze scana i czy masz w pakiecie 2 posiłki czy 1? no i na ile lecisz i
                      ile * ma hotel:-)dzieki pozdrawiam
                      mala
                      • Gość: nisia94 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.tvteletronik.pl 20.07.05, 07:48
                        Scan połączył się z TUI, wiec mysle ze to bardzo wiarygodne biuro...

Ja lece z narzeczonym... ale po 3 wrzesnia to bedzie juz moj mąż, wiec dla nas
                        to jest podróz poslubna....
                        Płacimy za całosc 4800 zł za 2 osoby, 14 dni, łącznie z opłatami lotniskowymi i
                        ubezp. od rezygnacji i 2 posiłki. Wylot z Warszawy 9 września. Hotel Macaris
                        wybralam ze wzgledu na lokalizacje.... nie chcialam hotelu na wsi tj. 6-7 km od
                        Rethymno ze wzgledu na wieczory...... zawsze lepiej pieszo isc na jakis
                        spacerek po Rethymno i zlaiczyc jakąs fajną tawerne... codziennie inną....
                        obawialam sie monotoni w oddalonym hotelu. A z Macarisa jest wszedzie blisko.
                        Opis hotelu znajdziesz na stronie Scana....
                        • Gość: mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 195.117.255.* 20.07.05, 09:06
                          aha:-)
                          no ja prawdopodobnie tez pojade wlasnie 9 wrzesnia bo to najdogodniejszy termin
                          jak dla mnie...
                          miejscówka Twoja tez fajna ale nadal nie wiem czy ze scana czy z itaki pojade
                          na 100% do R a co pozniej to juz w trakcie sie okaze...
                          zazdroszcze ze macie juz wyjazd w kieszeni - my z last minute pojedziemy:-( oby
                          sie wszystko udało:-)
              • Gość: martin Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.citibank.com 19.07.05, 18:27
                ITAKA kiedys byla kupiona przez VINGa ale sie wykupili z powrotem...
                • mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 19.07.05, 21:57
                  no ale chyba i tak warto???mysle ze jednak z ITAKI polece ew ze scan holiday
                  • Gość: zbyszek Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:02
                    Ja byłem w Rethymno z Itaką, wróciłem 20.07, nie mam zastrzeżeń co do biura.
                    Miasto też chyba fajniejsze od Chanii, niestety do Iraklionu nie dojechałem,
                    zaliczyłem kilka małych miejscowości za Rethymno i Chanią i muszę przyznać ze
                    Rethymno to chyba najlepszy wybór. Byłem 500-600m od starego miasta i nie
                    żałuję bo zawszeiweczorem można było iść na miły spacer. Gorzej z hotelem, ale
                    nie dlatego że słaby, ale tuż obok Bella Mare buduje się nowy hotel i niestety
                    urządzenia budowlane pracują od samiutkiego rana.
                  • Gość: martin Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.citibank.com 26.07.05, 13:04
                    Ja chyba bede lecial z ITAKI... najlepiej na poczatku wrzesnia w okolice
                    Rethymno, podoba mi sie hotel Odyssia Beach...
                    • Gość: mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 195.117.255.* 27.07.05, 08:56
                      ja tez koło 10 wrzesnia do Rethymnonu z Itaki:-)ale albo do hotelu Dias albo
                      Dimitrios - masz foty moze swojego hotelu? chce wiedziec czy warto
                      • Gość: martin Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.citibank.com 27.07.05, 19:54
                        maja strone www:

www.greekhotel.com/crete/rethymno/odyssia/home.htm
                        Dias mi sie niezbyt podobal w folderach, dimitrios tez raczej nie...
                        • Gość: mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 195.117.255.* 28.07.05, 08:42
                          wow nawet fajny ten twoj hotel ale ja chyba nie chce tak przy samej plazy
                          mieszkac...
                          • Gość: martin Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.citibank.com 28.07.05, 11:01
                            A czemu nie przy plazy? Nie w znam okolicy, ale przy plazy chyba lepiej - w
                            koncu tam caly odcinek wybrzeza to ciag hoteli, a z tylu moga byc jakies
                            sklepiki czy bary... jakbym mial hotel dalej od plazy to mialbym naturalna
                            inklinacje do opalania przy basenie...
                            Choc dla mnie grunt to bliskosc - nawet w zasiegu spaceru - Rethymno...
                            • Gość: Sunny Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:15
                              Jutro lecę do Retymnonu. Nie pod, ale do samego miasta. Pozdro all
                            • Gość: mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 195.117.255.* 28.07.05, 15:45
                              JA W KONCU SIE ZDECYDUJE NA 99% NA GOLDEN BEACH II ze scan holiday - w sumie
                              holet przy samej plazy OK ale jedyne co mnie wkurza to to ze w tym hotelu
                              lezaki i parasole na basenie sa za oplata wiec jeszcze sie zastnawiam
                              • Gość: Tomi Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: *.idea.pl 28.07.05, 16:09
                                A co myślicie o hotelu z all inclusive oraz o pogodzie po 11 wrzesnia.
                                • Gość: mala07 Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 195.117.255.* 29.07.05, 09:18
                                  mysle ze pogode bedzie piekna na 100% a co do AI to fajna sprawa - i jak bede
                                  jechala tylko na tydz to wezme ta opcje a jak sie uda na 2 tyg to tylko 2 pos
                        • gatogato Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL 11.08.05, 20:03
                          Zdecydowanie Retymnon. W ubiegłym roku byłem pod Rethymnonem w bardzo
                          przyjemnym hotelu Dias. To któryś z rzędu mój wyjazd do Grecji, ale tak fajnego
                          hotelu jeszcze nie miałem. Obsługa b. miła, pokoje jak trzeba i znakomite
                          jedzenie. Na plażę 100 m. Tuz obok wypozyczalnie samochodów, skuterów, sklepy.
                          Do Retymnonu jeździ autobus, powrót taksówką kosztował 6 €.
    • Gość: pisklaczek Re: GDZIE LEPIEJ: RETHYMNO, HERSONISOS CZY HERAKL IP: 213.76.166.* 30.08.05, 13:38
      My lecimy we wrześniu do hotelu Dimitrios, 2km od Rethymnonu. Z tego co
      przeczytałam, to wszyscy polecają to miasto, więc cieszę się, że dokonaliśmy
      takiego właśnie wyboru :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka