Dodaj do ulubionych

Korfu z Eccoholiday

IP: *.pkobp.pl 19.07.05, 08:58
witam,

czy ktoś był, albo będzie na Korfu z Eccoholiday ?
Jakie wrażenia - pytam raczej o biuro, nie o Korfu ;-)

Czy korzystał ktoś z wycieczki fakultatywnej do Albanii ?

dzięki
Obserwuj wątek
    • kakofoniks Re: Korfu z Eccoholiday 19.07.05, 14:01
      ja bylem na krecie. obsluga ponizej wszelkich standartow zreszta sam zobacz jak
      biuro traktuje klientow, mozesz przeczytac odp pana prezesa :
      www.kakofoniks.friko.pl/ecco.html
      • belika Re: Korfu z Eccoholiday 19.07.05, 14:28
        aaaaaaaaaaaa......znowu ty :(
        • azra19 Re: Korfu z Eccoholiday 19.07.05, 15:02
          on jest po prostu wieczny. A jego frustracji nawet czas nie uleczył:)
          • gale maskotki Forum 20.07.05, 09:45
            Patrzcie, a podobno to karaluchy sa niezniszczalne i wieczne... ;)
    • maalena Re: Korfu z Eccoholiday 19.07.05, 14:19
      Byłam na Korfu z Eccoholiday i wlasciwie nie mam zadnych zastrzezen do biura
      czy rezydentki. Jedyne do czego mozna sie "przyczepic" to to, ze biuro podrozy
      wprowadzilo nas w blad jesli chodzi o oplate za klimatyzacje w pokoju, na
      voucherze byla cena 5 euro za dobe, w recepcji pan zazyczyl sobie 10 euro.
    • Gość: eryk Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.pkobp.pl 19.07.05, 15:23
      dzięki
      • Gość: monika wlasnie tu jestem ,bylam juz w 2 hotelach IP: 62.38.142.* 19.07.05, 22:42
        wlasnie jestem na Korfu tak zla ze az sie gotuje ,po pierwsze zastanow sie nad
        tym korfu po drugie rezydentka do d..../taka dziumcia pindzi ze wsi rozumiem
        komus pomoc w zatrudnieniu ale nie wiem z jakiego naboru one sa pomijam braki w
        komunikowaniu pokaleczony angielski to ja dziekuje ona grecki powinna znac/
        przy wylocie opoznienie 08.07 2.5h oponienia maz dolatywal tydzien poznie 4h
        opoznienia /wszystko to czekanie na lotnisku/ i wlasnie teraz sie dowiedzialam
        iz zamiast byc w warszawie o 17.50 dn.22.07 wyloyt o 4.00 rano w
        sobote /pindzia wywiesila tylko kartke z informacja i w nogi/a ja teraz sie
        glowie o jej telefon nie dziala a gdyby sie cos dzialo powaznego ,dla mnie
        godzina wylotu jest istotna bo jestem tu z malaym dzieciakiem pomijam iz mam b.
        wazna robocza impreze w piatek.
        • Gość: kakofoniks Re: wlasnie tu jestem ,bylam juz w 2 hotelach IP: 80.50.191.* 20.07.05, 10:00
          hmmm pociesze cie ja mialem gorzej : www.kakofoniks.friko.pl/ecco.html
          • azra19 Re: wlasnie tu jestem ,bylam juz w 2 hotelach 20.07.05, 10:12
            cały czas narzekasz na ecco. Ok - zostałeś upokorzony i musisz się zemścić.
            Twoja sprawa. Ale z tego co pamiętam składałeś zażalenie w różnych miejscach,
            groziłeś sądem ciekawi mnie jak te instytucje Ciebie potraktowały, co
            załatwiłeś i wywalczyłeś. Bo osobiście nie interesuje mnie Twój stosunek do
            biura podróży, ale jak się ta sprawa zakończyła. Bo po roku już się chyba
            zakończyła. Ciekawe czy odpowiesz.
    • Gość: fear77 Re: Korfu z Eccoholiday IP: 217.97.133.* 20.07.05, 13:17
      Cze!
      Byłam na Korfu na początku lipca w Hotelu Primavera, w Dassi. Byliśmy bardzo
      zadowoleni bo było tam bardzo mało ludzi a my nie lubimy tłoku. Nie wykupiliśmy
      oferowanych nam wycieczek. Pożyczyliśmy skuter i w 3 dni zwiedziliśmy wyspę. Są
      tam piekne plaże, ludzie są życzliwi i nieźle znają angielski. Jeśli chodzi o
      hotel to ma dwie **. Ma ponad 20 lat, ale jest basen, bar, stół do ping-ponga i
      biblioteczka z której możesz pożyczyć książki na czas pobytu. Za cenę jaką
      zapłaciliśmy za tydzień (799 PLN) byliśmy bardzo zadowoleni. Z biurem i z
      rezydentką nie mieliśmy kontaktu poza pierwszym wieczorem kiedy podała nam
      trochę podstawowych informacji o okolicy.
      Jestem zadowolona, bo pogoda piękna, widoki też, owoce pyszne. Polecam wyspę!
      • Gość: Hans Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.tele2.pl 25.07.05, 13:54
        Hej!
        Wlasnie tam sie wybieram 19 sierpnia. Mam nadzieje, ze wtedy tez nie bedzie
        zbyt tloczno. Korfu znam z lektur i chcialabym teraz skonfrontowac swoje
        wyobrazenia z rzeczywistoscia. Primavere wybralam ze wzgledu na niska cene,
        zatem nie spodziewam sie luksusow. Oby dalo sie przetrwac dwa tygodnie z
        dzieckiem :)
        Fear, jesli mozesz, napisz cos o wyzywieniu, gdzie zaopatrywaliscie, gdzie
        jadaliscie, jakie sa ceny, co polecasz (poza miesem i inna zwierzyna, bo jestem
        wegetarianka). Owoce kupowaliscie w sklepach czy na jakichs straganach?
        Przepraszam za naiwnosc moich pytan, ale nigdy jeszcze nie bylam w Grecji.
        Eryk, czy moze Ty tez lecisz do Dassii?
        Pozdrawiam!
    • Gość: Olga Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:41
      Polecam jak najbardziej. Zwłaszcza przepięknie położony hotel Oceanis w
      Paleokastritsy, w którym spędziliśmy cudowne 2 tygodnie. Do Ecco nie mam
      zastrzeżeń, rezydentka b. sympatyczna, choć widać, że Grecji to ona nie zna. Do
      Albanii popłynęlismy, dla nas wycieczka była super, bo uwielbiamy starożytna
      historię i włóczenie się po "kamieniach" :-) Ale jeśli ktoś tego nie lubi to
      będzie bardzo rozczarowany, bo prawdziwej Albanii się na tej wycieczce nie da
      poznać. To był mój 3 raz na Korfu, jeśli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem (w
      miarę możliwości czasowych oczywiście).
      • Gość: Adam Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:42
        Czesc Olga, własnie mamy zamiar wybrac się (para) do Oceanis na Korfu. Podziel
        się proszę swoją opinią nt. tego hotelu.(Położenie, plaza, pokoje - widok,
        wyzywienie, wypożyczalnia samochodów). Czy warto? Czy tez może wybrać inny
        hotel? Pozdrawiamy Cię serdecznie!!!
        • Gość: Ola Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:15
          Ja bylam, wrocilam w sobote, co prawda nie z Ecco ale Open Travel, tak sie
          jednak zlozylo, ze byl to jeden czarter w obie strony wlasnie z Ecco.
          Opoznienie w wylocie zaledwie ponad 12 h - o 16.35 w piatek mielismy zbiorke -
          godzine wczesniej na recepcje zadzwonila rezdentka ze wylot sie opozni o kilka
          godzin. Jako ze tydzien wczesniej wylot byl tez opozniony i odbyl sie o 4 z
          rana, zapytalam czy my tez tak lecimy. Okazalo sie ze tak - totalna bezczelnosc
          (wiedzieli pewnie o tym od dawna). Z trudem wywalczylismy prawa do pokojow w
          hotelu do 2-giej w nocy-poprzedni turnus nocowal na recepcji. Tlumaczyli sie
          przegladem technicznym samolotu (dokladnie tak jak tydzien wczesniej) - nie
          wiem jak to zalatwili w Ecco ale byl to niezly zgrzyt na sam koniec. Wiadomo,
          ze oplaty lotniskowe w nocy sa tansze.
          samo Korfu jest super, goraco polecam, choc trzeba zapomniec o normalnych
          godzinach lotow;-)
        • Gość: Olga Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:59
          Moim zdaniem hotel jak na *** (jeżdżę od 8 lat do Grecji i wiem jak taki
          standard zazwyczaj wygląda) jest naprawdę super i okolica też. Większość pokoi
          ma przepiękny widok na morze - ja taki miałam. Plaża kamienista, ale ja takie
          uwielbiam; natomiast w najbliższej okolicy masz jeszcze plażę
          piaszczysto-żwirową i piaszczystą (troszkę zatłoczona, bo w samym centrum).
          Wyżywienie OK, często jedliśmy poza hotelem, bo dużo podróżowaliśmy, w wioskach
          górskich jedzenie po prostu bomba - i o wiele taniej. Wypożyczalnie samochodów
          od wyboru do koloru, wzięliśmy Twingo na 5 dni za bodajże 130 euro (troszkę
          trzeba było ponegocjować). Pod hotelem przystanek autobusu do Korfu (stolica),
          więc byliśmy aż 3 razy - niesamowicie piękne miasto (polecam wejście na Starą
          fortecę), włóczyliśmy się godzinami po maleńkich uliczkachi podziwialiśmy
          architekturę. Pojeździliśmy po całej wyspie, a nie widzieliśmy nawet połowy tego
          co znajoma rezydentka nam poleciła - na pewno tam jeszcze wrócimy.
          • Gość: muminek Re: Korfu z Eccoholiday IP: *.net-serwis.pl 07.08.05, 10:40
            hej ja też lecę na KOrfu, tylko pod koniec sierpnia. TRochę boję się o
            pogodę... będziemy w messonghi beach. Ktoś był na przełomie sierpnia i
            września? Jaka pogoda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka