Gość: nina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:46 Szukam towarzystwa w II połowie sierpnia w Gouves. Jadę z córką , moze jedzie jeszcze ktoś z dzieckim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megszu Re: Gouves IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.05, 19:44 No niestety ja będę I polowie sierpnia w Gouves... A tak z ciekawości - gdzie nocujecie ? Apartamenty czy hotel? pozdrawiam megszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Gouves IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 08:24 Apart. Ourania 4* Napisz po powrocie kurcze tylko chyba sie miniemy , ja lecę 12-tego Odpowiedz Link Zgłoś
charvarque Re: Gouves 25.07.05, 20:45 witam. od 16 sierpnia będe w Kato Gouves. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Gouves IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:52 Ja tez do Kato Gouves moze się jakoś umówimy zawsze w grupie raźniej, czy cos zobaczyć , czy gdzieś dalej pojechać. Czy jedzieś z dzieciaczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
charvarque Re: Gouves 28.07.05, 21:31 witam bede w hotelu Kaissa Beach, a Ty? Niestety dzieciaczków jeszcze nie mam, jadę z mężem. Ale dzieci lubimy::))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Gouves IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 09:23 Hej ja jadę z córką i byłoby miło spotkać rodaków, będziemy w hotelu z anglikami i niemcami. Może jakoś się umówimy np sms-em w Gouves jak przyjedziedzie. Fajnie byłoby razem wypożyczyć auto i pojeździć trochę Odpowiedz Link Zgłoś
charvarque Re: Gouves 31.07.05, 09:05 sper, podaj mi numer telefonu, skontaktujemy się. My niestety dopiero kupimy jakiś numer Tak Tak na wyjazd, więc teraz Ci nie podam. Co to za hotel w którym będziesz, z jakiego biura lecisz i z jakiego miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Gouves IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:47 hej w takim razie napisz do mnie na bea110@wp.pl to podam Ci telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megszu Re: Gouves IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.05, 22:13 hej, hej własnie wróciłam z Gouves, tak naprawde z Kato Gouves :) Było wspaniale - apartamenty które wynajęlismy (Valentina Apts) były super (całkowicie wyposażone, aneks kuchenny , klima itp.)Plaże piekne, w czesci kamieniste ale wiekszość piaszczystych. Wynajeliśmy skuter na którym objechaliśmy z męzem prawie całe wschodnie wybrzeze ( polecam bardziej niz auto które jest droższe i którym nie dojedziecie wszedzie).Ceny w sklepach z zywnością są porównywalne jak w Polsce, jedynie w knajpkach zapłacicie wiecej. Przykładowo woda min. 1,5 l - od 30 centów do 1 euro w restauracji, danie w knajpak waha sie od 5 do 12 euro (zależy co zamówicie) - ja objadałam sie kalmarami i osmiorniczkami które są tam wysmienite (ok 7 euro za cały talerz z frytkami i sałatkami). Jeżeli chodzi o typowe zwiedzanie to napewno polecam Heraklion (mozna tam dojechac super klimatyzowanym autobusem z przystanku na krzyżówce w Kato Gouves za jedyne 1.20 euro za osobę), Knossos oraz bardzej na wschód - Analipsi, Piskopiano (plaza nudystów)i oczywiscie plaze w mALII. Polecam również wybrac się wgłąb lądu - do miejscowej tawerny - nam sie przytrafiła tam niesamowita historia i za minimalne koszty przezylismy z miejscowymi kreteńczykami wspaniałą kreteńska noc ( od 3 po południu do 6 rano). Generalnie wszyscy sa bardzo przyjacielscy i otwarci i co najwazniejsze wszyscy mówią po angielsku. Jezeli macie jeszcze jakies pytania to piszcie. pozdr megszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Gouves IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 08:27 Dziękuję że napisałaś, ja lecę z córką w piątek. Już się cieszę! Mam też apart. bez wyżywienia i fajnie że ceny nie są takie kosmiczne jak pisali co niektórzy. Napisz gdzie się wybrać. Chyba przed wyjazdem wezmę lekcje jeżdżenia na skuterze. Czy byliście na Santorini? No i jak się nazywają smaczne dania po grecku ( i co to jest po polsku). Chcemy na kolacje chdzić do greckich tawern i skosztowć kuchni greckiej. Acha a jak ze słońcem , mam filtry 35. Czy jest na miejscu jakaś apteka, market itp pozdrawiam serdecznie Nina Odpowiedz Link Zgłoś