Dodaj do ulubionych

Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci.

22.07.05, 16:53
Tak sobie myśle, że znajomi którzy chcieli jechac z nami w tym roku na Kretę
lub gdziekolwiek indziej, nie znaleźli nic ciekawego bo:
1. mają 2 dzieci - większość ofert jest dla rodzin z 1 dzieckiem.
2. jak już była oferta dla rodzin z 2 dzieci to drugie było prawie
pełnopłatne.
I tak sobie myślę że w przyszłym roku moje drugie dziecko będzie mialo więcej
niż 24 m-ce i ja też mogę się już pożegnać z wakacjami ( no chyba że pojadę
samochodem na własną rękę) bo będę w takiej sytuacji jak oni.
No i teraz zadam wam pytanie czy znacie takie biura podróży które mają
dogodne warunki dla rodzin z 2 dzieci? Wierzcie mi, że przeliczyliśmy w tym
roku wszystkie oferty ze wszystkich chyba katalogów, no i oni musieli
zrezygnować. I tak, siedzę w domu z tym gipsem na nodze nudzi mi się i już
czarne mysli mi do głowy przychodzą, ale prawdą jest że na lotnisku nie
widziałam ani jednej rodziny z dwojgiem dzieci - oprócz naszej ale mój syn
był "infant" bo miał 16 m-cy.
Obserwuj wątek
    • Gość: acek Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.product / 62.233.238.* 22.07.05, 17:50
      ja w tym roku jade na walsne reke na krete.. co prawda ejstesmy w wariancie 2+1
      ale tak patrze co bedzie jak bedzie wariant 2+2 :). Najwiekszy bol to przelot..
      jesli uda Wam sei znalezc jakas dobra oferte to jestescie w domu :) My za
      przelot Central WIngs do Heraklionu placimy 1500 zł w obie strony, lecimy we
      wrzesniu i znalazlem an przyklad kwatere za 40 euro, na poludniu Krety prawie na
      plazy, studio z 2 pokojami (w jednym kuchnia i lozko).. czyli na 2+2 jak znalazl
      :). osobisci wybieram sei na poludnie w inne miejsce, gdzie za 3 osoobwy pokoj
      placimy 28 euro, 4 osobowy chyba okolo 32 koszutje.. Oczywiscie wiele zalezy od
      waraintu jedzenowego :) (czy sami czy w tawernach)

pozdrawiam :)
      acek
      • Gość: ika Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.73.* 22.07.05, 23:05
        No to tanio to Ci to nie wyjdzie. Ja (2+2) lecę za 1630 zł od osoby na 2
        tygodnie do Rodos - ale wikt samodzielnie. 5040 zł dla całej rodziny...
        • Gość: acek Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.product / 62.233.238.* 25.07.05, 09:54

jak rozumiem 5040 zł to cena za przelot i apartament + transport na miejsce. Tak
          jak mowie wszytsko niestety zalezy od promocji na przelot, my w wariancie 2+2
          bysmy zaplacili: 2000 przelot + 2107 nocleg (14*35*4,3)+ zakaldajac auto an 14
          dni zeby nie placic za transport 1419 = TOTAL 5589 ZŁ ale auto na 14 dni licze w
          tym. i mysle ze to niezla oferta. wychodzi, na pewno tansza niz w biurach podrozy.

a tu na przykald taka oferta zze strony www.kreta-kalamaki.com/
          Offer 3: 14 days, Apartment for 4 people, kitchen, Shower/WC, Sat-TV, Balkony,
          Car of Category E (Details), free km, full insurance, from/to airport Iraklion.
          complete only EUR 1140.- (=20,3 EUR per day and Person)

wszytsko ma plusy i minusy neistety..
          pozdrawiam

acek
      • apja do acek 23.07.05, 09:15
        Czy mogłabym Cię prosić o namiary tych apartamentów na mój adres gazetowy?
        apja@gazeta.pl
        Jesli tak będę wdzięczna. Teraz Centralwings lata też do Chani. W przyszłym
        roku też będę planowała coś na własną rękę bo inaczej będzie ciężko.
      • apja do Acek 25.07.05, 10:06
        Napisz proszę czy te 28 Euro to płacisz za osobe czy za apartament. I to chyba
        bez wyżywienia?
        W hotelu w którym byłam - doba z dwoma posiłkami na osobe kosztuje 35 E w lipcu
        a za dzieci połowę, do tego doliczając przelot i samochód wyjdzie mi cena ok.
        tej którą płaciłam w tym roku za 3 osoby ( 5400 zł - zakwaterowanie, przelot,
        transfer,wyżywienie). Liczę że przelot będę rezerwowała już styczeń, luty w
        centralwings powinno mi wyjśc ok 1500 zł. Mam nadzieję.
        • Gość: acek Re: do Acek IP: *.product / 62.233.238.* 25.07.05, 12:17
          28 za apartament bez wyzywianie ale z 3 oddzielnymi lozkami..

a
          • apja Re: do Acek 25.07.05, 12:34
            No to zdradź jak to znalazłeś? Albo chociaż gdzie szukać?
            • Gość: acek Re: do Acek IP: *.product / 62.233.238.* 25.07.05, 12:46

ja mam zawsze jedyna sluszna dla mnie wyrocznie w sprawach wyszukiwania DOBRYCH
              ofert... przewodniki Lonely Planet i z takowego o Krecie mam namiary w te
              miejsca, nie mam go przy sobie wiec doakldncyh naiamrow nie podam Ci, ale
              polecam lekture, nawet jesli nie masz kasy zeby go kupic (ksoztuje ponad 70 zl)
              to proponuje lekture w ktoryms z EMPIK-ow, mnie dosawidczenie nauczylo ze
              inwestycja w ten przewdonik = znacznie wiecej kasy zostaje w kieszeni :)

acek
              • apja Re: do Acek 25.07.05, 15:16
                Dziękuje. Widzisz nie ma to jak pytać fachowców. Napewno skorzystam z pomocy. :)
    • Gość: ika Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.73.* 22.07.05, 23:02
      Jestem w takiej samej sytuacji. Mam 2 dzieci 10 lat i 16 miesięcy. Tez
      przeszukałam milion ofert. Jedziemy z Orbisem do Grecji, Rodos, Faliraki. Hotel
      nazywa sie Tsampika i ma 3 osobowe studio. Mój 10 letni syn płaci pełną
      odpłatność - na szczęście jest to 1630 zł, ale będzie spał na normalmnym łóżku
      nie na dostawce. Moja córka jest gratis. Jak do normalnego pokoju wstawisz
      dostawke + kojec to latasz pod sufitem, bo miejsca już nigdzie nie ma w pokoju.
      A za rok klapa, jak to powiedziałaś. Szukaj w Travelplanet. Oni mi znależli tę
      Grecję może i Tobie coś znajdą. Na jakiejś stronie widziała taką opcje rodzina
      i pokój dla 2-4 osób ale nie pamiętam na której. I było coś w Tunezji ale z
      niemowlakiem do Afryki nie pojadę.
    • Gość: Monika Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.crowley.pl 23.07.05, 23:28
      Ja w tym roku juz miałam prawie zrezygnować, gdy wpadła mi w ręcę oferta Scan Holiday na Rodos. Z okazji ich 10 urodzin dwoej dzieci leci gratis. No może niezupełnie bo za jedno płacę 135E a za drugie 45E, ale w sumie wyjazd z ofertą All Inclusive do hotelu 4*, 2+2 kosztuje nas 6.100 zł
      • apja Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. 24.07.05, 13:00
        No to faktycznie ci się udało. Tylko szkoda że w przyszłym roku nie będą mieli
        już 10-lecia :D
    • madeleine7 Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. 25.07.05, 12:20
      W obliczu malejącego przyrostu naturalnego jest to jawna dyskryminacja 2+2 !!!
      Moze jakas gazeta się zainteresuje tym tematem?
      • apja Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. 25.07.05, 12:35
        A znasz taką?
    • Gość: Marina Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 08:33
      2+2 (4 lata i 10 lat).Za lot placimy (centralwings)2000PLN.Za apartament,ktory
      ma fantastyczna od kilku lat opinie na znanym angielskim portalu podrozniczym
      www.tripadvisor.com(2 pokoje, kuchnia,klimatyzacja, bungalowy wokol basenu,100
      m do plazy,obok tawerny,tanie supermarkety),za 3 tygodnie placimy 3100
      PLN.Wlasciciel nas odbiera z lotniska.Auto na miejscu na wypady-wynajmiemy na
      miejscu-wlasciciel poleca obok wypozyczalnie-auto na 3 dni 100 euro.Mysle,ze to
      nie jest zle jak na 3 tyg.pobyt.Po powrocie i sprawdzeniu wszystkiego na
      miejscu chetnie podam dokladne namiary .
      • Gość: acek Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.product / 62.233.238.* 29.07.05, 13:43
        no wlasnie to tylo potwierdza teze ze kto szuka to znajdzie :)

przegladalem nawet ten portal ostatnio, bo mialem jechac do Maleme zona i naszym
        lobuziakiem, wlasnie do miejsca polecanego przez ten portal ale w koncu wybralem
        "dzikie" poludnie :)

kiedy sei tam wybieracie ??

pozdrawiam i czekam na Twoje opinie po powrocie :)
        szczegolnie ciekawi mnie jak beda sie mialy opinie na oortalu do Twoich odczuc :)

pozdrawiam

acek
        • Gość: john Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 17:47
          A moze ktos wie gdzie znależć oferte wyjazdu 1 osoby dorosłej i 1 dziecka 5-
          letniego?
        • Gość: Marina Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 00:50
          Bylo swietnie.Portal www.tripadvisor.com i nasza opinia pokrywa sie w 100%.
          W Maleme jest leniwa atmosfera i to nam bardzo odpowiadalo.
          Knajpki -najbardziej nam sie podobalo w estii (jedzonko),ale dzieci
          nas "zmuszaly" do chodzenia do konkurencji obok-maleme taverna-lepszy plac
          zabaw ot co!Sniadania -albo wlasne,albo chodzlismy do knajpek-ale po tym jak
          zostawilismy 2 porcje przy zamowieniu 4,juz potem zamawialismy 2 porcje a
          5E.Lunche-sandwiche,greek salad.Kolacje (niecodziennie) 20-50 euro-sute z
          alkoholem,deserami (aczkolwiek w obu knajpkach nie warto zamawiac deserow,chyba
          ze oczywiscie ma sie ochote na lody,czy grecki slodki przysmak) bo po prosbie o
          rachunek pojawia sie na stole ogromny talerz z melonami,arbuzami,winogronami
          oraz raki dla doroslych a dla dzieci sok.Czasem na kolacje gotowalam greckie
          potrawy,ktore moim chlopakom bardzo smakowaly.
          Troche jezdzilismy po wyspie (odkrycie dzieki jackowi1f-Archanes),troche
          zwiedzalismy-samochod wypozyczylismy w bardzo fajnej wypozyczalni,ktora ma siec
          na calej wyspie-athenecars),wypoczelismy bardzo,niestety pod koniec pobytu
          zetknelismy sie z "zemsta Minotaura"-grypa zoladkowa,ktorej wirus teraz szaleje
          na Krecie.Ale juz o tym nie pamietamy.Pamietamy cudowne
          morze,slonce,fantastycznego wlasciciela apartamentow,ktory ciagle rozdawal
          dzieciom lody a doroslym drinki.Cudne knajpki i atmosfere dolce far niente.
          • Gość: acek Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.product / 62.233.238.* 22.08.05, 10:32

dzieki z ainformacje :), a mozesz mi napisac wktorym hotelu byliscie ?? :)

bo mam 2 typy jesli chdozi o maleme :)

pozdrawiam
            acek
    • Gość: kasia Re: Pytanie za 100 pkt. Wyjazd z 2 dzieci. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:16
    • Gość: kasia My jedziemy z Neckermannem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:22
      ale dojazd własny, hotel 4 gwiazdkowy w Kriopigi (Halkidiki) nad samym morzem,
      2 tygodnie, 2 posiłki dla 2 osób dorosłych + 2 dzieci (9 i 10 lat) w
      apartamencie rodzinnym (2 pokoje) płacimy wraz z ubezpieczeniem 4300 zł za całą
      naszą rodzinę (+ dojazd oczywiście). Imprezę wykupiliśmy w kwietniu. Okazuje
      się, że takie dość atrakcyjne warunki można jednak znaleźć w tzw. first minute.
      Pozdrawiam.
      • Gość: web Re: My jedziemy z Neckermannem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:49
        oferty rodzinne dla 2+2 i 2 + 3 maja tui i neckermann, troche w
        polskojezycznych katalogach, a sporo więcej w niemieckich. jak komus wystarczy
        niemieckojęzyczny rezydent oferte znajdzie.
        O kalkulacje cen powiino sie poprosic dobre biuro agencyjne /bo ma wszystkie te
        oferty naraz w jednym systemie/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka