Dodaj do ulubionych

Meteora, Skiathos , Ateny

IP: *.chello.pl 29.07.05, 16:27
siema ktore z tych miejsc najlepiej odwiedzic, gdzie najfajniej i
najciekawiej?
Obserwuj wątek
    • gale Re: Meteora, Skiathos , Ateny 29.07.05, 16:45
      Na Skiathos nie bylem.

Meteory sa fajne - na jeden, moze trzy dni. To jest miejsce do zwiedzania,
      natomist nie nadaje sie na pobyt. Chyba, ze masz ochote pomedytowac ;)

Ateny to z kolei kontrowersyjnej miejsce. Wiele osob wielbi to miasto, znajduje
      w nim cos, co przyciaga. Ja Aten nie lubie ale to naprawde bardzo subiektywna
      ocena.

Pozdrawiam,
      gale.
    • Gość: marzenka Re: Meteora, Skiathos , Ateny IP: *.chello.pl 29.07.05, 21:04
      Polecam Meteory - niesamowite wrażenie i Skiatos - złoty piasek na plaży.
    • gale Re: Meteora, Skiathos , Ateny 29.07.05, 21:37
      Po chwili namyslu (nad Meteorami i Atenami - bo na Skiathos nie bylem) dochodze
      do wniosku, ze oba te miejsca warto odwiedzic. Meteory sa fascynujace, zupelnie
      unikalne ze wzgledu na swoj wyglad, forme, ale i atmosfere, to co zobaczysz we
      wnetrzach, architekture, historie.

Z kolei Ateny, czy sie je lubi czy nie, to niezwykle istotne miejsce. To tutaj
      przeciez jest Akropol i tysiac innych "pocztowkowych" miejsc (prosze nie
      przyjmowac okreslenia "pocztowkowe" jako pejoratywne). Plaka, targ... Ateny maja
      swoj urok, choc mnie on nie urzekl zbyt mocno. Moze dlatego, ze mieszkam w
      stosunkowo duzym miescie. Ale sasiedztwo antyku i wspolczesnosci robi wrazenie.
      Rowniez np. w Salonikach.
    • pietnacha40 Re: Meteora, Skiathos , Ateny 29.07.05, 22:16
      Na Skiathos byłam tylko jeden dzień na wycieczce,której większość czasu
      spędziłam na morzu.Jeżeli w tym pytaniu chodzi o jednodniowe wycieczki,to nie
      polecam Skiathos(ot wysepka z plażą o ciekawym piasku),choć rejs był fajny,i
      nie polecam Aten na jeden dzień,bo szkoda czasu i zdrowia.Meteory tak.
    • Gość: BETI Re: Meteora, Skiathos , Ateny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:49
      mETEORY do podziwiania
      Ateny do zwiedzania i zycia
      skiathos do wypoczynku, zabawy i leniuchowania
    • peaka Re: Meteora, Skiathos , Ateny 01.08.05, 00:46
      Dlaczego używacie formy "MeteorY" zamiast "MeteorA"?
      • pietnacha40 Re: Meteora, Skiathos , Ateny 01.08.05, 19:49
        Niedouczona jakaś jestem.Bardzo przepraszam.
        • madai Re: Meteora, Skiathos , Ateny 01.08.05, 20:14
          Meteory polecam, Ateny, jesli na jeden dzien, to sie nie oplaca, czlowiek
          wymeczony po podrozy, a pozniej bieganie i zwiedzanie zabytkow. Skiathos
          polecam, mozna sie rozerwac, swiwetnie bawic na statku, i poplywac w czystym
          morzu, a pobyczyc sie na cudownej plazy ;)
    • www.podroze.kondi.pl [...] 09.09.05, 23:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Ja Re: Meteora, Skiathos , Ateny IP: *.chello.pl 14.09.05, 21:39
      bylam we wszystkich wymienionych miejscach. Meteora zrobily na mnie ogromne
      wrazenie-nie mozna oprzec sie robieniu zdjec,sa niesamowite. Ateny-wycieczka
      dwudniowa.To miejsce,ktore trzeba zobaczyc ze wzgledu na Akropol-czuje sie tam
      powiew historii.Poza tym Plaka-miejsce,gdzie jest pelno sklepikow z pamiatkami-
      recznymi wyrobami,przyprawami,oliwami i ubraniami-wg mnie najlepsze miejsce na
      kupienie prezentow jak rowniez spedzenie wieczoru przy winie. Odnosnie
      Skiathos,miejsce jest urocze-tak wlasnie wyglada prawdziwa Grecja-waskie
      uliczki,niebieskie okiennice,czerwone dachy i zatoczki.O plazy nawet nie
      wspomne-jest przepiekna.A w czasie rejsu,jesli szczescie dopisze mozna zobaczyc
      delfiny-ja mialam to szczescie. Goraco polecam i wg mnie zadnego z tych miejsc
      nie mozna ominac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka