Gość: pyt IP: *.chello.pl 29.07.05, 16:27 siema ktore z tych miejsc najlepiej odwiedzic, gdzie najfajniej i najciekawiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: Meteora, Skiathos , Ateny 29.07.05, 16:45 Na Skiathos nie bylem. Meteory sa fajne - na jeden, moze trzy dni. To jest miejsce do zwiedzania, natomist nie nadaje sie na pobyt. Chyba, ze masz ochote pomedytowac ;) Ateny to z kolei kontrowersyjnej miejsce. Wiele osob wielbi to miasto, znajduje w nim cos, co przyciaga. Ja Aten nie lubie ale to naprawde bardzo subiektywna ocena. Pozdrawiam, gale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka Re: Meteora, Skiathos , Ateny IP: *.chello.pl 29.07.05, 21:04 Polecam Meteory - niesamowite wrażenie i Skiatos - złoty piasek na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Meteora, Skiathos , Ateny 29.07.05, 21:37 Po chwili namyslu (nad Meteorami i Atenami - bo na Skiathos nie bylem) dochodze do wniosku, ze oba te miejsca warto odwiedzic. Meteory sa fascynujace, zupelnie unikalne ze wzgledu na swoj wyglad, forme, ale i atmosfere, to co zobaczysz we wnetrzach, architekture, historie. Z kolei Ateny, czy sie je lubi czy nie, to niezwykle istotne miejsce. To tutaj przeciez jest Akropol i tysiac innych "pocztowkowych" miejsc (prosze nie przyjmowac okreslenia "pocztowkowe" jako pejoratywne). Plaka, targ... Ateny maja swoj urok, choc mnie on nie urzekl zbyt mocno. Moze dlatego, ze mieszkam w stosunkowo duzym miescie. Ale sasiedztwo antyku i wspolczesnosci robi wrazenie. Rowniez np. w Salonikach. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Meteora, Skiathos , Ateny 29.07.05, 22:16 Na Skiathos byłam tylko jeden dzień na wycieczce,której większość czasu spędziłam na morzu.Jeżeli w tym pytaniu chodzi o jednodniowe wycieczki,to nie polecam Skiathos(ot wysepka z plażą o ciekawym piasku),choć rejs był fajny,i nie polecam Aten na jeden dzień,bo szkoda czasu i zdrowia.Meteory tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BETI Re: Meteora, Skiathos , Ateny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:49 mETEORY do podziwiania Ateny do zwiedzania i zycia skiathos do wypoczynku, zabawy i leniuchowania Odpowiedz Link Zgłoś
peaka Re: Meteora, Skiathos , Ateny 01.08.05, 00:46 Dlaczego używacie formy "MeteorY" zamiast "MeteorA"? Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Meteora, Skiathos , Ateny 01.08.05, 19:49 Niedouczona jakaś jestem.Bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: Meteora, Skiathos , Ateny 01.08.05, 20:14 Meteory polecam, Ateny, jesli na jeden dzien, to sie nie oplaca, czlowiek wymeczony po podrozy, a pozniej bieganie i zwiedzanie zabytkow. Skiathos polecam, mozna sie rozerwac, swiwetnie bawic na statku, i poplywac w czystym morzu, a pobyczyc sie na cudownej plazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroze.kondi.pl [...] 09.09.05, 23:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Meteora, Skiathos , Ateny IP: *.chello.pl 14.09.05, 21:39 bylam we wszystkich wymienionych miejscach. Meteora zrobily na mnie ogromne wrazenie-nie mozna oprzec sie robieniu zdjec,sa niesamowite. Ateny-wycieczka dwudniowa.To miejsce,ktore trzeba zobaczyc ze wzgledu na Akropol-czuje sie tam powiew historii.Poza tym Plaka-miejsce,gdzie jest pelno sklepikow z pamiatkami- recznymi wyrobami,przyprawami,oliwami i ubraniami-wg mnie najlepsze miejsce na kupienie prezentow jak rowniez spedzenie wieczoru przy winie. Odnosnie Skiathos,miejsce jest urocze-tak wlasnie wyglada prawdziwa Grecja-waskie uliczki,niebieskie okiennice,czerwone dachy i zatoczki.O plazy nawet nie wspomne-jest przepiekna.A w czasie rejsu,jesli szczescie dopisze mozna zobaczyc delfiny-ja mialam to szczescie. Goraco polecam i wg mnie zadnego z tych miejsc nie mozna ominac. Odpowiedz Link Zgłoś