Gość: renata IP: *.idea.pl 31.07.05, 21:55 w grecji - co konkretnie oznacza? widzimisie hotelarza, czy np. wlaczanie na wieczor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOLOB Re: centralna klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:41 Nie wiem jak w Grecji ale w USA centralna klimatyzacja to tak jak centralne ogrzewanie :) czyli sa otwory w suficie albo w podłodze którymi leci sobie zimne powietrze z agregatów które sa do całego domu/budynku w przeciwienstwie do takie klimatyzacji ze w scianie lub oknie pokoju jest wsadzony jeden maly agregat i chłodzi pokój - wg mnie to o to chodzi ale jesli sie myle prosze mnie poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: centralna klimatyzacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.05, 18:29 tak - tylko kiedy to wlaczaja - tak w/g waszych doswiadczen? w opisie hotelu jest napisane wyraznie, ze hotelarz wlacza na kilka godzin dziennie, wg siebie wybranych. rozumiem, ze w poludnie nie wlaczy, bo mysli, ze wszyscy na plazy. ale np. wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: centralna klimatyzacja 01.08.05, 19:03 W Grecji nie doświadczyłam, ale w Tunezji (cóż za porównanie, no ale może chociaż coś) włączali od ok. 15-tej do 19-tej. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: centralna klimatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:10 Godziny działania klimy będą wywieszone w hotelu, przeważnie działa od ok. 22 do 5-6 rano, czasem włączają tez wciągu dnia na 2-3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: centralna klimatyzacja IP: 217.153.22.* 04.08.05, 17:16 A co w przypadku klimatyzacji sterowanej indywidualnie? Czy płaci się za faktyczny czas działania klimatyzacji, czy np. za pełną dobę? Z góry dzięki za informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: centralna klimatyzacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.05, 19:01 no nie - tu nic nie placilam, tego chyba nawet nie da sie sprawdzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: centralna klimatyzacja IP: 217.153.22.* 05.08.05, 09:31 A masz może doświadczenia z hoteli, w których klimatyzacja jest płatna? Jak to wygląda? Jak taki system działa, a dokładnie jak się za niego płaci? Czy np. za dobę, czy za faktyczną liczbę godzin działania klimatyzacji? Dzięki i pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.E. Re: centralna klimatyzacja IP: *.tauzen.net 05.08.05, 09:43 Opłaty są za dobę i nie ma znaczenia ile razy w ciągu doby załączysz. Tak przynajmniej miałam do tej pory tam gdzie wykupywałam klimatyzację na miejscu w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: centralna klimatyzacja IP: 217.153.22.* 05.08.05, 09:52 Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś