Dodaj do ulubionych

WRÓCIŁAM Z RODOS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:45
Hej. Wczoraj wróciłam z Greckiej wyspy Rodos.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to bardzo chętnie pomogę!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: joias Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.08.05, 08:27
      no mam pare pytan...bo ja jade 29 sierpnia do ixii,.'a ty z jakiego bylas biura?
      gdzie?
      jaka pogoda?ceny?i takie rozne....
      pozdr.
      • Gość: lamia68 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:27
        Bedziemy w Kalithea. Gdzie w Faliraki lub mieście Rodos zrobić zakupy w
        supermarkecie,chodzi głównie o picie.
        • Gość: Tomstar zakupy IP: 192.11.224.* 01.08.05, 13:56
          tanie zakupy mozna zrobic w LIDLu na przedmiesciach Rodos (przy drodze z
          Faliraki i przy drodze z Lindos
    • syd2 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 01.08.05, 09:31
      Hej!Napisz z jakim biurem byłaś i w jakim hotelu! Ja cały czas nie mogę się
      zdecydować :( Mamy zamiar jechać w II połowie września.
    • Gość: ><((((*> Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 18:07
      Byłam dwa tygodnie z biura Ecco Holiday. Byłam dokładnie w kurorcie Ixia, w
      hotelu Nathalie. Mimo ze mialam bardzo udane wakacje to nie polecam absolutnie
      ani Ixii ani tego hotelu ani tego biura podróży!!! Jak leciec na wyspe rodos to
      tylko do miasta Rodos albo do Faliraki! Ja codziennie jeżdziłam tam taksówkami,
      szczegolnie na imprezy bo Ixia to poprostu wiocha, w której absolutnie nic sie
      nie dzieje, poza tym plaza jest kamienista :/ Jesli chodzi o imprezy to
      najlepsze miejsce to imprezowa ulica "Orfanidu" w Rodos, a plaże najlepsze są w
      Faliraki bo piaszczyste! Na początku miałam jechać własnie do samego Rodos a po
      wplaceniu pieniedzy okazalo sie ze do tego hotelu, ktorego chcialam nie ma już
      miejsc i musialam jeszcze doplacic zeby jechac do tego Nathalie, inaczej
      stracilabym całą kase, także trzymajcie sie jak najdalej od zasranego Ecco
      Holiday bo robi własnie takie numery! Jesli chodzi o sklepy to jest dużo
      wszystkiego, wiekszych i mniejszych supermarketów, nie ma problemu z wszelkimi
      zakupami. W supermarketach bardzo tanie są alkohole, wiec nie kupujcie w
      wolnocłowym bo w Grecji taniej :) w klubach i barach drinki i piwa w granicach
      3-6 euro. Za taką samą cenę moża też gdzieniegdzie zjesc coś dobrego. A jak sie
      chce oszczędzać na jedzeniu to moża spokojnie żywić sie w marketach :) dobre i
      tanio :) Jak chce się wszystko pozwiedzać to proponuje wynająć skuter :)
      Wszyscy tam jeżdzą skuterami, wynajęcie skutera na cały dzien kosztuje w
      granicach 15 euro. Jeszcze jakieś pytania???
      • grecja-hotele [...] 02.08.05, 09:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • syd2 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 02.08.05, 10:22
          Prawie wszyscy zawsze twierdzą, że najlepsze plaże są w Faliraki. To nie jest
          prawda? Nie byłam na Rodos, jadę we wrzesniu i w sumie zależy mi żeby było
          chociaż trochę piasku. Według Ciebie gdzie jest najlepiej?
          • grecja-hotele Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 02.08.05, 13:03
            Uwielbiam te stwierdzenia "wszyscy" i "zawsze". O najlepszej plaży w Faliraki
            twierdzą zazwyczaj ci krzórzy tyłka nie ruszyli trochę dalej i poza plażą,
            klubami i dyskotekami niewiele więcej widzieli. Największa i naprawdę
            piaszczysta plaża znajduje się na południowym cyplu wyspy Prasonissi. Druga
            prawie piaszczysta plaża znajduje się między Faliraki i Lindos w Tsambika (ale
            tam jest zazwyczaj dużo ludzi).
            Skuter rzeczywiście kosztuje 15 euro dzinnie ale tylko wtedy gdy go wezmiesz na
            1 dzien. Cena znacznie maleje przy wynajmie na 3 lub wiecej dni. Podobnie jest
            z samochodami (średnio 25 euro dziennie).
            • Gość: . Do Pana który podszywa się pod grecja-hotele IP: *.chello.pl 02.08.05, 18:38
              Swoją drogą to czemu loguje się Pan ogólnym loginem "grecja-hotele" który służy
              do wpisywania się na forum Grecja-hotele?

Neronka tam napisała wyraźnie:
              "Proszę także aby login ten nie był wykorzystywany do innych wpisów niż te na
              forum Grecja-hotele i apartamenty.
              Stwarza to bowiem pole do różnego rodzaju oszustw i podszywania się.
              Liczę na uczciwość i przestrzeganie tej zasady."

Nieładnie, nieładnie......
              Logować się i wymądrzać udając kogoś innego..
              • grecja-hotele Re: Do Pana który podszywa się pod grecja-hotele 03.08.05, 15:02
                Swoją drogą nieładnie nie logować się swoim zwyczajowym loginem (np. neronka) i
                wymądrzać udając kogoś innego. Poza tym nie podszywam sie a jedynie używam
                ogólnodostępnego, publicznego loginu.
                A Neronka tam napisała rzeczywiście wyraźnie, ale dopiero kilka godzin temu.
          • chiara76 do Syd2 02.08.05, 18:45
            napisz do mnie na priv, jeśli masz chęć. Wczoraj wróciłam z Rodos, chętnie
            służę info. Pozdrawiam.
        • Gość: ><((((*> [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:24
      • belika Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 02.08.05, 14:55
        A my lecimy za 10 dni właśnie z Ecco, właśnie do Ixii i dokładnie do tego
        samego hotelu :)) I baaaaaaaardzo się cieszę, że jest to wiocha, bo uwielbiam
        wiochy, a nie rozwrzeszczane kurorty typu Faliraki...o którym znajomi
        mówili "nigdy więcej" :))
        Ale co kto lubi...może czasami warto cos poczytać przed wyborem hotelu i miasta?
        • grecja-hotele Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 02.08.05, 15:39
          jak lubisz cisze i spokoj to mogłaś wybrac kiotari a nie ixię. tam to dopiero
          jest zacisze.
        • Gość: GORNIOL26 [...] IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 02.08.05, 21:44
        • Gość: Beata Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: 217.11.142.* 08.08.05, 18:49
          Ja bylam w zeszlym roku wlasnie w Ixii - hotel Nathalie. Byl to pierwszy wyjazd do Grecji, i bardzo bardzo chwalilismy sobie - calkiem przeciez przypadkowy - wybor hotelu. Rzeczywiscie jest tam cicho, ale wystarczy - jesli ktos lubi - przejsc sie kawalek do centrum, i tam mnostwo Anglikow, i imprez pewnie do bialego rana. Albo pojechac do Rodos - tam wciaz cos sie dzieje. Hotel Nathalie - wszystko czego potrzebujesz na wakacjach - czysto, miło, klima i lodowka - jesli chcesz za to zaplacic jest, balkon jest (na ktorym mozna w ciszy!!! posiedziec przy retsinie :), sniadania proste - jak wszedzie za te pieniadze, ale wystarczajace aby zjesc, i dotrwac do fantastycznego obiadu (we wlasnym zakresie) z salatkami / feta / kalmarami / taramosalata czy humusem / retsina etc. - po prostu bajka. W tym roku wybieram sie na Krete, i z pewnym niepokojem sledze opinie na temat wybranego przez nas hotelu , ale wlasnie takie maile - gdzie czytam ze moje fantastyczne miejsce na Rodos zostalo zjechane - pocieszaja mnie i uspokajaja. Pozdrawiam
    • Gość: ><((((*> Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 18:11
      a jeszcze jesli chodzi o pogode to w dzien jest bardzo cieplo i slonecznie,
      zawsze ponad 30 stopni, wieczorami zrywa się bardzo silny wiatr. Gdziekolwiek
      będziecie to naprawde polecam pokój z klimatyzacją!!! inaczej byłoby ciężko :)
      CZEKAM NA DALSZE PYTANIA :)
      • Gość: ddb2 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:29
        A ja tydzien temu wrocilam z Lardos, bylam z Rainbow Tours, w hotelu Montemar
        Mein, w opcji all inclusive. Hotel jest tez w ofercie TUI i chyba Neckermanna.
        Nie bylo tanio, srodek lata, ale warto. Wszystko zgodnie z opisem, kompleks
        hotelowy ogromny, z wieloma restauracjami, barami, basenami - nawet 2 na
        plazy; bardzo duzo dobrego jedzenia i picia, dobra opieka rezydenta, bogata
        animacja, wieczorami nie mozna sie bylo nudzic.
        Plaza piaszczysta, przy wejsciu do morza kamyki - konieczne obuwie. Niewielki
        wiaterek - plaza otoczona gorami, w zatoce.
        Klimatyzacja centralna, do wlaczania samemu.
        • Gość: felicja Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.acnielsen.pl 02.08.05, 09:51
          Jadę do tego samego hotelu. Powiedz mi, czy w lipcu były problemy z
          wypożyczeniem samochodu na miejscu? Słyszałam taką opinię, że zostają w
          wypożyczalniach tylko automaty... Czy konieczne do kąpieli w morzu jest obuwie?
          Z góry dziękuję, jeśli ktoś może mi pomóc.
          • grecja-hotele Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 02.08.05, 13:05
            W lipcu nie było żadnych problemów z wypozyczeniem tego co chciałaś. W sierpniu
            moga być problemy, bo to szczyt sezonu i ceny rosna maksymalnie. Możesz się
            spodziewać problemów z tańszymi autami - zarezerwuj na miejscu ale najszybciej
            jak mozesz (np. 3 dni przed)
            • Gość: felicja Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.acnielsen.pl 02.08.05, 13:48
              wielkie dzięki z odpowiedz,
              z jakim kosztem musze się liczyc? U kogo najtaniej wypozyczyc (male lokalne,
              czy sieciowe?)
              • grecja-hotele Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 02.08.05, 15:38
                zdecydowanie lokalne.
                ceny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=26746317&a=26746317
    • Gość: radek Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: 217.8.166.* 03.08.05, 08:25
      Każdy ma oczywiście swoje preferencje i swoje subiektywne spojrzenie. Jeśli
      jednak celem urlopu jest wypoczynek to podawanie Faliraki i Rodos jako
      najlepszych miejsc jest totalna bzdurą. Jeśli ktoś lubi tłok, gwar, hałas,
      głośną muzykę i totalny ścisk (na plazu i w morzu) to OK. Zapewne są tacy.
      Tylko po co jechać w tym celu na Rodos ? Im bardziej na południe wyspy tym
      spokojniejsze okolice. Plaże są tam rzeczywiście kamieniste (drobne kamyczki)
      ale są to przepiękne plaże i krystaliczne morze.
    • nk75 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 05.08.05, 10:21
      Wybieramy się na Rodos do Faliraki.Czy ktoś był w Esperidos Family Resort i czy
      warto dopłacać all inclusiv. Mamy 2,5 letnie dziecko.Jakie ceny przekąsek i
      jedzenia w tawernach? Ile kosztują lody i woda mineralna?
      • Gość: aga34 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: 217.153.224.* 05.08.05, 14:46
        Ja tez wybieram się do Esperides pod koniec sierpnia i też z dziećmi (1,5 i
        5,5) i jeste ciekawa opinii na temat tego hotelu.
        Z jakim biurem sie wybierasz?
        • Gość: nk75 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.icpnet.pl 06.08.05, 11:19
          zmieniliśmy plany i wybieramy się do Kiotari do Matsis Rodos Maris lub Matsis
          Rodos Village ze względu na możliwość opcji all inclusiv i korzystniejszą
          cenę.Nie wiemy tylko jeszcze który hotel jest lepszy tym bardziej ze są obok
          siebie.Może ktoś był w któryms z nich?????Esperides to oferta z Tui.Pewne biuro
          ale zawsze troszkę drożej.
      • Gość: ikaps Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 06.08.05, 13:54
        W restauracji na obrzezach miasta mala pizza ok. 5 euro, w centrum np. "gyros pita" ok. 3 euro, tyle samo kanapka w McDonald'sie. Woda 0.5l w supermarkecie na obrzezach ok. 0.3 euro, w knajpce przy plazy ok. 1 euro.
        A ja sie zawiodlam na Faliraki- spodziewalam sie imprez do bialego rana, a prawda jest taka, ze o 2.00 wszystko zamykaja, a z kolei przed 24.00 jest b.malo ludzi w klubach... :/
        Drinki (wodka+redbull) w centrum ok. 4-7 euro.
        Dla dziecka w tym wieku radze wziac wozek - znajomi nie wzieli i bardzo tego zalowali (maja dziecko w tym sammym wieku).
        • Gość: nk75 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS IP: *.icpnet.pl 07.08.05, 22:17
          dzięki za informacje!!szczególnie w związku z tym wózkiem bo mój mąż nie był co
          do tego przekonany a teraz jest!:)
    • madziao171 Re: WRÓCIŁAM Z RODOS 11.08.05, 13:28
      Za dwa tygodnie lecę na Rodos do Faliraki do Hotelu Matina z Triadą i
      chcaiłabym wiedzieć wszystko na temat cen, miejscowości, hotelu?
      Czy ktoś może był z Triadą w tym hotelu?
      Będę wdzięczna za każdą informacje:))))))
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka