Gość: Magda & Artur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 15:36 1.09. lecimy z Triada do Limassol - apartamenty Roussos Beach bedziemy wdzieczni za wszelkie opinie odnosnie tego zakwaterowania pozdrawiamy Magda & Artur Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barbara Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.b.jawnet.pl 16.08.05, 21:46 Byłam tam 2 lata temu, własnie z Triadą. Będziecie zadowoleni. Czysto; sypialnia, pokój z aneksem kuchennym(wyposażony), łazienka i balkon. W ogrodach hotelowych baseny z leżakami (za darmo).Położony bezpośrednio przy ulicy. Po drugiej stronie plaża, niezbyt ładna - szara, ale te widoki. Możecie wynająć samochód i zwiedzić wyspę. życzę miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda & Artur Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 08:37 dzieki za informacje - troche nas pocieszylas:) Tobie rowniez, jezeli jestes jeszcze przed urlopem, zyczymy udanego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda & Artur Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 08:53 Basiu, jeszcze pytanko - czy lepiej wziac apartament na 1 pietrze, czy na parterze? I w ktorej czesci budynku? I czy w hotelu przejsciowki do kontaktow sa dostepne bezplatnie, czy lepiej miec swoje? pozdrawiamy serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.b.jawnet.pl 17.08.05, 19:45 Przejściówki do kontaktów można wypożyczyć w hotelu za kaucją (1 lub 2 funty Cypr.).Jest winda, więc chyba nie ma problemu z piętrem a z góry fajne widoki.Była tam w pobliżu rozpoczęta budowa, ale myślę, że skończyli.Wedłu mnie najlepiej tę część budynku, z której bezpośrednio wychodzi się do ogrodu, bo wtedy blisko do basenów. Nocą Cypr tętni życiem, na ulicach bezpiecznie, ale Cypryjczycy jeżdżą jak "szaleni" - nie odważyłabym się wypożyczać np. roweru, żeby zwiedzić okolicę ( a taką miałam wielką ochotę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 19.08.05, 09:29 ach ten Cypr. bylam w zeszlym roku na wakacjach wlasnie w russosie. teraz mieszkam na Cyprze tam mi sie spodobalo wtedy. ale wracajac do russosa - teraz kiedy jestem tu na miejscu i widzialam rozne hotele - uwazam ze ten wlasnie jest najladniejszy (z tych tanszych oczywiscie, bo nie mowie to u 4 czy 5 gwiazdkowych), ma piekny ogrod z palmami itd., dwa duze, ladne baseny i w dodatku jest w centrum czesci turystycznej. polecam na przeciwko restauracje z jednymi z najlepszych w limassol owocami morza - high caperral, czy jakos tak, doslownie na przeciwko hotelu. jak masz jakies pytania co do samej wyspy co warto zwiedzac itd. to pytaj. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:39 dzieki Kasiu:))) a wiec pytanka: 1. czy ktores z apartamentow sa lepiej usytuowane od innych? ktora czesc apatamentow wybrac? czy we wszystkich jest aneks kuchenny? 2. czy jest cos jeszcze co powinnismy wiedziec??? np. odnosnie tego, czy remont tam jeszcze trwa? 3. jakie wycieczki polecasz szczegolnie, jakie sa orientacyjne ceny i gdzie je najlepiej wykupic (z tego co wyczytalam na forach, to lepiej gdzies na miescie, bo u rezydenta jest o wiele drozej) 4. interesuja mnie tez wszelkie informacje o ciekawych miejscach w okolicy hotelu gdzie warto isc (dyskoteki, tawerny, puby itd.) z gory wielkie dzieki za info! pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 22.08.05, 09:09 a wiec tak, 1. roussos to po pierwsze hotel - od ulicy, a po drugie 2 pietrowe budynki do okola basenu. niewiem gdzie was zakwateruja, ja mieszkalam w hotelu, ale czesc ludzi z tej samej wycieczki w tych niskich domkach kolo basenu. to byla wycieczka z triady w zeszlym roku, wiec cos moglo sie zmienic. czesc pokoi w hotelu jest z widokiem forntowym na morze, ja mialam widok z boku, ale i tak bylo bardzo przyjemnie:)nasz pokoj dla 2 osob skladal sie z salonu, aneksu kuchennego w ktorym mozna bylo normalnie gotowac i sypialni z lazienka, warunki naprawde dobre. pozatym to co juz mowilam, niewiem czy spotkasz tu drugi hotel 3 gwiazdkowy z takim pieknym ogrodem (ogrod jest tu ciezko utrzymac bo jest bardzo sucho). 2. obok ani z jednej ani z drugiej strony nie ma zadnego remontu ani budowy,chyba ze gdzies w glebi, ale nie sadze 3. polecam szczegolnie OLAC WYCIECZKI! wypozyczyc samochod, kupic przewodnik i zwiedzac samemu!!!! ja w zeszlym roku wykupilam jeep safari za 30 funtow i byla to zwykla lipa! za 30 funtow masz samochod na 3 dni. teraz tutaj mieszkam i wiem ze jest to zwykle naciaganie, oprocz polakow i rosjan-nikt inny nie kupuje tych wycieczke, turysci z innych krajow wypozyczaja samochod i zwiedzaja na wlasna reke. co warto zwiedzic: blisko limassol- episkopi, plaza curium beach, przepiekna plaza z falami (to tutaj zadkosc bo wszedzie sa falochrony), nad plaza, na gorze jest koloseum- musicie to zobczyc widok z gory na morze, nie da sie opisac, zapiera dech(ja tam jestem co niedziele, to moja ulubiona plaza:)) pozatym jesli lubicie chodzic po gorkach to na prawo od plazy sa klify, sa dosc strome, ale jest tam sciezka ktora mozna dojsc do taaakich miejsc, ze... idealne na seksik w plenerze. ok. 30 kilometrow od limassol sa tzw. skaly afrodyty - bardzo przyjemna plaza, kameralna. po drodze sa wspaniale widoki, sa miejsca wyznaczone gdzie mozna zatrzymac sie samochodem (droga jest nad samym morzem). dojechac mozna tam jadac na paphos, z autostrady trzeba zjechac na "petra tou romiou" ok. 30 km za limassol. dalsze wycieczki: agia napa - tylko i wylacznie plaza nissi beach (znajdziecie ja na wszystkich pocztowkach itd.) to rajska plaza ze zdjec - bialy piasek i niebieskie morze, powiem szczerze, widzialam wiele plaz w roznych krajach, ale jak zobaczylam tamta (glownie kolory morza) to mi szczeka opadla. jedyny minus - mnostwo ludzi. do paphos tez warto sie wybrac, jest tam piekny zamek i ladna plaza. co do gor - w gory troodos warto pojechac, ale nie mozna tez przegapic po drodze wodospadu, bedzie znak na zjazd do niego, bedzie pisac fontanna cos tam (aha, tylko nie dajcie sie nabrac na lipny wodospad zrobiony u kogos na podworku bo jest cos takiego tez po drodze, chca 2 funty za zwidzanie) tamten o ktorym pisze jest za darmo i znak na niego jest na zwyklej panstwowej tablicy. warto tez zahaczyc o wioske omodos z winiarnia. po drodze do nikozji jest na wzgorzu klasztor, widok z gory jest nie do opisania (jakies 30 km za limassol). co do dyskotek - ja czasem chodze do galatexu w czesci turystycznej, jest tam znosnie, chociaz ilosc gapiacych sie chlopow czasem wkurza. bary, puby - hmm, jesli chodzi o jedzenie fajnie sie wybrac do tawerny na wiosce kolo limassol, dobre i tanie, na przeciwko roussosa macie high caparral, tam jadlam najlepsza meze z owocow moza. dobre jedzenie jest tez w shakesbeer pub. co do knajp jest ich takie mnostwo ze kazdy cos znjadzie dla siebie. hmm, to chyba tyle, chyba napisze przewodnik niedlugo:)) ps. naprawde najpiekniejsze miejsca zobaczycie tylko wtedy jesli wypozyczycie samochod i kupicie przewodnik, zorganizowane wycieczki to strata czasu i kasy. pozdrawiam kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:17 No Kaska, ale dalas czadu!!! Super!!! Dzieki!!! My wlasnie mamy mieszkac nie w hotelu, a w tych apartamentach przy basenie (tylko jedzenie w hotelu) Jeszcze tylko ostatnie pytanko: gdzie najlepiej wypozyczyc samochod i jaki jest dzienny koszt? a moze lepiej skuter? wyjdzie pewnie taniej? no i jakie sa wymagane dokumenty, zeby wypozyczyc samochod/skuter?? czy wystarczy polskie prawko? pozdrawiam serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mikaas3 Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k 23.08.05, 14:38 byłam w tym hotelu w zeszłym roku. wszystko co tutaj piszą to prawda. no może poza tym, że Limassol tętni życiem. jak wyszłam z koleżanką z hotelu po 23 na dystkotekę, to na ulicach pustki, czasmi jakieś auto przejeżdżało (albo zatrzymywało i chłopcy krzyczeli "hej babe"). w samym hotelu na rozrywki specjalnie nie ma co liczyć. wieczorami odbywa się karaoke przy barze, ale w sąsiadujących pubach jest lepsza atmosfera (a karaoke jest chyba w każdym). co do wycieczek: popieram, nie warto wykupywać. wypożyczaliśmy toyotę yarris (ceny już nie pamiętam), a podrzucili nam corollę :P w dwa dni zjeździliśmy wyspę. wspomnę, że trzeba uważać, bo jest coś takiego jak wkład własny i za porysowanie samochodu płaci się kosmiczne sumy. w zeszłym roku sporo na ten tamat pisano na forum, jak jest teraz, nie wiem. do zwiedzenia polecam: nikozje (podobno ta po Tureckiej stronie jest ładniejsza, niestety nie sprawdziłam), paphos, plażę w Agia Nappa (najlepiej tak koło 17, już nie ma tłoku), plaże Afrodyty (moje ulubione miejsce na Cyprze) i jest jakaś wiocha z koronkami. nie wiem czy fajna, nie sprawdzałam, ale można zajrzeć, bo jest po drodze do Nikozji. co do hotelu. w niedalekiej odległości od niego jest aqua park:) nie wiem czy lubisz takie rzeczy, bo ja uwielbiam www.wetnwild.com.cy/index.htm wydaje mi się, że cena nie jest wygórowana biorąc pod uwagę, że zawiera bufet, a jedzenie na Cyorze jest strasznie drogie. ten drugi aqua park jest znacznie fajniejszy, ale tam nie dojdziesz pieszo w 15 minut;) życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 08:59 mikaas3 - wielkie dzieki za te wszystkie informacje:))) Ponowie jeszcze pytanko: gdzie najlepiej wypozyczyc samochod i jaki jest dzienny koszt? a moze lepiej skuter? wyjdzie pewnie taniej? no i jakie sa wymagane dokumenty, zeby wypozyczyc samochod/skuter?? czy wystarczy polskie prawko? pozdrawiam serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 24.08.05, 15:13 Hello! najtansza oferta jaka udalo sie nam znalesc to jest 40 funtow za 4 dni, lub chyba 60 funtow za 7 czy cos takiego (juz z ubezpieczeniem), to jest cena za te najmniejsze samochody np. dostalismy toyote yaris z kilma, poszukam w domu ulotki i napisze ci jutro numer tel. skuter tez raz wypozyczylismy, ale nim sie da jezdzic tylko po miescie bo jedzie max 60/h wiec sie na autostrade nie ma co wypuszczac...:) dokumenty to prawo jazdy polskie i tyle i chyba jakis dokument jeszcze jeden typu paszport albo dowod. aha, jeszcze poprzednio zapomnialam napisac, ze warte zwiedzenia jest tez Akamas i Polis - to zupelnie inne miasteczko niz wszystkie na cyprze. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 24.08.05, 15:17 a wogole w tym biurze gdzie bralismy samochod dali nam mapy wszystkich miast i mape cypru z zaznaczonymi wszystkimi atrakcjami turystycznymi i czesc miejsc odkrylismy dzieki temu, jutro napisze ci ten numer do biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:20 Kaska, jestes niezastapiona!!! Serdeczne dzieki!!! Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:24 Kasiu, taka wypowiedz znalazlam na tym forum - i co najgorsze z 2005 roku:( Co Ty na to?? • Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.chello.pl Gość: angelo 21.05.2005 00:14 + odpowiedz Jezeli moge Ci Asiu cos doradzic, to poszukaj innego hotelu-apartamentu na wypoczynek. Pomimo WIELKIEGO sentymentu do hotelu Roussos B. to w tym roku go nie moge polecic. Hotel jest przebudowywany i trwaja tam prace remontowe caly czas. To co czytalas wczesniej to wszystko prawda, ale juz nie ma bungalow z tylu z bezposrednim wyjsciem na basen. Boczny budynek jest zamkniety i zostal tylko glowny ( a tam na dachu rowniez swidry i mloty). Kolezanka dobrze ci radzi- wybierz Agia Nape- jest tam mnostwo hoteli a tam masz najladniejsze plaze. W Limassol plaza- piaszczysto, zwirkowa, tuz przy ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 24.08.05, 15:55 wiesz co, rzuce okiem na ten hotel jutro w srodku bo z ulicy nie wyglada kompletnie zeby sie tam cos dzialo, ale kto wie. sprawdze czy sa jakies remonty. pozdr. kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:57 mamy mieszkac w tych bungalowach kolo tego wiekszego basenu - nie w samym hotelu dzieki - jestes kochana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:32 Kasiu, z niecierpliwoscia czekam na wiesci od Ciebie odnosnie tego remontu. Mam nadzieje, ze to juz nieaktualne. pozdrawiam serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 26.08.05, 09:01 Hello, bylam wczoraj w roussosie i nawet trafilam w recepcji na tego samego milego pana ktorego pamietam z zeszlego roku:) remont domkow przy plazy byl, ale juz sie skonczyl, co do remontu samego hotelu maja go zaczac, ale dopiero pod koniec pazdziernika. wiec na razie nic sie tam nie dzieje. co do samych domkow, to w zeszlym roku juz wygladaly calkiem dobrze, ale teraz po remoncie wygladaja super, tak ze mysle ze bedziecie zadowoleni. w kazdym razie pan z recepcji mnie zapewnil ze remont jest skonczony i rzeczywiscie jak bylam tam wczoraj to nic sie nie dzialo. pozdr. kaska ps. a tu dzis rano w limassol nawet chmury byly, to prawdziwy ewenement, a jakby tak jeszcze deszcz spadl, ale by bylo fajnie... od czerwca 35 stopni w cieniu tu mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 26.08.05, 09:05 chcialam oczywiscie napisac domkow przy basenie a nie przy plazy:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 26.08.05, 09:19 jedziecie z Triada? napisz ile placiliscie za wyjazd, jestem ciekawa jeakie sa teraz ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:45 Kasku, super - dzieki za takie dobre wiesci:))) Jedziemy z Triada. Placimy 2270 od osoby ze sniadaniami i obiadokolacjami w hotelu. Chmury? No wiecie co...:) Ale juz nic mnie nie zdziwi, bo rok temu jak bylismy w tunezji to padalo... A Ty siedzisz w Limassol od czerwca? Przyjechalas do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.chello.pl 27.08.05, 22:32 Madziu, nie licz na bungalowy ( czyli te "domki" przy basenie) bo to jest juz odrebna instytucja. zostaly wyremontowane zima i teraz to sa luksusowe apartamenty pod wynajem i kupno z agencji Zovas. Zreszta co ja Ci bede mowic- pojedziesz i przekonasz sie ze zamieszkasz w budynku glownym. A co do remontow, to Kasia nic nie spostrzegla teraz bo w sierpniu wszyscy na Cyprze maja wakacje i wszystkie prace sa wstrzymane. Jak jedziesz we wrzesniu to po jednej i drugiej stronie Roussosa bedzie znow gwarno dzieki pracom budowlanym. Na pocieszenie dodam, ze nie sa tak bardzo uciazliwe. Pozdrawiam. Wiadomosci z pierwszej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:32 Angelo, dzieki za informacje - wprawdzie nie sa one najlepsze... ale przynajmniej pojade juz z nastawieniem na mieszkanie w hotelu (z tego co wiem, to w hotelu tez sa aneksy kuchenne w pokojach?) A powiedz mi jeszcze - skoro masz takie dobre informacje - jak zalatwic sobie pokoj z widokiem na morze??????? Bardzo mi na tym zalezy. Ktore pietro wybrac (pewnie im wyzej tym lepiej) i jaki numer pokoju (parzyste, nieparzyste itp.) A i jeszcze jedno - czy na w razie czego da sie zagadac z recepcjonista i zamienic pokoj za skromna oplata;>??? Bede Ci bardzo wdzieczna za pomoc:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:31 Angelo, jeszcze jedno pytanko - skad masz te informacje z pierwszej reki???? Z tego wszystkiego zadzwonilismy do biura, ale tam zapewniaja na 100%, ze to beda te domki przy basenie i moga nam dac to nawet na pismie jesli chcemy... A moze wlasnie Triada bedzie wynajmowac te domki od agencji Zovas, o ktorej mowiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.chello.pl 29.08.05, 22:36 Madziu, w biurze to obiecaja ci nawet slonia z kokardka. Niestety wplywu na zakwaterowanie nie masz zadnego- odbywa sie to w zaleznosci od wolnych pokoi w hotelu i liczby osob w pokoju. ( czy dwojka, trojka itd). Jezeli macie wykupiona wersje apartament, to dostaniecie pokoj z aneksem. W Roussosie wszystkie pokoje maja widok na morze, poniewaz hotel stoi bokiem do plazy, natomiast pokoje typowo od frontu sa nad sama ulica i oprocz widoku jest tez halas- ale nie dostaniecie ich, bo to sa duze rodzinne pokoje. Wplywu na zakwaterowanie nie masz zadnego, oczywiscie mozesz probowac cos zmienic po zakwaterowaniu, ale recepcjonista o niczym nie decyduje. Wszystko idzie do "gory". Jezeli chodzi o bungalowy to temat zamkniety- to sa luksusowe apartamenty na sprzedaz lub wynajem. Gdyby jakiekolwiek biuro chcialo je wynajac to cena tygodniowego wypoczynku dla turysty bylaby w granicach 4 tys. zl. Zycze udanego urlopu i nie przejmujcie sie drobiazgami. Jedziecie wypoczac i tak wiekszosc czasu spedzicie poza hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.spidernet.net / 194.154.149.* 01.09.05, 17:45 Magda, mam nadzieje ze dasz znac po powrocie co i jak:) i jak sie udalo i jak ci sie cypr podobal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:15 Kasiu, bylo swietnie! Wprawdzie zakwaterowali nas w hotelu w pokoju z widokiem na sciane innego budynku (bo bungalowy okazaly sie faktycznie nie nalezec do oferty Triady), ale po drobnych drakach przeniesli nas do 2-pokojowego apartamentu, wiec bylo spoczko. Wypozyczylismy samochod na 3 dni. Pojechalismy na wschod (Agia Napa), na polnoc (gory Trodos) i na zachod Paphos. Oprocz tego oczywiscie park wodny w Fasouri, festiwal wina. Zaliczylismy tez jet ski, patachute, wycieczke na osla farme (super impreza!) No i oczywiscie nocne imprezowanie w czesci turystycznej:) Wrocilismy zadowoleni i wypoczeci:) Jeszcze raz dzieki Kasiu za te wszystkie informacje! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martha Re: Cypr/Limassol/apartamenty Roussos Beach-byl k IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.09.05, 15:05 I my tam wtedy byliśmy. Było kosmarnie... Odpowiedz Link Zgłoś