Dodaj do ulubionych

Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam

12.09.05, 14:17
Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam i chetnie odpowiem na pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:41
      zadowolona wróciłaś? Czy opis hotelu zgadzał się z tym co zastałaś? Jak
      jedzonko? Rozważamy ten hotel na przyszły rok, ale nie wiem czy all nas za
      bardzo nie zwiąże..., może wygodniej z aneksem kuchennym? A czy jest tam dostęp
      do internetu z pokoju? (by podłączyć laptopa? Bardzo mi zalezy na tym, aby miec
      dostęp do internetu, dzięki za odp
      Piotrek
      • magdalena7531 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam 13.09.05, 10:35
        Wrocilam zadowolona, ale nie zaplacilabym za ten hotel ceny katalogowej, po
        prostu nie uwazam, ze warte jest to prawie 4 tys pln. Zaplacilam za budynek
        glowny czyli Main, ale na poczatku dostalam pokoj w czesci przy plazy Beach.
        Pokoje jednak sa tam tak male, ze nie bylo gdzie otworzyc walizki. Szybko
        przenieslismy sie do budynku glownego. Bylo nieco dalej od morza jakiej 250 m,
        ale mnie to zupelnie nie przeszkadza. Pokoje byly lepsze i mozna je zobaczyc na
        stronie www.tui.pl tam sa zdjecia z budynku glownegi i otoczenia. Jedzenie
        pyszne i do oporu, nigdy niczego nie zabraklo, a jedlismy naprawde o roznych
        porach. Okolica jest cicha i spokojna, do Lardos jest jakies 30 min wolnego
        spacerku, do Pefkos 35 min marszu (4 km), do Lindos trzeba pojechac autobusem
        (8 km), bilet 1.10 E/os. Polecam wypozyczenie samochodu i samodzieln zwiedzanie
        wyspy, cena za trzy dni to 85 e plus koszty paliwa 1E za litr. Bylam z Rainbow
        tours, pracuje w biurze podrozy i ten organizator jest w porzadku. Wpadki
        zdarzaja sie kazdym, tym razem ich nie bylo. Jakies pytanka? Sluze pomoca.
        • Gość: W74 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 12:24
          Dziekuje za ta garsc informacji. Moi bliscy sklaniaja sie do wyboru tego
          hotelu, ale mieli rozrterke ktara czesc wybrac, rozumiem ze polecasz Main, bo w
          Beach sa male pokoje. A jaka opinia o Village? Czy przechodzac z Main na plaze
          przechodzi sie przez jakas ulice, ruchliwa trase? (opisy katalogowe nie sa
          niestety jasne) No i powiedz jak wyglada plaza, czy jest w rzeczywistosci
          piaszczysta z kamienistym zejsciem do morza, bo w koncu plaza a nie basen jest
          najwieksza przyjemnoscia! Bede wdzieczny za szybka odpowiedz, jakies dodatkowe
          uwagi, bo moja rodzina ma rezerwacje w Rainbow za specjalna cene do konca
          tygodnia. Serdecznie pozdrawiam!
          • magdalena7531 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam 13.09.05, 13:32
            Przejscie z Main i Village jest przez waska, ale dosc ruchliwa ulice. Jest to
            glowna droga prowadzaca do okola wyspy. Trzeba pilnowac dzieci, bo zwlaszcza
            taksowkarze jezdza jak szaleni, no i skutery. Czesc village jest najdalej
            polozona od morza, sa to glownie bungalowy, dosyc spore z tego co podejrzalam.
            Wiem ze nie ma w nich suszarek do wlosow, jesli to dla ciebie wazne,a wczesci
            sa aneksy kuchenne. Jest tam bardzo duzo Niemcow, animacje w tej czesci hotelu
            sa prowadzone tylko w jezyku niemieckim, w przeciwienstwie do plazy (animacje
            we wszystkich jezykach, rowniez w polskim). Koniecznie zabierzcie sweterki i
            polarki, bo wietrzne noce sa dosyc chlodne.Jak cos jeszcze to pytaj.
            • Gość: W74 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 13:57
              Dziekuje za pomoc. A powiedz cos jeszcze prosze o plazy... jaka jest?
              • magdalena7531 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam 13.09.05, 14:08
                Plaza jest dosyc szeroka, w ciagu dnia tak sie nagrzewa, ze nie da rady przejsc
                bez butow. Klapki przydadza sie rowniez przy zejsciu do wody. Plaza wyglada
                tak: piasek, a pozniej jakies 3 m kamieni wiekszych i mniejszych otoczakow, sa
                one rowniez w wodzie. Troche to przeszkadza, bo latwo stracic rownowage. Nie ma
                zadnych jezowcow i innych podobnych groznych zyjatek. Prosze pozdrowic super
                animatorow Pilippo z Wloch i Agnieszke z Rainbowa.
                • Gość: W74 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 15:18
                  Dziekuje Ci za pomoc i informacje, wszystko na biezaco przekazuje bliskim i
                  teraz musza wybrac , ale lamia sie miedzy czescia Beach i Main, cena ta sama,
                  tylko trzeba podjac decyzje. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!
    • Gość: W74 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 19:47
      I jak wrazenia? Ktory z hoteli tego kompleksu polecilaby Pani? Czy ma Pani
      jakies uwagi, sugestie? Czy korzystala Pani z oferty biura Rainbow Tours?
      • magdalena7531 Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam 13.09.05, 10:37
        Prosze przeczytac odp. powyzej, jesli nie wyjasnilam wszystkich watpliwosci
        prosze pytac.
        • Gość: PC Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 14:16
          Dla potomnych ;)

Wszsytsko co powyżej to szczera prawda - bylem z TUI i było super.

Rozsądna cena za ten hotel to około 3 - 3,2 tys. (14 dni all, część Main). Przy
          cenach powyżej warto się zastanowić nad innym hotelem.
          • Gość: martka Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: 212.160.172.* 12.10.05, 11:15
            również potwierdzam powyższe info...ja byłam w Main z Rainbow we wrześniu i
            było naprawdę SUUUUUUUPER:)

pozdrawiam :):)
            • Gość: PC Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:14
              Jak byłas między 12 a 27 to się gdzieś pewnie mineliśmy :)

Gdyby nie zasada, że nie jade 2 razy w to samo miejsce to bym tam za rok
              napewno pojechał.

pozdro.
    • mayewska Re: Montemar Main - Rodos - All inc. -wróciłam 20.10.05, 23:03
      JA byłam z rainbowem w maju, rewelacja jak na tą porę i cenę (zważywszy, że
      początek sezonu kosztowało nas wszystko ok. 2500 za głowę na 2 tyg. all
      inclusice. Jedzonko pyszne i w każdych ilościach, polecam dla rodzin z dziecmi-
      sami bylismy z dwulatką, dostępnych było 5 basenów, brodziki dla dzieci, super
      plac zabaw, w prawdzie niemieckiego neckermanna ale wszystko pootwierane, wiec
      mozna było do woli korzystać. Pokoje w Main w porządku, cicho, przytulnie,
      miejscowość nie dla spragnionych szaleństw. Chyba niezle zapowiadałby sie pobyt
      w Montamear beach, bo widziałam ze go remontują i wygląda przynajmniej z
      zewnątrz lepiej niz main. Polecam gorąco, wszystko zgadzało się z opisem z
      katalogu, zatem z rainbowa tez jestesmy zadowoleni, mimo że nas ostrzegano i
      rózne opinie na ich temat słyszałam. Nieco nudne jedynie napoje do wyboru, bo
      na sok ananasowy nie mogę do dziś patrzeć, tyle się go wypiło, ale poza sokami
      jest dużo innych napojów. Na prawdę nie chodzisz głodny, owoce, słodycze, lody,
      na obiad na prawde przerózne formy mięsa ryby, bakłażany pomidory,
      pasta, ...Pokoje bardzo czyste, serwis bez zastrzeżeń, wręcz czasami przesadnie
      wszystko dzień w dzień sprzątane. Może nieco zabyt niski standard by zapłacić
      za to ok. 4000tys. od osoby, ale w tej cenie co my byliśmy to hcyba nie
      moglismy lepiej trafić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka