Gość: agusia357 IP: *.chello.pl 14.09.05, 14:45 Witam! wybieram się 20.09 do tego hotelu, praszę o szczere opinie na temat tego hotelu, gdyż znajdujące się na forum są niebywale skrajne. dodam ,iż jest to wycieczka z biura OASIS TOURS. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 14.09.05, 15:00 Hej! Ja też tam będę... od 22.09 ale z Neckermanna. Może sie spotkamy na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andri28 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 16.09.05, 15:37 Wróciliśmy na początku września, też z OASIS. Hotel w centrum, dla jednych plus dla innych minus, ja dał bym mu max 2*. O basenie zapomnij - w sensie kąpieli, sam chlor, woda zmieniana pewnie raz do roku, za to bardzo przyjemnie się koło niego siedzi wieczorami, popjając np. piwo - widok z dachu na miasteczko, kawałek morza i park. Jedzenie? Zależy jak się trafi, wybór jakiś tam jest, na początku było dobre, ale później okazało się że to i owo przerabiają po raz wtóry i nie wszystko jest świeże, naprawdę dobre były frytki, a raszta +/-, z głodu nie umrzesz ale nie licz na zbyt wiele w sensie jakości. Jako że mieliśmy AI to dopiero ostatniego dnia zaszaleliśmy w tawernie i to naprawdę był dobry obiad no ale 20E/2os. Niektórym trafiały się prusaki w pokojach, u nas nie było, za to raz pływał jeden w basenie, taki ze 2x większy niż widywałem m PL. Część obsługi to polacy, bardzo mili młodzi ludzie. Jeżeli ktoś jedzie z zamiarem spędzenia większości czasu w hotelu to szczerze odradzam, my pojeździliśmy tu i tam i ogólnie wyjazd był udany, sam hotel już mniej, chociaż raki z plastikowego 5 litrowego baniaka (AI małym kosztem) nie było najgorsze. Fajna piaszczysta plaża, tak z 10-20 min od hotelu, super czysta i super słona woda, polecam okularki do pływania. Pozdrawiam i życze miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia357 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.chello.pl 19.09.05, 11:37 bardzo dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:24 Wróciliśmy z tego hotelu niecały tydzień temu też z oasis. Wyposarzenie hotelu nie jest napewno 4* ale na 3* napewno zasługuje. Pokoje nie są za duże ale nie są to też straszne klitki w pokojach jest kilmatyzacjia (w cenie a nie za dopłata np: 6 euro), lodówka, tv (jest tv Polonia). Hotel jest położony w centrum oboki parku ale ruch nie przeszkadza a do starego miasta jest 300 metrów, do ładnej plaży trzeba iść ok 15-20 min na wycieczki też łatwo się wydośtać. Co do jedzenia to jest naprawdę świetne śniadania (może nieco monotone wedlina, jajka w różnych postaciach, żółty ser, jogurt, miód, nutela,drzemy, pomidory, ogórki jakieś musli) mieliśmy wersje all więc jeszcze lunch ze 6 sałatek + 4 ciepłe potrawy, przerwe kawową z ciasrem lodami, kolacje która była poprostu super (ryba/owoce morza, ze 2 rodzaje mięsa, frytki/pure, jakaś zapiekanka, spagetti). Do tego oczywiście świetna polska obsługa Anneta, Marcin,Karolina która nalewała brendy rzeczywiście nalewane z 3 litrowego plastikowego baniaku ale w santanie smakowało super (polecamy drink). Do tego świetna rezydentka Oasisa Sylvia Szimikova (mówiąca jedynie w 6 językach) i to wszystko za jedyne 2200-2300. Naprawdę warto nie ma się bać służe jeszce informacjami Odpowiedz Link Zgłoś
a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 19.09.05, 14:04 Hej:) Dziekuję za informacje. Ja wprawdzie jadę z innego biura i nie all, ale z tego co napisałeś chyba nie muszę się martwić:-) A czy byłeś na jakiś wycieczkach? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:14 Byliśmy w na takiej małej objazdówce z Spili (miejscowy jogurt z miodem i orzechami)-Gortyna (fajne ruinki z min. Platanem pod którym Zeus z Europa spłodizł Minosa)- Festos (jeden z pałaców minojskich), Knossos (kolejny pałac), Iraklion (port, muzeum starożytności), Matala (plaża a obok groty rzymskie- cmętarz zajęty później przez hipisów), Prevelia (piękna plaża z rzeką, palmami), Elafonisi (różowa plaża), Wąwóz Samaria,Agios Nikolaus, Spinalonga (wyspa trędowatych) + słodkowodne jeziorko z żówiami+jakies klasztory+plaże w Bali no cudowne Santorini. To już chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 07:21 Bardzo dziękuję za informacje:-) Ja będę tam tylko tydzień, więc aż tyle nie zobaczę... Na pewno wybiorę się na Santorini a co do reszty to jeszcze pomyślę. Polecasz jakieś miejscowe biuro na wycieczki czy lepiej korzystać z ofert rezydentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:41 Jeśli u rezydentów to nie z neckermana bo są drogie tańsze są wycieczki np: oasisa (organizuje je dla nich Kalamaki Travel)ale za to z polskim przewodnikiem (choć na samarie nie jest potrzebny). ście jest takie biuro na wprost loggi weneckiej tańsze są wycieczki a przewodnik jest po angielsku i niemiecku biuro nazywa się Klados Travel Odpowiedz Link Zgłoś
a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 11:49 Jeszcze raz dziękuję za informacje:-) Bardzo mi pomogłeś. A wycieczka na Santorini ile kosztuje, nie wiesz przypadkiem?;) Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
andri28 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 18:55 A za wycieczkę na Santorini to chyba 88 Euro jak dobrze pamiętam trzeba zapłacić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andri28 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 19:07 Gość portalu: sebastianlll napisał(a): > przerwe kawową z ciasrem lodami, kolacje > która była poprostu super (ryba/owoce morza, ze 2 rodzaje mięsa, frytki/pure, To była kawa? Można to i tak nazwać, ale to trochę naciągane. Bez obrazy,ale czy jadłeś kiedyś dobrą rybę? Bo ja tak i napewno nie w tym hotelu. Może coś przegapiłem z tymi owocami morza (fakt ze 2 razy w ciągu 2 tygodni nie zdążyliśmy na kolację) bo poza kalmarami nie zawsze świeżymi jakoś sobie nie przypominam. Co do reszyty to się zgadzam. Tak się zastanawiam czy razem nie jechaliśmy do wąwozu Samaria? Autokar się spóźnił,bo kierowca zaspał a z JoAn jechaliśmy w 5 osób? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.09.05, 16:57 To chyba tak jak jechalismy na samarie to nasz kierowca zaspał najpierw jechaliśmy z hiszpanami a potem dopiero naszym autobusem. Co do smaku ryb i owoców morza to nie bede wypowiadał gdyż ja ich nie jadam (jadła je moja zona i jej smakowało)kawa była naprawde smaczna ja bym sie nie czepial. Pozdrawiam Ps Ja bym chetnie wrócil do tego hotelu jesli cena byłaby dalej tak atrakcyjna Odpowiedz Link Zgłoś