Dodaj do ulubionych

KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE

IP: *.chello.pl 14.09.05, 14:45
Witam! wybieram się 20.09 do tego hotelu, praszę o szczere opinie na temat
tego hotelu, gdyż znajdujące się na forum są niebywale skrajne. dodam ,iż
jest to wycieczka z biura OASIS TOURS. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 14.09.05, 15:00
      Hej! Ja też tam będę... od 22.09 ale z Neckermanna. Może sie spotkamy na
      miejscu. Pozdrawiam
    • andri28 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 16.09.05, 15:37
      Wróciliśmy na początku września, też z OASIS. Hotel w centrum, dla jednych plus
      dla innych minus, ja dał bym mu max 2*. O basenie zapomnij - w sensie kąpieli,
      sam chlor, woda zmieniana pewnie raz do roku, za to bardzo przyjemnie się koło
      niego siedzi wieczorami, popjając np. piwo - widok z dachu na miasteczko,
      kawałek morza i park.
      Jedzenie? Zależy jak się trafi, wybór jakiś tam jest, na początku było dobre,
      ale później okazało się że to i owo przerabiają po raz wtóry i nie wszystko
      jest świeże, naprawdę dobre były frytki, a raszta +/-, z głodu nie umrzesz ale
      nie licz na zbyt wiele w sensie jakości. Jako że mieliśmy AI to dopiero
      ostatniego dnia zaszaleliśmy w tawernie i to naprawdę był dobry obiad no ale
      20E/2os. Niektórym trafiały się prusaki w pokojach, u nas nie było, za to raz
      pływał jeden w basenie, taki ze 2x większy niż widywałem m PL. Część obsługi to
      polacy, bardzo mili młodzi ludzie.
      Jeżeli ktoś jedzie z zamiarem spędzenia większości czasu w hotelu to szczerze
      odradzam, my pojeździliśmy tu i tam i ogólnie wyjazd był udany, sam hotel już
      mniej, chociaż raki z plastikowego 5 litrowego baniaka (AI małym kosztem) nie
      było najgorsze.
      Fajna piaszczysta plaża, tak z 10-20 min od hotelu, super czysta i super słona
      woda, polecam okularki do pływania.
      Pozdrawiam i życze miłego wypoczynku.
      • Gość: agusia357 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.chello.pl 19.09.05, 11:37
        bardzo dziękuję i pozdrawiam
    • Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:24
      Wróciliśmy z tego hotelu niecały tydzień temu też z oasis. Wyposarzenie hotelu
      nie jest napewno 4* ale na 3* napewno zasługuje. Pokoje nie są za duże ale nie
      są to też straszne klitki w pokojach jest kilmatyzacjia (w cenie a nie za
      dopłata np: 6 euro), lodówka, tv (jest tv Polonia). Hotel jest położony w
      centrum oboki parku ale ruch nie przeszkadza a do starego miasta jest 300
      metrów, do ładnej plaży trzeba iść ok 15-20 min na wycieczki też łatwo się
      wydośtać. Co do jedzenia to jest naprawdę świetne śniadania (może nieco
      monotone wedlina, jajka w różnych postaciach, żółty ser, jogurt, miód,
      nutela,drzemy, pomidory, ogórki jakieś musli) mieliśmy wersje all więc jeszcze
      lunch ze 6 sałatek + 4 ciepłe potrawy, przerwe kawową z ciasrem lodami, kolacje
      która była poprostu super (ryba/owoce morza, ze 2 rodzaje mięsa, frytki/pure,
      jakaś zapiekanka, spagetti). Do tego oczywiście świetna polska obsługa Anneta,
      Marcin,Karolina która nalewała brendy rzeczywiście nalewane z 3 litrowego
      plastikowego baniaku ale w santanie smakowało super (polecamy drink). Do tego
      świetna rezydentka Oasisa Sylvia Szimikova (mówiąca jedynie w 6 językach) i to
      wszystko za jedyne 2200-2300. Naprawdę warto nie ma się bać służe jeszce
      informacjami
      • a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 19.09.05, 14:04
        Hej:)
        Dziekuję za informacje. Ja wprawdzie jadę z innego biura i nie all, ale z tego
        co napisałeś chyba nie muszę się martwić:-)
        A czy byłeś na jakiś wycieczkach?
        Pozdrawiam!
        • Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:14
          Byliśmy w na takiej małej objazdówce z Spili (miejscowy jogurt z miodem i
          orzechami)-Gortyna (fajne ruinki z min. Platanem pod którym Zeus z Europa
          spłodizł Minosa)- Festos (jeden z pałaców minojskich), Knossos (kolejny pałac),
          Iraklion (port, muzeum starożytności), Matala (plaża a obok groty rzymskie-
          cmętarz zajęty później przez hipisów), Prevelia (piękna plaża z rzeką,
          palmami), Elafonisi (różowa plaża), Wąwóz Samaria,Agios Nikolaus, Spinalonga
          (wyspa trędowatych) + słodkowodne jeziorko z żówiami+jakies klasztory+plaże w
          Bali no cudowne Santorini. To już chyba wszystko
          • a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 07:21
            Bardzo dziękuję za informacje:-)
            Ja będę tam tylko tydzień, więc aż tyle nie zobaczę... Na pewno wybiorę się na
            Santorini a co do reszty to jeszcze pomyślę.
            Polecasz jakieś miejscowe biuro na wycieczki czy lepiej korzystać z ofert
            rezydentów?
            • Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:41
              Jeśli u rezydentów to nie z neckermana bo są drogie tańsze są wycieczki np:
              oasisa (organizuje je dla nich Kalamaki Travel)ale za to z polskim
              przewodnikiem (choć na samarie nie jest potrzebny). ście jest takie biuro na
              wprost loggi weneckiej tańsze są wycieczki a przewodnik jest po angielsku i
              niemiecku biuro nazywa się Klados Travel
              • a-stra Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 11:49
                Jeszcze raz dziękuję za informacje:-) Bardzo mi pomogłeś. A wycieczka na
                Santorini ile kosztuje, nie wiesz przypadkiem?;)
                Miłego dnia!
                • andri28 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 18:55
                  A za wycieczkę na Santorini to chyba 88 Euro jak dobrze pamiętam trzeba
                  zapłacić.
                  Pozdrawiam
      • andri28 Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE 20.09.05, 19:07
        Gość portalu: sebastianlll napisał(a):
        > przerwe kawową z ciasrem lodami, kolacje
        > która była poprostu super (ryba/owoce morza, ze 2 rodzaje mięsa, frytki/pure,

To była kawa? Można to i tak nazwać, ale to trochę naciągane.
        Bez obrazy,ale czy jadłeś kiedyś dobrą rybę? Bo ja tak i napewno nie w tym
        hotelu. Może coś przegapiłem z tymi owocami morza (fakt ze 2 razy w ciągu 2
        tygodni nie zdążyliśmy na kolację) bo poza kalmarami nie zawsze świeżymi jakoś
        sobie nie przypominam.
        Co do reszyty to się zgadzam.
        Tak się zastanawiam czy razem nie jechaliśmy do wąwozu Samaria? Autokar się
        spóźnił,bo kierowca zaspał a z JoAn jechaliśmy w 5 osób?
        pozdrawiam
        • Gość: sebastianlll Re: KRETA - JO AN PALACE - PROSZĘ O OPINIE IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.09.05, 16:57
          To chyba tak jak jechalismy na samarie to nasz kierowca zaspał najpierw
          jechaliśmy z hiszpanami a potem dopiero naszym autobusem. Co do smaku ryb i
          owoców morza to nie bede wypowiadał gdyż ja ich nie jadam (jadła je moja zona i
          jej smakowało)kawa była naprawde smaczna ja bym sie nie czepial.
          Pozdrawiam

Ps
          Ja bym chetnie wrócil do tego hotelu jesli cena byłaby dalej tak atrakcyjna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka