Dodaj do ulubionych

przewodnik GW - wyspy greckie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:02
czy wiecie ze w tym tyg. do gazety mozna dokupic przewodnik po wyspach greckich?
bardzo jest ładny (wczoraj kupiłam) wzorowany na insight guides - zreszta jak
cała seria. jeszcze nie zgólębiałam szczegółów, ale jak na 25pln to wygląda na
super zakup :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: stasio Re: przewodnik GW - wyspy greckie IP: *.unreg.w-w.pl 11.10.05, 17:10
      to, moim zdaniem, w miare udany przewodnik, piekne zdjecia, ale niestety,
      powiela błędy poprzednich. Przewodnik powinien dostosowac sie do rynku
      turystycznego, to nie jest jakies ponadczasowe dzielo literackie. A to
      niedostosowanie do realiow polega, w moim przekonaniu, na tym, ze za malo sa
      opisane najistotniejsze sprawy - o Rodos tylko 10 stron, o Krecie - 20.
      Niestety w przewodnikach GW na plan pierwszy wysunięte sa jakies ciekawostki,
      rzeczy, które moglyby posluzyc jedynie za ilustracje. To w przewodniku o calej
      Grecji beda 2 strony o Rodos.
      • Gość: ft Re: przewodnik GW - wyspy greckie IP: *.chello.pl 11.10.05, 18:43
        Całkowicie się zgadzam.
        Miałem go w ręku, ale gdy zobaczyłem, że np o Santorini jest
        2 (słownie dwie) strony odłożyłem.
        Przewodnik to przewodnik, poboczne sprawy znajduję gdzie indziej.
        Przewodnik musi nadawać się do tego, żeby wziąć go w podróż i zwiedzać.
        To jest niezła książka o wyspach, jedna z wielu, ale tylko książka.
        Osobiście wolę "Wiedzę i Życie", lub Pascala, o niebo lepsze.
        f
        • amigo50 Re: przewodnik GW - wyspy greckie 11.10.05, 20:22
          Kupiłem i ja tę książkę. Już po kupieniu pierwszej części "Meksyk"
          zorientowałem się, że nie jest to przewodnik. Była to książka o Meksyku.
          Podobnie było z kolejnymi pozycjami Włochy, Egipt, Turcja. Nie inaczej jest z
          pozycją Wyspy Greckie. Jest to książka o wyspach greckich i tak ją traktujmy.
          Na pewno nie jest przewodnikiem. Niektóre pozycje jedynie trąca, niektórych
          wogóle nie zauważa. Jako przewodnik oceniam ją w skali 1 - 6 na "jedynkę", jako
          książkę o wyspach na 4+.
          • Gość: bah7 Re: przewodnik GW - wyspy greckie IP: *.crowley.pl 12.10.05, 07:44
            Amigo50, potwierdzam Twoją opinię w 100%.
            Książki turystyczne w serii naszej Gazety są bardzo fajnymi, bogato
            ilustrowanymi opowieściami nt. kolejnych państw.
            Wyspy Greckie są więc ciekawą podpowiedzią na powtarzające się często na Forum
            pytanie "Na którą grecką wyspę pojechać?". Podobnie jest z poprzednimi tytułami.
            A kiedy już się wybierze kierunek na wakacje, można (i należy) zakupić sobie
            szczegółowy przewodnik, który np. w przypadku Krety będzie miał podobną
            grubość...

bah7
            • uunnii Re: przewodnik GW - wyspy greckie 12.10.05, 20:38
              Miesiac temu wrocilam z Rodos, wiec chetniue siegnelam po Przewodnik. I
              niestety musze stwierdziic, ze jestem rozczarowana. Opisy sa bardzo
              powierzchowne i brakuje informacji, np. uwazam, iz powinna sie chociaz pojawic
              wzmianka o Prassonisi, do ktorego Polacy bardzo chetnie jezdza. Ba, gdyby nie
              windsurfing, ilu osob by nigdy nie bylo na tej wyspie?!!?
            • amigo50 Re: przewodnik GW - wyspy greckie 13.10.05, 01:28
              Bahu! Trafiłeś w sedno. W domu czytamy Wyspy Greckie a na wyspy bierzemy
              przewodnik. Tylko jaki...?
              • Gość: stasio Re: przewodnik GW - wyspy greckie IP: *.mofnet.gov.pl 13.10.05, 09:37
                ale poczytac warto tę książkę GW. Z tym że jest troche praktycznych informacji -
                np. słówka greckie, o zwyczajach, no jest ciekawa i burzy pewne stereoptypy.
    • meisser Re: przewodnik GW - wyspy greckie 28.11.05, 12:34
      a za ile?:) Jestem zainteresowany..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka