Dodaj do ulubionych

samemu czy z biurem podróży ?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 11:36
w sierpniu/wrzesniu 2006 planuję wyjazd na Kretę, tylko się zastanawiam jak
bedzie taniej, jechac z wycieczką z biura podróży, czy na własną rękę znaleźć
samolot, hotel itd. Czy ktos z Was tak robił?
Obserwuj wątek
    • clavdia Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 11:51
      Sama się nad tym zastanawiam. Przeszukałam internet i jest wiele fajnych domków
      do wynajęcia, ale wychodzi tanio dopiero jak się jedzie większą grupą i na
      dłużej. Można też skontaktować się bezpośrednio z właścicielami apartamentów
      wakacyjnych i cena jest o połowę niższa niż w biurach podróży ( uda się o ile
      biuro nie zakupiło całego obiektu). Słyszałam, że Centrawings ma loty po 500
      zł. Nic nie wiem o ofertach na przyszły rok.
      • neronka Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 12:19
        Wyjazd z biurem podrózy ma swoje plusy ale jak dla mnie wiecej minusów.....
        Niestety wiele biur podróży nie wywiązuje się z oferowanych warunków, hotele
        odbiegają od standardu a cena jest dość wysoka.
        Ja preferuję samodzielne wyjazdy, czyli:
        - bilet w Centralwings - kupiony ok. 2 mies. wcześniej za ok. 500-600 zł w 2 strony
        - wynajęcie apartamentu lub hotelu we własnym zakresie - pokoje zawsze z aneksem
        kuchennym, mam parę zaprzyjaźnionych za ok. 30-40 euro za dobę za pokój 2 osobowy
        - wynajęcie auta na cały pobyt-samochód czeka już na lotnisku

Przy 2 osobach jest to tańsza wersja niż wyjazd organizowany przez biuro podrózy
        i na pewno ciekawszy.
        • clavdia Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 12:37
          Neronko, a czy mogłabys polecić jakies sprawdzone i niedrogie miejsce dla 6
          kobiet ??? :-)
          • neronka Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 12:40
            To widzę że większą ekipą się wybieracie?
            Napiszę do Ciebie po południu na priv i prześlę ci zdjęcia.
            • clavdia Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 12:45
              Wielkie dzięki :-) I autkiem też byłam zainteresowana, ale po przeczytaniu
              relacji na forach przeraziłam się tymi serpentynami i mijankami nad przepaścią.
              Spadnę jak amen w pacierzu! Chyba bezpieczniej skorzystać z lokalnej
              komunikacji. Czy rozkłady jazdy są dostępne w internecie?
              • Gość: władek Re: samemu czy z biurem podróży ? IP: *.mofnet.gov.pl 17.11.05, 13:52
                scan moze miec tanio Krete i jest pewnym biurem. Trzeba zaczekac z m-c. Ale
                poza tym przypadkiem co to za glupoty, ze niemieckie biura sa tansze? Z 1000
                euro 2 tyg. z TUI niem. lub Neck. niem. A jeszcze tez biura podrozy nie oferuja
                np. poludniowej Krety.
                • antidotumm Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 14:52
                  Np. z Neckermannem mozna wykupic sam przelot. Ale ja radze wykupic opcje
                  najtanszy hotel plus przelot- to bedzie w cenie samego przelotu albo cos kolo
                  tego, a odbiora Was z lotniska, zawioza do hotelu (gdzie wcale nie musicie
                  dukwic caly czas, mozecie np.pomieszkac 2 dni po przylocie i 2 dni przed odlotem).

• antidotumm Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 14:56
                  PS. Faktycznie, Scan miewal juz b. tanio Krete - fajny hotel w centrum (!!!)
                  Rethymnionu za ok. 900/tydzien ze sniadaniami.
                  Polecam kretenska komunikacje autobusowa - jest b. dobrze rozwinieta.
                  • Gość: władek Re: samemu czy z biurem podróży ? IP: *.mofnet.gov.pl 17.11.05, 15:02
                    ale Neckermann nawet polski najtansze hotele to z 2500-3000 chyba ma. A sam
                    przelot z 700-800. Przelot w centralwings tez tanszy.
              • ewamalgorzata Re: samemu czy z biurem podróży ? 03.12.05, 22:01
                > Wielkie dzięki :-) I autkiem też byłam zainteresowana, ale po przeczytaniu
                > relacji na forach przeraziłam się tymi serpentynami i mijankami nad
                przepaścią.
                >
                > Spadnę jak amen w pacierzu!
                Ludzie, co wy z tą obsesją?:) Słyszałaś juz o kimś, kto spadł?:) Drogi jak
                drogi, faktycznie bywają wąskie i kręte, ale nikt tam nie jeździ 100 km/h.
                Najwyżej pojedziesz 40. Spoko, my jak jesteśmy na Krecie, to się niemal
                kłócimy, kto ma prowadzić... Piszę, "niemal" bo jednak ostatnio już się prawie
                utarło, że ja;-) Fantastyczna przyjemność, słowo. Nie pękaj, bierz auto -
                wygodniej, przy tylu osobach nie będzie zbyt drogo- no i dotzresz w niesamowite
                miejsca.
                Acha, na Kretę- koniecznie na zachód:)
                • clavdia Re: samemu czy z biurem podróży ? 04.12.05, 23:25
                  Dzięki za słowa otuchy. Chyba podejmę wyzwanie :-)
        • Gość: rezydent z korfu Re: samemu czy z biurem podróży ? IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 15:49
          No to 500-600 pln oczywiscie bez oplat lotniskowych(ok 35-40 eur)20 eur* 14 dni
          to 280 eur transfer do hotelu roznie ale ok 20 eur w jedna strone no i pewnosc
          ze Grek nie sprzeda twojego apartamentu w miedzyczasie??!!No chyba bym sie
          zastanowil! Pozdrawiam
          • neronka Re: samemu czy z biurem podróży ? 17.11.05, 17:01
            W Centralwingsie przelot kosztował mnie dokładnie 525 zł (z wszystkimi
            opłatami)- kupowałam w lipcu.
            Wiele razy rezerwowaliśmy hotele w internecie i nigdy nie zdarzyło się aby Grecy
            sprzedali pokój...... Czasami trzeba wpłacić zaliczkę ale nie zawsze.
          • Gość: stasio Re: samemu czy z biurem podróży ? IP: 62.233.155.* 17.11.05, 20:19
            na Korfu to mozna autokarem + promem jechac. Dla mnie Korfu za malo egzotyczne
            i zbyt niepewna pogoda w ulubionym m-cu-wrzesniu. Prawdziwa egzotyka w Europie
            sie zaczyna od mniej wiecej 38 stopnia szer.geogr. (Kalabria, Sycylia, Grecja
            od Aten w dol). Z tym ze Korfu lepsze od Bułgariopodobno-nizinnej Riwiery
            Olimpijskiej, bo przypomina gorzyste: Dalmacje czy Włochy nad M.Tyrrenskim.
        • Gość: redskin Re: samemu czy z biurem podróży ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:22
          Podaj jakiś namiar
    • Gość: bayon Re: samemu czy z biurem podróży ? IP: *.inter-media.pl 19.11.05, 20:11
      Wylacznie na wlasna reke....Jesli nie znasz angielskiego,zawsze mozesz
      narysowac o co Ci chodzi,jezeli znasz chociaz 100 slow nie zginiesz.
      Bylismy pare razy z biurem,parenascie bez.... bez porownania.
      Jadac z biurem,w dodatku do hotelu pelnego rodakow masz niejasne uczucie,ze tak
      naprawde jednak nie do konca z tej Polski wyjechalas,nie mowiac juz o tym iz
      targi o lepszy pokoj,o jakies ludzkie jedzonko itd.sa dosyc zenujace,a niestety
      czeste.
      Serpentyn i szutrow tez sie nie boj,wszystko jest dla ludzi...droga na Balos
      podczas ktorej sluchalem sobie swietnej muzyki,a moja partnerka zajadala sie
      pysznymi lodami dlugo pozostanie w mojej pamięci,emocje narastały z minuty
      na minute,ale dojechalismy szczesliwi i zadowoleni,czego i Tobie zycze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka