kretka27 02.03.06, 11:47 czy ktoś spędził wakacje w tym hotelu? Moja relacja na pewno pojawi się, ale to dopiero za 3,5 miesiąca :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margeritka61 Re: Elpida w Istro (Kreta) 19.04.06, 17:36 Byłam w tym hotelu w czerwcu ubiegłego roku. Jestem bardzo zadowolona z pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: Elpida w Istro (Kreta) 20.04.06, 12:05 witaj, a mogłabyś coś więcej napisać? Jadę z maluchem i jestem z tego powodu bardziej wymagająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Elpida w Istro (Kreta) 21.04.06, 12:47 Hotel jest położony na wzgórzu. Pokoiki są skromne ale bardzo czyściutkie, codziennie sprzątane. Z balkonu przepiękny widok na zatokę Mirabello. Niektóre balkony sa mniejsze, niektore większe. Ja miałam ogromny taras, większy nawet od pokoju.Jedzenia dużo, także zawsze można coś wybrać, bo menu jest prawie codziennie podobne ale róznorodne.Basen czyściutki, przy samym hotelu.Jest oczywiście i brodzik dla dzieci.Ja byłam pod koniec czerwca także było jeszcze prawie pusto. Na basenie kilka osób, na plaży też nie za wiele. Polecam podróz autobusem do pobliskiego Agios Nikolaos (bilet kosztuje 2,20 eur, dzieci gratis). Tam w porcie można mini stateczkiem popłynąć na Spinalongę (z właścicielem stateczku śmiało można się potargować)Zapłaciłam tylko 10 eur a dziecko gratis.Rejs trwa godzinę w jedną stronę. Ma miejscu jest godzina czasu. Śmiało obejdzie się w tym czasie cała wysepkę. Istro to niewielkie miasteczko, nie ma tu tłumów. Jeśli lubisz ciszę i spokój to świetnie wybrałaś. Ja byłam z biurem podróży Easy Travel. Jedyny problem to kilkugodzinne opóźnienie samolotu w powrotnej drodze ale to już nie wina w/w biura. Odpowiedz Link Zgłoś
poczta6611 Re: Elpida w Istro (Kreta) 24.03.07, 23:09 O rany, znalazlem coś o czymś gdzie bylem. Hotel bez sensu. Wszędzie daleko, nic wokól. Plaża hen za górą, w dole prawie nic, żadnego miasteczka. Owszem do Agios Nikolaos można dojechać ale też za górą. Hotel na wzniesieniu - ladnie powiedziane, raczej na górze, w upale trzeba się nieźle natrudzić, żeby do niego wrócić a na terenie schody i schody i schody. Okolica więcej niż wyludniona. To jest jak pustkowie. Więcej bym tam nie pojechal nawet za darmo. Kreta jest bardzo Ok ale nie ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś