Dodaj do ulubionych

Thassos = Green Bay z Itaką

IP: *.devs.futuro.pl 13.03.06, 11:21
Witam. Na wstępie zaznaczam, że przeczytałam chyba wszystkie posty na temat
Thassos, hotelu Green Bay i Itaki jakie pojawiły się na forum :) Dużo się z
nich dowiedziałam, ale jedna rzecz jest niewyjaśniona. W jednym z postów
przeczytałam, że jak ktoś był w tym hotelu jakiś czas temu, to aneks kuchenny
był za metalową żaluzją i dostęp do niego był za dodatkową opłatą. W innych
postach takiej informacji nie było. Czy ktoś wie czy jest to prawda?

ps. Wyboeram się do tego hotelu we wrześniu :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: pietnacha40 Re: Thassos = Green Bay z Itaką IP: *.std.tsi.tychy.pl 13.03.06, 11:51
      Aneks był w pełni dostępny i otwarty ( zeszły rok ). Nie było dodatkowych opłat
      za jego używanie.
      • Gość: turystka Re: Thassos = Green Bay z Itaką IP: *.devs.futuro.pl 13.03.06, 13:08
        dzięki!!! :)
        • klaryma Re: Thassos = Green Bay z Itaką 13.03.06, 13:31
          ten aneks wygląda tak, że w takiej jakby wnęce stoi w jednym rzędzie
          zlewozmywak z szafką pod spodem i kuchenka z szafka na górze i to wszystko jest
          obrzeżone blatem. Na ten blat można sobie spuścić taką zaluzje, która przykrywa
          całośc.
          • rumpelstiltskin Re: Thassos = Green Bay z Itaką 13.03.06, 16:42
            Zdjęcia hotelu i inkryminowanej "wnęki" ;)

rajzefiber.pl/viewtopic.php?t=278
    • ania721124 Re: Thassos = Green Bay z Itaką 16.06.06, 08:32
      Witam, z racji, że korzystałam z opinii na tym forum a propos hotelu czuję się
      w obwiązku sama coś napisać dla potomnych.
      Byłam w dniach 5-12 czerwca z Itaką na Thassos w hotelu Green Bay.
      Tak więc po piersze Itaka, ogólnie jestem zadowolona. Była i wróciłam,
      aczklowiek wyleciałam z dwugodzinnym opóźnieniem, co biorąc pod uwagę, że
      trzeba było wstać o 3 rano nie było miłe. Rezydentka bardzo sympatyczna, ale
      trzeba uważać jak zwykle polecane przez nią wycieczki i rent a car są dużo
      droższe (wycieczka rejesm w Itakce 34 E - "na mieście" - 28, co do rent a car
      to my zamówiliśmy e-mailową z Polski - i było taniej. Kilka kwiatków o Itace -
      pdobno płacą z trzymiesięcznym opóźnieniem hoteli więc trochę patrzą wilkiem, a
      poza tym w samolocie trafiły się osoby które nie miały biletów i musiały szukać
      miejsc - ale nie znam szczegółów.
      A teraz hotel, bardzo przyjemny, nawet pokój z widokiem na inny hotel z racji
      roślinności fajny. Pokoje rzeczywiście gustownie urządzone (zdjęcia ze strony
      rajzefiber nie kłamią)Zdarza się, że czegoś brakuje np papieru to trzeba się
      upomnieć. Pościel zmieniana przynajmnie dwa razy w tyg, sprzątane codziennie.
      Basen bardzo fajny obok trawnik z leżakami. Śniadania rzeczwiście skromne: kawa
      sok, pieczywo, ser żóły a właściwie topiony w plasterkach, coś na kształt
      szynki, dżem, raz się trafił jogurt, dwa razy jajka oraz codzienne płatki.
      Wadą hotelu jest akustyka, jak ktoś spuszacza wodę to słychać, ciągle coś
      pukało itd. Poza tym obok wykuwali hotel i to też było dosyć męczące.
      Właścielie bardzo sympatycznie anglojęzyczni oraz fajna siłownia (ja nie miała
      pogody więc się przydała) a i plazma w stołówce - ważne przy mundialu.
      Co do plaży, rzeczywiście blisko częściowo piaszczysta ale w większości
      kamienista, co też ma swój urok bo kamienie przepiękne, każdy siedziła i
      grzebał, jak przywiozła trochę do ogródkowego oczka wodnego.
      W hotelu - restaruacja niezła (mój ociec próbował ośmiornicy w kilku
      restaruacjach i tu była najlepsza)ja jadał aubergine (eggplant) salad -
      przepyszna. Przy plaży też restauracja niezła ale bez zachwytów.
      Do Limenaria kawałek aczkolwiek niektórzy twierdzili, że przyjemny spacer.
      Ogólnie wyspa piękna gaje oliwne małe kamienne miasteczka - polecam.
      Niestety ja nie miałam pogody deszcz wiatr itd. ale za to nie mogę nikogo
      winić :-(
      Ogólnie polecam, trochę bałam się tej Itaki ale w miarę wyszło
      Miłych Wakacji
      A.
      • Gość: Aga Re: Thassos = Green Bay z Itaką IP: 217.153.205.* 20.06.06, 08:28
        Cześć, wylatujemy 28 czerwca na Thassos ze Scanem. Proszę napisz co nieco o
        podróży. Czy transfer z Kavali na wyspę jest uciążliwy? Czy może widziałaś
        hotel Trypiti? Jeśli tak, to napisz jakie wrażenie zrobił na Tobie. My właśnie
        tam będziemy zakwaterowani. Pozdrawiam Aga
        • pietnacha40 Re: Thassos = Green Bay z Itaką 20.06.06, 18:02
          Transfer jest wręcz przyjemny. Z lotniska chwilka autobusem,a póżniej podróż
          promem . Słońce, wiatr, morze ,mewy, Gecja - super. Hotelu nie pamiętam.
          • klaryma Re: Thassos = Green Bay z Itaką 21.06.06, 12:37
            A ja pamiętam, już o tym pisałam. Hotel wygląda bardzo przyjemnie, są to takie
            budynki jednopiętrowe z osobnymi wejsciami do każdego pokoju, położone na
            zboczu góry (do tych najwyższych nieźle się trzeba chyba wspinać, za to piękny
            widok na morze), widziałam tam dośc duzy basen, wiec nie powinno byc w nim
            tłoku. Jest tam tez sklepik, w którym można kupić najbardziej podstawowe
            produkty spożywcze, kartki, slodycze.Jedyny dla mnie minus tego hotelu to to,
            że leży bezpośrednio przy drodze przelotowej (oczywiście nie ma tam takiego
            ruchu jak np. na autostradzie, ale jednak), i zeby dojść na plazę, trzeba
            przejśc jezdnie i potem jeszcze kawałek, tak ze 300m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka