Dodaj do ulubionych

Angelos Villaga,Hersonissos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:21
Wiem,że nie powinnam tutaj o to Was prosić,ale bordzo proszę o jakieś
informacje na temat tego hotelu.Wrzucałam go chyba we wszystykie wyszukiwarki
i znalazłam tylko 2 opinie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Angelos Villaga,Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:23
      Chodzi oczywiście o Angelos Village.
      Sorry.
      • bebiak Re: Angelos Village w Limenas Chersonissos 30.03.06, 22:14
        Cześć,
        z uporem maniaka podkreślam wciąż to LIMENAS Chersonissos, bo Chersonissos to
        stara urocza wioska nieco w głębi Krety a Limenas Chersonissos... wiadomo, ale
        jeśli ktoś jedzie świadomie i oczekuje tego co można tam zastać, to wakacje z
        pewnością będą udane.

Mieszkałam 2 tygodnie w Angelos Village w lipcu (2-ga połowa) 2001 roku. Jestem
        trochę gapowata, na takie rzeczy jak hotel nie zwracam specjalnie uwagi, minęło
        kilka już lat, ale napiszę to co dotąd pamiętam (i ufam, że nie skłamię!) :-)

Co do zasady moja (+ mąż + syn wówczas 16-letni) opinia bardzo pozytywna:)
        Hotel spełniał wszystkie moje oczekiwania skoro już musieliśmy (prośba i wybór
        syna) pojechać do Limenas Chersonissos.

Znajduje się w odległości mniej więcej kilometra od centrum miasteczka - to
        wielki plus, bo w nocy rzeczywiście spokojnie (i nie plączę się tam to całe
        tamtejsze towarzystwo). Czasami jedynie lekki hałas, bo jakieś imprezy w
        sąsiednim hotelu (jakiś bardziej ekskluzywny - nie pamiętam nazwy), ale tylko
        czasami i ja nie odbierałam tego jako dyskomfort. Zależy jeszcze gdzie będziesz
        mieszkać, bo może z drugiej strony na przykład?

Angelos Village to w zasadzie kompleks czegoś w rodzaju niewielkich bungalowów
        usytuowanych (porozrzucanych) w sporym i ślicznie utrzymanym ogrodzie.
        Taki bungalow to spory pokój, łazienka, przedpokój i weranda. Fajnie urządzone
        są te pokoje: nie ma "normalnych" mebli, a wszystko wykute jest z kamienia.
        Mnie to zachwycało: kamienne łóżka, szafki itp. Oczywiście śpi się na
        położonym na takim kamiennym łóżku materacu - tak dla jasności:-)
        Nie wiem czy wszędzie ale w naszym pokoju była lodówka (bez żadnej dopłaty).
        Łazienka bardzo mała, z kabiną prysznicową, taka surowa, z kamienia i trochę
        drewna - doprawdy uroczo:)
        Bungalow nie miał klimatyzacji, a wtedy było upiornie gorąco: spaliśmy pod
        mokrymi prześcieradłami i to nie wcześniej jak od 3-ciej w nocy. Zmorą w tym
        czasie były komary... mnóstwo, ale w recepcji można było otrzymać takie
        elektryczne niewielkie urządzenie (nie pamiętam, czy za jego wynajęcie się
        płaciło czy nie) i dokupić do tego (też w recepcji) jakieś tabletki, które się
        na tym kładło: komary padały aż miło było patrzeć:-)
        Na terenie jest niewielki basen i bezpłatne ofkors leżaki (nie było ich wiele -
        widziałam jak ludzie wylegiwali sie na ręcznikach). W recepcji - sejf (płatny).

W czasie kiedy ja byłam biuro moje oferowało tam wyjazd tylko z pełnym
        wyżywieniem (śniadania i obiadokolacje) - wyboru nie miałam a ten hotel w
        Limenas Chersonissos podobał mi się najbardziej. Ze trzy razy nawet trafiłam
        na obiadokolację: szwedzki stół a wybór potraw zupełnie niezły (lekki minus
        dałabym za to, że stosunkowo niewiele stolików na zewnątrz restauracji, a
        więcej w środku).

Na terenie (w głównym budynku - tam gdzie recepcja) znajduje się sympatyczny
        barek, który prowadzi (prowadził??) niejaki Nektarios - urocze stworzenie i
        przebogata dusza!! Wielbiciel muzyki bliskiej memu sercu typu Haris Alexiou,
        Elefteria Arvanitaki, Dimitris Mitropanos itp - taką muzykę właśnie puszczał,
        stąd nawet czasem zasiadałam tam na frappe:)

Hotel znajduje się hmmm mniej więcej w odległości 700 - 800 metrów od plaży.
        Można do niej dość drogą (w dół, z powrotem pod górę ale bez przesady - to nie
        Giewont), albo na skróty przez teren sąsiedniego hotelu (chyba, że coś się
        zmieniło). Ta najbliższa plaża, o której tu wspominam, jest dla mnie typową
        grecką plażą (zajrzałam nawet) czyli nie jest to piasek ofkors. Nie umiem
        ocenić czy duża czy mała... kurczę, rzecz gustu: dla nie taka typowa jak na
        Grecję. Widziałam na niej leżaki, ale nie wiem czy płatne czy nie.

Kiedy z hotelu schodzi się drogą na dół, od razu przy dojściu do drogi
        szybkiego ruchu łączącej Chanię z Agios Nikolaos był przystanek autobusowy i w
        pobliżu budka telefoniczna. Najbliższy sklep, taki mini market, znajdował się
        jakieś może 200 metrów od hotelu (uczulam, że mam kłopoty z oceną odległości -
        moja zmora!!!) i tam można było kupić np. coś do picia, żeby nie taszczyć z
        samego dołu. Były tam też kartki, znaczki, mapy, kosmetyki, coś do jedzenia -
        taki typowy sklep i tyle.

Acha, na werandę potrafiły sobie wleźć jakieś jaszczurki na przykład, bo łażą
        po tym ogrodzie, a werandy na samej ziemi:)

Ufff, chyba się wypisałam - czy o czymś zapomniałam????

Ode mnie pozdrowienia dla Nektariosa ofkors, recepcjonistki Waszy i jej siostry
        Jany - urocze dziewczyny (Jana nagrała mi z własnej woli jakąś kasetę z muzyką
        grecką), a ja wpisałam się do księgi pamiątkowej w recepcji.
        Dla Ciebie pozdrowienia ofkors też - o Limenas Chersonissos widzianym moimi
        oczami możesz poczytać w wątku przyszpilonym (póki co przyszpilonym).
        B.
        Skonsultowałam przed chwilą z mężem opis tego hotelu i stwierdził, że tak
        właśnie również pamięta, czyli może upływu czasu nie nakłamałam? :)
        Acha - jestem pewna, że kiedyś już o tym hotelu gdzieś na tym forum pisałam ale
        to było daaawno.
        • Gość: Aga Re: Angelos Village w Limenas Chersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:41
          Dziękuję bardzo,ale to bardzo za tak obszerne informaje.
          Jestem bardzo wdzięczna.
          Pozdrawiam serdecznie
        • neronka Re: Angelos Village w Limenas Chersonissos 31.03.06, 11:47
          Bebiaczku!!!
          Taka piękna opinia to proszę mi ją wpisać na forum hotelowe.
          • bebiak Re: Angelos Village w Limenas Chersonissos 31.03.06, 15:18
            neronka napisała:

> Bebiaczku!!!
            > Taka piękna opinia to proszę mi ją wpisać na forum hotelowe.

Wczoraj, jak już się tak rozpisałam tutaj to potem wrzuciłam to na forum o
            hotelach - tam widziałam kiedyś pytanie o ten hotel i do tamtego wątku
            wkleiłam. Zobacz, czy dobrze to zrobiłam a jeśli coś nie tak - to poprawiamy i
            już:-)
            Uściski. B.
            • neronka Re: Angelos Village w Limenas Chersonissos 31.03.06, 16:49
              No coś Ty.
              Super!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka