Dodaj do ulubionych

Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos

05.04.06, 22:40
Wykupiłam w Ecco Holiday wczasy na Kos z wylotem z Poznania (było to dla mnie
bardzo ważne). A teraz dowiaduję się (nie od Ecco !), że będą latać tylko z
Warszawy. W ubiegłym roku podobnie załatwiła nas Itaka, też zmieniła w
ostatniej chwili lotnisko wylotowe. Czy takie praktyki są normą w naszych
biurach podróży i jak na nie reagować ? Może mieliście podobne doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: judyta Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.dyn.sprint-hsd.net 06.04.06, 22:22
      Niestety tak Poslkie biura podrozy traktuja ludzi-i jest to zjawisko dosc
      czesto spotykane-sam spotkelem sie z taka sytuacja-a jak idziesz i robisz
      awanture to mozesz uslyszec odpowiedz-TAK MOWI ART>% UMOWY I SAM SIE PAN NA TO
      ZGODZIL-no dobrze zgadza sie ale jest jeszcze cos takiego jak poszanowanie
      klienta-co niestety u nas prawie nie istnieje-a dlaczeg??? juz CI mowie-
      mieszkam za granica i tu ludzie sie sami szanuja ,jezeli taka firma odtsawila
      by taki numer z 5 razy to po roku przestala by istniec bo za rok nikt by nie
      korzystal z ich uslug a ponaddo sa odpowiednie organy ktore bardzoooo
      rygorystycznie dzialaja w takich sytuacjach a u nas????????? PRAWO DZUNGLI-
      zasada: plac i zamknij sie i ciesz sie ze wogole lecisz.Niestety smutne to jest
      ale prawdziwe-raz lecialem z polskiego biura podrozy i juz nigdy wicej tego nie
      zrobie-napewno nigdy nie widzialas porownania miedzy polska wycieczka do nurkow
      do Egiptu a taka sama niemiecko-w poslce 0 ratownika albo jak sie ludzie
      wykloca to dadza im jednego w niemieckiej 1 ratownik na 3 osoby -wiec jedenj
      wycieczce jest srednio 4,5 ratownikow-cala masa jest wlasnie innego podejsca do
      klienta czego u nas moga sie wszyscy uczyc!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM
      • Gość: mus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: widzimisie Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:17
          az mnie mdli od pokłonow bitych Niemcom na tym forum.
          • Gość: judyta Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.dyn.sprint-hsd.net 07.04.06, 18:04
            Alez moi drdzy ja nie mieszkam w Niemczech(Nowa Zelandia) a z wycieczek z
            niemieckich biur podrozy korzystaja glownie moi znajomi z polski(ja korzystalam
            tylko dwa razy) bo CENA jest zblizona jak nie prawie taka sama!!!!!!!!!!!!
            Prosty przyklad -lot z Wawy-Kreta ok 800zl tanimi liniami w dwie strony na
            sierpien kosztuje 994zl a liniami air berlin 150E wiec jak widac jest roznica-
            na Krete do hotelu *** wycieczka kosztuje 2300zl a z polski 2100zl wiec nie
            mowcie mi ze TAK STRASZNIE TAM DROGO bo nie macie pojecia.
            No coz zgadza sie ze ludzi z tamtad lata wiecej bo kraj zamozniejszy,ale polak
            tez tak moze leciec trzeba byc troche obrotnym i wszystko da sie zalatwic-no
            ale jak to na polaka przystalo lepiej siedziec,plakac i marudzic jak to w
            poslce zle i zle was traktuja!!!!!!

Pozdrawiam Wszystkich -ps.Niemcy byly tylko przykladem poniewaz leza blisko
            Poslki!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: zmora [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:55
          • Gość: judyta Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.dyn.sprint-hsd.net 07.04.06, 18:09
            aaa zapomnialam -a co do ceny ,bo napisaliscie ze tam sie wiecej placi to jest
            lepsza obsluga.Moj brat pojechal na wycieczke na Majorke i zaplacil 6tys od
            osoby na 14 dni-gwarantuje wam ze do niczego sie nie mozna bylo doczepic i
            wszystko bylo jak nalezy,obsluga,hotel wysokiej klasy itd -oczywiscie z
            POLSKIEGO BIURA PODROZY wiec jak kupujecie taniutkie wycieczki za 1500zl to nie
            marudzcie prosze ze cos jest nie tak-TANIE WYCIECZKI MARNA OBSLUGA!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam
            • Gość: jan. b Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.gdansk.agora.pl 07.04.06, 18:33
              ludzie co za bzury piszecie! czy to że ktoś kupił wycieczkę za 1500 zł ma
              oznaczać, że będzie traktowany jak smieć? skoro tak to niech to będzie
              oficjalnie w ofercie: niski standard, brak lub kiepska obsługa. Nieważne od
              ceny to co było w ofercie musi być spełnione.
              A co do Niemców to zawsze ich się traktuje lepiej. A nieprawdę jest, że płacą
              więcej. Co nabradziej wkurzjące ceny w niemieckich katalogach są często niżesze
              od tych samych w Polsce (polskie i niemieckie TUI), choć zarobków nie można
              porównać.
              • Gość: zmora Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 18:59
                nikt nie mówi,że jak śmieć bo to co piszesz jest dopiero piramidalna bzdurą!!!
                Ale ma być traktowany jak każdy inny klient, lecz PRODUKT!!! ma adekawatny do
                ceny, a każde podkręslenie tegoż rodzo w nim frustracje i wymysły ,że jest
                traktowany jak śmieć.Akcja rodzi reakcje.
              • Gość: zmora [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 19:01
                • Gość: jan b. [...] IP: *.gdansk.agora.pl 07.04.06, 19:29
                  • Gość: judyta Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.dyn.sprint-hsd.net 07.04.06, 20:21
                    Ciesze sie ze tak napisales-nareszcie jest ktos kto rozumie o co w tym chodzi-
                    cena jest adekwatna do oferty-placisz ale masz dostac to za co zaplaciles!!!!
                    ale z czestego podrozowania wiem ze ludzie zaplaca 1500zl i oczekuja hotelu za
                    5 tys!!!! i to jest bledne.
                    Zgadzam sie z Toba rowniez ze nas nie traktuja dobrze za granica-dlaczego?? bo
                    sami siebie nie szanujemy i NIESTETY nie potrafimy sie zachowac!!!! bylam raz
                    na nartach na Slowacji i w domku obok byli studenci z poslki-i co zrobili??
                    upili sie porabali stol i krzesla i spalili w kominku!!!-rano przyjechala
                    slowacja policja ale ich juz nie bylo bo jak wyszlo na jaw co zrobili zawineli
                    sie nad ranem nawet nie placac naleznej oplaty!!!-POLSKA PRZYSZLA INTELIGENCJA!!
                    Historii niestety takich jak ta widzialam wiele!!!!
                    Obowiazuje na swiecie prosta zasada-chcesz byc szanowany szanuj z godnoscia i
                    szacunkiem innych a oni potraktuja cie tak samo!!!!!-czego ludzie niestety nie
                    wiedza!!!

Pozdrawiam Jana.B -tak trzymaj bo w takich jak Ty nadzieja ze opinia polakow
                    nie zostanie cakowicie zniszczona za granica.

PS.Badania naukowe dowiodly ze potrzeba 8 lobrych ludzi aby naprawic opinie
                    jednej zlej osoby!!!!!
                    • Gość: zmora Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 11:57
                      brawo Judyta, nareszcie zwiezle, na temat a co najwazniejsze zgodnie z prawda i
                      rzeczywistoscia ktos napisal:)
                    • Gość: zmora Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 12:04
                      jest jeszcze jedna kwestia Judyto:).czy fakt ze ktos nayknal sie w pokoju na
                      karalucha oznacza ze nalezy odsadzac od czci i wiary biuro X ? robic z tego
                      afery i krecic intrygi na forum, i o zgrozo tworzyc strony ze zdjeciem
                      karalucha!? To jakas narodowa paranoja!:) I ttlumaczyc ja tym ze sie placilo i
                      ma sie prawo wymagac by karalucha nie bylo w pokoju?! toz to zdarzyc sie moze
                      nawet w 7 gwiazdkowym BURJ AL ARAB. I nikt cywilizowany nie napisze ze to biuro
                      ktore sprzedalo miejsca w tym hotelu jak i tez sam hotel to oszusci:), bo ja
                      majac w d.... wszystko i wszystkich ( klimat, realia itd ) zaplacilem. Nie po
                      kasie poznaje sie klase;)
                      • Gość: Judyta Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.dyn.sprint-hsd.net 08.04.06, 19:57
                        Zgadza sie nie po kasie poznaje sie klase- i wlasnie o tym mowilam ze ludzie
                        zaplaca kase np1500zl a oczekuja ze luksus bedzie jak w ***** -bez przesady a
                        to ze jakis robaczek sie pojawi w pokoju-nie dajmy sie zwariowac!!!!! Tak jak
                        pisales wszedzie sie to moze zdarzyc nawet w najlepszych hotelach-mam kolego
                        ktory w Paryzu spal w **** gwiazdkowym hotelu i rura pekla w pokoju-no ale to
                        sie przeciez moze zdarzyc wszedzie-a nie oznacza ze hotel jest do bani!!!
                        POPROSTU BYWA!!!!!!
                        Nie wiem czemu tak jes ale zgodzisz sie ze mna ze rodacy wyjezdzaja na wakacje
                        i zamiast sie bawic i odpoczywac to marudza i narzekaja jaki to hotel jest
                        zly,jedzenie niesmaczne itd.
                        Czy ktos jedzie np na Krete po to zeby mieszkac caly czas w hotelu czy
                        wypoczywac na plazy lub innych miejscach????

Pozdrawiam Wszystkich
                        • Gość: zmora Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.06, 14:13
                          ale PŁACI I WYMAGA hahahaha to hasło-alibi dla wszystkich kompleksów:).Ja też
                          podam zabawny przykład : wychodzi facet na lotnisku w Heraklionie, biezrze
                          walizy całej rodziny,podchodzi do rezydenta i rzecze oto takie słowa: "mam
                          nadzieję ,że mi nie spier....e wakacji?" dobre prawda? to obrazuje wakacyjna
                          mentalnosc polskiego "luzaka" hahaha.Frustracje z kraju zabiera na wkacje wraz
                          z sandałami i kapeluszem słomkowym::::))))))
          • Gość: Goździkowa Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 08:04
            Jak cię mdli, to masz dwa wyjścia:
            1. Nie czytać i nie zaglądać tutaj
            2. Zażyć aviomarin...i nie zaglądać tutaj

A jeśli chodzi o niemieckie biura, to:
            1. mam z nimi kilka tylko dobrych doświadczeń, czego nie mogę powiedzieć o
            wszystkich kontaktach z biurami polskimi
            2. kontakty z biurami niemieckimi są tańsze - Pisał ktoś tutaj na tym
            forum: "... my chyba jednak nie potrafimy jeść łyżeczką - musimy chochlą! Tyle,
            że chochlą można się udławić. Łyżeczką trzeba się napracować, ale można się
            najeść."
            • Gość: zmora Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.06, 14:16
              no to gratuluje Gozdzikowa i Sieg Heil !!! ktos madry kiedys napisal "cudze
              chwalicie ( pod niebiosa wrecz ) swego nie znacie.
      • dolmadakia Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos 07.04.06, 18:32
        Gość portalu: judyta napisał(a):

-napewno nigdy nie widzialas porownania miedzy polska wycieczka do
        nurkow
        >
        > do Egiptu a taka sama niemiecko-w poslce 0 ratownika albo jak sie ludzie
        > wykloca to dadza im jednego w niemieckiej 1 ratownik na 3 osoby -wiec jedenj
        > wycieczce jest srednio 4,5 ratownikow-cala masa jest wlasnie innego podejsca
        do
        >
        > a jak wygląda 0,5 ratownika????
    • kakofoniks norma ecco jest robienie ludzi w konia 08.04.06, 23:09
      zreszta poczytaj, nie bede opisywal po raz kolejny ale tu masz fragment
      korespondencji pomiedzy mna a biuram :
      www.kakofoniks.friko.pl/eccoholiday.html
      ogolnie to biuro to jeden wielki przekret zerjacy na naiwnosci klientow i
      powolnosci sadow
      • Gość: judyta Re: norma ecco jest robienie ludzi w konia IP: *.dhcp.mant.nc.charter.com 09.04.06, 03:32
        niee no znowu ten robal-daj mu wreszcie odpocząć!!!!
        Wa takim klimacie bywa sie sie pojawiaja i nie ma to nic wspolnego z
        niewywiazaniem sie z oferty!!!!!!!!!!! TAKI KLIMAT
      • Gość: azotox do kakofoniksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 07:54
        Wiem, że masz jakieś żale do ecco. Wiedzą o tym wszyscy na tym forum - od dwóch
        lat. Może starczy już tego trucia karaluchów i ludzi.
        Stałeś się monotematyczny i wszyscy mają już dosyć Ciebie i Twojego trucia. Czy
        naprawdę tak trudno Ci to zrozumieć? Czy potrafisz napisać o czymś innym?
        Czy potrafisz czytać?

Propozycja dla firm produkujących środek na robale: Nazwijcie któryś ze
        środków "Kakofoniks".
        • Gość: zmora Re: do kakofoniksa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.06, 14:08
          brawo za tekst azotox!!!:) kakofoniksowym nudziarzom mowimy zdecydowane
          NIE!!!!;)
        • Gość: judyta BRAWO-precz z robalami!!! IP: *.dyn.sprint-hsd.net 09.04.06, 18:31
      • Gość: Stanisław lecz się! IP: 85.195.123.* 09.04.06, 21:09
        Człowieku, Ty masz jakąś paranoję, to jest natręctwo i należy to leczyć.
        Zachowujesz się jakbyś nie wiedział, że na wszystkich forach które zaspamowałeś
        kwiatami swoich myśli zostałeś wyśmiany, głęboko zlekceważony, właśnie za
        namolność. Zaordynuj sobie laudanum, to pomoże.

Nie mówiąc już o tym, że ktoś kto w ten sposób mieszka na wyjeździe powinien
        cieszyć się, że za towarzystwo ma tylko karalucha zamiast stada szczurów:
        www.kakofoniks.friko.pl/austria/Scan0002.jpg
        Staszek
        • kakofoniks Re: lecz się! 09.04.06, 21:47
          eeehhhh skoro tak narzekacie to czemu czytacie moje watki??

poza tym place wymagam

Male objaśnienie do zdjecia z austrri, zamieszczone tam zdjecie pokazuje w
          jakich warunkach musialem sobie gotowac. Na tym zdjeciu robie placki
          ziemniaczane. niemniej jednak nie bylo tam robactwa bylo skromnie ciasno i
          baaardzo czysto.

aaa i jeszce jedno nie wiem czy zauwazyles ale na tym zdjeciu jest moj
          austriacki aneks kuchenny ;)

Natomiast place wymagam, za hotel na krecie zaplacilem znacznie wiecej niz za
          pokoj w austrii wiec i wymagania wyzsze :D a uwayam ye wzmaganie cyzstosci cyz
          braku robactwa jest podstawowzm warunkiem.

No ale najwidocyniej sadyac po wasyzch wzpowiedyiach nie pryesykadya wam brud i
          robactwo, smutne toto ale coz.....
          • Gość: mons Re: lecz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:40
            nikt nie narzeka tylko Ty, i zapewniam ,że nikt JUŻ nie czyta Twoich wątków
            tylko TY je WTRYNIASZ na każdy wątek!!! Zmien forum turystyczne na forum o
            robalach lub się lecz.
        • Gość: mons Re: lecz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:35
          Staszek fistaszek:), zaspamowales chyba swoje zmysly czlowieku. Lekceważę
          Twoją "złotą wypowiedż". A najlepiej wyraziłbym się słowami Kaczyńskiego:
          SPI...J DZ..DU. Nie mam zamiaru kopać się z koniem.........................
    • a_to_ja1 Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos 09.04.06, 21:54
      Hej, ale się zagalopowaliście z dyskusjami ! Jeździłam z róznymi biurami
      podrózy, o doświadczeniach swoich mogłabym książki pisać. Ale nie o to w tym
      wszystkim chodzi. Każdy wybiera ofertę taką, na jaką go stać i zgodną z tym ,
      czego oczekuje po wyjeździe. Nam chodzi o to, żeby zobaczyć różne miejsca,
      kraje, poznac ciekawych ludzi. Dla nas hotel jest tylko miejscem noclegu,
      szkoda byłoby dnia na leżenie przy basenie, miałabym świadomość, że coś umyka.
      Ale jeżeli ktoś preferuje kompleksy z basenami i all inclusive, spędzając cały
      dzień na leżaku i zmieniając miejsce leżenia w zależności od kierunku słońca -
      proszę, to jego wybór. Ja wolę wydać 1500 zł na ofertę, a resztę stracić na
      miejscu, korzystając w pełni z tego, co oferuje dany kraj.
      A rozpoczynając wątek chodziło mi o to, że biura podróży robią nas w konia, bo
      zmieniają warunki umowy, a my możemy tylko się na to pokornie godzić lub
      wycofać się z umowy, co łaskawie nam proponują. A ja po to rezerwuję wyjazd w
      styczniu, lutym, jako first minute, żeby wybierać z oferty to, czego oczekuję.
      W biurze podróży (dużym) pani , która ze mną podpisywała umowę z rozbrajającą
      szczerością powiedziała, że ona jest tylko pośrednikiem i nie odpowiada za to ,
      co proponuje ecco, bo ona tylko sprzedaje ofertę ! I nawet nie wie, że zmienili
      warunki umowy, ale jest pewna, że jakąś informację od ecco dostaniemy.
      Zobaczymy, co nam w zamian zaproponują i czy ecco okaże się wiarygodne.
      • kakofoniks moze to co ja 09.04.06, 22:08
        ze jest to rzecz powszechna,

popieram calkowice tez wynajmuje zazwyczaj apartamenty i zamiast sleczec nad
        basenem zwiedzam, niemniej jednak wyupujac nawet hotel za 1500 zl oczekuje ze
        nie bedzie w nim robactwa, moze nie byc tv, klimy, ale ma byc czysty!! A nie
        rano wstaje jem platki i wsypujac platki do talerza zastanawiam sie czy wyleci
        mi jakis karaluch czy nie
        • pietnacha40 Re: moze to co ja 09.04.06, 22:33
          I taki jesteś konsekwentny w swojej walce, że dzieci o Tobie piosenki
          śpiewają , a starcy przy kominku opowiadają legendy.
        • Gość: judyta Re: moze to co ja IP: *.dyn.sprint-hsd.net 09.04.06, 23:08
          przestan chlopie marudzic!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: marta Re: moze to co ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:43
          i pewnie ecco ma ci posprzatac pokoj, co?!
        • Gość: wyrzyg Re: moze to co ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:15
          Kakofon, ale My juz to wszyscy wiemy ,że masz rację więc nie musisz więcej
          zatruwać różnych wątków wiecznie tym samym:)))))))))Nie napinaj się tak:))))
      • Gość: Judyta Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.dyn.sprint-hsd.net 09.04.06, 23:10
        Dla Ciebie "a_to_ja1 " najleposze sa wyjazdy na wlasna reke-ja tak zazwyczaj
        robie juz teraz,nie korzystam z bior i zalatwiam sobie sama wszystko-masz
        przewodniki,internet,telefon-mozesz sama sobie wszystko zalatwic-np bylam w
        paryzu na wycieczce zalatwianej przezemnie-koszt 2 osoby 3,500 tys na 15 dni ---
        biuro podrozy 3tys za 5 lub 6 dni -mysle ze jest roznica.
      • Gość: viola Re: Ecco wycofało wyloty regionalne na Kos IP: *.chello.pl 20.04.06, 11:07
        Ciekawa jestem jaką decyzję podjeliście?
    • pietnacha40 Judyta napisała : 09.04.06, 22:54
      Prosty przyklad -lot z Wawy-Kreta ok 800zl tanimi liniami w dwie strony na
      sierpien kosztuje 994zl a liniami air berlin 150E wiec jak widac jest roznica-
      Do tago należy doliczyć dojazd do Berlina - zawsze się zastanawiam dlaczego
      porównując ceny lotów, wszyscy zapomiają o tym drobiazgu.
      • Gość: judyta Re: Judyta napisała : IP: *.dyn.sprint-hsd.net 09.04.06, 23:07
        koszt dotarcia do berlina ze Szczecina to jest jakies max 100zl!!!!
        ALe dolicz sobie jescze-lepsza obsluga i nie musiz byc na lotnisku kilka godzin
        przed wylotem bo firmy nie sprzedaja wicej miejsc niz jest siedzen w samolocie!!
        • Gość: ewamalgorzata Re: Judyta napisała : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:21
          Tylko,że niewielka część Polaków mieszka w Szczecinie. Są tacy, którzy
          mieszkają kilkaset kilometrów od niego. Wtedy dochodzi kilkaset złotych i
          kilkanaście godzin podróży
          • Gość: judyta Re: Judyta napisała : IP: *.dhcp.mant.nc.charter.com 10.04.06, 17:31
            zgadza sie ale jak mieszkasz np w Gdansku to tez musisz dojechac do Wa-wy i to
            tez kosztuje wiec lepiej z Gdanska do Berina niz do Wa-wy bo lepsza jakosc
            uslug,a koszt jest ten sam.
            ZALEŻY KTO CO WOLI

pozdrwiam
            • Gość: viola Re: Judyta napisała : IP: *.chello.pl 20.04.06, 11:14
              Tu przynajmniej odpowiedź jest na zadany temat:-).
              Myślę,że wylot jest z Warszawy bo biuro było zmuszone zmienić przewoźnika.
              Dla oszczędności kosztów znaleźli Alexandair, ktory dysponuje jednym samolotem.
              Mam pytanko; czy ten przewoźnik obsługuje wszystkie kierunki do Grecji?
              • Gość: ewamalgorzata Alexandair: IP: *.61.rev.vline.pl 20.04.06, 14:05
                > Mam pytanko; czy ten przewoźnik obsługuje wszystkie kierunki do Grecji?

Z informacji jakie uzyskałam w biurze Ecco wynika, że Kretę i Rodos. Swoją
                drogą: zaimponowało mi Ecco sprawnością - nadal w wielu firmach nieosiągalną -
                w odpowiadaniu na maile - odpowiedź przyszla w ciągu kwadransa. Dokładna i
                wyjaśniająca;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka