Gość: Marzena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:10 Z którym biurem podróży warto pojechać na którąś z greckich wysp? Podpowiedzcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorra 69 Re: z kim do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 15:00 Trudno na to pytanie odpowiedzieć, ja np. podróżuje tylko z neckermannem , ale są inni którzy napewną są zadowoleni z innych BP. Życzę udanego wyboru !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smarkacz Re: z kim do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:41 Wbrew pozorom to jest proste pytanie. Z kim do Grecji (i w inną podróż też) wyznacza stosunek przeznaczonej na ten cel gotówki do oczekiwanych wymagań. ;) Ponieważ w hotelach nocuje i się żywie, sprawdzam na forum i w internecie jak to wygląda w miejscowości, gdzie chciałbym być. Nastepnie sprawdzam jacy turoperatorzy ma w ofercie wybrany hotel i wybieram najtańszego.... proste?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claudia240 Re: z kim do grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:01 Witam Ja byłam w Grecji z Biura POdróży "IMEX" z Jastrzebia Zdroju. Maja bardzo fajną oferte do Grecji , Chorwacji i Bułgarii.W tym roku wybieram sie do Bułgarii. Podaję strone internetową www.bp.imex-jastrzebie.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: z kim do grecji 26.04.06, 14:51 Pojedź sama, bez biura! Dokąd? A co zamierzasz na tych wyspach robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: z kim do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:44 Odpoczywać, pływać, opalać się, zwiedzać, podziwiać, miło spędzać czas, bawić się, relaksować, śmiać, degustować... Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-ellada Re: z kim do grecji 30.04.06, 22:27 Gość portalu: Marzena napisał(a): > Odpoczywać, pływać, opalać się, zwiedzać, podziwiać, miło spędzać czas, bawić > się, relaksować, śmiać, degustować... Wnioskuje, że wybierasz się pierwszy raz do Grecji. Zatem wybierz się na Kretę i to gdzieś najbliżej Chanii (urocze miasto). Zatrzymaj się w miejscowości Kalamaki oddalonej od Chanii około 5 km, mają go w swojej ofercie: Triada i Itaka. Jeśli nie Kreta, to zwróć uwagę na Peloponez i hotele z Itaki, ale bardziej skierowałabym Cię na Kretę. Na niej będziesz miała mnóstwo do zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Dokąd w Grecji? 01.05.06, 00:06 A ja namawiałbym Cię na rozwiązanie, którego nikt Ci tutaj nie poleci. Naxos. Dlaczego nikt go nie poleca? Bo nasi turyści tam nie jeżdżą. Wyspa jest poza zasięgiem naszych biur podróży czy nawet pośredników. A szkoda! Największa wyspa na Cykladach, na której jest co zwiedzać, z pięknym starym miastem i najlepszymi na Cykladach piaszczystymi plażami. Takich plaż jak na Naxos trudno szukać w Grecji. Pokażcie mi inne miejsce, gdzie jest 6 kilometrów piaszczystej szerokiej plaży - a taka jest Plaka. Gdzie jeszcze są takie piaszczyste wydmy jak kolo Mikri Vigla? Chcesz pooglądać zdjęcia? Proszę bardzo: www.amigo.ao.pl/ I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Dokąd w Grecji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:39 Juz kiedys oglądałam twoja galerię ... i .... Mam realne pytanie , powiedzmy że w sierpniu lecę do Aten , płyne promem na Naxos .... i co dalej ? Czy znasz juz na tyle "żyjących na wyspie " , że pomozesz w rezerrwacji hotelu , noclegu , itp Ps. znam troche grecki i dawno temu byłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Dokąd w Grecji? 04.05.06, 14:54 ...no i tam już na Ciebie czekają! Dosłownie. Schodzisz z promu i na kei na wprost zejścia są 3 "kioski" (a może 4), w których znajdziesz pełną ofertę wolnych miejsc na całej wyspie i wybierasz miejsce, które Ci się najbardziej podoba. "Kioskarze" kontaktują się telefonicznie z wybranym przez Ciebie hotelem i ustalasz warunki. Jeżeli Ci nie odpowiadają - wybierasz następny. Kiedy już dogadasz warunki jedziesz w wybrane miejsce autobusem lub taksówką. Jeżeli na miejscu okaże się, że to jednak nie to, to robisz sobie spacerek po sąsiednich hotelikach czy pensjonatach i wybierasz to na co masz ochotę. Nie ma takiej możliwości żeby brakło miejsc. Metodę tę sprawdzałem już wielokrotnie. Działała zawsze. Nigdy nie zdarzyło mi się na wyspach dokonywać wcześniej rezerwacji. Gdybym raz jeszcze jechał na Naxos, wybrałbym najprawdopodobniej hotelik Agia Anna w miejscowości Agia Anna (około 6 km od Naxos). To z tego hoteliku w galerii jest kilka zdjęć. Znajduje się on tuż przy początku plaży Plaka (6 km piachu). Przy nim znajduje się restauracja, za którą na wizus funta kłaków nie dałbym, ale jaka tam jest lokalna kuchnia - palce lizać. Około 200 m dalej jest restauracja położona przy plaży (z niej też jest kilka zdjęć) z najlepszymi rybami pod greckim słońcem. Potrzebne dalsze rekomendacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Dokąd w Grecji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:38 Dzięki za wyczerpujacą odpowiedź,,,, A tak bardziej realnie i niestety " finansowo " napiszesz jak by taki samodzielny wypad wyniósł ? Ile kosztuje prom z Aten? i ewentualnie na pobliskie wyspy potem ? a taka kwatera ? - pewnie z 50 euro w sierpniu, kolacje w tawernie ze 20 euro conajmniej, z 10 śniadanie, sorry za takie szczegóły , ale właśnie próbuje wyliczać , czy taki samodzielny wyjazd , nie kosztuje nawet więcej niż ... niestety zorganizowane wczasy z biura za 3000 zł ..... wiem ,że ciekawsze , ale .... milionerką tez nie jestem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Dokąd w Grecji? 06.05.06, 00:13 Prom z Aten: płynęliśmy HS4, to najszybszy prom w tamtym rejonie i stosunkowo drogi. Płaciłem około 40 euro (bodaj 38,60). Najtańszy prom kosztował 26 euro. Promy z Naxos: Na Paros kosztował 6 euro, na Ios przez Folegandros 8 euro Kwatera: 30 euro/dobę za pokój dwuosobowy z łazienką w pokoju i bez wyżywienia. Płacąc rachunek za 2 tygodnie dostałem niespodziewanie 50 euro zniżki. Tawerny: Obiadokolacja na 2 osoby od 25 euro w górę - kilka razy w czasie pobytu (mniej więcej co 2 - 3 dni) Śniadania robiliśmy sobie we własnym okresie. Ceny produktów w sklepie i warzywniaku na poziomie niewiele wyżej od cen polskich. Podsumowałaś? Ja nie, ale widzę, że nie musi to być wcale droższe (a jeśli już to nieznacznie) a napewno ciekawsze, jem gdzie chcę i to na co mam ochotę - a lubię bardzo miejscową kuchnię a jedzenie hotelowe kojarzy mi się raczej z kuchnią przygotowywaną tak raczej "pod nas". W hotelu nie mieliśmy dostępu do kuchni czy kuchenki a z Polski przywieźliśmy tylko grzałkę. ...i zapewniam Cię, że ja też patrzę na stronę finansową. Miliona jakoś nie mogę wygrać! Może dlatego, że nie wysyłam kuponów...? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amellka1 Re: z kim do grecji IP: *.mofnet.gov.pl 28.04.06, 15:29 Ja byłam w ubiegłym roku na Korfu z biurem Atlas Tours. Wycieczka super (po drodze zwiedzanie Wenecji), wyspa zachwycająca, polecam. Szczegóły: fotki i opisy ciekawych miejsc na wyspie na naszej stronce z tychże wakacji: http//:agiosgeorgios.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: z kim do grecji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.04.06, 15:39 ja jade z itaka n akrete:)w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: z kim do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 18:12 Mnie interesuje wycieczka z przelotem samolotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: z kim do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:50 Od 3 lat korzystamy z usług Scan holiday i jesteśmy bardzo zadowoleni.Dwa lata temu bylismy z nimi na Krecie ,a w tym roku wybralismy Rodos.Generalnie w Grecji i jej wyspach biuro podrózy potrzebne jest tylko po to aby nie było problemów z hotelem i przelotem - reszta zależy tylko od Ciebie jak chcesz wykorzystać pobyt- wynajem auta i tyle Cię widzieli w hotelu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: z kim do grecji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.05.06, 11:16 TUI albo Scanholiday. Najbardziej rzetelne biura i maja ciekawą ofertę do Grecji (w tym na wyspy greckie). Odpowiedz Link Zgłoś