Dodaj do ulubionych

Hotel Sergios z ECCO holiday

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.04.06, 11:55
mam zamiar tam jechac, czy ktoś z was tam był?polecacie czy raczej nie?
dzieki za odp
pzdr
asia
Obserwuj wątek
    • kakofoniks Re: Hotel Sergios z ECCO holiday 27.04.06, 21:58
      ja nie polecam tego biura. pisalem juz o tym wielokrotnie, niemniej jednak
      zobacz sobie www.kakofoniks.friko.pl/eccoholiday.html
      • Gość: witia Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: 81.210.112.* 06.05.06, 12:00
        iz znow ten oszolom kakodebil!!!czlowieku ty chyba musisz isc do lekarza!!!nie
        masz innych zajec tylko warowac jak pies na haslo ecco?!kakoszolom
    • azra19 Re: Hotel Sergios z ECCO holiday 28.04.06, 08:23
      a ja dla odmiany i z czystej przekory polecam. Byłam z nimi w Grecji 2 razy.
      Wszystko zgadzało się z ofertą. Czyli dla mnie biuro jak biuro, bez przegięć w
      żadną stronę. Hotelu niestety nie znam.
      A naszemu koledze od karaluchów pozostało tylko pojawianie się na forum, bo
      chyba nikt nie podszedł poważnie do jego problemu.
    • Gość: viola Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.chello.pl 28.04.06, 08:50
      Zajrzałam do katalogu i myślę,że to dobry wybór: hotel otoczony zielenią,
      posiłki w formie bufetu, całość za przystępną cenę. Można za dopłatą mieć klimę
      w pokoju a to już jest coś na wypadek gdybyś źle znosiła upały i nie mogła spać(!).
    • Gość: kakofoniks no coz ja mialem klopoty IP: *.retsat1.com.pl 28.04.06, 11:35
      akurat z robactwem, ale jesli przeszukasz to forum dowiesz sie ze wyjezdzajac z
      tym biurem musisz sie takze liczyc z:
      1. zmiana termnu wylotu
      2. zmiana hotelu na miejscu

ja wrobilem sobie baardzo negatywna opinie o tym biurze i nie ukrywam tego, ale
      rzadko negatywne komentarze na temat tegoz opuszczaja pierwsza strone forum... a
      to daje juz do myslenia...

poza tym biuro ECCO HOLIDAY NIE JEST ZRZESZONE w POLSKIEJ IZBIE TURYSTYKI, a to
      kolejny powod zeby mu nie ufać. Prawde mówiąc nawet gdyby byli to by już zostali
      wyrzuceni....
      • Gość: kakofoniks Re: no coz ja mialem klopoty IP: *.retsat1.com.pl 28.04.06, 11:39

poza tym pisanie przez biuro ze karaluch jest rzecza powszechna w tak goracym
        klimacie i nie stanowi podstaw do reklamacji jest zagraniem ponizej pasa... w
        ten sposob mozna wytlumaczyc wszystko grzyb w łazience bo za wilgotno, w koncu
        na wyspie otoczonej morzem. tynk odpada - wysechl bo slonce mocno przypieka...
        itd. dziwne ze inne biura nie oferuja hoteli z robactwem....

poza tym biuro ECCO HOLIDAY NIE JEST ZRZESZONE w POLSKIEJ IZBIE TURYSTYKI, a to
        kolejny powod zeby mu nie ufać. Prawde mówiąc nawet gdyby byli to by już zostali
        wyrzuceni....
      • Gość: witia Re: no coz ja mialem klopoty IP: 81.210.112.* 06.05.06, 12:06
        nie dosc ze oszolomiony to jeszcze dyletant.otoz aby byc zrzeszonym w izbie
        turystyki wystarczy placic roczna skladke 150!!! zl rocznie.To chyba nie
        przerasta mozliwosci ecco jak sadze:).A ja sie pytam gdzie byla izba
        turystyczna kiedy bankrutowaly biura-oszucsci?w czym pomogla izba turystyczna
        poszkodowanym i nabitym w butelke? najwazniejsze sa w tej chwili gwarancje
        bankowe, ubezbieczenie oraz zezwolenie wojewody ktore wydawane jest po
        weryfikacji tychze dokumentow. A rekomendacje izby turystycznych mozna sobie
        wsadzic w d... tak na dobra sprawe.
        tak oto nasz kakoszolom zna sie na tematyce wiarygodnosci biur:)!
    • Gość: Ola Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.moratex.lodz.pl 28.04.06, 12:50
      Byłam tam w zeszłym roku koniec sierpnia/początek września z Neckermannem,
      hotel odpowiada greckiemu standardowi trzech gwiazdek, bo do najnowszych
      niestety nie należy; wyrzywienie w formie bufetu na dobrym poziomie (mi badzo
      smakowało a czasami nawet bardzo bardzo); pokoje małe ale z lodówką (to
      ważne!!! bez dodatkowej opłaty, prosić od strony basenu, bo od ulicy jest
      bardzo głośno ze względu na rozrywkowy i hałaśliwy charakter miejscowości); jak
      na Grecję w *** to czyste, ręcznki wymieniane kilka razy w tygodniu, sprzątane
      codziennie łazienka do przeżycia (kłopoty z odpływem wody z prysznica, ale to
      pikuś); polecam wziąć coś na komary, których w hotelu było sporo w tym okresie
      kiedy ja tam byłam; basen średniej wielkości z brodzikiem dla dzieci; plaża
      blisko ale bardzo mała z kamienistym wejściem do wody najlepiej zaopatrzyć się
      w specjalne buty (polecam dojazd do Malii ok. 1-2 euro); za to właściciel
      cudowny, miły i sympatyczny; kelnerzy grzeczni i dyskretni nie przeszkadzajacy
      w spożywaniu posiłków; Podsumowując spędziłam tam miłe wakacje i proszę mi
      wierzyć za tak niską cenę nie należy spodziewać się standardu 5*, czego
      niektórzy Polacy oczekują a to błąd. Pozdrawiam
      Ps. Polecam zwiedzanie Krety autkiem na właśną rękę z dobrym przewodnikiem i
      mapą a wakacje na pewno bedą niezapomniane
      • Gość: kakofoniks Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.retsat1.com.pl 29.04.06, 17:59
        no coz wnisokuje z twojej wypowiedzi iz ty uznajesz ze dopiero w 5* hotelu masz
        prawo wymagać sprawnie działającej kanalizacji...

Ludzie co sie z wami dzieje
        Płacicie więc wymagacie

przychylam sie do pomysłu samochodu :D
        • Gość: witia Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: 81.210.112.* 06.05.06, 12:13
          kakofoniksie!!! co sie z toba dzieje!!!idz sie lecz!!!
    • Gość: viola Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.chello.pl 29.04.06, 18:28
      Musisz szybko podjąć decyzję bo w rzeczpospolitej z 28 kwietnia ten hotel ma
      bardzo niską odpłatność; za pobyt dwutygodniowy biuro życzy sobie 889zł,
      chętnych pewnie nie zabraknie:-).
      Ciekawa jestem co podróżny otrzyma wzamian za taką płatność?
    • azra19 Re: Hotel Sergios z ECCO holiday 30.04.06, 15:12
      a ja pewnie w tym roku znowu z ecco. Last w najtańszej opcji. w przydzielonym
      hotelu będę może dwie noce, ale wychodzi taniej niż przelot i potem pobyt...
      mam gdzie wrócić
      • Gość: viola Re: ECCO holiday IP: *.chello.pl 02.05.06, 20:51
        podaj nam swoja opinie o tym biurze
        • azra19 Re: ECCO holiday 02.05.06, 20:58
          byłam z nimi 2 razy. Wybieram lasy i najtańszą opcję (byle był nocleg i
          prysznic). Potem wynajmujemy auto i w drogę, czasem nie wracając do miejsca
          pobytu). Nie miałam z ich strony żadnych problemów, jeśli wybieram najtańszą
          opcję to wiem czego się spodziewać (znam warunki w Grecji). Transport bez
          zarzutu, hotel zawsze ten który wybrałam, na miejscu wszystko to o co chodziło.
          Nie wymagam pomocy od rezydentów i się z nimi nie spotykam (no, czasem
          przypadkiem). A raz to nam pobyt przedłużyli o 1 dzień i nie kazali dopłacać;)
          Znam gorsze biura, ale zależy czego oczekujesz.
          • kakofoniks moze ustalmy 02.05.06, 22:02
            co oznacza wiesz czego nalezy oczekiwac....

wg mnie tani hotel w grecji nie jest rownoznaczny z mieszkaniem z robactwem,
            oczekuje za to skromnego czystego pokoju z łazienka i ciepłą wodą (wiekszość
            hoteli ma elektryczne podgrzewacze!! wiec jeśli nie ma się ciepłej wody rano to
            nie oznacza to że tak powinno być). Tutaj wybacz azra ale wierz mi że golenie
            się w zimnej wodzie nie należy do najprzyjemniejszych....

poza tym, ja też licze na siebie, ale niestety w grecji właścicielka hotelu
            mówiła tylko po grecku,wiec moglem sobie gadać zdrów. Poza tym płace pieniądze w
            biurze a nie wynajmuje sam, więc mam prawo wymagać w przypadku nie dotrzymania
            warunków umowy.
            • azra19 Re: moze ustalmy 03.05.06, 13:57
              znam zasady... nie przynoszę jedzenia do pokoju jeśli nie ma w nim lodówki, do
              której wszystko można schować. Jeśli w pokoju zjem arbuza to resztki wynoszę
              natychmiast, nie czekam aż zrobi to następnego dnia pani sprzątająca.
              Mieszkałam czasem w obiektach, które nawet nie mogły marzyć o jednej gwiazdce,
              ale przestrzeganie zasad minimalizuje ryzyko spotkania z wielonogami. Grecy na
              agresywne zachowanie, natychmiast przestają rozumieć jakikolwiek język oprócz
              własnego... i tu rzeczywiście mam przewagę nad Toba, mój mąż zna grecki:) I
              prawdą jest, że mieszkając na parterze spotykałam stwory, których nigdy nie
              chciałabym spotkać... ale nie miało to nic wspólnego z ecco, rezydentami i
              właścicielami pensjonatów:)
            • Gość: TakiJeden Re: moze ustalmy IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 21:02
              www.kakofoniks.friko.pl/austria/Scan0002.jpg
              CZY TO MOŻLIWE, ŻEBY W TAKIM POKOJU POJAWIAŁY SIĘ KARALUCHY, GDYBY BIURO PODRÓŻY NIE MACZAŁO W TYM SWOICH PALCÓW????!!!?!?!?!

Do boju, Kakofoniksie! Daj im pogrom w sądzie! PRAWDA JEST PO TWOJEJ STRONIE!
              • Gość: viola Re: moze ustalmy IP: *.chello.pl 03.05.06, 22:26
                Ponieważ z pasją kontynuujecie wątek niespodziewanych gości w apartamentach,
                ciekawa jestem jaka byłaby wasza reakcja na kąpiel pod prysznicem z gekonem na
                suficie.Taka przygoda przytrafiła mi się w Kalabrii. Początkowo myślałam,że ów
                gekon lustrujący mnie oczkami jest salamandrą; dopiero po powrocie do domu
                mogłam stwierdzić pomyłkę ale nigdy nie przyszło mi na myśl obwiniać z tego
                powodu biuro podróży, które organizowało wyjazd:-)).
                • Gość: azra19 Re: moze ustalmy IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 23:12
                  też by mi nie przyszło do głowy, ale naszemu koledze tak:) Ja takie przygody
                  traktuje jako możliwość zapoznania się z miejscowa fauna i florą
                  • Gość: viola Re: moze ustalmy IP: *.chello.pl 04.05.06, 21:40
                    Użyłaś określenia "zapoznanie" a w naszym przypadku zawarliśmy prawie
                    przyjaźń:-). Pierwsze chwile były trudne bo miałam wrażenie,że w każdej chwili
                    może odpaść z sufitu prosto na mnie:-). Z nieukrywaną radością opuściłam
                    łazienkę zostawiając go samego w tym samym miejscu gdyż nawet nie próbował się
                    ruszać, widocznie punkt obserwacyjny spełniał jego oczekiwania:-). Pomieszkiwał
                    w łazience przez dwa lub trzy dni a następnie przeniósł do sypialni i przylgnął
                    do sufitu nad naszym łóżkiem. Tkwił tu dość długo bo około tygodnia! Któregoś
                    razu ze zdziwieniem wypatrzyłam go w kąciku kuchennym gdy przyglądał się jak
                    przygotowuję obiad:-).Zaprzyjaźnił się z nami i nie chciał opuścić naszego lokum.
                    Pragnę wszystkich uprzedzić,że jego towarzystwo było miłe bo żywił się
                    m.in.komarami:-). Skuteczniej od raid'a i off'a wybawił nas od ich natrętnych
                    ukąszeń. Przemieszczał się bezszelestnie ( podobno gdy są zaniepokojone potrafią
                    pogwizdywać), w naszej obecności czuł się jak wśród "swoich".
                  • Gość: viola Re: gekony IP: *.chello.pl 05.05.06, 20:34
                    Przeczytałam w przewodniku,że na Krecie gekony również występują:-).
                    Temat na stronce jest więc aktualny:-). Jak ktoś będzie miał szczęście je
                    spotkać, niech nie robi im krzywdy bo są pomocne w zwalczaniu szkodników (owadów
                    itp).
                    Natomiast są zupełnie niegroźne dla człowieka.
        • azra19 Re: ECCO holiday 03.05.06, 15:04
          a z ich tanich ofert wybrałabym Storka lub LIli
    • Gość: viola Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.chello.pl 06.05.06, 10:12
      Spotkałam na forum opinię z ubiegłego roku, że ten hotel jest mocno"wysłużony";
      więc jeśli to komuś nie przeszkadza może wybrać jego tanią ofertę.
      Potwierdza się tylko fakt,że z rozpoczęciem sezonu turystycznego hotele na
      dobrym poziomie mają komplet.
      • Gość: Elcia Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.06, 13:52
        Kakofoniks daj sobie już ten trzeci sezon spokoju bo naprawdę nie jesteś
        wiarygona osobą i tylko ośmieszasz siebie. Jak wcześniej pisałam prawie wszyscy
        stwierdzili ,ze jesteś poprostu brudaskiem .
        • Gość: viola Re: Hotel Sergios z ECCO holiday IP: *.chello.pl 06.05.06, 20:15
          Tak to prawda miejsce trzeba dokładnie wybierać a nie zdawać się na przypadek i
          mieć do kogoś pretensje:-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka