Dodaj do ulubionych

Wynajem auta w Polsce czy na Krecie

IP: *.mofnet.gov.pl 08.05.06, 15:21
Będą przebywał na Krecie w AMOUDARA (Hotel LILLI STUDIO). Podobno jest to
miejsce, z którego najlepiej (możę tylko) wybrać się na wycieczki wynajętym
samochodem. Zamierzam zatem wynająć auto, tylko nie wiem czy wstępną umowę
zawrzeć w Polsce czy dopiero na miejscu na Krecie. Jak jest różnica cen. Czy
jeżeli wynajem (7 dni) bęzdie dokonnay pzrełonm czerwca i lipca to za cały
okres będąę płaćił stawki z czerwca (okres poza sezonem). Czy ktoś może mi
polecić konretną firmę wynajmującą (stronę).

Jeżeli bedę już miał samochód to gdzie najlepiej pojechać (zwiedzanie plus
pobyt nad morzezm) z AMOUDARA. Czy ktoś możę powiedzieć mi coś pozytywnego o
AMOUDARA (Hotel LILLI STUDIO), czy nie ma takiej osoby, która tam była i jest
zadowolona.

Obserwuj wątek
    • Gość: AMOUDARA Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.mofnet.gov.pl 08.05.06, 16:28
      Czy nikt nie może powiedzieć coś pozytywnego o
      AMOUDARA (Hotel LILLI STUDIO), czy nie ma takiej osoby, która tam była i jest
      zadowolona.
      • jacek1f setki osób... 08.05.06, 17:22
        Jest cos takiego jak wyszukiwarka… proszę:

tiny.pl/g53k
        tiny.pl/g532
        tu o studio:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14498747&a=28434916
        tu samochod – zawsze jak możesz to lepiej stąd, bo się nie oszukasz…
        www.autoway-polska.com/
    • gkamilla Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie 08.05.06, 18:01
      Byłam na Krecie w tamtym roku-wynajmowaliśmy auto na miejscu; była możliwośc
      targowania się i wyszliśmy na tym lepiej niż znajomi, którzy wynajęli auto
      jeszcze w Polsce
      • Gość: NHYE Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 18:41

Hmmmm, chyba cenna informacja....
        nawet bardzo... :-)

Ja sobie też pomyślałam teraz , że przecież zawsze można się z kimś połączyć,
        tzn, my - para 2 osoby, i wynająć też z jakąś drugą parą na spółkę , zawsze
        też taniej chyba , a 4 osoby sie zmieszczą do auta, i miejsca do zobaczenia tez
        te same....
        tylko jeszcze kogoś takiego fajnego trafić na turnusie...
    • neronka Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie 09.05.06, 14:05
      Witam
      Jestem od 08.05 do 15.08 właśnie w lili studio w Amoudarze. Hotelik jest ok.
      basen duży+mały, mini siłownia, jackuzzi, pokoje skromne, klima, lodóka, tv, radio.
      Po powrocie napiszę dokłądnie.
      • Gość: viola Re: Neronka IP: *.chello.pl 09.05.06, 18:44
        Ciekawa jestem jak przebiegała podróż?
        ( Dotarła na miejsce i to jest dobry początek.)
        Trzymamy ciebie za słowo, że odezwiesz się po powrocie.
        • Gość: viola Re: Neronka IP: *.chello.pl 09.05.06, 19:01
          cd. OCZYWIŚCIE - MIŁEGO WYPOCZYNKU!
          • neronka Re: Neronka 10.05.06, 12:14

• Gość: viola Re: Neronka IP: *.chello.pl 10.05.06, 21:31
              A u nas noce dość chłodne ale dni słoneczne.

Odpoczywaj i nabieraj sił, bo po powrocie zasypie ciebie grad pytań:-).

Ps Jednak trudno żyć bez internetu? Pozdrawiamy!
              • Gość: Panikarz Re: AirAleksander IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.06, 10:35
                Prawdopodobnie niedługo ten jeden stary samolot, który posiada firma
                AirAleksander, się rozwali. Jeżeli bęzdie to w powietrzu, ciekawe komu z was
                się to przydarzy. Jeżeli będzie to nad wodą to lepiej powiniście nauczyć się
                dobrz pływać może się przydać.
                • Gość: viola Re: *** IP: *.chello.pl 11.05.06, 20:42
                  Znasz powiedzenie:

nie życz nikomu tego co tobie niemiłe ?

Gdybyś miał/ła choć trochę kultury nie pisałbyś takiego tekstu na forum.
                  Zapewniam ciebie,że los bywa nieprzewidywalny. Ta uwaga dotyczy również ciebie.
                  • Gość: Panikarz Re: *** IP: *.mofnet.gov.pl 12.05.06, 15:51
                    To nie było nic osobistego, jeżeli ktoś poczuł się urażony to pzrepraszam.
                    Jeżeli chodzi o moją osobę to oczywiście, że los bywa nieprzewidywalny.
                    Co ma być to będzie. Chciałem jedynie zwrócić uwagę na kłopotliwą sytuację, a
                    kultura nie ma tu nic do rzeczy.

Inna sprawa, iż kwestia dotyczy wynajmu samochodu i poszukiwania miejsc w
                    pięknej Grecji, które można zwiedzić. Oczywiście jestem przekonany, że wszyscy
                    dolecimy tam gdzie chcemy i wakacje bedą wspaniałe, również twoje violu.
    • Gość: nhye Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:56

A może wróćmy do tematu postu ....

Co się bardziej opłaci ? Wynajem już teraz, np w tym wymienianym autoway-
      u czy na miejscu w lokalnych biurach ?
      Czy naprawdę jest taniej ?
      • Gość: ewamalgorzata Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 13:30
        To ja odpowiem tak: Dwa razy podczas pobytu na Krecie wynajmowałam auto z
        Autowaya. Pierwszy raz byłam we wrześniu w okolicach Chani - zdecydowałam sie
        na taką formę wynajmu bo jechałam tylko na tydzień, mieszkałam na straszliwym
        (przeuroczym) "zadupiu" i do Chanii miałam pół godziny autobusem. Pomyślałam
        sobie, że szkoda tracić dnia na szukanie auta, nawet gdybym miała przepłacic
        rezerwując przez net. Potem, już będac w Chanii porównałam dwie losowe
        wypożyczalnie - okazało sie, że wcale nie przepłaciłam, a nawet wyszłam nieco
        do przodu, zwłaszcza, że zamiast zamówioej Pandy dostałam Citroena C3:) Ale i
        bez tego - ceny były porównywalne.

Drugi raz - w tamtym roku, w maju - czyli całkiem przed sezonem - wylądowałam w
        Herssonissos. Tu ceny wynajmu były obłędnie niskie- myślę, że wynikało to z
        niewielkiej ilości turystów i ogromnej ilości wypożyczalni:) W stosunku do
        tego, co oferowały wypożyczalnie w Hersonissos przepłaciłam - nie jakoś
        zawrotnie, bo mniej - więcej 30 E za okres ośmiu (nie siedmiu) dni. Jednak w
        okolicznych miasteczkach wypożyczalnie już tak nie szalały z promocjami:). Ceny
        były porównywalne do tej, która ja zapłaciłam. Od razu dodam, że być moze można
        się targować- ale ja tego nienawidzę, nie lubię, nigdy tego nie robię, nawet w
        Polsce - więc nie mam rozeznania, czy ceny, które mi panowie w miejscowych
        wypożyczalniach podawali to już jest cena ostateczna, czy moze można z niej
        coś jeszcze zbić.
        Acha, ważna sprawa. Czasami jest tak, ze szyld głosi, ze "autko już od 20E" -
        ae potem sie okazuje, że za 20 to masz ubezpieczenie z wkładem własnym 500 E,
        albo limit kilometrów, albo inne cuda wianki. Trzeba się dokładnie doinformować
        o szczegóły zawsze.
        • Gość: majka Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.crowley.pl 14.05.06, 14:10
          Wypożyczaliśmy w Autoway, ale na Krecie, bez pośredników. Dobry targ (i miły) - 70 euro za 3,5 dnia (jakieś 50 euro mniej niż w oficjalnym cenniku), ze wszystkimi ubezpieczeniami (opony też - po konsultacji z szefem pani dopisała na umowie), bez limitu, wkładów etc (kia picanto, nowiutka, z klimatyzacją spokojnie wystarczyło); wrzesień. Jeśli dobrze znasz angielski, lepiej na miejscu. Thassos za 3,5 dnia - 50 euro.
      • Gość: Rumun Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: 212.35.10.* 14.05.06, 22:53
        Jeżeli znasz niemiecki albo angielski i potrafisz (lubisz) się targować, to
        zdecydowanie taniej jest na miejscu. Ceny z "oficjalnego" cennika są wzięte z
        kosmosu i skierowane są do naiwnych turystów, którym nie przyjdzie do głowy, że
        można się targować lub którym się nie chce. Przy odrobinie wysiłku można
        wynająć auto bardzo tanio, oczywiście poza sezonem jest to zdecydowanie
        łatwiejsze.
        pozdrawiam
        • Gość: betii Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:38

A jeżeli się jedzie w sezonie , tzn 16 - 30. 08. , to lepiej juz teraz w "
          A " czy na miejscu ?
          • Gość: majka Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.crowley.pl 16.05.06, 11:41
            Na miejscu w A. najlepiej. Jeśli znasz języki, oczywiście.
            • Gość: betii Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:52

Hehe , żeby było śmieszniej, znam troche grecki, natomiast wstyd się przyznać
              nic a nic angielskiego :-( .

To wystarczy ?
    • Gość: ania Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.chello.pl 16.05.06, 11:54
      A my w zeszłym roku właśnie w sierpniu mielismy problem z wynajmem auta na miejscu.
      Może to dziwne ale tak było. W zeszłym roku na Krecie w sierpniu bylo bardzo
      dużo turystów, bo porezygnowali min z Egiptu. Chcieliśmy małe autko z klimą i
      jak głupki chodziliśmy po wypożyczalniach w Rethymonie żeby coś znaleźć.
      Były owszem ale auta bardzo drogie, komfortowe. Małe zostały w pojedynczych
      miejscach i za koszmarne ceny. W koncu wynajelismy Clio za 50 euro za dobe. wiem
      ze to dużo ale naprawde cieżko było coś znaleźć. Także moja rada:
      w sezonie takim jak sierpien lepiej mieć wcześniej zabookowane auto.

anka
    • Gość: beti Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:17
      Tak , to my się faktycznie nie dowiemy nigdy nic...
      Już chyba wiem dlaczego stali bywalcy sie wkurzają ..... i nie odpowiadają .

po co nastepny taki sam topik ?????
      wrrrrrrr
      • Gość: mikomo Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.mofnet.gov.pl 20.05.06, 14:52
        Nie wiem o co "biega beti". Niech wypowie się jaśniej, albo ...
        • Gość: betii Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:08

Taki sam topik nowy (19,05.) założono ....
          a po co , ten juz wystarczy...
    • Gość: πατ Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.aster.pl 21.05.06, 22:09
      Ammoudara to klapa. Auto należy wynająć na miejscu.
      • Gość: Ammoudara Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.mofnet.gov.pl 23.05.06, 13:01
        Ammoudara to nie jest klapa.
        Po pierwsze to też Kreta.
        Po drugie tanio.
        Po trzecie długa i szeroka plaża.
        Po czwarte blisko stolicy Krety.
        Po piąte dobre miejsce w podróż do zwiedzanie we wszystkie strony.
        Po szóste duży wybór wszelkich instytucji, w tym wnajmu auta, wyjazdu na
        wycieczki, itp.
        Po siódme cywilizacja a nie zadupie.
        Po ósme blisko od lotniska.
        Po dziewiąte (do uzupełnienia)
        Po dzisiąte (do uzupełnienia)
        • Gość: Alfons Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.mofnet.gov.pl 24.05.06, 14:42
          Po dziewiąte spokój
          Po dzisiąte ładne dziewczyny krajowe i zagraniczne
          • Gość: wrrrr Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:03
            do góry dla ..... !!! poniżej
            • aniab_24 Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie 02.06.06, 14:06
              dobre, dobre :D
    • eridan Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie 04.06.06, 09:52
      Powiem ci krótko i nie będę powtarzał. Cena zależy od wielkości samochodu i od
      tego, czy wypożyczasz wóz w środku sezonu. Za samochód wielkości matiza lub
      atosa rozsądna cena za dzień powinna oscylować między 20-30 Euro. Wyższa od
      podanej cena oznacza tylko jedno - kantowanie. Oczywiście wypożyczamy i
      załatwiamy na miejscu.Żadnych stron ci nie polecę, bo kantują. Pośrednik w
      Polsce to zbędny dodatek.Jeśli chodzi o trasy zwiedzania, to polecam zachód
      wyspy oraz południe.Drogi są już naprawione a najlepsze miejsca dostępne.pzdr.
      • Gość: madzinka2 Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.crowley.pl 04.06.06, 12:33
        czyli rozumiem ze proponowana nam cena z Polski autka(malego) to duzo bo za 3
        dni 100 euro!!!Oj chyba lepiej na miejscu!!
        • eridan Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie 04.06.06, 20:52
          Warto z cenami zapoznać się na miejscu. Wypożyczalnie na Krecie są w każdej
          wiosce, więc nie musicie się martwić o brak podaży. Utrzymywanie się tubylców z
          wypożyczania wszelkiego rodzaju pojazdów jest tam powszechne. Biur rent-a-car
          jest więcej niż barów i hoteli.Powodzenia!
    • Gość: zuzka Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.06.06, 12:59
      My byliśmy w hotelu Lilli Studio w maju.
      Bardzo sympatyczny wlasciciel. Pokoje srednie, niektóre z widokiem na ulicę,
      lepiej prosic o widok na basen.
      Basen niezly, mala zjezdzalnia, brodzik dla dzieci. Dodatkowo jest jackuzzi- 2
      godz dziennie za darmo dla kazdego.
      Sprzataja codziennie. Do plazy trzeba dojsc przez teren innego hotelu ok.
      300metrow. Lezaki na plazy platne.

Samochod mozesz wynajac u Polki w wypozyczalni obok hotelu. Daje niezle rabaty
      ale nie ma pelnego ubezpieczenia (kola, podwozie) i ma malo aut. Wiekszosc
      wypozyczalni nie ma w ubezpieczeniu opon i podwozia.

My wynajelismy w Autowayu w Polsce i ceny wcale nie byly wyższe. Wszystko zalezy
      od auta. Nam zalezalo na porzadnym jeepie z pelnym ubezpieczeniem i klima.
      Samochod mielismy podsatwiony pod studia i stamtad tez go odebrali.

Porównaj ceny z innymi wypozyczalniami - ja to zrobilam przed wyjazdem:
      www.eurocars-creta.com/
      www.happywalker.com/html/care.html
      georgioupoli.net/rentals/eurorent/eurorentgb.htm
      i pamietaj ze im wiecej turystow tym bardziej podbijaja ceny na miejscu (tak
      bylo na Rodhos w zeszlym roku).

• Gość: Mikomo Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.06, 16:54
        Dzięki Zuzka.
        Czy mogłabyś jeszcze przekazać przydatne informacje o mieście i Lili.
        Będę w okresie mistrzostw świata w piłce nożnej, czy w Lili jest telewizor w
        pokoju i jakie można odbierać programy. Co z komarami.
      • froso1 Re: Wynajem auta w Polsce czy na Krecie 19.06.06, 22:15
        przepraszam na jakiej podstawie piszesz ze ta wypozyczalnia nie ma
        ubezpieczenia na kola i na podwozie skoro samochod wzielas z innej firmy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka