dora1 17.06.06, 20:06 Zależy mi na wycieczkach fakultatywnych m.in. do Aten dlatego chciałabym pojechać do Grecji kontynentalnej , ale przeglądam oferty róznych biur i większość ma tylko wyspy.Proszę o informację na powyższy temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ellam Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:07 Na Riwierze Olimpijskiej byłam ze Scanholiday. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Riwiera Olimpijska 18.06.06, 01:07 Riwiera jest niezbyt ciekawa krajobrazowo... Do Aten 'tylko' 8 godzin w 1 strone! W miare blisko jest tylko do Meteorow! Goraco polecalabym Ci Peloponez - cudowna baza wypadowa do zwiedzania Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocoor.com Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:31 Nie tyle "bazą wypadową do zwiedzania Grecji", co miejscem przesyconym atrakcjami wartymi zwiedzania (historycznie i etnograficznie) i oglądania (krajobrazowo i przyrodniczo). Odpowiedz Link Zgłoś
olinek82 Re: Riwiera Olimpijska 21.06.06, 23:36 gorąco polecam Paralię na Riwierze szczególnie z biura www.oskar.com.pl (sprawdzone i nie drogie). Poza tym, że można wykupić sobie różne wycieczki (Ateny ok 30-35e), to jest tam raj dla turystów lubiących prawdziwe życie nocne:-) Pozdrawiam olinek Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Riwiera Olimpijska 22.06.06, 00:22 Zartujesz, czy jestes pracownikiem biura oskar? Odpowiedz Link Zgłoś
olinek82 Re: Riwiera Olimpijska 22.06.06, 01:30 nie jestem pracownikiem oskara, bylam z niego pare razy i uwazam, ze za taka kase jest oki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Riwiera Olimpijska 22.06.06, 16:16 A ja byłam z Tramp Travel w Paralii i było super. Polecam tym którzy nie chcą się nudzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lang Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:03 Napisz proszę coś więcej o swoim pobycie w Parali oraz przebiegu podróży do Grecji (gdzie jedliście itp) bo ja wybieram się z tym biurem do Olimpich Beauch Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Riwiera Olimpijska 23.06.06, 14:54 Podróż spokojna i przyjechaliśmy szybciej niż przewidywano. Po drodze nie było przystanku na posiłek u Jugoli jak to było kiedyś kilka lat temu. Autokar czysty i wygodny. Wszystko było ok. Napisz co Cię interesuje jeszcze bo nie wiem co dokładnie pisać ;) A w Paralii super było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lang Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:41 Interesuje mnie gdzie w takim razie był postój na "obiad" jak nie w Serbi to może w Czechach? Czy można odwiedzić sklep bezcłowy? Czy byłaś na wycieczce w Atenach? I w ogóle co polecasz w Parali, jakąś dobrą i niedrogą knajpkę. Na pewno też byłaś w Olompich Beauch to może jakieś zdanie na ten temat czy to na prawdę taka dziura?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Riwiera Olimpijska 24.06.06, 10:39 Ja w Atenach nie byłam bo wycieczka była zaraz na następny dzień po naszym przyjeździe a mieliśmy dość autousu ;) Jedzenie bardzo dobre i nie jest drogie (jak poszukasz). Tawern jest multum więc trudno mi tłumaczyć konkretnie gdzie jest akurat ta najlepsza. Najlepsze gyrosy są prawie naprzeciw kościoła przy plaży w takiej bocznej uliczce, zaraz koło jubilera z brzegu... Rewelka!!!! Ogólnie Paralia baaardzo mi się podoba i byliśmy bardzo zadowoleni. Moja mama też tam była i też jej się podobało. A jeśli chodzi o postoje na obiad, to ostatnio zaraz u naszych sąsiadów za granicą, a potem tylko krótkie postoje, a potem to się jedzie w nocy. Teraz już nie ma tych posiłków (z tego co się orientuję) w Serbii. Byłam 5 lat temu to były ale teraz nic. A jeśli chodzi o Olimic Beach to też fajna miejscowość, ale tylko byłam tam przejazdem jak zabieraliśmy ludzi na wycieczkę. Jakby co to pisz chętnie jeszcze coś doradzę. Acha a te Ateny podobno fajne ale jest to baaaardzo męczącą wycieczka, bo wszędzie w tym upale tylko szybko szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
olinek82 Re: Riwiera Olimpijska 24.06.06, 14:02 Olimpic Beach też jest fajnym miejscem, co prawda dużo mniejszym od Paralii, ale są przyjemne lokale, małe disco(napewno jedno, a czy więcej, to nie wiem), poza tym w sklepikach jest ten sam towar, co w Paralii, a trochę tańszy, więc po pamiątki i zakupy lepiej wybrać się tam(np ręczniki plażowe w P. po 5e, w O. po 4e itd.). Taxi kosztuje 3-5e, zależy jak się zagada, a w O. jest spokojniejsza plaża, nawet na piechotkę da sie radę dojść. Po drodze(jak się wychodzi z P. jest świetny lokal Habana czyt. Hawana, panie za darmo, panowie chyba 5 lub 7e, z kolei na wylocie na Katerini(warto zrobić sobie tam wycieczkę autobusem-blisko, a jaki pięny park z fontanna! Można porobić fajne fotki), są dwa wielkie i świetne night cluby: Casa-mój ulubiony, w piątki panie free + drink też free, panowie 7e oraz drugi lokal to Da Luxe wcześniej Event, w środy i piątki panie free...warto zobaczyć te cluby, wystrój jest przepiękny, w Casie niesamowity widok jak rozsuwa się sufit i widać niebo, poza tym, Grecy mają taki zwyczaj, że w pewnym momencie biorą płatki kwiatów(w lokalach buzuki- typowo greckich) lub serwetki i obsypują dziewczyny, które im się podobają, wszystko unosi się w górze, a barmani ciągle donoszą świerze...to jest niesamowite, nagle całe pomieszczenie wygląda jak po wielkim balu-pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
janka76 Re: Riwiera Olimpijska 24.06.06, 20:03 Z biurem Tramp Trevel byłam w Leptokarii4 lata temu. Wybrałam się na wycieczkę do Aten. Jest to ciekawa a zarazem b.męcząca wycieczka. Do Aten w jedną stronę ponad 400 km. Najważniejszych miejsc do zobaczenia to Akropol, stadion olimpijski - rekonstrucja stadionu starożytnego, parlamen z odprawą warty, zahaczenie o Pireus i po drodz inne zabytki. Muszę przyznać,że jest to bardzo męczaca wycieczka. Zabytki na Aktopolu zwiedza się na odległość /i to sporą/ pilnują aby nic nie dotykać i nie podnosić zadnego kamienia - zabytek. Poza tym jest okropnie gorąco, nie ma żadnego miejsca do schronienia się przed słońcen poza jednym wiekowym drzewem oliwnym na początku trasy. Słońce grzeje okropnie, wiele kamieni i piachu. Wskazane wygodne buty, nakrycie głowy i nie wiem czt nie parasol. Moim zdaniem Akropol to przereklamowana sprawa . Być może nie znan się na tym.Udanego wyjazdu, podziwiania przepięknych widoków szczegółnie jadac przez Macenonię - piękne wysokie góry, strome ściany. Rzeczy warte zobaczenia. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Riwiera Olimpijska 24.06.06, 21:23 Zdecydowanie nie polecam wycieczki do Aten z Riwiery. Cały dzień w autobusie, parę godzin w największym upale, w tłumie turystów ,biegiem przez miasto. Wycieczka bez sensu. Ateny są zbyt ciekawe,żeby je zaliczać. Szkoda czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Riwiera Olimpijska IP: *.net155.okay.pl 11.05.14, 10:52 Lecę po raz pierwszy tym razem na Riwierę Olimpijska już 19.05.2014 - pomyślałam że czas zobaczyć Grecję kontynentalna bo parę wysepek już poznałam / Kreta,Rodos,Kos, Korfu/. Hotel Poseidon - Leptokaria. Meteory oczywiście planuję zobaczyć ale może macie jeszcze jakieś inne propozycje "z doświadczenia" co mogę sobie zaaplikować będąc w tych okolicach / Ateny odpadają oczywście bo za daleko :)/. Będę chyba 10 dni więc czasu będzie i na plażowanie i na poznawanie okolicy. Czy ktoś był w tym hotelu, zbieram wszelkie informacje aby nie przeżyć rozczarowania :) Mam w planie wypożyczyć rowery / pozostało mi to po pobycie na Kos - cudowne ścieżki rowerowe i frajda niesamowita!!/, jak tam wygląda sprawa ew.wycieczek rowerowych są jakieś trasy?. Piszcie wszystko, na każdy temat bo lubię mieć wiedzę "z pierwszej ręki". Każda wskazówka, uwaga dla mnie będzie cenna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ydzio Re: Riwiera Olimpijska IP: 62.244.154.* 11.05.14, 19:34 Do Aten z riwiery olimp. rzeczywiście daleko (choć miejscowe biura organizują też takie wycieczki) , ale poza meteorami na pewno warto zobaczyć Saloniki - byłem, polecam, jest co zwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polgo Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 15:12 Jak wrócisz koniecznie napisz jak hotel Poseidon? Ja lecę do niego w lipcu, też 1 raz na kontynent, miłego pobytu!!! Odpowiedz Link Zgłoś