Gość: Mark IP: *.idc.net.pl / *.idc.net.pl 21.06.06, 12:11 Witam serdecznie i proszę o jakieś opinie o tym biurze ,kto był i jak było.Mam ochote sie wybrać z żona i dzieckiem i niechciałbym byc niemile zaskoczony.Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K. Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: 81.210.12.* 21.06.06, 12:43 A wpisales chociaz swoje pytanie do wyszukiwarki? Czytales choc jeden post? Choc cien inicjatywy wykazales zanim zadales to pytanie na forum? :/ Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Warto z ecco holiday do grecji?? 21.06.06, 13:25 Kilka dni temu Ecco odwołało wylot na Korfu, podobno z braku chętnych. Raczej to mało możliwe. Nagminnie zmienia w tym roku klientom hotele na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.legionowo.eu.org / *.legionowo.eu.org 21.06.06, 19:22 neronka - jeśli chodzi o odwołanie wylotu na korfu to o jakim terminie i lotnisku wylotowym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: Warto z ecco holiday do grecji?? 22.06.06, 14:09 mialam rezerwacje na 24 czerwca na Korfu - odwolali lot - mam wrazenie ze jakis problem z greckim przewoznikiem:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamalgorzata Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.61.rev.vline.pl 21.06.06, 13:29 To ja moze powtórzę to, co już nieraz na takie pytania odpowiadałam - i nie tylko ja:) Otóż: NIE ISTNIEJE takie biuro, co do którego nikt by nie miał zastrzeżeń. O każdym, nawet tych najdroższych - zawsze znajdziesz jakiś głos, że "nigdy w zyciu na wakacje z ....." Ja byłam z biurem trzy razy w życiu: dwa razy z Triadą, raz z Ecco - do żadnego z tych wyjazdów nie mam najmniejszych zastrzeżeń, mimo że wybirałam natańszą z możliwych opcję. Z drugiej strony - może to dlatego, że się fajerwerków nie spodziewałam?:) I tak mi przyszło do głowy: Wracając w tym roku z Kosa słyszałam jak ludzie na lotnisku już obgadywali rezydentkę: że chamska, niekompetentna - ja na przykład wcale takiego wrażenia nie odniosłam, wręcz przeciwnie:) Widziałam ją nawet wyjątkowo jak na mnie- chciałam coś od niej - i wszystko było okej. Zdaje się, że ludzie mieli do niej pretensje, że zmieniły się godziny powrotu i że o wylocie w niedzielę rano zostali poinformowani w piątek po południu.. Ale kurczę, jaka to wina rezydenta, jeśli przewoźnik zmienia godziny lotu? Reasumując: Nawet nie warto zadawać takich pytań:) Nie ma takiego biura które Ci wszyscy polecą albo wszyscy odradzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.be.jnj.com 25.06.06, 14:13 Witam, pozwolę sobie skorzystać z okazji i zapytać Cię o wrażenia z Kos, jeżeli możesz też porównać do innych wysp greckich. Niewiele informacji znalazłem o tej wyspie. Będę wdzięczny, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.06, 16:35 Mark, a czego od biura podróży oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulka Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.pogodne.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:17 Wycieczke wkupiona w marcu na Rodos ( poczatek czerwca) przesuwali kilkakrotnie tlumaczac sie kopotami z przewoznikiem, w koncu odwolali kilka dni przed wylotem ( podobno z braku chetnych) mimo, ze wczesniej kazdego dnia zapewniali mnie ze wycieczka sie odbedzie . No i bylo szybkie wyszukiwanie oferty w innej firmie. Cale szczescie wyszlo nam to na zdrowie bo znalezlismy za te same pieniadze oferte z innego biura o niebo lepsza od ecco. Ja juz nie skorzystam na pewno z ich uslug. Skutecznie nadwyrezyli moja cierpliowsc. I nie naleze do osob, ktorym przeszkadzaja brudne baseny czy robaczki w pokoju, a juz na pewno nie czepiam sie rezydentow bo zazwyczaj widuje ich tylko pierwszego i ostatniego dnia :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna_poz Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.icpnet.pl 22.06.06, 14:21 4 lata temu bylismy w grecji z neckermannem (jeszcze bez dziecka) i były to swietne wakacje. Rok temu z rocznym synkiem na Krecie z Ecco - bylo tak sobie. W tym roku ponownie wybraliśmy neckermanna (ale Turcja) - perfekcyjne wakacje z punktu widzenia wymagań rodziny z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.aster.pl 22.06.06, 21:22 wątpie czy warto. wlasnie wrocilam z Korfu. Organizacja na Okeciu, przy standzie Ecco - zla. nie wiadomo ktora kolejka na jaki kierunek. Okecie 'spisalo' sie bosko, bo odprawiali tem lot 2,5 godziny! Alexandair jako chyba jedyna linia lotnicza wypelnia wszystko dlugopisem!!! boarding pass, wykresla juz zajete miejsca - 0 komputera! na miejscu - rezydentka zalosna. Pani, ktora chyba pierwszy sezon wykonuje swoja prace, nic nie potrafila zalatwic lub pomoc turyscie. Wylot - to byl koszmar. zaprali nas z hotelu o 21 i planowany start do Polski mial nastapic o 23.30. Oczywiscie doba hotelowa trwa do 12 w poludnie, wiec trzeba bylo zaplacic za te 9h pokoju 45 Euro. Na lotnisko dotarlismy o 21.20 aby po 15 min dowiedziec sie ze lot bedzie o 3.30 nad ranem! Lotnisko wiedzialo o tym od 2 dni i nie uwierze ze Ecco nie bylo tego swiadome. Zamiast poinformowac uczciwie turystow ze czeka ich dlugie czekanie w hotelu (ponad 12h) biuro postanowilo wywiezc swoich klientow na lotnisko aby koczowali do - jak sie okazalo - 4 rano, o uchym pysku. Pani rezydentka zarzekala sie ze nic o tym nie wiedziala i jest to niespodziewane opoznienie, ale sprytni turysci weszli w posiadanie dokumentu, ktory informowal o opoznionym locie na 2 dni przed. Ogolnie mowiac - nigdy juz nie polece z Ecco (mimo ze moj pierwszy wyjazd z tym biurem byl poprawny) i nigdy z linia alexandair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 13:17 > Wylot - to byl koszmar. zaprali nas z hotelu o 21 i planowany start do Polski > mial nastapic o 23.30. Oczywiscie doba hotelowa trwa do 12 w poludnie, wiec > trzeba bylo zaplacic za te 9h pokoju 45 Euro. oj żadko chyba jeździsz na wycieczki. Miałem podobnie ze Scanem i Rainbow Tours, natomiast z Ecco akurat nie. Wymeldowanie do 12, a samolot mieliśmy o 11 rano (Portugalia) Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Nie Warto 23.06.06, 14:04 poczytaj na forum poszukaj i zajrzyj na www.kakofoniks.friko.pl to powinno ci dac wyobrazenie o tym jak biuro traktuje ludzi ale jesli lubisz hazard to jedz moze trafisz do hotelu za ktory zaplaciles ale szanse sa prawie jak w lotto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Czesc Robal! IP: 81.210.12.* 23.06.06, 16:57 Czesc Robal, jak tylko Cie zobaczylem to musialem napisac! Bylem teraz ze Scanem na Rodos, w dosc niezlym hoteliku w Kolymbi, wszystko cycus, miodzik, miliony Helmutow w okolo, dobre zarcie (turnus ScanHolliday jawnie pod Niemcow wiec musi byc dobrze! :) ...Az, pewnego dnia wracajac do pokoju zobaczylem w lazience pajaka, pajaka wielkosci kur%! faszystowskiego buta! Byl wielki jak dupa, gapil sie na mnie, mial wasy, zarost i owlosione nogi. Gigant! Myslalem ze mnie zezre z calym pokojem, ze zejde, kurde.. cieplych krajow mi sie zachcialo! ...Polegl, jakos polegl, ale myslalem ze wykituje razem z nim. Brrrrr! I wiesz co Katastrofus, czy jak Ci tam. Nie bede robil o tym pajaku strony www ani plul na Scana ani na rezydentke (tak, nie powiedzialem rezydentce ze chcial mnie pozrec pajak) niebede powtarzal tej tez histori co tydzien na forum. Ochlon! Ps. Jedno masz racje - EccoHolliday sux! I wiem cos o tym... Ps2. Aha, bylo tez calkiem duzo komarow a pod kamykami byly jaszczurki, w wodzie w kazdej muszelce czail sie krab! Pozdr. Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Reazydenci Ecco 23.06.06, 14:06 jak bylem na krecie ulubiona odpwoeidzia rezydentki bylo: "jesli czas mi na to pozwoli" na nieszczescie, a moze na szczescie czas nigdy jej na nic nie pozwalal Odpowiedz Link Zgłoś
azra19 Re: Reazydenci Ecco 26.06.06, 08:24 Znowu jesteś:) A jak tam sprawa w sądzie, wygrana? Ciągle czepiasz się biura, które nawpuszczało Ci robaków do pokoju, ale jakoś nie ogłaszasz radości z powodu zwycięstwa w sądzie. Czyżby i tam Cię wyśmiali, tak jak na forum? Byłam z ecco 2 razy. Wykupiłam najtańszy pobyt, bo kasę wolę wydawać na miejscu. Wszystko było zgodnie z ofertą. O rezydentach się nie wypowiadam, bo zamieniamy tylko dzień dobry i dowidzenia na lotnisku. Wszystko zależy od oczekiwań względem biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Reazydenci Ecco IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.06, 09:29 W zupełności zgadzam się ztym, co napisała azra19. Również byłam 2 razy z Ecco i wszystko było w jak najlepszym porządku. Rezydentów też widywałam tylko przy wylocie i odlocie, umiem radzić sobie sama. Rozumiem wszystkich, którzy krytykują Ecco, bo mieli z tym biurem jakieś przejścia, ale nie przesadzajmy. Opóźniony lot to wina przewoźnika, a nie biura podróży! A wymeldowanie z pokoju o godzinie 12 to norma w hotelach i trzeba się z tym liczyć na każdym wyjeździe i z każdym biurem. Zresztą takie rzeczy są napisane w regulaminach, także polecam ich czytanie przed wykupieniem wczasów w jakimś biurze podróży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: Reazydenci Ecco IP: 212.81.199.* 26.06.06, 13:26 i ja rowniez nie tesknie za rezydentami, alle jak cos jest nie tak to co znasz grecki czy dzwonisz po pilotke?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azra19 Re: Reazydenci Ecco IP: *.com.pl 26.06.06, 13:53 z greckim sobie radzę, tak jakoś się staram choć trochę poznać język kraju do którego lecę. Ale nawet jakbym nie mogła się dogadać, to zamiast dzwonić do rezydentki, znalazłabym Greka, który zna angielski i grzecznie poprosiła o pomoc. Jestem pewna, że nie byłoby problemu. Na 100% nie zaczęłabym od awantury. Jedyny przypadek kiedy uważam, że należy niezależnie od pory należy dzwonić do rezydenta to trafienie do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks eeehhhh IP: *.phoenix.int / *.clientes.euskaltel.es 27.06.06, 23:08 moze nie doczytalas wiec powtorze: 1. od wszczynania awantur jestem daleki, zazwyczja mowie bardzo spokojnym glosem co irytuje niektore osoby 2. pod numerem telefonu podanym jako emergency (utylko taki byl) albo nikogo nie bylo albo ktos mowiacy po grecku tylko, wiec naprawde w przypadku emergency chyba bym wybral 112 a nie numer ecco holiday 3. kiedy udalo mi sie dodzwonic po prawie 24h i znalezc kogos mowiacego nieco po angielsku, dostaniu numeru telefonu, rezydentka odmowila mi przyjazdu, z powodów nagłych wymagających jej pomocy - nie wiedziala o co chodzi bo nie powiedzialem od razu, ponieważ miała dzień wolny... (na marginesie za moje pieniądze) 4. w końcu kiedy już przeszliśmy do meritum usłyszałem ze to nie hotel 5* więc robactwo ma prawo być.... no wybacz mi azra ale to już jest przegięcie 5. jak myślisz ze po spotkaniu z rezydentą uzyskałem pomoc jesteś w błędzie - rezydentka odmówiła mi pomocy ponieważ cytuje "nie ma dla mnie czasu..." - dopiero kiedy objechal ją inny grek właściciel innego hotelu uzyskałem pomoc.... wybacz mi ale uważam że taką sprawę można było zalatwic w przeciągu paru godzin, za pomoca przepraszam i zmiany hotelu a nie olewanie klienta ktory zaplacil... Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: eeehhhh 28.06.06, 10:04 tak swoją drogą to ile ty za toą norę zapłaciłeś ? Bo rezydenta miałą za twoją kase wolne, gdzie indziej pisałes że to tak jakbys kupił porsche a dostał malucha itp. bardzo jestem ciekaw ile cie ta wycieczka kosztowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks kasa a wycieczka IP: 212.81.199.* 28.06.06, 11:00 to nie jest wazne ile kosztowala za pewna kwote kupuje pewne okreslone warunki po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: kasa a wycieczka IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:05 no właśnie że jest ważne. za kwotę np ceny 10 letniego malucha nie wymagaj wygód porsche tylko właśnie 10-letniego malucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Reazydenci Ecco IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.06, 14:20 Ja greckiego niestety nie znam, ale znam za to angielski i jak dotąd trafiałam na Greków, którzy też go znali. Do rezydentów i pilotów jeszcze nigdy nie zdażyło mi się dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Reazydenci Ecco IP: 153.19.121.* 26.06.06, 18:35 zabiore glos, chociaz z Ecco nie dane mi bylo leciec i mysle ze na razie nie skorzystam. Ale towszystko zalezy czego czlowiek oczekuje. Ja latam z malym dzieckiem i stad moje obawy, gdybym wybierala sie sama, mialabym na pewno inne oczekiwania zarowno co do hotelu, jak i "opieki" rezydenta. Chociaz z tym tez bywa roznie. wlasnie wrocilam z Rodos, jezyk angielski znam, wiec w dogadywalam sie sama w przyadku klopotow. Staram sie rezydentow nie czepiac. Ale jak mi panna slodkim glosem opowiada na sptokaniu informacyjnym, ze autobusy do Rodos kursuja do 20 a potem juz tylko taksowka. po czym na tablicy informacyjnej hotelu czytam, ze autobusy i owszem do 23!:-) na szczescie nie mailam do niejw iecej zadnych spraw, ale i tak pierwszy raz spotkalam sie z tym, ze rezydent nie odwozil nas do hotelu, wysiadla jakos przy trzecim hotelu, reszta niech sobie radzi sama. Znowu znam angielski poradzilam sobie. ale nie podoba mi sie takie traktowanie. w ogole obserwujac swoje wyjazdy na przestrzeni apru lat, mam wrazenie ze rezydenci sa coraz mniej pomocni przy tych wyjazdach. Chlubyn wyjatkiem (niestety) jest rezydentak Orbisu w Egipcie, caly czas musze sobie powtarzac, ze jej profesjonalizm, uczciwosc (az do przesady) i pomoc to wszystko napawde mialo miesjce:-) Ale w koncu nie tym miala byc mowa tylko jakos tak watek zboczyl... pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 WOGÓLE nie rozumiem ludzi 27.06.06, 03:17 Przeciez język znacie,samoloty juz lataja na głowne wyspy greckie,hoteli w necie masa-po co wy jeździcie z biura podrózy?????????/ nie moge tego zroumieć!!!! Ja jeżdze wszedzie sam-jezyki znam i nic wiecej mi nie trzeba-nikt mi nie mowi gdzie mam spac,za ile ,gdzie iść itd. Jak sobie wynajmę zły hotel to bedzie tylko i wyłącznie moja wina i nikogo innego.Nie potrzebuje zadnych dziwnych rezydentek ani śmiesznych osón ktorzy i tak nie maja pojęcia co sie dzieje-PRAWDA JEST TAKA ZE BOICIE SIE SAMI JEŹDZIĆ I ZWALACIE WINE NA REZYDENTÓW ZE SA TACY ALBO SIACY a tak naprawde sami jesteście "dupy" bo nie potraficie sobie dać rady!!!!!! Nie mozna od kogos oczekiwac ze jak wysyła 1000 osób na wycieczke to sie zajmie każdym z osobna,a jak jedziecie sami to jestescie wolni-macie ubezpieczenie,pieniadze i hotel-czego jeszcze chcieć?????? A zapewniam was ze ceny wychodzą tak samo!!!!! a o ile przyjemniej i mniej nerwów-nie musze nigdzie wydzwaniac co 2 dni i sie pytac czy jeszcze wycieczka aktualna. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: WOGÓLE nie rozumiem ludzi IP: 81.210.12.* 27.06.06, 08:46 Racja, racja.... ja tez powoli "dorastam" do samodzielnosci. I o ile o jezyku perfekt niemoge powiedziec, to cos chyba sobie daje juz rade. Na razie jeszcze strach no i po czesci czasu brak by tym sie wszystkim samodzielnie zajac (chocby glupi czrter wykupic, poszukac hoteli w necie) to nastepny, no, moze nastepny-nastepny :) wylot juz bedzie na wlasna reke! Ps. Ale chyba samodzielny lot nie do Grecji bedzie a do BG, tam jakos mi latwiej :D Pozdr. Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: WOGÓLE nie rozumiem ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:12 Zgadzam sie z tym,ze rodacy sa malo samodzielni.Z drugiej zas strony za co placi sie rezydenta za dwa spotkania(wylot,przylot)i ewentualna sprzedaz wycieczek???!! Chyba nie.W moim pojeciu powinno sie od nich wymagac troche wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 O ecco 27.06.06, 11:11 P{ierwsza podstawowa sprawa - Ecco zmienia hotele. Ktos przez pol roku dowiaduje sie na forum o hotelu, miejscowosci a tu mu zmieniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks do dm117 IP: *.phoenix.int / *.clientes.euskaltel.es 27.06.06, 23:12 wybacz mi ale chciałbym cię zobaczyc jak dogadujesz sie po angieslku z greczynka ktora nie zna tegoz jezyka... rownie dobrze moglbys gadac do sciany efekt bylby ten sam... nic bys nie uzyskal Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 Re: do dm117 28.06.06, 04:45 uwierz ze dałbym rade,juz nie z takimi sie dogadywałem,wcale nie trzeba znac jezyka zeby sie dogadać-troche dobrej woli i otwarty umysł i to wystarczy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azra19 Re: do dm117 IP: *.com.pl 28.06.06, 08:11 Dlatego znalazłabym kogoś kto zna angielski i grecki, najlepiej miejscowego:) i za jego pośrednictwem bym się już bez problemu dogadała. A wierz mi, że Grecy są na tyle życzliwi, że miło zagadany nikt nie odmówiłby pomocy. Poza tym jestem przekonana, że Greczynka przestała kumać po angielsku w momencie jak zacząłeś wywrzaskiwać swoje pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio wracajac do ecco IP: *.devs.futuro.pl 28.06.06, 09:36 Wkleje tu cos, co pisalem na forum.wakacje.pl. Mial byc Spartalis na Rodos w miescie Rodos. Tez wypadl. Nawet myslalem nad Ecco i tym hotelem na zasadzie - "jest ** + BB, to jak Wam wypadnie, to dajcie mi Noufare ** BB, nawet jesli ciut gorsza i tansza, bo z Wami podobno tak zawsze jest, ze cos nieprzewidzianego Wam wypada" - tak bym w umowie zapisal, bo jak wybralbym miasto Rodos to zalezaloby mi na miescie Rodos a nie na Faliraki, Kremasti, Kolymbii i innych. I ciekawe co by bylo, gdybym tego Spartalisa wybral. Zmieniliby owszem, na noufare, ale Noufare pewnie na cos jescze . Jesli Diane ** BB w miescie Rodos, to jeszcze. Ale nie ufam Triadom i Ecco. Nie przez snobizm wybieram niem. biura czy solidne polskie typu Orbis - Traveltime. Jak widac po preferencjach, nie zalezy mi na wysokim standardzie, moze byc skromnie ale czysto i przede wszystkim pewnie. Wybralem wiec Neckermanna - hotel tylko 2-3 km od miasta Rodos, wiec moze byc. Czy Neckermann jest drozszy ? Otoz hotel *** HB wyszedl tyle co w Ecco **+ BB. Neckermann tez mial pewna zmiane, ale wynikajaca z tego, ze jak Ecco i chyba Itaka zrezygnowal z Fischera, a wiec z Wroclawia. To co mi zaproponowal w zw. z tym? - zmiane na Poznan i rabat 160 zl lub nawet odstapienie bez kosztow rezygn. Ecco by na sile chyba zmienilo na inne lotnisko, rabatu by nie dali ani pewnie prawa do odstapienia. Daliby Warszawe, Spartalisa by zmienili na studia Esmeralda czy jakos tak bez wyzywienia w Kremasti kolo lotniska. I to jest cale Ecco. Lepiej wybrac Scan, Orbis - Traveltime, Neckermann, Itake. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: wracajac do ecco 28.06.06, 10:10 co to za bełkot, o co ci chodzi, skąd te teorie ? śmieszny jestes. jeździłem z ecco, nikt mi hotelu nie zmieniał, nie zmieniali daty wylotu/przylotu itp. Wszystko było dopięte na ostatni guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: wracajac do ecco 29.06.06, 07:59 jarecki946 napisał: > co to za bełkot, o co ci chodzi, skąd te teorie ? śmieszny jestes. jeździłem z > ecco, nikt mi hotelu nie zmieniał, nie zmieniali daty wylotu/przylotu itp. > Wszystko było dopięte na ostatni guzik. To poczytaj opinie ludzi, ktorym zmieniano Kolymbie na Ixie. Albo w ogole Turcje Egejska na Rodos na 10 dni przed wyjazdem. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: wracajac do ecco IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:01 mi nie zmieniano, a przetestowałem to biuro na własnej skórze. Opinie z pierwszej ręki są najlepsze. Poza tym w reg. mają napisane że mogą zmienić na hotel o tym samym standardzie. Jak mi zmienia 4* (1km od morza) na inne 4* bliżej morza to się tylko uciesze. A wogłe to wszyscy narzekają a czy ktokowiel z tych pokrzydzownych zrobił sprawe z sądzie i wygrał z nimi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: do dm117 IP: 212.81.199.* 28.06.06, 11:06 hmmm zeby sie dogadac potrzebna jest dobra wola obu stron, od greczynki jak jej pokazalem karalucha zaczela krzyczec na mnie no problema Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 Re: do dm117 28.06.06, 15:06 No bo nie ma problema:))) Dla mnie to tez nie problem-zyje nad oceanem i widze takie robaczki codziennie-niestety to jest nieodzowny towarzysz takiej strefy klimatycznej i jak ich nie lubisz to wybieraj sie do skandynawii-tam ich nie zobaczysz,a jak o tym nie wiedziałeś jadąc na wakacje to trudno..........Twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: do dm117 IP: 212.81.199.* 29.06.06, 15:29 hmmm ja przybywalem nad srodziemnym treraz zyje nad atlantykiem i nie spotkalem karaluchow wiec nie chrzan tu za przeproszeniem o strefie klimatycznej. karaluchy sa tam gdzie jest brud, w polsce tez znajdziesz i w skandynawii jak sie postarasz. tu nie chodzi o pogodę ale o warunki w jakich utrzymany jest hotel Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 Re: do dm117 29.06.06, 15:55 No ja tez zyje na atlantykiem i tu gdzie zyje sa karaluchy...plaza,las,wiadomo jedzenie jest wszedzie.Jezeli masz je w domu to poprosu je zabijasz i juz i po sprawie..i idziesz dalej na plaże. Taki hotel przez ktory przewija sie masa ludzi wiadomo ze zawsze sa okruchy jedzenia i moze sie cos przyplątać ale to jeszcze nie ejst życiowa tragedia-poprostu nie wybierasz wiecej tego biura i po sprawie-opisałeś swoja przygode na forum ludzie ja przeczytali i juz ,kto uwaza ja za wazna to wezmie ja sobie do serca a kto nie to ja oleje i zycie płynie dalej-nic nie zrobisz a nie Ty pierwszy ktory widział z życiu karaluch i nie ostatni;)))) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azra19 Re: do dm117 IP: *.com.pl 28.06.06, 15:55 A jaki jest problem z jednym karaluchem? Kapciem go i po kłopocie:) A jak zaczynasz z morda na Greczynkę, że karaluch to wcale się nie dziwię, że ona nie chce Cię rozumieć. Mogę sobie tylko wyobrazić jej komentarz co do Twojej osoby, na szczęście Ty i tak nic nie rozumiałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 o ecco raz jeszcze 29.06.06, 08:05 Dobra, broncie sobie Ecco, w miescie Rodos np. hotel **BB w renomowanym Orbisie jest tanszy 300 zl od hotelu **BB w Ecco. Wiec lepiej taniej kupic Toyote od Daewoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: o ecco raz jeszcze IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 14:58 z 2** nie korzystam, ale skoro uważasz że można znaleźć tańsze opcje niż w Ecoo to znajdź mi, a wtedy będę Ci bardzo wdzięczny i zmienie biuro. moje wymagania są takie: min 3* ale mocne (pref. 3,5-4*), pok. z klimą i TV i tarasem z widokiem na morze, wyżywienie All Inclusive (ew. 3x dziennie) - na lipiec na 2 tygodnie w cenie do 2700 za osobę (w EH zapłaciłem niecałe 2600 za 4* AI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: o ecco raz jeszcze IP: *.c / 62.233.169.* 29.06.06, 15:15 Ja znalazlam! W ScanHoliday. Bylam 2 tyg. temu. Nie zwracam akurat uwagi na ilosc gwiazdek w hotelu, ale skoro poruszasz ten temat wiec prosze: W Ecco mial byc hotel 2* tylko ze sniadaniem,w Ixia kolo Rodos, faktyczny pobyt na miejscu to 6 dni dla 2 doroslych i dziecka. Cena 3600 wykupione duzo przed czasem wiec podobno tanio. Cale szcescie Ecco odwolalo impreze i nasze panie w biurze podrozy wypatrzyly nam inne oferty ( wcale nie last minute) ktore okazaly sie tansze i lepsze!! W scanie za hotel 3,5* ze sniadaniami i obiadololacjami w Kolymbii, wyszlo 3540 za prawie 8 dni na miejscu. moge podziekowac Ecco za odwolanie imprezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: o ecco raz jeszcze IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 16:43 Ja wykupiłam w Ecco wyjazd na 15 dni z All Inclusive w hotelu 3,5* za 2700 zł. Żadne inne biuro nie miało oferty w porównywalnej cenie, nie wspominając już o tańszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: o ecco raz jeszcze IP: *.acn.waw.pl 29.06.06, 21:27 ale to nie porównanie. chcesz mnie przekonać znajdz oferte wg moich wymagań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent Re: o ecco raz jeszcze IP: *.chello.pl 29.06.06, 21:33 ja byłem na Rodos z Ecco H za 899!!! Hotel ***, wyzywienie all (lubie na urlopie jeśc i napoić się) . Za ta cene jestem baaardzo zadowolony. Kasa która została poszła na zwiedzanie , wynajem samochodu i inne atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: o ecco raz jeszcze IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.07.06, 20:05 właśnie wróciliśmy z Rodos z hotelu Marathon ,wróciliśmy zadowoleni Nie ukrywam , że przed wyjazdem byliśmy pełni obaw po przeczytaniu opinii n/t biura , ale wszystko było zgodnie z ofertą i w przyszłości będziemy brać ich oferty pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: o ecco raz jeszcze IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 22:24 Nie znajdzie Ci takiej oferty, bo takiej nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
lrozycki Re: Warto z ecco holiday do grecji?? 30.06.06, 09:14 Poza przesunięciem terminu wylotu na Kretę o 1 dzień (i powrotu też), nie było żadnych niezpodzianek. Transfery bardzo dobrze zorganizowane. Hotel czysty i co ważne, ten co miał być (raczej niższa półka). Czas na miejscu organizowaliśmy sami, więc nie wiem jak wyglądają wycieczki fakultatywne. Interweniować u rezydentów nie trzeba było, dlatego widzieliśmy ich tylko na spotkaniu informacyjnym - wydawali się kompetentni. Pozdr Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Warto z ecco holiday do grecji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:57 jest ok naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś