Dodaj do ulubionych

Grecos Holiday-ktoś zna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:49
Czy ktoś był z tym biurem na wycieczce?Właśnie się zastanawiam nad ich ofertą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.zvid.net 16.07.06, 22:14
      Oni z brandem Grecos działają dopiero od tego sezonu. Pierwsze sygnały są raczej pozytywne. Jeśli nie zaliczą jakiejś bardzo poważnej wpady z Fischerem to może i nawet dotrwają do next sezonu:)

Niestety opinii mało, bo takich mamy rodaków. Wolą zachować dla siebie albo nie wiedzą co to internet. Tak czy siak 2-3 osoby się oddzywały w necie i były zadowolone...

Acha nie radziłbym Mitsis La Vita w Rodos jeśli już myślisz nad ich ofertą...
      • Gość: pawełek Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:17
        dzięki za opinię.
        :)
    • Gość: Agnieszka Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.com.pl 17.07.06, 08:40
      "Zna" ktoś, zna... :) Byłam z Grecos na przełomie czerwca i lipca na Krecie w
      Mistralu. Sam hotel opisałam w dziale dotyczącym hoteli. Co do biura zaś -
      potwierdzam pozytywne opinie - sprawnie, rzeczowo, miło! Nie było "wpadek" z
      rezydentem, wiekszość Polaków z którymi rozmawiałam na temat Grecosa nie miała
      zbytnich zastrzeżeń. Jedene jakie słyszałam i potwierdzam, to w dalszym ciągu
      zbyt wysokie ceny wycieczek fakultatywnych, ale jak już poprzednio pisałam,
      takie działania są praktykowane prawie w każdym biurze. W ramach możliwości
      zwiedzanie proponuję we własnym zakresie lub z lokalnymi biurami podróży.
      Apropos wypowiedzi dotyczącej "zachowywania wiadomości dla siebie przez naszych
      rodaków" - tak się składa, że nie każdy czyta forum gazety, ja o opinię
      zostałam poproszona przez koleżanę. Troszkę wyrozumiałości zamiast sarkazmu!
      Miłego dnia i udanych wycieczek!
    • Gość: Juan Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.06, 10:35
      Zdecydowałem się na Coralli Beach k. Pefkos z Grecosem. Póki co wszystko
      przebiega zgodnie z normą. Przelot razem z Itaką. Biuro powstało przez
      połączenie w miarę uznanych, lokalnych firm. Oferta jest dość ciekawa,
      momentami zaskakująca. Ceny przyzwoite, na poziomie Itaki.
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.zvid.net 17.07.06, 10:52
        Jeśli Cię uraziłem Agnieszka to przepraszam. Nie miałem zamiaru. Po prostu prawdą jest, że większość rodaków w ogóle nie szuka żadnych informacji o urlopach, a jak już szuka to kończy się na szukaniu. Po urlopie nagle zapominają o tym gdzie tych informacji szukali. Niech inni sobie radzą, co się będę przejmował.

Nie mówię, że wszyscy ale niestety tak wciąż u nas jest. Zmienia się to powoli i dobrze...
        • ben07 Re: Grecos Holiday-ktoś zna? 17.07.06, 11:06
          Do Ocenyhoteli - czemu nie polecasz Mistis La Vita w mieście Rodos? Własnie się
          nad nim zastanawiam - dobra lokalizacja w mieście Rodos.
    • Gość: Agnieszka Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.com.pl 17.07.06, 11:22
      Nie ma problemu - rozumiem rozczarowanie osób, które usilnie szukają pomocy,
      czekają.. i nic! Mnie samej się to zdarza na zupełnie innych forach.
      Chcących zasięgnąć informacji o danym obiekcie i różnych szczegółach, podaję
      numer GG przedstawiciela Grecosa - 7963065.
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.zvid.net 17.07.06, 11:38
        Cieszę Agnieszka, że rozumiesz i nie chowasz urazy. Ja np. sobie poradzę. Wiem jak szukać informacji i jak robić z nich użytek. Dlatego też i prowadzę serwis, który też jakoś pomaga ludziom i udzielam się na forach. Im bardziej świadomi PL turyści też i lepszy urlop dla mnie. Np. nie trzeba się za nich wstydzić:) Jak mówię, powoli robi się lepiej. I oby tak dalej!

Co do Mitsis La Vita. Też się nad tym hotelem zastanawiałem i dlatego przeprowadziłem dokładne rozpoznanie na jego temat.

Plusy:

Cena (ale tylko w promocji, teraz kosztuje tyle co Belvedere Beach w Neckerze)
        Baza hotelowa

Minusy:

- Brak balkonów

- Bardzo słabe opinie na forach zachodnich (zdarzają się podobno robale, powtarzają się opinie, że to brzydki budynek o słabych pokojach)

- Brak własnej bazy hotelowej. Goście Mitsis La Vita mogą korzystać z bazy sąsiadującego Mitsis Grand. Tyle tylko, że oba hotele są spore. No jest duże ryzyko, że ta baza jest zatłoczona. Nie wiem też jak dokładnie jest na miejscu, ale goście Granda mogą mieć jakąś przewagę przy korzystaniu z bazy bądź co bądź Granda.

- Poza promocją wysoka cena. Za tę cene można było wykupić Belvedere Beach, który ma wszystkie atuty La Vity i nie ma minusów tego hotelu + dobre opinie zachodnich gości.

- Fischer. Grecos lata na Rodos Fischerem. Jaki jest Fischer każdy wie. Wylot o czasie jak dla mnie dużo mniej pewny niż z Centralem. Central na razie na Rodos z Katowic bez poślizgów.

Generalnie jest to hotel nie więcej niż 3* i to mogą być słabe gwiazdki. Na stronie Grecosa te gwiazdki są ewidentnie zawyżone. Zresztą Grecos podaje, że hotel ma kategorię A. Tak naprawdę ma kategorię B. To mnie też zniechęciło. Zniechęciła mnie też niewiedza (całkowita) pani w BOK-u, ale tu nie będę się rozpisywał. Pisałem raz i wystarczy. Mam nadzieję, że się tu już poprawili.

Generalnie to podobno jeden ze słabszych hoteli Mitsisa w ogóle. Ich głównym hotelem w Rodos jest Mitsis Grand. Tyle, że Grand to podobno to samo co La Vita tylko łądniejsze lobby i oficjalny dostęp do całej bogatej bazy (to można mieć też w La Vicie).

Generalnie większość innych hoteli Mitsisa na wyspie i w Grecji w ogóle ma lepsze opinie niż La Vita.

Moim zdaniem za duże ryzyko do ceny hotelu. Ale to już czysto moja opinia. Mam nadzieję, ze ktoś w końcu z niego wróci i opiszę jak było...
        • Gość: Juan Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.06, 11:58
          Podaję dla uściślenia faktów.Grecos lata z Fischerem wyłącznie z Warszawy. Z
          Poznania i Krakowa Rodos obsługują Aegean Airlines, linie zdecydowanie
          poważniejsze.
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Grecos Holiday-ktoś zna? IP: *.zvid.net 17.07.06, 12:04
            Dzięki za sprostowanie. Przed sezonem był jeszcze Fischer, ale potem istotnie było jakieś przemeblowanie. Nie sprawdzałem już dogłębnie jakie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka