Gość: Perkoz IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 20.07.06, 19:33 Jade pod koniec sierpnia na Krete ze ScanHoliday i planuje wynajecie samochodu.Mam pytanie czy wynajc w ScanHoliday czy szukac na miejscu Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania404 Re: Kreta wynajecie samochodu 20.07.06, 19:44 szukaj na miejscu, a jesli chcesz tu to polecam AutoWay - super samochody z niewielkim przebiegiem podstawiane pod hotel. My mielismy Jimnego - bylismy bardzo zadowoleni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perkoz Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 20.07.06, 21:11 Hania a ile placiliscie za 1 dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:29 za 2 dni nowy MATIZ CHEVROLET z klimą - 50 euro (cena z 10 lipca) , wypozyczalnia OLIMPIC.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: Kreta wynajecie samochodu 21.07.06, 00:15 za 5 dni zaplacilam 255 euro za Suzuki Jimny bez klimy ale z otwartym dache - bylo swietnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziaddek Re: Kreta wynajecie samochodu 21.07.06, 08:11 Cena za auto zależy od tego jak sie targujesz, ale zwróć potem uwage aby w umowie zaznaczyli wszystkie "ptaszki" przy punktach mówiących o ubezpieczeniu. Z mojego doświadczenia jak dużo opuszczą na cenie to potem starają się urawć na ubezpieczeniu a to dla Was może byc pułapką w przypadku jakiegoś zdarzenia. Zawsze wypożyczam na mieście nie u rezydenta. Na poczatku wrzesnia na Krecie wypożyczyłem Citroena C3 z klimą po targach wziąłem to auto na 10 dni za 155 EURO. W AUTOWAY za taki sam samochód chcieli 210EURO ale tam można się targować po polsku. Powodzenia p.s uważajcie na Krecie na radary, ja zapłaciłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.proxyplus.cz / 217.153.35.* 02.08.06, 11:11 bardzo tanio zapłaciłes, ale w jakim terminie ? w sezonie ? ja wynajmowałem w AutoTrip - zamówiłem auto juz przed wyjazdem by internet miałem do wyboru punto/pande - wziąłem punto 1.3 z klima i zapłaciłem w lipcu 150 euro / tydzien z 'full insurance'. Podstawili mi auto pod hotel w hersonissos na umowiony dzien mimo ze auto jechało z heraklionu. Odebrali nieco porysowane, żadnych problemów. Byłem bardzo zadowolony i mogę ich polecić. gdzie zapłaciłes te mandaty ? przeciez z radarów to przychodzi dużo później. w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: videoseven1 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.06, 15:35 ja mialem auto wynajete teraz od 25.07 - 3 dni podstawione pod hotel i tam tez odebrane, samochod mial 100% ubezpiecz. i nawet nikt nie ogladal jak auto wyglada przy zwrocie , oddalem Pani klucze ona wsiadla obejrzala sam stan paliwa wsiadla i tyle ja widzieli Odpowiedz Link Zgłoś
beka35 Re: Kreta wynajecie samochodu 21.07.06, 09:19 również wynajmowaliśmy samochód na Krecie typ KIA - picanto z klimą i full benzynką i na 3 dni płaciliśmy 70 euro tak było końcem czerwca a samochód braliśmy w GRECO CAR ilość kilometrów do przejechania dowolna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:42 polecamy auto way. znajdziesz na stronach nawet tych tutaj ogrom info bardzo pozytywnych i uzasadnionych. Pełne ubezpieczenie bez problemu z dostawą do domu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 24.07.06, 17:03 Na miejscu jest oczywiście taniej i większy wybór.Tanio jest np w Holiday Servic. Za 7 dni pod koniec czerwca w Ammoudarze koszt 160 euro za C-3 (klima, elektryka). Ale go prawie rozwaliłem (jeden bok) zderzenie z Grekiem w górach, który nie miał rejestracji i odjechał. Nic nie płaciłem tylko nie dali mi już następnego. W wielu wypożyczalniach pracują Polacy. Warunki ubezpieczenia są takie same, ubezpieczenie nie obowiązuje na drogach nieasfaltowych i po pijaku. Najlepiej na polsie dopisać po polsku, że ubezpieczenie jest na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaru Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:40 Mam pytanie czy za wynajęcia samochodu płaci się gotówka czy tylko można kartą kredytową ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.chello.pl 27.07.06, 17:01 Nie wiecie czy można wynając samochód 6 osobowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:23 czy mają na wyposażeniu foteliki dla różnych kategorii wiekowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Kreta wynajecie samochodu 28.07.06, 10:39 są foteliki 9-18 kg, 0-13 kg i podstawki pod pupę - gratis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.06, 10:47 Wybór jest bardzo duży i wypożyczalni jest cała masa. Samochody nie mają znaku ostrzegawczego jak będzie konioeczność o ostrzeżeniu o tym, że np. samochód stoi na środku drogi w górach (w wyniku wyadku albo się zepsuł). To może być niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula78 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: 85.222.24.* 28.07.06, 10:49 Wynajmij na miejscu. Wyjdzie zapewne taniej, bo biura podroży na wszystko narzucają sobie marże. Nie wiem do jakiej miejscowości się wybierasz. Ja byłam w Ammoudarze, Chersonissos i Rethymno i za każdy razem nigdy nie miałam problemu z wynajęciem samochodu. Najlepiej radzę, abyś przeszedł się przez kilka wypożyczalni i wtedy podjął decyzję. Ceny wynajmu były dużo niższe niż w Polsce. -- www.poradopedia.pl/ - porady na każdy temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.outsourcing.atman.pl 28.07.06, 11:14 a ja mam inne pytanie czy ze słabą znajomościa angielskiego jest sen s abym wypozyczała samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.06, 16:28 Do Justyny Jest wiele wypożyczalni gdzie obsługa jest też po polsku. Bez znajopmości języka angielskiego sobie poradzisz. Dopisz na polisie po polsku, że ubezpieczenie jest pełne AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorki Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.dsl.pipex.com 31.07.06, 11:03 Nie za bardzo rozumiem co taki dopisek po polsku zmienia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.06, 13:06 Jak wynajmowałem w Holiday Servic samochód (tanio C 3 za 7 dni za 160 euro)to taki dopisek na polisie zrobiła strona wynajmująca (Polka), że ubezpieczenie poza alkoholem i drogami nieasfaltowymi obejmuje wszystko (koła itd). Miałem następnie poważny wypadek na Krecie w górach (uciekł Grek) i nie było żadnej sprawy, pomimo że nie było sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Notis Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazonakis Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:33 PRZEDE WSZYSTKIM UNIKAJ WYNAJMOWANIA SAMOCHODU OD REZYDENTóW -oferują samochody zdecydowanie drożej niż na ulicy. Wielokrotnie wypożyczałem samochód na ulicy i nie było z tym większego problemu. Trzeba tylko dokładnie zapoznać sie z umową. Aha i sprawdź czy zapasowe koło jest napompowane. Ja raz nie sprawdziłem i dy..łem jakies 3 km z kołem na plecach do najbliższej stacji w temperaturze ponad 40st.C ;)Podróżowanie samochodem po Krecie to ogromna przyjemność, zwłaszcza gdy wjeżdżamy wysoko w góry a mapa....Mapa głęboko schowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:35 A co sądzicie o tym ? Zastanawiam się . Ceny są bardzo przystępne ........ www.crete-car-rentals.gr/pricelist.asp www.elitecarrentalsgreece.gr/prices.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.06, 13:09 Zdecydowanie najlepiej wszystko załatwić na miejscu. Wypożyczałem na Krecie 3 samochody i zawsze się dogadałem, nie znając angielskiego. A przed wyjazdem miałem ten sam dylemant co Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: videoseven1 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 15:16 Witam, my wrocilismy w sobote i tylko na miejscu. Oferta z Autoway na 3 dni - 145euro za vw polo na miejscu wynajelismy takie samo autko za 100euro wraz z 100% ubezp. i bez limitu km. Zaznaczam ze wogole nie szukalismy tanszych ofert ani nie probowalismy zbijac cen. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aj Pułapka z ubezpieczeniem, Auto Motor Maleme 21.09.06, 20:18 Wynajęlismy samochód w Auto Motor w Maleme (zachód od Chanii). Nie polecamy Pułapka w pełnym ubezpieczeniem nie była znana nawet rezydentowi (pożyczaliśmy samochód poza nim, ale poltem pytaliśmy go, czy to wie) Otóż mielismy małą stłuczkę z kamieniem na drodze. Nic wielkiego - zderzak i plastikowe nadkole (?). Niestety - mimo "full insurance" musieliśmy za naprawe zapłacić - bo nie mielismy dowodu, że zdarzenie miało miejsce na drodze, a nie np. na plaży, gdzie ubezpieczenie nie obowiązuje. Auto Motor Maleme twierdzi, że powinnismy byli wezwac do tego policję, żeby sporządzić protokół. A rzecz działa się na wąskiej górskiej drodze - postój tam i czekanie na policję to wypadek pewien!!!! Więc 500 euro poszło się gonić. Nie wiem, czy każdy rent a car tak rozumie 'full insurance', ale na wszelki wypadek warto się zaptytać, nie tylko na co jest ubezpieczenie, ale i co zrobić w razie ew. stłuczki. Okazuje się bowiem, że takie ubezpieczenie raczej zadziała przy powazniejszym wypadku a nie przy takim byle czymś, kiedy nie ma świadków ani poszkodowanych pozdrowienia i uważajcie aj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru 1 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:04 Pobyt od 24.07-06.08.Miejscowość Limenas Herssoniss.Wypożyczony samochód Toyota Aygo na siedem dni.Koszt całkowity 189euro wraz z pełnym pakietem ubezpieczenia.Cena była niższa o ok.35euro od zaproponowanej przez rezydenta.Samochód nowy z przebiegiem 8000 tys.km dostarczono pod hotel i z pod hotelu zabrano.Przejechaliśmy w tym okresie ok.1000km. Odpowiedz Link Zgłoś
bee1979 Re: Kreta wynajecie samochodu 22.09.06, 08:37 hej, my wynajelismy na miejscu, wypozyczalnie w wiekszych miastach sa na kazdym rogu, osobiscie mozesz sie potargowac, placilismy za chevroleta calos z AC 23 eur/dzien, samochod byl wynajety na tydzien w Chanii. Wypozyczalnie typu autoway, czy tez wynajmowanie u rezydenta sa drozsze i maja sens tylko wtedy kiedy niezbyt dobrze mowisz po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.Red-80-39-67.staticIP.rima-tde.net 22.09.06, 11:19 Polecam www.sungo.pl Telefon 48 (22)3896447 Odpowiedz Link Zgłoś
neronka [...] 22.09.06, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły chomik Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.pronet.lublin.pl 25.09.06, 16:26 Witaj Neronko! Czy będąc w Sirios Village jest możliwość wypożyczenia za Twoim pośrednictwem samochodu do 3 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
neronka [...] 25.09.06, 17:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.Red-80-39-67.staticIP.rima-tde.net 26.09.06, 16:55 Telefon do Renracar 48 (22) 389-64-47 Odpowiedz Link Zgłoś