Dodaj do ulubionych

Kreta wynajecie samochodu

IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 20.07.06, 19:33
Jade pod koniec sierpnia na Krete ze ScanHoliday i planuje wynajecie
samochodu.Mam pytanie czy wynajc w ScanHoliday czy szukac na miejscu Dziekuje
Obserwuj wątek
    • hania404 Re: Kreta wynajecie samochodu 20.07.06, 19:44
      szukaj na miejscu, a jesli chcesz tu to polecam AutoWay - super samochody z
      niewielkim przebiegiem podstawiane pod hotel. My mielismy Jimnego - bylismy
      bardzo zadowoleni:-)
      • Gość: Perkoz Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 20.07.06, 21:11
        Hania a ile placiliscie za 1 dzien
        • Gość: ewa Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:29
          za 2 dni nowy MATIZ CHEVROLET z klimą - 50 euro (cena z 10 lipca) ,
          wypozyczalnia OLIMPIC.polecam
        • hania404 Re: Kreta wynajecie samochodu 21.07.06, 00:15
          za 5 dni zaplacilam 255 euro za Suzuki Jimny bez klimy ale z otwartym dache -
          bylo swietnie:-)
          • dziaddek Re: Kreta wynajecie samochodu 21.07.06, 08:11
            Cena za auto zależy od tego jak sie targujesz, ale zwróć potem uwage aby w
            umowie zaznaczyli wszystkie "ptaszki" przy punktach mówiących o ubezpieczeniu.
            Z mojego doświadczenia jak dużo opuszczą na cenie to potem starają się urawć na
            ubezpieczeniu a to dla Was może byc pułapką w przypadku jakiegoś zdarzenia.
            Zawsze wypożyczam na mieście nie u rezydenta. Na poczatku wrzesnia na Krecie
            wypożyczyłem Citroena C3 z klimą po targach wziąłem to auto na 10 dni za 155
            EURO. W AUTOWAY za taki sam samochód chcieli 210EURO ale tam można się targować
            po polsku. Powodzenia
            p.s uważajcie na Krecie na radary, ja zapłaciłem
            • Gość: Jarecki Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.proxyplus.cz / 217.153.35.* 02.08.06, 11:11
              bardzo tanio zapłaciłes, ale w jakim terminie ? w sezonie ?
              ja wynajmowałem w AutoTrip - zamówiłem auto juz przed wyjazdem by internet
              miałem do wyboru punto/pande - wziąłem punto 1.3 z klima i zapłaciłem w lipcu
              150 euro / tydzien z 'full insurance'. Podstawili mi auto pod hotel w
              hersonissos na umowiony dzien mimo ze auto jechało z heraklionu. Odebrali nieco
              porysowane, żadnych problemów. Byłem bardzo zadowolony i mogę ich polecić.

gdzie zapłaciłes te mandaty ? przeciez z radarów to przychodzi dużo później. w
              Polsce ?
              • Gość: videoseven1 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.06, 15:35
                ja mialem auto wynajete teraz od 25.07 - 3 dni
                podstawione pod hotel i tam tez odebrane, samochod mial 100% ubezpiecz. i nawet
                nikt nie ogladal jak auto wyglada przy zwrocie , oddalem Pani klucze ona wsiadla
                obejrzala sam stan paliwa wsiadla i tyle ja widzieli
    • beka35 Re: Kreta wynajecie samochodu 21.07.06, 09:19
      również wynajmowaliśmy samochód na Krecie typ KIA - picanto z klimą i full
      benzynką i na 3 dni płaciliśmy 70 euro tak było końcem czerwca a samochód
      braliśmy w GRECO CAR ilość kilometrów do przejechania dowolna
    • Gość: edyta Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:42
      polecamy auto way. znajdziesz na stronach nawet tych tutaj ogrom info bardzo
      pozytywnych i uzasadnionych. Pełne ubezpieczenie bez problemu z dostawą do
      domu;)
      • Gość: mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 24.07.06, 17:03
        Na miejscu jest oczywiście taniej i większy wybór.Tanio jest np w Holiday
        Servic. Za 7 dni pod koniec czerwca w Ammoudarze koszt 160 euro za C-3 (klima,
        elektryka). Ale go prawie rozwaliłem (jeden bok) zderzenie z Grekiem w górach,
        który nie miał rejestracji i odjechał. Nic nie płaciłem tylko nie dali mi już
        następnego. W wielu wypożyczalniach pracują Polacy. Warunki ubezpieczenia są
        takie same, ubezpieczenie nie obowiązuje na drogach nieasfaltowych i po pijaku.

Najlepiej na polsie dopisać po polsku, że ubezpieczenie jest na wszystko.
      • Gość: alaru Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:40
        Mam pytanie czy za wynajęcia samochodu płaci się gotówka czy tylko można kartą
        kredytową ?
    • Gość: ula Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.chello.pl 27.07.06, 17:01
      Nie wiecie czy można wynając samochód 6 osobowy?
      • neronka Re: Kreta wynajecie samochodu 27.07.06, 17:49
        Są auta 7,8,9 osobowe
        • Gość: miu Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:23
          czy mają na wyposażeniu foteliki dla różnych kategorii wiekowych ?
          • neronka Re: Kreta wynajecie samochodu 28.07.06, 10:39
            są foteliki 9-18 kg, 0-13 kg i podstawki pod pupę - gratis
            • Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.06, 10:47
              Wybór jest bardzo duży i wypożyczalni jest cała masa.
              Samochody nie mają znaku ostrzegawczego jak będzie konioeczność o ostrzeżeniu o
              tym, że np. samochód stoi na środku drogi w górach (w wyniku wyadku albo się
              zepsuł). To może być niebezpieczne.
    • Gość: lula78 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: 85.222.24.* 28.07.06, 10:49
      Wynajmij na miejscu. Wyjdzie zapewne taniej, bo biura podroży na wszystko
      narzucają sobie marże. Nie wiem do jakiej miejscowości się wybierasz. Ja byłam w
      Ammoudarze, Chersonissos i Rethymno i za każdy razem nigdy nie miałam problemu z
      wynajęciem samochodu. Najlepiej radzę, abyś przeszedł się przez kilka
      wypożyczalni i wtedy podjął decyzję. Ceny wynajmu były dużo niższe niż w Polsce.

--
      www.poradopedia.pl/ - porady na każdy temat
    • Gość: justyna Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.outsourcing.atman.pl 28.07.06, 11:14
      a ja mam inne pytanie
      czy ze słabą znajomościa angielskiego jest sen s abym wypozyczała samochód?
      • Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.06, 16:28
        Do Justyny
        Jest wiele wypożyczalni gdzie obsługa jest też po polsku.
        Bez znajopmości języka angielskiego sobie poradzisz.
        Dopisz na polisie po polsku, że ubezpieczenie jest pełne AC.

• Gość: Sorki Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.dsl.pipex.com 31.07.06, 11:03
          Nie za bardzo rozumiem co taki dopisek po polsku zmienia???
          • Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.06, 13:06
            Jak wynajmowałem w Holiday Servic samochód (tanio C 3 za 7 dni za 160 euro)to
            taki dopisek na polisie zrobiła strona wynajmująca (Polka), że ubezpieczenie
            poza alkoholem i drogami nieasfaltowymi obejmuje wszystko (koła itd).

Miałem następnie poważny wypadek na Krecie w górach (uciekł Grek) i nie było
            żadnej sprawy, pomimo że nie było sprawcy.
    • Gość: Notis Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:26
      • Gość: mazonakis Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:33
        PRZEDE WSZYSTKIM UNIKAJ WYNAJMOWANIA SAMOCHODU OD REZYDENTóW -oferują samochody
        zdecydowanie drożej niż na ulicy. Wielokrotnie wypożyczałem samochód na ulicy i
        nie było z tym większego problemu. Trzeba tylko dokładnie zapoznać sie z umową.
        Aha i sprawdź czy zapasowe koło jest napompowane. Ja raz nie sprawdziłem i
        dy..łem jakies 3 km z kołem na plecach do najbliższej stacji w temperaturze
        ponad 40st.C ;)Podróżowanie samochodem po Krecie to ogromna przyjemność,
        zwłaszcza gdy wjeżdżamy wysoko w góry a mapa....Mapa głęboko schowana:)
        • Gość: Waldi Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:35
          A co sądzicie o tym ? Zastanawiam się . Ceny są bardzo przystępne ........
          www.crete-car-rentals.gr/pricelist.asp
          www.elitecarrentalsgreece.gr/prices.php

• Gość: Mikomo Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.06, 13:09
            Zdecydowanie najlepiej wszystko załatwić na miejscu. Wypożyczałem na Krecie 3
            samochody i zawsze się dogadałem, nie znając angielskiego. A przed wyjazdem
            miałem ten sam dylemant co Wy.
    • Gość: videoseven1 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 15:16
      Witam,
      my wrocilismy w sobote i tylko na miejscu.
      Oferta z Autoway na 3 dni - 145euro za vw polo na miejscu wynajelismy takie samo
      autko za 100euro wraz z 100% ubezp. i bez limitu km.
      Zaznaczam ze wogole nie szukalismy tanszych ofert ani nie probowalismy zbijac cen.
      Pozdrawiam
    • aj Pułapka z ubezpieczeniem, Auto Motor Maleme 21.09.06, 20:18
      Wynajęlismy samochód w Auto Motor w Maleme (zachód od Chanii). Nie polecamy
      Pułapka w pełnym ubezpieczeniem nie była znana nawet rezydentowi (pożyczaliśmy
      samochód poza nim, ale poltem pytaliśmy go, czy to wie)
      Otóż mielismy małą stłuczkę z kamieniem na drodze. Nic wielkiego - zderzak i
      plastikowe nadkole (?). Niestety - mimo "full insurance" musieliśmy za naprawe
      zapłacić - bo nie mielismy dowodu, że zdarzenie miało miejsce na drodze, a nie
      np. na plaży, gdzie ubezpieczenie nie obowiązuje. Auto Motor Maleme twierdzi,
      że powinnismy byli wezwac do tego policję, żeby sporządzić protokół. A rzecz
      działa się na wąskiej górskiej drodze - postój tam i czekanie na policję to
      wypadek pewien!!!!
      Więc 500 euro poszło się gonić.
      Nie wiem, czy każdy rent a car tak rozumie 'full insurance', ale na wszelki
      wypadek warto się zaptytać, nie tylko na co jest ubezpieczenie, ale i co zrobić
      w razie ew. stłuczki. Okazuje się bowiem, że takie ubezpieczenie raczej
      zadziała przy powazniejszym wypadku a nie przy takim byle czymś, kiedy nie ma
      świadków ani poszkodowanych

pozdrowienia i uważajcie

aj
    • Gość: daru 1 Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:04
      Pobyt od 24.07-06.08.Miejscowość Limenas Herssoniss.Wypożyczony samochód Toyota
      Aygo na siedem dni.Koszt całkowity 189euro wraz z pełnym pakietem
      ubezpieczenia.Cena była niższa o ok.35euro od zaproponowanej przez
      rezydenta.Samochód nowy z przebiegiem 8000 tys.km dostarczono pod hotel i z pod
      hotelu zabrano.Przejechaliśmy w tym okresie ok.1000km.

• bee1979 Re: Kreta wynajecie samochodu 22.09.06, 08:37
        hej, my wynajelismy na miejscu, wypozyczalnie w wiekszych miastach sa na kazdym
        rogu, osobiscie mozesz sie potargowac, placilismy za chevroleta calos z AC 23
        eur/dzien, samochod byl wynajety na tydzien w Chanii. Wypozyczalnie typu
        autoway, czy tez wynajmowanie u rezydenta sa drozsze i maja sens tylko wtedy
        kiedy niezbyt dobrze mowisz po angielsku.
        • Gość: anna Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.Red-80-39-67.staticIP.rima-tde.net 22.09.06, 11:19
          Polecam www.sungo.pl Telefon 48 (22)3896447
          • neronka [...] 22.09.06, 17:17
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: wściekły chomik Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.pronet.lublin.pl 25.09.06, 16:26
              Witaj Neronko!
              Czy będąc w Sirios Village jest możliwość wypożyczenia za Twoim pośrednictwem
              samochodu do 3 dni?
              • neronka [...] 25.09.06, 17:35
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: ania Re: Kreta wynajecie samochodu IP: *.Red-80-39-67.staticIP.rima-tde.net 26.09.06, 16:55
                  Telefon do Renracar 48 (22) 389-64-47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka